Indisk kycklinggryta
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 litet blomkålsstånd (eller ta fryst)
olivolja
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
8 dl kyckling- eller grönsaksbuldjong
1 dl rostade solrosfrön
Tillbehör: Grekisk eller turkisk yoghurt
Tillagning
Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök samt bryt blomkålen i lagom stora bitar. Bryn kycklingen i lite olivolja så de får färg. Tillsätt all lök, curry och spiskummin och rör om. Häll i krossade tomater samt buljongen och låt koka ca 15 minuter. Lägg sedan i blomkålen och låt det koka ytterligare 2 minuter
Strö över solrosfrön och servera med en klick youghurt
Tips: Var lite försiktig med buljongen. Häll på lite i taget för att se hur vattnigt det blir. Man vill ju inte att det ska bli soppa!
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 litet blomkålsstånd (eller ta fryst)
olivolja
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
8 dl kyckling- eller grönsaksbuldjong
1 dl rostade solrosfrön
Tillbehör: Grekisk eller turkisk yoghurt
Tillagning
Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök samt bryt blomkålen i lagom stora bitar. Bryn kycklingen i lite olivolja så de får färg. Tillsätt all lök, curry och spiskummin och rör om. Häll i krossade tomater samt buljongen och låt koka ca 15 minuter. Lägg sedan i blomkålen och låt det koka ytterligare 2 minuter
Strö över solrosfrön och servera med en klick youghurt
Tips: Var lite försiktig med buljongen. Häll på lite i taget för att se hur vattnigt det blir. Man vill ju inte att det ska bli soppa!
Kommentarer
Postat av: maria
Såg riktigt smarrigt ut :)
Postat av: Linda
ÅÅH! Ser jättegott ut. MmmmMm. själv håller jag på att gå ner i vikt... får smaka det sen :P checka gärna in min -13 KG Viktminskninsblogg om du pallar :)
Kram, Linda
Trackback