Slösa har varit i farten igen

Ja jag gick ju på stan en sväng och hittade efter 1000 varv inne på H&M följande blus/skjorta (tunika?)... whatever! Den är sjukt genomskinlig men jag köpte ett långt linne på GT i naturvit färg och det funkade bra under. Tänkte ha leggings till! Den kostade 249 som kanske inte är så dyrt egentligen. Men med tanke på min ansträngda ekonomi så sved det lite. Men men, jag tror den kommer bli användbar! TIll leggings, jeans och så funkar det ju att vara barbent också för den är ju lång! Bara man täcker rumpan med något längre linne eller så ;-)

Får väl se om jag visar min outfit sen. Haha! I äkta modebloggarestil!

Bild: H&M

Hepp hepp!

Nu har jag hunnit äta och göra kakan. Och suttit lite för länge vid datorn skall erkännas. Skall försöka dammtorka lite nu och sedan är jag sugen på att springa en snabbis på stan för att hitta någon tröja... billigt ska det vara! Men det är mest såna där stora t-shirtar som man tydl ska ha till leggings överallt. Jag vet inte om jag passar i det. Ser en oformlig köttbulle framför mig när jag försöker föreställa mig det... Jaja vi får se om jag ens hinner. Men jag har fan INGET att ha på mig ikväll. Bara massa illasittande kläder :(

Någon som har tips på ett schysst plagg till mig? :-P Betvivlar det men man vet aldrig!

Jaja... dags att ta tag i fejandet igen!

God morning lovers

Jag älskar fasen våren! Nog för att min pollenallergi kommer bryta ut vilken dag som helst så är det ändå härligt! Redan klockan 5 på morgonen är det ljust ute. Vet inte riktigt när solen går upp men skönt är det i alla fall!

Nu har jag gjort min lilla jobbrunda och skall ge mig i kast med att göra den där cheesecaken. Måste nog äta lite frukost först bara för magen kurrar ganska rejält!

Hörs later

Skit ...

Givetvis vägrade både Gossip Girl och One Tree Hill att fungera på xbox:en... så jag har mest zappat runt i ren tristess... Är väl lika bra man går och lägger sig strax så man orkar med morgondagen. Ska upp tidigt som ett as så jag har jobbet avverkat. Sedan ska jag hem och göra en cheesecake och förmodligen sova en stund till. Annars kommer jag väl krevera innan klockan är 20.00.

Måste fasen skura golven imorgon också... Det går ju fort bara man sätter igång. Svish, svish låter det ba' när jag virvlar runt med skurmoppen!

Nu blir det nattmössa!


Dagens to do avklarat

Har hunnit med en hel del idag. Tränat, shoppat och handlat mat. Kom nyss hem från Willys med två matkassar. Blir grillning imorgon, valborgsmässoafton till ära. Älskar fasen att grilla. Man kan göra så mycket gött!

Ska kolla på lite serier nu hade jag tänkt!

Nya skodon och solglas

Ahhh.. jag är euforisk. Hittade faktiskt efter mycket om och men tre par schyssta och bekväma skor. Betalade endast 198 kr själv också. Hade ju presentkort! Först ut ett par pumps med vädringshål ;-P Tänkte att de skulle vara ganska neutrala men med någon liten utstickande detalj på. Majoriteten av alla pumps hade rosetter och annat skit på sig så de gick bort. Eller så var klacken för smal eller för bred. Dessa blir nog perfekta! Faktiskt sköna att gå i också. Hur det blir efter en kväll på krogen vet jag inte. Tur man har nära hem i alla fall ;-)


Sko nummer två blev ett par nya ballerina. Det fanns ju en uppsjö av sådana skor där så det var svårt att välja. Men jag valde tillslut den bekvämaste och de som inte var helt platta av de två jag stod och velade mellan. Tänkte att jag kommer antagligen gå en hel del i dem i sommar så det är lika bra att vara lite praktisk.




Sist men inte minst blev det ett par tofflor också. Jag har ganska många sandaler och sådär men det är något fel med dem allihop känner jag. De här kändes sköna redan när jag drog på mig dem så de fick självklart följa med hem! De har allt jag behöver. Slejf (eller vad man ska kalla det?) bakom hälen så foten håller sig på plats i skon. Och viktigast av allt - Ingen jävla pinne/snöre mellan tårna. Jag hatar det så det var bra att jag äntligen hittade ett par sköna utan sådan.


Köpte ju faktiskt solglaögon också. Blev inga sådana där riktigt runda som jag hade tänkt, men nära på! Fyndade på Indiska för 59.50 kr! Inte dåligt va! Såg att alla småtjejer hade sådana här stora också. Så det är ni och jag nu kids.... Ni och jag ....

image132


Förbättring, igen!

Joggade idag som sagt. Och det blev lite längre än sist. 4.56 km närmare bestämt och jag hade en snittfart på 7,8 km/h och en kilometertid på 7:40 min. Inte så pjåkigt tycker jag själv då jag faktiskt inte joggat så många gånger i år, eller någonsin i livet för den delen. 35 minuter tog det i alla fall. Så 5 km kanske skulle ta drygt 40 minuter, om ens det? Får ta någon omväg på något vis så det blir 5 km någon gång.

På slutet sprang jag uppför en backe också, från älven upp till gatan. Kände mig som Rocky då han klarar att springa uppför trappan ni vet. :-P Sedan var jag ganska död och gick sista biten hem. Kanske orkar jag fortsätta jogga någon gång efter den där backen för då skulle det bli bli ganska precis 5 km jogging. Jaja vi får se! Känner mig i alla fall grymt nöjd med dagens prestation.

Nu ska jag duscha, få i mig lite näring och sedan se om jag hinner gå till stan en sväng!

På G

Tog mig ju upp strax efter 9 idag och har nyss ätit frukost. Måste bara smälta den ett tag innan jag ger mig ut och joggar. Hoppas jag orkar lika långt som sist!

Tänkte eventuellt gå och spana efter ett par solglasögon idag också. Ska fasen finkamma varenda butik tills jag hittar de perfekta! Ska kolla lite på Skopunkten igen också och se om det finns några ballerinaskor som kan passa där och kanske några andra! Det är ju som bekant 3 för 2 där... hehe.

Läsarfråga

Nu innan jag lägger mig skall jag fråga mina kära läsare en liten fråga! Nämligen:

- Vad tycker ni mest om att läsa om i min blogg? Är det något ni vill läsa mer (eller mindre?) om/se mer av?

Hoppas många av er svarar för då blir det lättare att anpassa innehållet efter intresse tänkte jag. Kommer givetvis fortsätta ungefär som förut, men det är ju alltid kul om man kan tillfredsställa sina besökares behov lite mer!

Så kommentera nu! Var inte blyga!

Utförda layouts

Moas nya layout ser ut såhär!
image131

Ganska produktiv

Först och främst - tack för alla snälla kommentarer till inlägget under! :D Känns väldigt bra och peppande! Har ju en bit kvar på min viktresa. Ungefär 10 kg hade jag tänkt. Beror lite på. Kanske är nöjd om 7-8 kg också. Det lär ju visa sig! Om ca 5 kg kan jag i alla fall kalla mig själv "normalviktig" enligt BMI. Förvisso är ju BMI-skalan lite skev, men någonting måste man ju gå efter!

Anyway...Idag har varit en rätt så bra dag faktiskt. Gjorde klart en blogglayout till att börja med. Lite roligt egentligen... raderade allt jag hade gjort innan och började om, och så blir man klar på några timmar. Knäppt, men ibland behöver man starta om helt från ruta ett. Speciellt om man fastnat och inte kommer vidare på det man gjort innan.

Tränade styrka sedan. Det blev bröst och axlar i 40 minuter idag. Blev alldeles skakis i axlarna efteråt vill jag lova. Är verkligen inte van den där träningen så det är väl bara att köra på! Lite muskler är ju inte helt fel om man säger så. Men det blir väl träningsvärk imorgon igen då! Imorrn är tanken att jag ska försöka pallra mig upp hyfsat tidigt och jogga en sväng. Med tidigt menar jag i alla fall runt 09.00 :-P

Har varit och jobbat nu och skall väl slå mig ner i soffan med ett avsnitt av Desperate Housewifes om en stund hade jag tänkt :-)

Måttat

Jag utlovade ju nya mått, eller ja jag känner mig inte modig nog att lägga ut mina mått - men ni kan i alla fall få se på förändringen! Första siffran visar minskning sedan förra mätningen, och siffran inom parantes är det totala. Ja ni fattar säkert ... Kändes sådär att mäta sig idag... Känner mig mens-svullen och plufsig. Fast det är antagligen inte så stor skillnad motför i "vanliga fall". Något kilo har jag som vanligt gått upp. Men inte bara pga det röda djävulskapet utan för att jag skött mig dåligt hela helgen också förmodligen. Men nu är det andra bullar som gäller igen!

17 mars - 28 april
Midja: -3 cm (-18 cm)
Mage (runt naveln): -4 cm (- 19 cm)
Under bröst: -4 cm (-10 cm)
Lår: -2 cm x2 (-5.5 cm x 2)
Vader: Oförändrat
Vikt: Totalt -16 kg sedan oktober 2007

Jag har för mig att jag utlovat före- och efterbilder också så här kommer de! Bilden i shorts och grön tröja är tagen idag faktiskt. Känner mig förjävla het idag. De andra efterbilderna är tagna under den senaste veckan.

image129

image130

Nya krafter

Måndag idag vilket innebär ny vecka och nya äventyr. Tog en liten datorpaus igår och roade mig själv mest med att sova, se på film och sova lite till. Kände mig inte helt 100 igår så det var skönt att bara göra ingenting i princip!

Men nu är jag tillbaka med nya krafter! Ska ta och börja dagen med kesoplättar och sedan får jag se vad det blir. Har inte tränat sedan i torsdags så det borde ju vara på sin plats att göra det också!

Fyrkantiga ögon

Har sett 5 avsnitt av Cashmere Mafia nu. Började kika på det på TV men kom av mig så jag tänkte att jag kan väl ta igen det idag då när jag ändå är ensam hemma.

Sitter och funderar på vad jag skall göra här näst. Stör mig lite på att det är så stökigt, så kanske borde ta en vända med dammsugaren. Haha, kul lördagkvällsnöje va!? Men tanken är att jag kan slå mig ner och se på 27 dresses sedan utan att störa mig på dammet som virvlar omkring.

Det är ganska skönt att ha hela lägenheten för sig själv. Men ensamt också... och så vill jag mest gå i skafferiet hela tiden bara för att jag är en aning uttråkad. Vilket jag också har gjort... suck. Dessutom slåss jag med tanken på att gå till kiosken och handla godis, trots att jag redan ätit massa crap. Ska försöka stå emot! Efter valborgsmässoafton ska jag tammefan köra hårt igen. Och då är det fram till 22:a maj som gäller. Träning, bra mat och en sjujäkla diciplin! Påstår inte att jag skött mig dåligt under april månad, förutom de här senaste dagarna. Har spårat lite, men tar mig nog upp på banan igen. Som sagt.

Seg

Kände inte att kroppen ville jogga idag så jag struntade i det. Ibland måste man vila lite extra! Imorgon kanske man är redo för lite hårdare träning igen! Däremot gick vi på en promenad i solen. Det var skönt. Mjukade upp benen lite i alla fall. Synd bara att det blåser så förbannat här jämt. Inte alltid kanske, men oftast. Det är störade med hård motvind när man traskar vägen fram.

Fortfarande smärta!

Har fortfarande grym träningsvärk i baksida lår idag. Vette fasen om mina ben klarar att jogga alltså. De känns grymt tunga i alla fall. Det är fortfarande så jag knappt kan sätta mig ner på en stol utan att måsta ta emot mig. Ja ni vet hur det kan kännas! :-)

Jens ska på återträff med sin högstadieklass ikväll. Själv ska jag sitta hemma och se på tjejfilm har jag bestämt. Skönt.

Undrar om man skall våga sig ner på stan idag. Det lär ju vara packat med folk. Mitt på dagen igår var det ju fan människor överallt så jag vet inte om det är värt det. Solen skiner ju dessutom så kidsen sitter väl på apberget som packade sillar också. Men jag får se vad jag gör. Beror väl på hur rastlös man blir!

Vad gör ni i helgen? :-)

Helg!

Händerna är torra som fnöske. Ryggen känns mörbultad och träningsvärken gör sig påmind. Därför tar jag nu min stela kropp och gör helg!

Smart där Karoline (angående inlägget under) Vero Moda och Lindex tänkte jag inte ens på! Thnx!

Solglas

Tänkte ju som bekant köpa ett par gigantiskt stora solglasögon i år. Men finns det några? Nej. Kan inte ni som finkammar butikerna flera gånger i veckan tipsa mig om var jag kan köpa såna? H&M här i Umeå hade inga sådana där runda som jag vill ha. Ni vet, såna som "alla" har. Såna som kommer göra att Jens skäms ögonen ur sig när vi ligger på stranden i Grekland... hehehe.

I skrivande stund kom jag på att Gina Tricot kanske har?

Dum som jag var beställde jag ju aldrig dem från Ellos för jag var ju snål och tänkte att H&M har ju säkert några skitbilliga. Men som sagt - icke!

Aja - tipsa mig! Och de får helst inte kosta mer än 150 spänn! :-P

Suck

Uttråkad. Kommer ingen vart med bloggen jag skall göra heller, eller jag vet hur jag ska göra. Men det ser annorlunda ut på skärmen än i mitt huvud :-P

Ska gå en sväng på stan tror jag. Jens surrade nåt om nya jeans, ja till sig själv alltså... inte till mig :-) Jag får vackert vänta ett tag till. Hittade dock ett par oanvända stuprörsjeans i garderoben. Röven ser svinplatt ut och jag gillar ju eg inte stuprör. Men men, de får duga tills de också är för stora och jag har råd att köpa ett par nya.

Fredag

Orkade jag masa mig upp imorse tror ni? Icke sa nicke. Med min nya slappa livsstil hade man väl inte kunnat förvänta sig något annat, eller hur. Jaja. Får ta det senare helt enkelt. 

Nu ska jag väl sätta mig och betala räkningar och sedan försöka göra klar en blogglayout. Har kört fast lite kan erkännas! Men det löser sig alltid!

Mätt så mätt

Jag är sådär spymätt efter middagen fortfarande. Gommen ville ha mer än vad magen klarade av och då blir det såhär. Miserabelt. Men det är väl bara att stå ut, haha. Dagens i-landsproblem - för mycket mat. Skäms ju nästan...

Sneglar lite på Efterlyst nu, surfar lite och pillar i Photoshop samtidigt. Funderar på om jag skall orka släpa mig upp tidigt imorgon så jobbet är bortgjort. Det är ju lönedags imorgon så jag funderar på om jag skall sprätta mina surt intjänade kronor på något. Eller så sparar jag dem. Men le'ts face it, jag är ingen "Spara".  Något jag skall lägga mina slantar på är i alla fall räkningar. Och sedan blir det väl ingenting kvar förstås!

Nu ska jag sluta gnälla och surfa vidare ;-)

Det händer alltid saker på vår gata

Idag var det några bilar som hade krockat igen just utanför vårt hus. Det händer titt som tätt. Tror det var åtminstone 3-4 stycken inblandade. Verkade inte ha varit någon större krock i alla fall. Och det var väl tur!

Nu ska jag skala potatis och fixa middag. Potatis är inte GI, men som sagt - man behöver ju inte utesluta allt hela tiden! Till potatisen blir det järpar med någon grekisk krydda + tzatziki! Yum yum ...

Hey ho!

Alltså jävlar ...

Moa skrev i en kommentar här under och tipsade om lågkolhydratkost, och det är ju precis det jag håller på med i stora drag. Svarade henne, räknade efter, och skrev att jag gått ner 17 kg med hjälp av det.

Sedan insåg jag vad jag just skrivit...

17 kg!! Jag har nog inte insett hur mycket det är riktigt. Och jag har nog inte fattat vad jag egentligen åstakommit under de är 7 månaderna lite drygt. Speciellt när det från början mest handlade om att sluta äta godis ...

Blir spännande att mäta sig till veckan!! :)

Garderad

Jo, fick hem mina kläder som jag bloggade om i måndags nu på morgonen! De har tydligen börjat bära ut såna där små "kassar" som man annars brukar få en avi om (?). Skitbra i alla fall, det är skönt att slippa traska till posten och hämta, hehe.

I alla fall. Shortsen jag beställde beställde jag en storlek mindre än vad jag har nu bara för att kunna motivera mig till att köra hårt nu de sista veckorna. Det visade sig att de gick på förvånande lätt! Liiiiite strama är de över magen men det är ju fyra veckor kvar till resan så på den tiden kanske jag kan minska midjemåttet med någon centimeter eller två vilket borde räcka.  Alltså har jag gått ner nästa ytterligare en storlek på byxor och det känns ju sååå bra!

Nu är jag i alla fall garderad med två bikinis och ett par shorts. Har ju massor med linnen så den varan lider jag ingen brist på. Nu fattas bara ett par snygga solglajjor så är jag ready to go. Och det lär jag ju hitta för 50 kronor på H&M :-P

God morgon!

Torsdag idag alltså. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Funderar på om jag skall träna eller ha en vilodag. Antagligen det förstnämnda så jag kan ha vilodag imorgon istället för att sedan jogga i helgen någon gång. Det gäller att planera!!

Nu tror jag att jag skall fixa lite äggröra och skinka till frukost!

Segt...

Bloggarna är som vanligt svinsega nu på kvällskvisten. Det är fasen helt sjukt. Hoppas det går bra att flytta över allt sedan i alla fall... när nu det kommer ske för min egna blogg.

Zzzz

Snacka om klantigt, eller vad man ska säga. Lade mig ner på sängen för att läsa Stieg Larsson förut - och lyckades somna! Sov fasen aslänge dessutom. Typiskt. Nu lär jag ju inte somna speciellt tidigt ikväll heller.

Nu är det jobb som gäller i alla fall!

Cheerio

Yeeesssss!!!

Idag orkade jag jogga 4.2 km! Nu vet jag att jag kan ta 5 km om jag bara ger mig fan på det! Det är ju bara 800 meter till så det borde ju gå relativt lätt!

Det kändes helt okej idag. Lite varmt bara där nere vid älven igen men annars helt okej. Jag joggade på i ganska långsamt tempo men ambitionen var ju inte direkt farten utan att orka. Ändå tog jag de där 4.2 kilometrarna på 34 minuter. Inte så dåligt ändå tycker jag själv! :-) Att pressa ner tiden får bli en framtida fråga dock!

Nu ska jag duscha!

Another sunny day

+8 grader i skuggen på balkongen! Undra hur varmt det är i solen. Funderar på om jag skall ta mig en joggingrunda idag efter jag ätit frukost. Skulle nog inte vara så dumt, skönt att komma ut lite.

Igår körde jag ju lite styrketräning med fria vikter här hemma. Främst bröst och triceps. Satan vad öm jag är i respektive muskler nu. Det är skönt.

Man kan ju förvisso tro att jag går runt med ständig träningsvärk. Men det är mest för att jag utför samma typ av träning för sällan. Joggingen får jag ju ingen träningsvärk av längre i alla fall.

Nej, vad sa vi? Frukost och jogg. Ja så får det bli

Hörs senare!

Ps. Jag smorde in fejjan med Gul utan sol igår. Fan vad misslyckat det råkade bli. Haha. Får hoppas det nöts bort snabbt.

Blä

Fick lite besök och jag har därför tryckt i mig massa skit nu. Känner mig lite lätt äcklad. Men jag gjorde ju mitt eget val så jag får skylla mig själv! Inte direkt så att någon tvingade ner socker i käften. =)

Hur som helst. På måndag ska jag nog mäta mig igen och slänga upp några före och efterbilder så ni får se min förändring. Ni har ju sett ansiktet redan, men inte helkropp! Ja, förutom den i jackan då för några veckor sen. Men ni som inte känner mig vet ju inte riktigt kanske. Det är ju några av er som själv bloggar om vikt etc. Jag vet ju själv att jag tycker det är kul att se andra som är på väg ner i vikt visa sina bilder =)

Så, det kommer - nästa vecka! :-)

NU ska jag se Gossip Girl och One Tree Hill!

Utförda layouts

Till "JuJu" =)

image128

Arbetsintervju

Jag kom just hem från en arbetsintervju (jag tänker inte berätta var... ännu i alla fall). Jag tror det gick rätt bra ändå. Nu ska jag roa mig med serier och annat resten av kvällen.

Ljuuuuva värme

Åh så härligt varmt det är ute! Idag har jag slitit fram mina ballerinas från garderobens djupaste hörn. Jag inser dock att jag behöver nya. Men jag har presentkort hos Nilson Group så något nytt ska man väl ändå hitta. Blir antagligen Skopunkten så jag kan handla 3 och betala för 2!

SItter och äter lite honungsmelon för tillfället och skall snart ta tag i berget med kläder som skall vikas. Hatar fasen det. Det är drygt att ta tag i även fast det går undan när man väl sätter igång. Det är som att plocka ur diskmaskinen. Man drar på det in i det sista, men när man väl står där och plockar så tar det knappt 5 minuter.

Så, det är väl lika bra jag masar mig iväg till tvättkorgarna ...

"Pinsamma" videoinlägg etc

Jag har tänkt lite på det här med bloggare som lägger ut "pinsamma" saker på sin sida. Det vill säga bilder och videoklipp där de påstås skämmas för någon ful min eller beteende på klippet.

Allt som oftast när det handlar om bilder så är det så kallade "fulbilder" där bloggaren ifråga gör någon konstig min och skriver under med något som "Jag kan också vara pinsamt ful". I själva verket har de väl tagit 100 "fulbilder" där hemma och valt den som ser bäst ut av dessa. Det är i alla fall min teori. Speciellt groteska är de sällan. Eller festbilder där de lite vitsigt räcker ut tungan halvvägs eller något. De släpper verkligen loss!!

Och så det här med att lägga ut filmsnuttar på sig själv som skall vara såååå pinsamma. Men ... om det nu är så pinsamt, varför ställer man upp kameran och filmar sig själv från första början. Och sparar skiten OCH lägger ut det på Youtube för allmän beskådan.

Okej, det är skoj att folk kan bjuda på sig själv. Det tycker jag med. Men sluta skriva att det är en så pinsam film och att det är så "skämmigt" etc. För jag tror inte på det. Någonstans där inne så tycker man nog att man är ganska så kul och snygg trots fulminer och pinsamma klipp. Annars skulle man inte ha lagt ut det från första början!

Gäsp

Idag sov jag fasen för länge. Känner mig alldeles mör nu... Skall väl till att börja med få i mig något att äta och sedan träna en stund.

Som sagt. Nu ligger jag i fram till Grekland ;-) Det är ju nästan bara 4 veckor kvar!

Hepp hepp!

Kväll

Jahapp. Nyss hemkommen från jobb. Skall ta mig lite ätbart och kika på Outsiders som börjar klockan åtta. Har inte gjort många knop idag. Grejat lite med bloggar osv. Blev ingen träning förutom vardagsmotionen till och från jobbet plus det jag går på jobbet då.

Imorgon ska jag nog köra något. Men jag har inte bestämt vad än. Bröstmusklerna kanske skulle få sig en omgång så man inte känner sig lika sladdrig i sommar, om ni fattar vad jag menar ... ;-) Det är väl den enda nackdelen som den här viktminskningen har fört med sig - rattarna är inte vad de en gång var...

Observation

Efter en halvtimmas surfande på bloggar kan jag konstatera följande:

  • Majoriteten av bloggarna är tjejer under 18 år.
  • Åtminstone en tredjedel av kidsen har en Canon EOS-kamera
Hur har de råd med det är min fråga. Eller var det bara jag som inte fick svindyra presenter när jag var 14. Antagligen det senare. Alternativt är det mamma och pappas kamera! Troligast kanske.

Känns som hela Sverige har systemkameror nu. Men knappt hälften vet ju hur man använder en.

Men jag ä inte bitter ...

Booze

Idag fick vi hem en låda med sprit. Känns som man inte behöver handla på taxfreen i år ... Lägg märke till Jelzinvodkan i box! Haha!

image127

Måndag

Ny vecka och nya utmaningar, som man brukar säga! Vet inte riktigt vad veckan har att bjuda på förutom det gamla vanliga. Jo lite lön får man ju och det är ju alltid välkommet!

Jo jag beställde ju badkläder och bestämde mig för att behålla en bikiniöverdel bara, så resten skickade jag tillbaka + bytte en underdel. Men jag beställde också en ny BH i  ungefär samma modell men annan färg + ett par shorts. Köpte bara en BH utav den ena bikinin för jag tänkte ha ett par svarta bikinibyxor till. Det är svart i den nämligen och jag var inte så sugen på att ha vita trosor. Stod att de var fodrade framtill och i grenen. Men rumpan då? :-P

Det här har jag köpt iaf:



Bilder: Ellos.se

Besökare

Lite kul denna vecka att jag har haft över 1000 unika besökare! :-) Inte mycket för vissa kanske, men för min lilla blogg är det många!

Hoppas ni stannar kvar!

Och gör lite mer väsen av er (get the hint? hehe)

Landet för längesedan

Som sagt så tog Jens hem 50 disneyfilmer förut. Och det gav mig mersmak för tecknat. Landet för längesedan är inte disneyproducerat men ack så bra! Därför ska vi se den nu ;-)

Lillefot är ju hur söt som helst!


Tänk efter en stund

Det sjuka är att många förmodligen tänker "men gud så vältränad och snygg mage hon har" när tjejen kliver in i badrummet på slutet...



Hennes revben... hrrr.....otäckt. Jag såg på ett program en gång om kändisars viktnedgång etc. Minns inte om jag skrivit det förut men hur som helst så fanns det en man där som sa följande:

- När man kan se nyckelbenen genom kläderna, då är man definitivt för smal.

Och jag tycker nog det ligger någonting i det. Likaså när man ser bröstbenen lysa igenom huden mellan tuttarna. Ungefär såhär.

Varm jogg.

Jag gav mig ut själv trots allt. Joggade faktiskt större delen av den 4.8 km långa banan. Fick dock stanna två gånger. Första gången för att en sten låg och skavde i skon och andra gången för att jag inte orkade. Fick pausa och gå ca 2 minuter. Sedan joggade jag igen tills det var dags för nedvarvning. Helt okej.

På på vägen hem tog jag strandpromenaden. I slänten fanns det blåsippor och på bänkarna satt folk och solade. Vissa hade t.o.m med sig ett bord där de dukat upp med fika! Snacka om ambitiöst :-) Det var ganska trångt att kryssa mellan alla barnvagnar, cyklister, tanter med stavar och ungar som sprang kors och tvärs. Och det var riktigt varmt där nere. Fick knäppa upp lite. Skönt!

Ska ta den där rundan fler gånger. Min ambiton är ju att orka springa 5 km. Nu kanske jag orkar 3.5 totalt, nåt liknande i alla fall. Så när jag orkar den där rundan utan att stanna ja då vet jag att jag orkar 5 km med! :-)

Söndag

Tror ni att det blev jogging imorse? :-P Icket. Sov vidare, som igår. Men idag måste jag fasen ut. Om så bara för att gå en promenad. Kan ju inte missa ytterligare en solig dag. Ska slita med mig Jens också.

Asch. Har inget mer att skriva just nu!

Stuffed.

Är totalt proppmätt nu efter all mat jag har tryckt i mig. Åt till och med några potatisklyftor, vilket var gooott. Har svårt att stå emot klyftpotatis så när det väl serveras unnar jag mig!

Fixade chokladfondue till efterrätt dessutom. Så jag antar att jag brutit mitt godisförbud... Men det var ju med mörk choklad i alla fall!! :-P Åt ungefär 2-3 matskedar glass också ska erkännas. Men det gör inte så mycket. Har ju lyckats så bra med mat och träning den senaste tiden så det här är nog inget som påverkar nämnvärt, om ens alls.

Jag är redan trött! Lär nog lägga mig ganska snart skulle jag tro. Kanske lyckas komma upp imorgon och jogga. Ytterst tveksamt, men man vet aldrig!

Natti natt

Skrälle

Jag gillar min tröja med dödskalle på. Från Indiska!
Tror den kostade 99 kr eller något däromkring!

(klicka)

License to grill

Träning avklarad (dock ej jogging.. men ändå). Handling avklarad. Nu är det dags att marinera köttet och fixa tillbehören. Mums. Can't wait.

Skall göra fläskfilé och kycklingspett samt grönsaksspett. Och så sallad med fetaost i naturligtvis ;-)

Har ni förresten sett programmet License to grill? Det är guld! ;-)


Trött

Vaknade för en halvtimma sedan. Jag hade ju tänkt ta mig ut tidigare idag så man hade gjort bort träningen för idag. Men icke. Jag sov sött vidare!

Ska äta lite och smälta maten så får jag väl bege mig ut om ett tag helt enkelt! Det är ju grymt väder och i alla fall +5 grader i skuggan på balkongen!

Vilken "helkväll"

Gud vilken seg kväll... har inte gjort ett smack. Såg halva Talang 2008 och sedan satte vi igång Skönheten och Odjuret. Just det kids, Disneyfilmen! Jens tog hem 50 stycken klassiker så det är bara att beta av. Igår såg vi Lejonkungen även.

Imorgonbitti ska jag jogga om det är bra väder. Sedan skall det handlas mat för grillning står på schemat! Vi hade ju grillpremiären redan i februari dock!

Har förresten rensat garderoben idag. En hel hylla ska jag kasta åt h*vete. Skönt. Vissa grejer ser bra ut så de skall jag nog sälja på Tradera. Men det var mycket rat som låg där och tog upp plats. Saker som är för stora och saker som är för slitna. UFF blir nog glada.


Fredagkväll

Det blev ingen promenad i solen förut utan vi åkte på nyöppnade Plantagen istället. Där fanns det orkidéer för 60 kronor styck så jag köpte två! Den rosa som ni ser nedan och en vit. Prefekt. Orkidéer är lättskötta och bra. Och förhoppningsvis får jag den att blomma flera gånger!

Köpte även en annan liten mörklila blomma som jag inte minns namnet på för tillfället men som pryder köksfönstret. Förhoppningsvis äter inte katterna upp den ...

Har hunnit med att jobba en sväng också förstås. Rappade på lite så jag inte skulle komma hem allt för sent.

Nu tror jag det blir lite datorpill innan vi slår oss ned med en film eller så.

Cheerio på ett tag!

Såhär blev det

Såhär blev det färdiga resultatet på Evelinas blogg!

image125

Orkidéer

image124

Denivit 2 in 1 exteme white + munskölj

Fick som sagt hem ett paket från Buzzador igår med tandkräm och munskölj. Enligt Denivit skall man få lite vitare tänder redan inom 10 dagar. Så jag började idag och ska se om det blir någon skillnad! Kan säga att munnen känns superfräsch efter tandborstningen + skölj i alla fall!

Buzzador vill ha fler medlemmar så klicka här om du också vill ha gratis varuprover att använda själv och dela ut till dina vänner! Det är ju kul att få testa nya grejer! :-) Man väljer själv vilka kampanjer man vill vara med i!

Skulle någon läsare vara intresserad av en Denivit-tandkräm förresten så skicka en kommentar! Om det finns intresse kan jag skicka iväg ca. 3 stycken! Men då måste ni rapportera in hur ni tyckte att produkten fungerade också!

Ljuva träningsvärk!

Benträningen igår verkade göra susen. Idag värker skinkorna som aldrig förr! Skall försöka bli lite bättre på att faktiskt köra styrketräning så man bygger upp lite mer muskler i kroppen. Det behövs verkligen!

Har lite värk i magmusklerna också så det märks ju att man inte gör sådant här tillräckligt ofta!

Solen skiner idag också! Hur härligt som helst. Skall gå en promenad senare tror jag. Om jag inte fastnar med något här hemma. Som vanligt ska jag jobba en sväng sedan också. Skulle ha pallrat mig upp tidigt imorse egentligen. Men kaffet höll mig vaken så länge igår så jag kände inte att det var värt det att kliva upp halv sex. Då får man ta smällen av att jobba kväll istället. Men det gör inte så mycket!

Dags att ta på sig lite kläder åtminstone!

En kvällstripp

For iväg till Erika och Nicklas lite spontant såhär på torsdagskvällen. Tog med mig Denivit-tandkräm som jag fick från Buzzador idag också så de kan testa, hehe.

Kom nyss hem. Har druckit kaffe så det lär ju inte gå att sova än på ett tag. Jag lär mig som sagt aldrig det där. Att jag inte ska dricka kaffe på kvällen.

Förresten fick jag hem några bikinisar som jag beställt från Ellos också. Tyckte ingen satt bra direkt, men jag ska behålla en överdel i alla fall och byta underdelen. Kanske köpa en till BH i samma stil. Jag har ju ingen bikini nu eftersom allt är för stort. Visst är det skoj att köpa nytt, men kostsamt och jobbigt att prova sig fram vad man ska ha!

Nu ska jag surfa runt lite och se vad som hänt i bloggvärlden de senaste timmarna! :-)

And the winner is ...

Vinnaren av blogglayouten denna gång blev Evelina. Väntar på bilder från henne så skall jag föra över layouten senare!

Kommer att lägga ut en till tävling iom några dagar.



Men in trees

Har avverkat två avsnitt av Men in trees nu. Och ja, jag vet, jag följer relativt många serier... Men någon slags hobby ska man väl ha!

Har dessvärre inte varit utanför dörren idag. Det kanske bara är jag (?) men jag får dåligt samvete om jag sitter inne en solig dag.

Men jag har i alla fall tränat idag, som jag skrev förut! Körde 20 min på crosstrainern och sedan 10 min mage och 10 min benstyrka. Känns bra i alla fall, att man fick sig lite motion idag med. Vem vet, kanske får ett ryck sedan och drar med mig Jens på en kvällspromenad... :-P

Nya jeans tack!

När man kan få ner ungefär två knytnävar mellan magen och byxlinningen så kanske det är dags att inse att ens jeans är för stora. Det skulle ju sitta fint med några som inte pösade till sig under rumpan. För tillfället ser det ut som min bakdel bara är en förlängning av låret. Ja i jeansen alltså.

Visst är jag sjukt snygg i håret? Och min lätt bakåtlutade posé är ju top of the line! Träna var ju det jag skulle göra ja. Minska på midjemåttet lite till. Än är det långt kvar till "matchvikt". Fejk-gravidmagen är inte borta än.

image123

Hallå!

Inatt har jag sovit jättebra för en gång skull. För er nya läsare så har jag lite problem med att somna och vaknar ibland på nätterna flera gånger. Men inatt sov jag hela natten ända fram till 07.00 då jag vaknade till lite, men somnade om! Fick sova sju timmar i natt i alla fall, och det känns ju ganska lagom. Ibland blir det bara fem timmar och då är man inte helt alert dagen efter...

Idag ska jag ta och träna lite. Har inte bestämt mig för vad ännu. Solen skiner idag med så det vore ju på sin plats med jogging kanske. Men jag skulle behöva komma igång med styrka också.

Annars måste jag dammsuga och byta sängkläder.

Vilken hemmafru jag är :-P

Utförda layouts

En stilren layout, utan massa "tjafs" till Miss XL!
image122

Shoppingsugen ... som alltid!

Jag önskar jag hade hur mycket pengar som helst. Eller åtminstone tillräckligt mycket så jag kunde unna mig utan att känna dåligt samvete för varenda krona man gör av med. Då skulle jag handla följande plagg:


Bild: LaRedoute



Bild: Haléns.se

Tävlingen är avslutad!

Blogglayout-tävlingen är avslutad! Jag kommer dra en vinnare ikväll och meddela personen i fråga. Imorgon publicerar jag vem som har vunnit för er andra!

Inlägget under

Jag kunde inte lägga in text tillsammans med videon här under. Det blev något fel som jag inte orkade lösa. Men anyway... Vår katt är galen i att bita på kartonger. Han äter det inte utan gnager bara och spottar ut. Jag var tvungen att filma och visa.

Ignorera röran runt om :-P

Stupid Cat


Sun is shining

Fasen så skönt det är när solen skiner! Hoppas det håller i sig så det blir torrt på backen snart! Så man kan steppa runt i små ballerinas! Och snart kanske det är tillräckligt varmt att sitta på balkongen och sola sig lite!

Jag gör verkligen ingenting vettigt idag. Pillar mest i datorn och går runt och glor i lägenheten. Tur jag kom ut på den där promenaden imorse i alla fall så man fick lite friskluft åtminstone.



Idag är sista dagen för att vara med och tävla om blogglayout!
Klicka här om du är intresserad!

Förmiddagspromenad

Gick en promenad runt Bölesholmarna nyss. Trots att jag bara hade underställ, löparkläderna + en t-shirt så blev det varmt! Skönt. Längtar tills man kan gå promenader i bara t-shirt! Sommar, sommar!

Skall ta och sätta mig med photoshop nu och se om jag kan lyckas göra något kreativt. Eller så väntar jag tills jag fått lite mat i magen. Men vi vet ju alla hur seg man blir efter lunch!

Well, nu vet ni att jag lever ;-)


Allt bloggläsande ...

... gör mig hungrig! Lyckas bara hamna hos bloggare som skriver om vad de ätit eller ska äta!

Har avverkat ett avsnitt av How I met your mother samt senaste One Tree Hill... och jag stör mig så fruktansvärt på Lucas! Undra hur det där kommer sluta ...

Anyway. Det är väl dags att gå och knyta sig nu tror jag. Det är ju en dag imorgon också. Jobb väntar och sedan ska jag väl eventuellt försöka mig på att fixa bloggar åt lite folk igen! Det är ju alltid skoj! Det är dock lättare att pyssla ihop något på fri hand än när folk har egna idéer. Knäppt kanske, för man tycker ju det borde vara lättare om man får idén serveradt. Men men, så är det!

Cheerio!

Solisar

Jag tror jag ska köra fullt ut i år och köpa mig ett par sjukt stora solglasögon som jag kan flasha runt med (eller se idiotisk ut?). Exempelvis som dessa här nere. 99 kr hos Ellos. Lilatonade glas verkar vara det senaste.

Bildredigering

image121
Före

image120
Efter. Lite mer effektfullt!

Vilken pärs

Dagens jogging gick okej. Inte lika bra som förra gången men helt klart godkänt. Kände att jag fick kämpa mer idag och fick köra några mantran i huvudet:

Upp med överkroppen, rör på armarna, rulla på foten, lätta steg!

Det är skitsvårt att jogga om man inte vevar på med armarna också. Men ibland glömmer jag av mig och springer med låst överkropp. Då går det inte så bra kan jag säga. Som tur är brukar jag komma på mig själv ganska snabbt!

Men jag tog mig runt idag med!

Nu ska jag duscha och slappa resten av dagen!

Upp och hoppa!

God morgon kära läsare. Trots mulet väder så känner jag mig relativt peppad idag. Sitter och kollar lite bloggar och annat skoj medan jag laddar inför joggingen. Vaknade för inte allt för längesedan så jag är fortfarande lite yrvaken.

Tror jag skall ge mig i kast med att fortsätta läsa Steig Larsson idag. Några minns kanske att jag skrev om att jag köpt de böckerna på bokrean. Jag läste 20 sidor i första boken och sedan har det inte blivit av att jag fortsatt! Folk säger ju att första boken är en aning seg (men bra?) så vi får väl se om jag lyckas plöja igenom!

Har någon av er läst dem?

Desperata hemmafruar

Äntligen nytt DHW! Har väntat och väntat ända sedan i januari på nya avsnitt! Nu har jag något att roa mig med på måndagarna igen. ;-) Alla serier jag följer verkar ju dra igång nu, så man har väl att göra framöver!



Nu är det dags att lägga sig i alla fall. Var ju faktiskt uppe halv sju imorse! Imorgon skall jag föröka mig på en ny joggingrunda igen. Tänk om jag orkar springa ännu längre den här gången?! Hoppas!

Natti natt!

Ähhh...

Jag vette fan alltså. Nytt utseende på bloggen nu i alla fall. Men det känns lite... grått? Haha. Jaja! Får väl se om jag får något nytt ryck och fixar till den mer sedan!

Pillergöra

Håller på att fixa en ny layout till min egen blogg. Men jag blir aldrig nöjd! Sitter och lägger till och raderar sedan 2 sekunder senare! Det är väl så när man har mycket idéer samtidigt

Skall gå och jobba nu så kanske jag kan bestämma mig senare!

Det droppar vatten från taket här! Härligt... bort med snön! (kommer tjata om vädret tills det är torrt på backen)

Vilken grej!


Kaskad-tjejen är med igen!

Tränat en sväng

Har tränat lite nu på. Blev 30 minuter cirkelträning med Blossom, nivå 2. Fasen så klumpig jag kände mig när jag skulle göra sådana där hopp när man står på alla fyra (typ) med ena foten framme vid ansiktet och den andra bak... ungefär armhävningsposition fast med ena benet böjt och framme vid huvudet... om ni fattar. Vet inte vad de hoppen kallas. Men det gick hur som helst åt helvete. :-) Svettigt blev det i alla fall. Och det är ju alltid skönt!

Nu ska jag duscha och göra mig iordning!

Fixade ju inte förra veckans utmaning, men jag kör vidare ändå!

Totalt antal steg hittills:
71.400
Kvar till mål: 8.600 steg

Det fixar jag nog under dagen + imorgon! Skall ju promenera sedan och så räknar jag ju på jobbet med.

Tack! :)

Tack för alla snälla kommentarer. Det värmer! =)

Idag sysslar jag återigen med den roliga sysselsättningen tvätt. Bokade en tid 07 imorse och lyckades faktiskt kliva upp. För någon månad sedan var jag ju så duktig och klev upp tidigt jämt. Men nu har jag blivit förslappad igen och sover gärna till 10-11 på dagarna. Somnar ju desto senare dessutom. Men som sagt... har man inga tider att passa spelar det ju inte så stor roll. Men å andra sidan är man effektivare på morgonkvisten än på eftermiddagen oavsett om man jobbar eller inte.

Ska väl ta och fixa mig lite frukost nu och sedan kila ner till tvätten igen!

Solen skiner idag även! Hoppas den smälter bort snön som vräkte ner igår...


Into the wild

Ikväll har vi sett på Into the wild. En film som är baserad på en verklig historia. Den handlar således om Christopher McCandless som bestämmer sig för att luffa runt i USA och sedan vandra till Alaska för att överleva i vildmarken efter att han tagit sin universitetsexamen.

Se den, jag tyckte den var bra!





Segt

Nu verkar blogg.se hålla på med något igen. Hade ju inte skadat med lite information... utöver deras info-blogg alltså.

Laaat.

Fan jag är så lat! Har inte gjort ett smack idag förutom att fara och handla. Jaja. Nya tag till veckan igen då!

Utlottning - Blogglayout

image115
Nu tycker jag det är dags för en ny utlottning av en blogglayout till er som har blogg hos blogg.se eller webblogg.se. Denna gång en ganska stilren sådan. Något som skulle passa?

För att vara med i utlottningen gör följande:
1. Skriv i din blogg att du är med och deltar i tävlingen, samt länka till detta inlägg. Givetvis kan du låna bilden ovan om du vill.

2. Kommentera under detta inlägg när du gjort det så jag lätt kan kontrollera!

Tävlingen avslutas onsdagen 16/4 klockan 20.00


Lycka till! :-)

Obs! Glöm inte att skriva er mailadress när ni publicerar er kommentar

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Skillnad

Jag satt och kikade på förra årets semesterbilder.... och inser att jag blivit en aning smalare i ansiktet. Eller hur?!

image113

image111

Otippat?

Jag drömde om Grekland inatt. Inte speciellt otippat kanske så som vi tjatat om det här hemma den senaste veckan! Guuud så härligt det känns. Hoppas den här månaden svischar förbi i ett nafs!

Mulet väder idag. Suck. När kommer våren hit då? Läste någon blogg från södra Sverige och där hade de minsann vitsippor! Här får vi väl inte se vitsipport förrän i juli om det fortsätter såhär!

Känner mig nästan sugen på att jogga idag med bara för att det gick så bra igår. Men jag tror jag skall köra Blossom-DVDn eller gå en promenad. Måste samla steg!

Nu sitter jag här och glor...

... lite halvt på Körslaget igen. Det roar mig föga! :-) Läser mest om grejer man kan göra på Kreta! Har gjort ett DVD-omslag ikväll också. Vi skall ge Jens bror en DVD med deras spelningar från 90-talet. Har fört över dem från videoband till datorn och skall bränna dem på en skiva sen! Schysst att man faktiskt kan göra så så man kan spara/arkivera gamla videofilmer på datorn.


Island in the sun

Nu är det bokat och klart! Känner mig lite lätt illamående när jag tänker på flygresan. Ungfär somi höstas då vi for. Men när man väl har landat och satt fötterna på utländsk och förhoppningsvis solig och varm mark är det värt det. Regnar det fem av sju dagar så kommer jag grina. Men den risken får man ta.

Här är hotellet vi ska bo på :-) Och för er som är lite uppmärksamma (?) förstår alltså att vi skall till Agia Marina på Kreta.

22 maj far vi :-) 5,5 vecka dit! Bara att ligga i så man kommer i någorlunda strandform tills dess!



Nytt rekord!

Idag orkade jag jogga/lunka 3 km! Det går inte fort som sagt, för det tog mig 35 min att ta mig runt en bana på ca 4 km. Men det är ändå 3 km jogging och benen kändes inte allt för tunga! Känner mig grymt nöjd. Nästa gång kanske jag kan öka farten något. Vi får se! Snitthastigheten var långsammare nu är förra gången t.ex men det är skitsamma än så länge. Bara jag tar mig runt så är jag nöjd...

5 km är fan inte långt borta hörrni!

Kände idag att jag orkade lite till när jag stannade för att gå sista biten hem som lite nedvarvning. Läste i Topphälsas joggingskola att man tydligen skulle göra det. Sluta när man känner att man kan klara lite till. Kanske är smart också för då känner man sig kanske mer peppad nästa gång? Jag vet inte. Men jag kör på den metoden i alla fall!

Nu dusch

Just ja. Stegräkningen som inte går sådär skitbra då... men i alla fall:

Totalt: 58.700 steg (inkl. dagens jogg)
Kvar till mål: 21.300 steg

Jag tror inte jag kommer gå 21.000 steg till innan måndag. Men vi får väl se!

Lördagsmotion

Nu är det dags att börja köra på allvar känner jag. Måste ju få till det här med joggingen någon gång. Över en vecka sedan jag försökte senast. Så nu är det bannemig tid för lite flåsande igen! Känns dock lite gruvsamt. Mest för att det var längesedan... Men när man väl tagit sig ut är det ju bara att köra... så man kommer hem någon gång! Hehe.

Tänkte promenera först, men eftersom jag inte fick något sällskap så är det väl lika bra att ta i lite mer!

Fredagkväll

Och det går i vanlig ordning i filmens tecken. Dagens film blev: Wristcutters - a love story. Lite underlig men dock en sån där film som jag gillar. Det handlar om Zia som hamnar i en "värld" för folk som har begått självmord. Där träffar han en del människor under tiden som han letar efter sin exflickvän som tydligen också tagit självmord. Ja... helt okej var den i alla fall.


Blä...

Time for work. Fan att jag inte fick fingrarna ur och gick dit imorse istället.


Helg igen

Jag tycker veckorna går så sjukt fort. Jag gör ju i princip inget men ändå går tiden i rasande tempo. Snart är det väl maj och jag står där utan bikini inför resan. Och varför tar jag då upp det ämnet? Jo för att jag har kollat på bikinisar på nätet och de har låååång leveranstid. Därför måste jag vara snabb. Men det är så svårt. Jag vet ju inte vad jag kommer väga eller så om 6-7 veckor. Om jag köper en nu kanske den är för stor... Fast... hur mycket kan jag krympa... det är ju fan elastiska grejer. Får köpa nån BH som knyts i ryggen också kanske så man bara kan dra åt!

Dagens i-landsproblem som ni märker. Det roliga är att jag tar för givet att jag kommer vara smalare (mindre fet). Vem vet. Jag kanske går upp hälften av det jag gått ner tills dess :-P

Segt

Det där med stegräkningen går inte så himla bra... Idag har jag bara suttit på arslet och kollat på information om Grekland och annat. Har träningsvärk lite överallt sedan igår också så det har inte blivit någon hemmaträning heller. Men man ska ju vila ibland också. Hade förvisso kunnat bege mig ut på en promenad för att samla steg. Men jag har varit för lat. Helt enkelt.

Skall äta lite mat snart och sedan kommer Patrik hit och hälsar på en sväng, tror jag i alla fall!

Noll inspiration ...

... till att blogga.

Men det kommer väl!

Pigg!

Trots att jag varit vaken sen 05.30 så är jag pigg. Kan det bero på kaffet tro (ironi)? Har haft folk här sedan halv fem i eftermiddags så det känns som mina stämband behöver vila ett tag. Har pratat och pratat!

Trevlig dag, med mycket ätande. Men imorgon är det andra bullar igen! :)

Sjukt mätt

Vi var nyss och åt lunch på en rätt ny grekisk restaurang här i stan. Och nu är jag sådär proppmätt som inte är speciellt skönt att vara. Men jag förhastade mig lite där när jag slevade in både det ena och det andra från buffén. Det är farligt med lunchbufféer. Kunde knappt gå hem i normal takt för att jag fick håll i magen. :-P Och sedan skall vi äta tacos till middag också! Jeez. Kommer ju rulla fram innan dagen är slut. Får se till att hålla igen lite på middagen tror jag så jag inte övertrasserar mitt kalorikonto allt för mycket idag.

Tur att jag tränade 50 minuter med Blossom! Ger ju rum för några fler kalorier åtminstone!

Nu: baka äppelkaka!

Utförda layouts

Carro ville ha något som knöt ihop hennes liv både i Danmark och Sverige. Efter lite gemensamt spånande blev det följande resultat!

image112

Stegräkning

Glömde ju bokföra igår. Men det blev inte många steg då jag bara räknade den egentliga träningen. Gårdagens + dagens hittills:

Tisd + Onsd: 15.950 steg
Totalt: 27.600 steg
Kvar till mål: 52.400 steg

Men jag vet inte riktigt vad jag ska bokföra Blossoms cirkelträning som? Förslag från er som också kör utmaningen? Det är ju kondition blandat med styrka. Aerobics känns fel. Det som ligger närmast är väl kanske "Styrketräning - Lätt"?

Vet inte om man "får" bokföra det jag går på jobbet heller. I så fall skulle jag få tillgodoräkna mig 12300 steg till i alla fall! Men men. Kanske lägger till dem om jag är långt ifrån målet på söndag ;-)

Fira födelsedag!

Min käre sambo fyller 26 år idag så det firar vi såklart. Hittills har jag hunnit med att göra tårta och fixa frukost + jobbat en sväng förstås. Nu skall jag invänta att stan skall öppna så jag kan gå och köpa någon lite present också!

Tror jag skall roa mig med Blossoms DVD fram tills dess. Men först kolla lite mail och bloggar. Om det har hänt något än, i bloggvärlden :-P

Godisfridag nummer 15(?)

Jag vet inte vilken dag jag är inne på riktigt? Har blivit lite dagvill... Men det måste ju vara 2 veckor nu. Ja det stämmer nog. 2 veckor utan slisk! Kommande två veckor borde ju gå lätt som en plätt, eller hur? ;-)

Måste ta och städa lite mer här ikväll känner jag. Ser förjävligt ut fortfarande. Grejer överallt känns det som. Hur man nu lyckas belamra varenda vrå av 80 kvm vet jag inte... :-P

Men först en snabbtitt på resesajterna...


En bit på väg

Handling, dammsugning och lite träning avklarat. Så då ligger jag ju rätt bra till med andra ord! Nu dusch och lite mellanmål. Sedan ska jag surfa lite på resor, hehe. Gud vad jag längtar. Om ca. 2 månader ligger vi på plajjan någonstans runt medelhavet!

image21
Favorit i repris i år?

Sannings-utmaning

Jag har blivit utmanad av Anna

3 namn jag går under:
Emma
Hayes
Slemma ;P

3 saker som skrämmer mig:
Framtiden
Allt som har med hög höjd att göra
Döden, till viss del

3 saker jag har på mig:
Svarta jeans med hög midja
Linne från GT
Tee från Indiska (givetvis med en dödskalle på)

3 sanningar:
Jag har börjat bita på naglarna igen ...
Jag väger mig morgon OCH kväll för tillfället
Jag har grymma komplex för mina 1000 födelsemärken

3 saker jag verkligen vill ha:
Ett välbetalt jobb. Eller åtminstone ett halvtidssjobb.
En systemkamera
En ny dator

3 personer jag utmanar:
Lina
Erika
Jisan

Latmask

Sitter fortfarande i morgonrocken och klickar mig fram på diverse bloggar, träningsdagboken, kollar resor och annat. Borde egentligen ha börjat med städningen redan men icke. Men det går väl rätt fort bara man sätter igång förstås. Angående träningen så blåser det ute så det får bli inomhus idag igen.

Har fasen träningsvärk i baken och baksida lår igår efter benböjen. Aj aj. Märks att man inte gjort något sådant på länge.

Nu ska jag bara kolla en sak till sedan måste jag börja göra nytta så jag slipper stressa.

Det var den dagen...

I vanlig ordning hände inget speciellt i min trista värld. Förutom att jag blivit frestad överallt känns det som. En som arbetar på kontoret där jag städar frågade om jag ville ha chokladen som var kvar i köket till exempel. Nej tack sa jag men sneglade lite på den då jag svishade förbi med moppen. Men det gick bra. Jag stod pall!

Imorgon blir det jogging, om det inte är lika pissigt väder som idag förstås. En dålig ursäkt, jag vet. Men jag ids inte ge mig ut för att flåsa banan runt när snön piskar en i ansiktet och blåsten gör att man har sjukt vindmotstånd. Nej då stannar jag inne och kör crosstrainern istället!

Skall även städa undan lite här och fara för att köpa en present till Jens! För han fyller ju faktiskt år på onsdag. Det blir tacos till middag och tårta står även på beställningslistan :-P

Lika bra man går och lägger sig så man hinner göra allt man ska imorrn!

Nattinatt!

Hunger!

Idag vankas det köttbullar till middag (hemmagjorda givetvis)! Det är gott de'!

Fasen vilketr skitväder det är idag alltså... Det snöar här... suck. Räcker det inte med snö nu? Känner mig inte alls peppad på att kliva utanför dörrn och jobba...

Jag har i alla fall reparerat mina misslyckade naglar sedan i lördags. Ny färg fick de också när jag ändå höll på!

Nej, nu är det väl dags att börja rulla köttbullarna så man får i sig någon middag någon gång!

Dagens låt: Vincent - Miss Blue

Utmaningsdags!

Dags för en motionsutmaning! Har valt att hänga på Annas utmaning med att promenera mellan två städer. Jag tänkte först ta Umeå-Övik. Men det kändes lite för långt med över 10 mil på en vecka. Så jag tog sträckan Sundsvall-Härnösand. :-) Det innebär att jag måste gå/springa/crossa/gympa mig fram med ett snitt på 11.428 steg per dag. Totalt: 80.000 steg

Hittills idag har jag tränat i 30 minuter vilket motsvarade 5950 steg :)

Kvar till mål:
74.050 steg

Promenad: 30 min - 5700 steg
Totalt idag: 11.650 steg

Kvar till mål: 68.350 steg

Äntligen

Huvudvärken höll i sig hela dagen igår så jag orkade knappt sitta upp. På kvällen pallade jag inte ens att titta på TV för det var för högt ljud. Jag la mig i sovrummet, släkte alla lampor och försökte sova. Det gick inte heller för det kändes som någon stod med en slägga och försökte slå sig ut genom pannan.

Till slut lugnade det ner sig så pass att jag kunde sova i alla fall. Och idag är det som tur väck! Hatar att somna med värk och vakna med den fast man tror att man sovit bort den.

Nåja. Idag ska jag testa Blossom-DVDn. Sedan jobba. Måste fundera på vad jag ska köpa till Jens i födelsedagspresent också. Alltid samma gissel :-)

Gjorde det igen!

Undvek både vin, chips och godis igår! Kände mig inte speciellt sugen heller vilket var bra. Däremot serverades det baguette till maten, med vitlökssmör så jag tänkte att jag unnar mig lite. Men fan vad konstig jag blev i magen sedan... No more baguette!

Jag tror jag ska testa Blossom-DVDn idag om inget annat kommer emellan. Känner mig lite seg just nu med huvudvärk  men jag kanske piggnar på mig!

Nu skall det intas lite näring!

Grill

Iväg för lite grillning och grejer nu! Tjoho!

I övrigt så har jag sabbat mina naglar. Skulle måla dem och när jag var färdig så ramlade grejer ner från bordet som jag reflexmässigt skulle rädda.... ja.. så var det lacket förstört! försökte reparera så gott det gick men men. Hinner inte direkt måla om nu för vi måste fara... Misär! De får se "knöliga" ut. Syns kanske inte på håll iaf!!

Schtaan.

Ska strax bege mig ner på stan tillsammans med Erika och Linda. Ner på stan förresten, vad dumt det låter när jag bor mitt i stan...

Under tiden sitter jag här och sjunger högt för mig själv till tonerna av Thåström - Brev till10:e våningen. Undra om grannen hör mitt skrålande? Det gör han säkert eftersom vi hör när han spelar gitarr... Nåja, skitsamma.

Jag borde inte shoppa något idag med tanke på min ansträngda ekonomi (pengarna till klippningen har jag sparat sen jag fyllde år i januari...), men det kanske blir nåt litet ändå. Trots allt!

Nä. Dags att fixa till frippan lite.

Cheerio.

Det var värt sina 450 pix.

image110


image111

Nu skall barret bort!

Nu var det år och dar sedan jag klippte mig senast. Därför bokade jag en tid igår innan jag gick och la mig. I love online-bokning hos frissan! Det var den enda tiden som fanns idag och jag kände att det är idag eller aldrig som gäller... ungefär. Fick inte min vanliga frisör men den här nya är säkert bra hon med!

Gud så skönt det skall bli. Så jag åter kan bli ett rockluder ;-)


image109
Den här risbusken skall väck!

Fan vad glad jag ser ut på bilden... inte.

Karaktär

Var iväg en sväng till Röbäck och snackade lite skit i några timmar. Stod emot både chips, godis och nötter. Kändes bra. Imorgon skall vi grilla etc + festa lite. Men jag håller mig nykter. Eventuellt dricker jag ett glas vin. För smakens skull.

Nu ska jag lägga mig och sova så jag orkar gå på stan imorrn!

Dag 11

Godisuppehållet går ju strålande hittills. Fredag och jag är inte ens sugen på något. Känns bra. Snart har dessutom halva tiden gått! Känns som april månad kommer svisha iväg och snart står man där, mitt i maj och njuter av våren. Förhoppningsvis något kilo eller två lättare och några centimeter smalare runt magen!

Köpte förresten Topp Hälsa, tidningen ni vet. Fick med en tränings-DVD med Blossom. Har hört att folk gillar den så jag slog till! Tror jag skall testa den imorgon eller på söndag. Jag sa ju att jag skulle träna core och crosstrainer. Men det skadar ju inte med lite gympa mitt upp i allt. Grannarna kommer väl antagligen bli sura för att man väsnas. Men de får fan stå ut!

Pizzabotten på GI-vis

Ett klockrent recept på pizzabotten som jag hittade hos Anna! Jag tar mig friheten att dela med mig av det här till er. Hur många portioner det blir beror väl på hur mycket man äter och hur mycket fyllning man har. Jag gjorde halva denna sats, åt en bit, blev mätt och har två portioner över (Jens åt inte). Med normala portioner blir det nog ca. 4-5 stycken skulle jag tippa på.

Kommer definitivt göra detta igen! Har kommit fram till att man nog kan använda detta recept till att göra "tortillas" med. Jag vet inte hur bra det skulle gå att vika dem, men man kan ju alltid äta med kniv och gaffel!

4-5 portioner
6 ägg
400 gr keso
4 dl riven ost
salt, peppar, övriga kryddor (jag tog pizzakrydda utöver salt och peppar)

Tillagning:

Dela på ägggulor och vitor i varsin bunke. Blanda gulorna med keso som du låtit rinna av en stund innan. Mixa detta med mixer alt. mixerstav. Mixa sedan i den rivna osten och kryddorna.

Vispa äggvitorna hårda och vänd sedan ner dem i ost- och äggsmeten. Blanda försiktigt. Bred sedan ut i en långpanna  som du innan täckt med bakplåtspapper.  Grädda i ugnen i ca 20 min på 175 grader, eller tills den fått fin färg.

Lägg sedan på tomatsås och de tillbehör du vill ha. Precis som på "vanlig" pizza. Grädda sedan i ugnen tills osten ovanpå har smält.


image108
Här har jag tacoköttfärs, tomater, lök och ost på.

Sjusovare

Jodå, jag kom upp när klockan ringde imorse 05.30! Traskade iväg, städade, gick hem igen. Kände mig svintrött så jag tänkte att jag kan lika gärna sova 1-2 timmar. Jag sov som en släggad gris tills nu... det vill säga 4 timmar. Jaja. Har ju ingen tid att passa idag så det spelar väl ingen roll.

Ikväll ska jag laga GI-vänlig pizza, det ni! Lär ju visa resultatet senare! Nu skall jag dock surfa runt lite och inta frukost/lunch.

Cheerio

Ev. tidig morgon och för korta gardiner.

Jag vet inte om jag kommer lyckas släpa mig upp råtidigt imorgon för jobb. Men det kanske är smartast så man har fredagkvällen till att göra annat på! Laga god fredagsmat för att ta ett exempel! Får helt enkelt försöka. Sätter klockan på 05.30 i vanlig ordning.

Satte upp nytvättade gardiner nyss i vardagsrummet. Och de har krympt! Trots att jag tvättade dem på 30 grader. Det är panelgardiner som skall hänga ner till golvet. Men nu slutar de nog 4-5 cm ovanför golvet istället! Störande. Men men, det får funka. Man tänker väl kanske inte så mycket på det efter ett tag.

Skönt i alla fall, med lite vår i lägenheten. I köket har jag vita tunna gardiner. Känns ljust och fint.

Nu skall jag fortsätta kolla på Skipper ;-)

"kriget" goes on and on ...

Och nu tjatar Livsmedelsverket om att Dr Dahlqvist skrämmer upp föräldrar. I Aftonbladets artikel kan man läsa vidare om det. Riktigt trist ändå att de inte kan se över sina gamla råd och kanske ta till sig lite av det nya åtminstone.  Bakåtsträvare vill jag nästa slänga ur mig...

För mig är det självklart att lightprodukterna är mindre bra? Varför? Ja säger inte det sig själv? Varför är lättprodukterna just lätta? Jo för att de är kemiskt behandlade såklart. Proppade med ämnen som gör att de håller ner fetthalten. Och det stoppar vi i oss i tron om att vi är "duktiga". Det är ju konstgjord mat man stoppar i munnen!

Man blir inte tjock av att äta fett. Det är kombinationen med all annan skit (godis, chips och andra snabba kolhydrater) man äter som gör att man drar på sig kilon. Nu vet jag inte riktigt vad exempelvis margarinet Lätta innehåller exakt. Men jag slutade äta det i alla fall. Nu kan jag inte ens lukta på det för jag tycker bara det stinker... för att inte tala om smaken... usch. Fattar inte hur jag kunde äta det på smörgås förut. Likaså andra lättmargariner.

Jag tror på så ren mat som möjligt. Försöka få tag i så bra råvaror man kan och sedan laga mat av dessa.

Dagens låt (därav en del av namnet på min blogg!)

Min kropp är en rivningskåk, men jag är bättre än på Östermalm


Det är konstigt att man kan få gåshud av en låt trots att man lyssnat på den sedan man var 10 år :-) Dessutom är jag nog en av få i Sverige som tycker Thåström är sexig...

Jag gjorde det, igen!

Joggade lika långt som i förrgår. några hundra meter extra till och med. Alla meter räknas! Känns bra att jag orkade igen så det inte bara var en engångsförteelse :-P Får se när jag tar mig ut nästa gång. Men nästa pass får bli crosstrainer tror jag. Och så kanske lite core i samma veva. Man ska ju som bekant variera träningen för bäst resultat.

 

Torsdag

Frukosten är intagen och nu väntar jag på att det skall smälta lite i magen så jag kan fara ut och jogga! Jajjemen, idag blir det ett nytt försök. Känner mig ganska fräsch så det borde gå bra idg med. Men man vet ju aldrig. Dagsformen kan ju skifta en hel del.

Åh, jag längtar till värme nu så jag kan ha min nya tunna kavaj! Ett gott tecken är ju att marken har tinat upp ganska bra här i Umeå. Lade märke till det igår när jag gick till jobbet och hem. Snart är det inte många drivor kvar!

Längtar tills vi ska utomlands också. För nu är det väl bestämt till 95% i alla fall att vi ska fara. Frågan är bara när och var. Men det blir antagligen Kreta någon gång i juni/juli. Och dit är det ju inte alls länge!! Kan redan känna sanden mellan tårna.

Nu ska jag borsta tänderna och klä på mig!

Cheerio

Min "diet"

Karoline undrade vad jag äter och inte. Och jag tänkte att när jag ändå håller på och bloggar så kan jag ju skriva det i ett inlägg istället för i en kommentar. Det kanske är fler som är intresserade!

Kort och gott äter jag enligt GI-metoden. Vilket innebär att man till viss del utesluter kolhydrater eller byter ut mot långsammare alternativ. Vill ni veta mer fakta kring just metoden så får ni vackert fråga Google! Finns en uppsjö av sidor och bloggar att kika på. Det hela började egentligen bara med att jag skulle sluta äta godis och på den vägen är det ...

Dock har jag inte följt den slaviskt hela tiden, utan har gjort lite på "mitt sätt". i fasen som kallas för Rivstart får man egentligen inte äta t.ex frukt, bär eller bönor. Man skall helt enkelt utesluta sockret. Kolhydrater omvandlas till glukos i kroppen. Jag körde dock på med frukt och bönor eftersom jag tränade (tränar). Jag gick ner i vikt ändå. När man är kraftigt överviktig kan man följa rivstart-fasen upp till en månad (annars ca 1-2 veckor). Vilket jag gjorde. Sedan trappade jag upp med lite mer kolhydrater, men äter fortfarande inte speciellt mycket. Bröd äter jag i princip aldrig t.ex.

Hur kan då en "strikt" dag se ut? Jo ungefär såhär:

Frukost: Äggröra gjord på ägg+grädde tillsammans med några skivor skinka/bacon, lite grönsaker och kanske lite ost. Till det dricker jag vatten. Ibland blir det keso med hallon + kokt/stekt ägg och vatten.

Lunch: Rester från middagen vanligtvis. Eller tonfisk tillsammans med bönsallad/kokta grönsaker och något såsigt, ex. en klick creme fraiche. Vatten

Middag: Någon form av GI-rätt som jag hittat i böcker eller på nätet. Kika under min kategori med recept så ser ni ungefär. Alternativt när man bara vill röra ihop något lite snabbt - stekt kyckling/fisk/köttbit med kokta och råa grönsaker + en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt. Vatten.

Skulle det bli så att man skall äta snabbmat brukar jag ta en sallad (utan pasta) eller en Low Carb-hamburgare (på Max). Väljer också bort potatis/ris och ber om en sallad istället om man skall äta "finare".

Mellanmål: Kan vara olika. T.ex lite nötter, ostkuber, skinkrullar, keso med bär/frukt eller en smoothie gjord på mjölk + frukt och proteinpulver. Mellanmål äter jag oftast mellan lunch och middag och på kvällen. Givetvis blir det extra efter träning.

Nu när jag inte är lika hård så äter jag lite ris eller bulgur till lunch och middag. Någon brödbit slinker som sagt ner ibland, men väldigt sällan. Och strikt kan man ju som sagt inte vara hela tiden. Men jag brukar ta en rivstart-vecka med jämna mellanrum. Speciellt om jag halkat av banan lite...

Men jag är inte "perfekt". Jag har haft mina svackor där jag ätit pizza, hamburgare, pastasallad, godis, chips och vitt bröd. Nu senaste i påsk. Men jag kan räkna på en hand de gånger jag svängt av rejält från GI-vägen den senate tiden (6 månader).

Många tror ju att man vräker i sig fett när man äter enligt GI. Men det gör man ju egentligen inte. Man äter ju ganska "ren" mat. Hemlagat och sådär. Mycket grönsaker och kött (alt vegetariska alternativ). Inte alls så mycket feta såser etc. Visst, man använder fetare alternativ när man gör såser och soppor. Men i det stora hela är det inte alls så mycket fett som man kan tro.

Så det var ett inlägg om mitt mattintag. Och för mig har det ju verkligen gått bra, enligt min mening. Jag har aldrig varit hungrig mellan målen som jag annars har varit när jag kört Low Fat-metoder. Jag har ätit mycket fräsch och god mat och inte ens saknat potatisen eller pastan som tillbehör. Så jag kommer köra vidare på det här! Men visst, nog kommer jag "slarva" med godis ibland. :-) Men överlag har jag skaffat mig en bättre inställning till mat och jag tror jag kommer hålla mig till balansnivån resten av livet. Vilket innebär i princip att "äta som vanligt", men med långsamma kolhydrater istället för snabba!

Karoline, blev du nöjd med mitt milslånga svar? :-)

Om vikthets

Läste en artikel på Aftonbladet som handlar om dagens ideal. Ett ideal som är, som vi alla vet, smalt. För smalt i mitt och många andras tycke. Konstigt är det dock inte om vi tittar på "förebilderna" och "de moderiktiga kändisarna" som dyker upp i bloggar och tidningar. Exempelvis: Victoria Beckham, Nicole Richie och Olsen tvillingarna. Minns ni vilket liv det var kring Calista Flockhart när hon spelade Ally McBeal? Att media mfl. då tyckte hon var helt sjukt smal. Nu är ju hennes utseende det "normala". 10 år senare.

Enligt artikeln är undervikt ett större problem än fetma.
Det överraskade i alla fall mig på ett sätt, att de uttalar det. Inte att det är så, för det är ju bara att kika runt på krogen/stan för att se hur det ligger till. I vanliga fall är det ju för det mesta så att tidningar förmedlar att tjock = döden och smal = snygg. Det är ju inte speciellt konstigt att det blivit såhär tycker jag. Alla triggar ju alla, är min åsikt. Och "snöbollen" rullar vidare och blir större och större. Förstår ni hur jag menar? Att tidingarnas artiklar om bantning jämte artiklar om "lyckade kvinnor" så som Victoria Beckham sänder signaler till kvinnor att det är såhär man skall vara.

Och det här med viktsnacket tjejer emellan. Givetvis finns det. Men jag har nog varit ganska förskonad ändå. I mitt tjejgäng som jag umgicks (och fortfarande delvis umgås med) med i högstadiet och uppåt snackade vi väl aldrig om vikt, i grupp, på förfester. Inte vad jag kan minnas i alla fall. Säkert någon gång sådär. Men jag kan inte minnas att någon uttalat flera gånger att denne vill gå ner i vikt. I alla fall inte inför oss allihop. Eller så minns jag kanske helt fel? Berodde det på att vi alla var i olika storlekar? Eller brydde vi oss bara inte? Var man mer nöjd som tonåring för 7-8 år sedan än nu?

Jag känner inte heller igen att man hellre skulle vilja bli vän med någon som är smal. Det låter ju helt befängt! Men det är säkert så för många. Men det skulle aldrig falla mig in att välja vänner utifrån vikt eller utseende för den delen! Fasen så knäppt det skulle kännas! Eller hur? Förresten, vänner väljer man väl inte direkt, utan det bara händer. Klickar man så klickar man. Som i ett förhållande, ungefär.

Visst är det så att vi alla har ansvar för att skapa ett sundare ideal. Men var skall man börja? Vem skall börja? Magasinen? Modedesigners? Modellagenturerna? Modebloggarna? Vi själva? Vem...





Dag 9

Helgen närmar sig med stormsteg känns det som. Och helg = svårt att stå emot i alla fall för mig. Men gick det förra helgen ska det väl gå denna med, tycker jag. Det svåra är väl om det skulle bli fest, för då kommer folk tycka att man är en riktig torrboll som varken dricker alkohol eller läsk :-P Men men, då får de tycka det. Inte mitt problem egentligen.

Snart är det Rent Hus, sedan Top Model! Jippie! Jag sitter bänkad.

Nåja.

Jag har i alla fall vikt två tvättkorgar med tvätt hittills. Alltid något. Fasen så slapp man blir när man knappt jobbar något... Ska i alla fall stryka gardiner nu och sätta upp. Borde nog putsa fönstren först också. Men till att börja med får det bli lite sent lunchintag!

Allergier

Det är inte så trevligt att vara allergisk, som jag är. Dels har jag matallergi och pollenallergi. Men jag är också överkänslig mot vissa tvättmedel och schampoon etc. Igår tror jag att det var schampot min hand reagerade på. Det är det som är så knepigt också, för i håret kliar det ju inte. Men varje gång jag drog med handen genom håret började handen klia och bli varmare. Så det är väl dags att köpa nytt schampoo igen då!

Ikväll blir det jobb och sedan tjej-tv ikväll :-P Top Model och Womens Murder Club. Vädret är tråkigt så med största sannolikhet kommer jag sitta inne och uggla större delen av dagen. Kanske dammsuga lite eller något, så man känner sig lite nyttig i alla fall...

Now then...

Gissa vad vi gör här hemma... tvättar! För ovanlighetens skull liksom (tvättar fan jämt). Men idag ligger prioriteten på gardiner som skall upp i vardagsrummet, köket och sovrummet. Man kan ju inte ha röda juliga gardiner nu på våren, även fast de är neutrala.

En knäpp grej hände precis nu. Känner att min hand bara blir varmare och varmare... antagligen allergisk mot något... men vad tusan har jag tagit i. Röd är det också... damn.

Återkommer :-P

Jogging nummer 2!

Var ute och joggade nyss. Det gick faktiskt över förväntan den här gången. När jag ville ge upp så slog tjurskallen till och jag orkade hela vägen hem. Nu låter det kanske som jag har sprungit en mil eller något, men icke. Hela 3 km blev det, varav jogging i 2.5 km. Sen höll hjärtat på att flyga ut genom bröstkorgen! Men jag är nöjd ändå för det innebär att jag orkar hälften av vad jag ska orka innan den här sommaren är slut, dvs 5 km! Det är ju inte så dåligt för en tjockis som mig. Så det bådar ju gott inför framtiden måste jag säga.

Jag hade tänkt jogga två gånger i veckan nu i början för att vänja mig. Känner att der räcker gott och väl om jag trycker in något pass på crosstrainern däremellan också. Och så måste jag försöka komma igång med lite styrketräning för ben också. Eller styrka för huvudtaget! Jag har knappt några armmuskler och magen/ryggen ska vi inte tala om... Mer core alltså! Måste bara hitta motivationen ... ;-)

En vecka avklarat (dag 8)

Japps, nu är det "bara" 3 veckor kvar av godisuppehållet och I'm still going strong. Nästa vecka kommer det bli svårt då Jens fyller år. Men jag får försöka hitta en lösning. Göra en fruktsallad jämte tårtan kanske! Skulle det bli smörgåstårta så kommer jag nog ta en bit trots allt. För det räknas väl inte tycker jag... det är ju mer mat, än godis! :-) Eller?

It's alive! :D

Ja bloggen alltså! Äntligen :-) Det har dock inte hänt så mycket de senaste dagarna. Har mest lullat runt i lägenheten och utanför. Var på Expo (en butik med heminredning) i söndags och köpte två tavlor till kontoret, ett ljus till vår stora ljuslykta och en servetthållare som jag varit på jakt i i evigheter!

Igår däremot hade jag belöningsdag för mina Project Healthway-prestationer! Shoppade upp ett av mina presentkort som jag sparat ända sedan julafton för det här ändamålet. Och nu var det dags tycker jag! Köpte en vårjacka/kavaj på H&M. Och jag kunde ha 1-2 storlekar mindre än förut!! Så himla härlig känsla. Jag gillar den skarpt i alla fall! Och den kommer nog bli användbar i vår både till byxa och kjol! Köpte även ny mascara, ett rouge, en ny concealer och en ögonskugga. Sedan fick det vara bra. Nästa belöningsdag ska jag nog ha efter det här godisuppehållet, i maj någon gång. Det kan bli spännande att se vad måttbanden visar då. Och även vågen förstås.

Här är kavajen i alla fall:
image107

RSS 2.0