Nytt år, och nya möjligheter

Ja mina vänner. Då är alldeles snart 2008 till ända. Och jag måste säga att året har svischat förbi. Det har hänt en del saker. Jag hade turen nog att få ett jobb, även om det inte direkt är mitt drömjobb. En inkomst måste man ju som bekant ha. Jag var utomlands 2 gånger dessutom. Inte fy skam. Och sist men inte minst så gick jag ner ungefär 15 kilo i vikt från januari till december av totala -20 kg.

Jag vet inte vad ni tycker men nog har jag haft ett alldeles utmärkt år.

Nu blickar jag framåt och vill att 2009 skall bli ett ännu bättre år! Min målvikt skall nås och jag skall försöka skaffa ett bättre jobb. Vad som mer kommer ske får väl framtiden utvisa!

GOTT NYTT ÅR! =)


Nyårsstassen! ;-) Kjolen är lite puffig men det framgår inte av bilden tyvärr

Min nya blogg

Okej... Jag smygstartar lite med min nya blogg. Kunde inte hålla mig. Från nu kommer jag alltså skriva om min vikt och träning etc på DENNA blogg. Välkommen över dit den som är intresserad av det! =)

Helg igen

Fan jag är redan less på att jobba. Hur ska man stå ut till semester i sommar?! Ja... djeez... snart känns det väl bättre kanske, när man kommer in i rutinerna igen.

Skönt med ledighet i alla fall. =) Bytte bort mitt kvällspass på fredag också, för då är det ingen vanlig dag ;-P Hähä.

Nej jag skall göra ett ryck här hemma. Sedan fixa middag. Blir till att käka upp potatisgratängen sedan i söndags. Inte dumt med sådana rester!

Ta ta for now!

Min arbetsplats - ett kaos

Känns som det ibland åtminstone. Blev väckt för en kvart sen och måste börja 3 timmar tidigare idag för någon är sjuk. Jag har sovit 4 timmar. Känner mig fan nära döden nu alltså ...

Tjipp

Jag är en bitter jävel

Ja det är jag tammejfan. Men ibland blir jag bara så less så jag måste älta. För sådan är jag!

Tycker det är så grymt frustrerande att hur jag än försöker och gör mig till så räknas jag ändå inte in i en dels vänskapskrets. Det är tjat om samma personer hela tiden hur braaaa de är. Men en annan då? Som suttit där och försökt vara till lags i 100 fucking år? Försökt förstå när personen har det jobbigt. Som försökt ta kontakt när man knappt får ett förbannat svar tillbaka? Enda gången man duger är när det talas om hur det var när man var tonåring. Då dög man.... ibland. Fast helst bara när det inte fanns någon annan till hands.

Så ja jag är väl bitter och sur. Men ibland får man vara det också.

Fuck it. Jag ger upp.

Vill inte

Imorgon är det arbetsdag igen. Jobbar till 22. Känner mig lagom taggad.... Det kommer antagligen inte vara sådär skitmycket folk har jag en känsla av. Både bra och dåligt med andra ord. Skönt för att man slipper stressa, men dåligt för att tiden kommer gå långsamt. Men vad vet man. Folk kanske passar på att träna som svin mellan helgerna?

Jag lär ju märka det om inte annat ...

Äntligen hemma

Sådär. Då var julen överstökad för den här gången. Skönt att vara hemma igen kan jag lova. Det var skoj att träffa alla men det blir ju som sagt väldigt intensivt. Sedan att man knappt haft en dag för sig själv sedan början på december gör ju att man lätt blir lite smått irriterad på folk i sin omgivning efter ett tag. Så nu vill jag bara ligga hemma och softa resten av året :-P

Juldagen var skoj i alla fall. Kul att träffa alla gamla tjejkompisar. Var längesen vi var samlade allihopa! =) Höll mig faktiskt relativt normalfull. Och unnade mig bara drinkar på krogen. Går ju så sällan ut så tänker fan inte dricka blaskig äcklig päroncider där. Men Mojitos är godare här i Umeå än på Oscar. Dansade lite och surrade lite skit. Kul att man träffade lite gamla Kovlandsmänniskor också. =)

Efter en stund i taxikö strax efter 02 och stapplande upp för den hala backen hem till Madde så var vi hemma igen runt halv 3. Skönt att man inte var kvar ända tills köttmarknaden drar igång runt halv 3... Somnade som en liten säl ganska snabbt med kläderna på.

På annandagen softade jag bara hemma. Pappa och Aina for på middag ett tag så det var skönt att bara få ligga för sig själv och slippa vara trevlig. För trots att man inte var så jättefull så var man ändå seg. Tänkte egentligen fara hem redan igår men jag orkade inte. Åkte vid 10 idag istället. Satt bara och glodde ut genom rutan i fyra timmar.

Men som sagt. Skönt att vara hemma! =)

Såhär snygg var jag på juldagen. Paparazzi-Mattias har knäppt fler bilder än jag själv med min kamera :-P Jag är inte så brun längre :-( Tog ju bara 3 dagar så var det mesta av solbrännan väck!


God Jul!

Nu tar jag mitt pick och pack (fick även med mig en vinflaska inför juldan... rajdirajdiraj) och drar neröver landet. Hoppas det är lika mycket snö där som här! Hoppas ni får en trevlig jul med god mat och fina klappar! :-) Vi hörs efter helgen igen. Har inte bestämt när jag far hem igen!

God Jul!

Snön ligger vit på taken ...

... endast Emma är vaken! (?)

Ja så känns det i alla fall. Inte en bil har jag skådat ännu. Fasen vad segt det känns att jobba. Men jag har väl ingen rätt att gnälla med tanke på att jag varit ledig 2 veckor ;-) Skönt att man blir ledig lite extra nu i alla fall, hehe.

Bär iväg mot Sundsvall idag efter jobbet. Ska bara packa.. för det har jag såklart inte gjort än. Slog in julklappar i all hast igår. Skulle packa sedan men då var klockan på tok för mycket.

Nej, nog med dravel... mot jobbet!

PS. hade tur igår på Strömpilen. Köpte en jacka för halva priset. Kostade 450 kr. Sedan hade jag presentkort på 300 så allt som allt blev detr 150 kr istället för 900! Äntligen en vinterjacka! Det bästa var att expiditen just hade satt ner den. Kanske 1 timme innan jag kom och handlade den!

Klappat och klart

Tjaa.. nästan i alla fall. Har handlat ett gäng julklappar idag åtminstone. Har som vanligt farmor kvar, men det blir väl det gamla vanliga till henne - Schampoo, duschcreme eller liknande.

Idag har jag mest tryckt i mig massa godsaker. Först fika hos Jens mamma. Sedan gjorde vi tacos här hemma och utöver det har det blivit ett antal glas julmust samt choklad från en Aladdinask. Kommer bli en jobbig nystart efter årsskiftet känner jag, haha! Men jag gick faktiskt inte upp nämnvärt i vikt under resan så jag är grymt nöjd med det. Tror det bara var något halvkilo eller så! Tänkte försöka att hålla igen lite under julen också. Med betoning på försöka. Man vet ju hur svårt det brukar vara. Sedan är det dags för renlevnad. Längtar nästan :-P

Imorgon blir en stressig dag. Först jobb fram till 16.30 på IKSU och sen iväg till lilla stället. Förhoppningsvis går det snabbt där så jag hinner en snabbis på stan för att köpa farmors julklapp. Annars får vi fara ut på Strömpilen som har kvällsöppet till 22.

Kom på att det kanske hade varit trevligt att ha något fint att ha på sig på julafton/juldagen också. Så får se om det blir till att gå igenom H&M en snabbis också. Kanske kan hitta något skoj i alla fall! Tänkte ha min svarta klänning med trekvartsärm. Men den hänger bara fult så den går bort.

Förkylningen känns även epa. Hostar mig till sömns. Hostar när jag vaknar och hostar mig genom dagen. Det värker i ryggen varje gång jag får en attack. Och när jag sväljer känns det som att man har något i halsen som inte följer med ner. Inte nice... Men det är väl bara att härda ut

Tjipp

Julklappar

Ja idag ska jag ut och handla julklappar är tanken. Har ju inte handlat en enda ännu. Trodde även att jag slutade tidigt imorgon så jag skulle kunna gå en sväng imorrn med. Men icke. Jobbar till halv 5. Hinner kanske en sväng ändå men det känns ju drygt. Får försöka beta av allt idag helt enkelt.

Mitt ansikte ser inte lika brännskadat ut idag i alla fall. Har flagnat mer så det ser "jämnare" ut... haha! Ser fortfarande cp ut men inte riktigt lika illa som tidigare. Kanske slipper skämmas allt för mycket imorrn på jobbet om man har tur.

Brasilien - underbart!

Här kommer min "lilla" reseberättelse alltså.

Flygresan gick faktiskt hyfsat trots att den är väldigt lång. Ungefär 5,5 timmar till Gran Canaria där man mellanlandar för att byta personal, städa och tanka. Sedan tar det ytterligare ca 5,5 timmar över atlanten.

Väl framme i Natal så var det som att gå in i en vägg. Sjukt varmt!! Fick lite "problem" där i tullen för vi hade clementiner i väskan som vi glömt slänga. Man får inte föra in frukt i landet så tullpersonalen fick skriva någon lapp som vi inte fattade mycket av. Ingenting hände i alla fall förutom det.

Sedan bar det av till slutdestinationen Pipa! Ca 1,5 timme tog det att åka med bussen dit. Och när vi äntligen var framme på hotellet välkomnades vi med drinkar. Sedan var det bara att slänga av sig kläderna och ta sig ett dopp i poolen! Superhärligt. Somnade tidigt den kvällen kan jag lova. Var helt slut efter resan.

Dagen efter badade vi och solade bara. Tog det allmänt lugnt. På kvällen gick vi och käkade på ett ställe som heter Pacifico. Beställde kött såklart. Och det bara smälte i munnen, så mört var det. Skitbra ställe som är värt ett besök.



På lördagen var det dags för Karneval! Åkte ett gäng från Ving på eftermiddagen och höll till där ända till 11 på kvällen. Aningen lång kväll för man blev väldigt trött i benen och törstig. Man kunde handla snacks och dricka av försäljare som klämde sig in mellan alla människor på läktaren vi stod på men det var svårt att få tag i ändå. Och att ta sig ut för att gå på toaletten ska vi inte tala om... omöjligt var det i princip. Och tycker man bajamajorna på festivaler här i Sverige är äckligt så ska man inte gå på dem i Brasilien i alla fall... ;-)

Men Karnevalen var en upplevelse. Folk överallt och alla dansade så man trodde att läktarna skulle braka ihop! Det var häftigt. Lastbilarna rullade in med artisterna på och det dansade folk framför och efter dem. Man hade på sig gröna och vita linnen för att visa att man betalat, det var som biljetten.



En dag var vi också ute på en båtutflykt. For iväg med en segelbåt på eftermiddagen, runt 14-tiden. Körde till Praia do Madeiro för att titta på delfinerna. Fick tyvärr ingen bild för de var så snabba men det var läckert ändå, för de kom så nära. Sedan for vi vidare mot Tibau do Sol för att bada vid en strand och äta lunch. Jättegoda spett med kyckling och räkor fick vi samt öl, drinkar, läsk. Man fick dricka och äta hur mycket man ville. Kikade på mangroveträden och väntade på solnedgången. Riktigt mysigt var det! Sedan när det blivit mörkt fick vi åka buss tillbaka till Pipa.



Annars har det blivit mycket badande och slappande. Besökt 3 olika stränder runt om Pipa. Först Praia do Pipa eller Praia do Centro som den också kallas. Gångavstånd till den stranden. Mycket försäljare och rörelse som det brukar vara på sådana stränder.




Andra stranden som ligger söder om Pipa kallas Praia do Amore. Här är det väldigt höga vågor och blåser kraftigt. Idealiskt för den som kan surfa. Vi var bara dit en gång för det var väl kanske inte jättekul att bada där med de höga vågorna.


Tredje stranden som blev favoriten var Praia do Madeiro. Lång, lång strand med mindre försäljare, och färre solstolar. Blåser en del där också men vågorna är mindre och lättare att bada.


Finns också en strand som kallas för Delfinstranden. Men dit kommer man bara då det är lågvatten och vi lyckades aldrig tajma in det men reseledaren sa att det ändå är mer delfiner på Madeiro. Och när vi låg där på stranden så såg man delfinerna hoppa och göra volter typ 10-15 meter ut i vattnet. Det var häftigt :-) När Jens och Nicklas försökte surfa så kom det delfiner också, kanske bara 3 meter ifrån dem i vågorna!!

På hotellet hade vi apor också. Små och söta som man kunde mata. De kom och hoppade upp på balkongen och pep. Små babyapor fanns det också som var kanske 1 dec långa :-)



I övrigt har vi också varit på en tur till Natal med privat chaufför. Han var rolig och berättade mycket om Brasilien, Pipa osv. Talade bra engelska också eftersom han faktiskt bott i Finland i 20 år. Han hade varit dansare på teatern i Helsingfors. Han tog med oss till olika butiker och sevärdheter. Samt en restaurang där man fick äta så mycket man ville för en viss summa. De kom med maten till bordet och så fick man välja vad man ville ha. Tackade man nej kom en annan servitör med något annat kött osv. Fanns hur mycket som helst att välja mellan. Och gott var det! Inget för vegetarianen kanske :-)

Vidare lyckades jag ju bränna ansiktet. Råkade somna med solglasögonen på så det blev vita ringar runt ögonen. Skulle försöka sola bort det men då brände jag mig extra mycket istället. Nu flagnar ansiktet som aldrig förr så jag ser hemsk ut. Folk tror nog jag bränt mig i någon brand eller så :-P Eller har någon hudsjukdom. :-P Får försöka peela lite lätt så det försvinner snabbare. Blir väl vit i ansiktet igen men hellre det.

Men rätt brun blev man ju i alla fall. Tyvärr bleknar man ju rätt fort ;-) Nedan kan ni ju se hur röd jag blev i ansiktet. Men ganska brun på kroppen. Fast man ser ju kanske brunare ut än vad man är på mörka bilder också. =)

 

Det har i alla fall varit en superhärlig resa. Avkopplande är väl ordet man kan beskriva Pipa bäst med. Hit åker man inte för att röja på diskotek och supa skallen av sig. Även om det finns barer och disco här med. Söker man något ställe där man kan lufsa runt i flipflops dagarna i ända och bara sova en stund i hängmattan så är det helt rätt däremot!

Passade på att handla med mig 2 par Havaianas-flipflops också. Såg att de kostade 299 att köpa på t.ex Brandos men under 100-lappen där så då har man ju tofflor så man klarar sig nästa sommar :-) Har härdat mina fötter nu så de klarar att ha en sån rem mellan tårna!

Nästa gång blir det Thailand. ;-)

I'm home!

Honey's I'm home! :-P

Är sjukt trött, sov en sväng när vi kom hem imorse men idag blir en tidig kväll. Ska skriva en liten reseberättelse under helgen för er som inte läst på resedagboken. Måste bara ställa om dygnet lite för just nu är man mer än förvirrad! :P

So until then....

Cheerio!

Ready for take off!

Bom dia!

Så, dagen D är här. Ikväll är det dags för den skööööna semesterresan som man tjatat om sedan augusti! :-D Skall på stan om ett tag och köpa det sista jag behöver. Underkläder bl.a och öronproppar. Insåg att jag inte hade tillräckligt med panties :-P Ska också handla en större t-shirt/tunika jag såg på Gina. Kan vara skönt att ha något tunt att dra över sig till och från stranden! Känner jag mig själv rätt lär jag nog hitta något mer också.... :-P

Nej nu skall jag fortsätta fixa!

Från och med nu är det resedagboken som gäller! Har lagt till er som skrivit i inlägget under. Ni andra får vänta och se när jag kommer hem =)

Tchau!

Epost-lista

Just ja. Om någon skulle vara intresserad av att läsa om min resa via resedagboken och ev se bilder så skriv en kommentar här under och lämna er mailadress i adressfältet så lägger jag er på listan! Då får man ett mail varje gång jag uppdaterar dagboken :-)

Kommer med största sannolikhet inte blogga någonting på denna blogg under resan.

PS. Er som jag känner på "riktigt" kan ju skriva en rad på MSN

Dagen innan.

Ett litet hälsoinlägg såhär innan resan kanske kan vara på sin plats. Går inte ner något i vikt men jag vet ju varför. För lite hård motion och för mycket gött som bara "råkar" ramla in i käften på en. Men jag ligger relativt stabilt. Växlar kanske 1 kg upp och ner beroende på dag så det känns ändå jättebra.

Hade ju som mål att väga ungefär 3 kg mindre än vad jag gör nu inför denna resa. Men så blev det inte och det är ju ingen mening att deppa för det. Antagligen hade det knappt synts på en ändå! =)

När vi var i Grekland i maj gick jag upp ca 3 kg på en vecka. Så jag räknar med att det kommer bli viktökning denna semester med. Två veckor. Får hoppas det inte blir över 5 kg :-P Men vi ser väl, kanske inte blir något alls... vem vet. Kommer få det jobbigt att gå i trapporna och backarna till hotellet ändå ;-)

Sedan är det ju jul... inte bra för oss viktminskare... Men efter jul då jävlar. Då ska jag satsa på att komma i mitt livs form. Eller åtminstone lite mer fast i hullet ;-) Har gjort en ny blogg som ni får ta del av då och som jag kommer börja skriva i januari. Har börjat förbereda redan nu liksom. Då går det lättare att fokusera sedan tycker jag.

Men först ska jag njuta av sol, värme och bad och försöka strunta i vikten.

Snart bara 1 dygn kvar till avresa! :-D Imorgon är jag ledig

Mot jobbet

Gick bra igår att lämna katterna. Inget bråk med Lottens katter alls! Tur... hoppas de forsätter vara lika snälla! Känns väldigt tomt här hemma dock. Ingen Vincent som har legat och sovit utefter sidan på en i sängen och inte Salem som väcker en på morgonen och vill ha mat :-P Känns skönt att de får vara där medan vi är borta i alla fall... annars hade jag nog haft för dåligt samvete.

Jobb nu. Är astrött men med tanke på att vi åker i övermorgon gör ju att man kan härda ut. Fattar det inte. Känner mig ganska nervös. Mycket som snurrar. Flygresan, kommer man göra sig förstådd i ett land där de knappt talar engelska, törs man ta ut pengar på bankomaten osv... haha. Kommer säkert gå asbra alltihop men ni vet hur det är :-P

Ute är det isigt och halt så jag får nog gå någon minut tidigare till bussen om jag skall lyckas stappla vägen fram.

RSS 2.0