Godisuppehållet?! (Dag 5)

Hörrni, som hakade på. Hur går det med godiset i helgen? Inget fusk än va?! ;-)

Körslaget

Någon som kikade på det? Jag trodde det skulle vara mer battle, eller vad man skall kalla det. Jag vet inte vem jag tycker var bäst heller. Lät inte så maffigt med "bara" 20 pers! Sedan tyckte jag Grys klänning var ful och störde mig på att hon sa "sjungt" hela tiden. Haha. Ändå kollade jag klart på hela programmet!

Nu halvsneglar jag på The talented Mr Ripley och det lär nog bli en tidig kväll ikväll med, får se om jag orkar se klart på filmen. Känner mig lastgammal. Det var annat förr, då man festade varje lördag :-P Nu blir det bara var tredje, på sin höjd!

Att stryka eller inte?

Jag gör i alla fall lite nytta idag - jag tvättar! Väldigt spännande. Men min fråga till er är: Stryker ni era kläder?

Jag måste säga att jag i princip aldrig använder strykjärnet. Om det inte är någon skjorta eller så. Men en del stryker ju till och med sina underkläder, har jag hört!  Lite väl extremt kan tyckas.


Aj aj!

Mina lår värker idag. Märks verkligen att man inte är van att träna på det där sättet. Ljumskarna gör också ont! Får stretcha bättre nästa gång. När nu det blir. Skall försöka att inte låta det gå allt för länge mellan passen i alla fall. Fast jag är ju lite rädd att min fot ska börja krångla igen. Men jag får väl gå ut lite mjukt i några veckor så man vänjer sig, antar jag.

Känner mig seg idag. Vill bara sitta inne och slappa hela dagen! Har en stark känsla av att det kommer bli så också... Ska vila lite från bloggdesignandet idag i alla fall!

Utförda layouts

image106
Annas layout blev luftig och fräsch!

Dag 4

När jag är ensam har jag en tendens att bli uttråkad (no kidding?) och då är det lätt att jag börjar tänka på godsaker. Just ikväll blev jag sugen på chips och choklad så det skrek om det. Men så kom jag på bättre tankar och började prova gamla byxor i garderoben igen. Mina "smaljeans" får jag nu över baken, de gick knappt upp över låren för några månader sedan. Och då känner jag att det är värt det.

Inte bara godisförbudet, utan allt som jag gjort de senaste månaderna trots att det varit motigt många gånger. Det är ganska långt kvar innan jag räknas som normalviktig. Men jag är på god väg tillbaka till "mitt gamla jag". :-)

Utförda layouts

Erika ville ha färg i sin blogg, och färg fick hon!
image105

Djävulskap

Har suttit och djävlats med en bloggdesign nu på eftermiddagen. Trots stt blogg.se strulat något enormt samt några svordomar och uppgivna suckar fick jag, med hjälp av Jens, tillslut till det som jag ville! Nu ska det bara finputsas lite så kan jag skicka iväg resultatet till beställaren! :-)

Har inte kommit iväg och jobbat än heller, ska ta och bege mig strax. Skall bara få i mig lite energi först så man orkar dammtorka, hehe.

Jens ska festa ikväll, men inte jag! Håller mig på mattan och känner mig nyttigare än nyttigast. Vad skönt det ska bli att slippa vakna upp och vara bakis imorgon, hihi.

Jag har torsdag i huvudet idag, måste bero på att det var "söndag" i måndags. Någon fler som är lite dagvill? :-)

Årets första jogg

Nu har jag äntligen avklarat årets första joggingpass. Orkade inte speciellt mycket, men bra mycket mer än förra årets första pass i alla fall. Och det är ju bra! Kolla så snygg jag var i Jens mössa aka kondommössan.

image104

Yrvaken

Imorse blev det då inget jobbande redan klockan 06.00 i alla fall. Somnade nog inte förrän 02 inatt tack vare allt kaffe jag drack igårkväll. Jag lär mig då aldrig! Well, ska gå och städa i eftermiddag istället.

Idag skiner minsann solen och bara någon minusgrad är det, gud så härligt! Borde bege mig ut en sväng idag och få i mig lite syre! Får se vad det blir. Skall greja lite här hemma först och främst.

Och nu, frukost - i vanlig ordning.

Stackars stora bloggare

För det första, jag vägrar kalla kvinnliga bloggare för bloggerskor, det låter så förbannat töntigt.

Till dagens ämne:

Jag blir så trött varje gång jag läser kommentarer hos någon av de större bloggarna. Givetvis kan jag inte hålla igen käften utan måste själv gnälla i min egna blogg.Hur som helst - är det inte gnäll för att de tjänar pengar på sin blogg så är det gnäll för att de inte uppdaterar tillräckligt eller tjatar för mycket om samma ämne. Eller inte svarar på alla 200 kommentarer. Det kan fanken inte vara lätt att göra alla 10.000 krävande tonåringar till lags hela tiden. Man skulle väl få vika sig dubbel för att göra alla till viljes. Och det går ju inte. Det är ju bara att inse.

Det här med pengar igen. Vem skulle inte vilja tjäna pengar på att skriva dagbok offentligt. Inte många som skulle tacka nej till det skulle jag tippa på. Speciellt inte de som sitter och ifrågasätter i vart och vartannat inlägg om bloggaren tjänar något eller inte. Sedan det där med att det gnälls på att bloggaren ifråga tjatar om ett visst ämne. Låt det bara vara då! Ja, det kan vara irriterande att läsa om samma sak flera gånger. Men skit i just den bloggen i 2-3 dagar då så slipper man ju antagligen upprepningarna. Det är ju ingen som tvingar en att knappra in adressen till just den webbsidan. Fattar inte grejen med att störa sig på en sån sak. Och om man nu måste häva ur sig om hur mycket man stör sig, kan man väl åtminstone säga det lite schysst, om man nu gillar bloggen. Annars är det väl bara att surfa vidare?

Å andra sidan är det väl så, att man vill störa sig. Man vill irriteras och vara arg en stund för annars skulle man ju inte fortsätta läsa.

Sådär. Nu har jag gnällt av mig för den här gången. Skönt ;-P

Dag 3

Jajjemen, jag stod emot både läsk och godbit till kaffet idag hos Jens mamma. Skönt, då vet man att man kan klara pressen. Hehe.

I övrigt är jag mätt och stinn. God kasslergryta med ris och sallad till + bröd som egentligen är big no no, men äh, det fick gå för denna gång.

Nu ska jag kika på Du är vad du äter och jäsa lite!

Papaya Coconut

När man har sådana här låtar på sin playlist och på allvar sitter och diggar
så är man nog inte riktigt frisk...



Men erkänn - det är lite riv i den va?! ;-)

All done

Jag har i alla fall dammsugit idag, bättre än inget antar jag. Skall städa noggrannare imorrn tror jag. Torka ur lite skåp och sådant som måste göras med jämna mellanrum. Har tränat en sväng också, blev bara 20 min dock. Men de var intensiva och svetten sprutade vill jag lova! Det är skönt att duscha efter hårda pass!

Jens mamma bjöd in oss på middag idag. Kasslergryta står på menyn. Och säkert någon efterrätt, men den ska jag fasen stå emot! Får hålla mig till kaffe. Kan ju inte ge upp redan nu! :-)

Nu ska jag surfa runt lite och se om jag hittar några nya roliga bloggar medan håret torkar.

Gooood morning!

Idag har jag inte ont i halsen alls och skall nog köra lite crosstrainer hade jag tänkt! Måste ju komma igång igen efter det här långa uppehållet. Annars är det städdag idag så allt är rent och fint inför helgen. Såg ju på Rent Hus igår som sagt... Tror det är dags för skafferiet att få sig en omgång med skurtrasan i alla fall. Man vill ju inte riskera att få in såna där äckliga larver! Uscha!

Ang. mina fnöskiga händer. Skall köra på tipset med bomullshandskarna. Det gör nog susen! Förhoppningsvis blir det automatiskt lite bättre när sommaren kommer också, och vintertorrheten är ett minne blott!

Nu blir det frulle, sedan lite datajobb och efter det träning och städning

En fullspäckad dag med andra ord. :-P


Torra händer

Mina händer blir så torra när jag jobbar med att skura kontor. Någon som har något bra husmorstips mot fnasiga fingrar? Det blir som ett beroenda att smörja med handkräm hela, hela tiden tycker jag!


Segt

Nu är bloggen sådär seg igen. Det går knappt att skriva inlägg eller kommentera i andra bloggar. Jag hoppas på förbättring när blogg.se uppgraderar sig, eller vad de skall göra.

Det är fotboll på TV3 ikväll. Jag som hade planerat att se på tjejserier. Men icke. Däremot ska jag se på Rent Hus på 4:an i vanlig ordning. Bli lite härligt äcklad sådär så jag måste vara städ-hitler imorgon och feja hela lägenheten som en besatt! Det tycker jag om... jorå s'atteh.

Näe dags att ta ett härligt glas med det finaste kranvatten. Iskallt ska det vara. Jag skall låtsas att det är Coca Cola! Fast jag har inte tänkt så mycket på godis idag ändå. Däremot kom jag på att Jens snart fyller år, vilket kommer sätta käppar i hjulet. Men det löser sig. Jag kan ju alltid göda andra med diverse bakverk medan jag själv smuttar på ett glas mineralvatten och tuggar tuggummi som en besatt, samtidigt som jag fokuserar på beach 2008.

PS
. Jag kollade förresten på skatteverkets webbsida hur mycket man får tillbaka i år, det blev en glad överraskning. Hoppas det stämmer och att de inte ändrar eller nåt tills man ska få ut sina stålar! :-)

Dag 2

Hur känns det, ni som kör godisuppehållet? Inatt drömde jag faktiskt om godis. Redan liksom! Bådar inte gott att redan ha tankarna på det sötsliskiga. Men det är bara till att koppla bort och göra sitt bästa! För det skall inte råka slinka in något sockrigt i min mun i alla fall. Var så säker!

Utförda layouts

Ny design till Jannice!
image103

Tillbaka till verkligheten

Försöker komma tillbaka till mina bra rutiner som jag hade förra och förrförra veckan. Men jag lyckas inte riktigt. Imorse vaknade jag av mig själv vid 07 men tänkte bara dra mig lite, vilket resulterade i att jag sov till nyss. Dumt, det var ju sweet att vara uppe vid halv åtta och greja på redan då med allt möjligt. Ska försöka lägga mig tidigare ikväll!

Lika tråkigt väder idag som igår. Snön verkar bita sig fast här i Umeå. Suck. Ikväll skall jag hur som helst jobba. Har ju varit ledig nu i en vecka tack vare röda dagar.

Dags att pilla i sig lite frukost till att börja med i alla fall!

Utförda layouts

eMiracle berättade att hon gillade bruna och jordiga toner och ville ha en stilren look. Då fick hon en blogg som ser ut på följande vis! :-)
image101

Jennys blogg

image100
Se så snygg Jennys blogg blev!

Puckat.

Jag använder Firefox när jag surfar samt gör blogglayouter. Dum som jag är har jag inte tänkt på att kolla av hur det ser ut i Explorer speciellt ofta. Nu såg jag t.ex att min meny på min egna blogg har hoppat ner under alla inlägg bara för att min profilbild råkade vara för stor t.ex. Ändrade den lite snabbt så det inte ser helt epa ut i alla fall.

Det här "problemet" verkar dyka upp i Explorer 6 men inte i version 7. Men men, får vara noggrannare att kolla av framöver, helt enkelt! :-) För tydligen kör de flesta fortfarande Explorer 6.

Själv hatar jag ju Explorer, så jag rekomenderar er andra att ladda ner och köra Firefox istället, för er som inte redan gör det!

Risigt

Vädret idag är inte direkt någonting att hurra över vågar jag nog påstå. Dessutom känner jag mig risig, har gjort det sedan igår. Ont i halsen och seg i kroppen. Får nog vänta med joggingpremiären ett tag till antagligen.

Igår var vi förresten på Boom och köpte en sån där jättestor lykta som man kan ha ljus i. Den står på golvet i hallen och nu skall jag bara hitta något stort ljus att sätta där i. Köpte även två andra ljusstakar som man har på väggen, med en spegel bakom. Får ta något foto sedan för att visa kanske. Lite svårt att förklara. Men nu skall jag fortsätta pilla i photoshop!

Dag 1

Som sagt, en månads godisförbud. Det låter  i och för sig ganska hårt att säga förbud, så vi kan väl kalla det uppehåll istället, hehe.

Jag kommer alltså köra nollvision på allt. Dvs inget:
  • Lösviktsgodis
  • Chips/Ostbågar
  • Popcorn
  • Nötter
  • Glass
  • Kakor
  • Läsk
  • Choklad
  • Saft
Ja, ni förstår grejen. Ingenting som är fullproppat med socker i med andra ord! Jag klarade det hela två gånger förra året, en gång i januari och en gång i september. Så nog kan det bli hattrick? Eller vad tror ni? :-) Det gäller bara att klara lite över en vecka så kommer resten gå galant. Skall försöka undvika alkohol också, för den gör ju att man dumt nog går och fingrar i snacksskålen också.

Den positiva inställningen är det ju inget fel på i alla fall!

Imorrn

Imorrn börjar det. En månads godisförbud. Det skall bara gå! Vem är med?! :P

Utförda layouts

Michelle önskade en layout med bland annat hjärtan. Såhär blev resultatet!
image97

Bankrån

En bekant ringde igår till oss och berättade en sjuk grej. En kille som varit hemma hos oss på fest har även rånat en eller två banker här i trakten (innan han hade varit hemma hos oss). Det kändes ju väldigt trevligt. Att jag suttit och pratat med en bankrånare i mitt eget hem. Fi fan. Nåt skumt var det med honom, men då kunde man inte sätta fingret på vad.


Vinnaren

Jag har dragit vinnaren av blogglayouten, glömde bara att skriva ut det här! Det blev Jennylin som kammade hem det den här gången. :-) Vi skall fixa till hennes blogg till veckan!

Ni andra, misströsta inte. Det kommer fler tävlingar! Så håll utkik!

Kompensation

Tyckte The Mist var helt okej. Har inte läst boken så jag har ingenting att jämföra med förstås men ändå! Nu ska vi leta reda på någon gladare film att se som kompensation till den där tragiska.

Har ni förresten tips på några bra filmer? Jag gillar thrillers, skräck och drama framförallt. Eh... Ganska bred smak med andra ord när jag tänker efter då en och annan komedi slinker emellan också. Men jag är i alla fall inte så mycket för action ala' Spindelmannen-style och dylikt.

The Mist

Nu ska vi se den här filmen. Jag tror att den är grym.


Seg

Det blev ganska sent igår. Vi spelade Vem vill bli miljonär på en sån DVD som Nina och Markus tog med sig. Det gick bara sämre och sämre ju fler vinglas man hällde i sig. Hehe. Men det var en helt okej kväll. Drack inte ens upp hela vinflaskan men blev ganska tipsy ändå. Dricker mig ju inte full speciellt ofta nuförtiden så då blir man väl lättare påverkad, antar jag!

Idag skall jag bara ta det lugnt, se någon film och slappa i soffan. Imorgon ska jag nog inviga träningskläderna om det inte är för kallt ute. Blir spännande och se hur mycket man orkar! :-) För jag köpte ju det dära SOC-setet på Stadium igår plus ett underställ från Everest som satt som en smäck!

Glad Påsk!

Idag blir det en sväng på Stadium för att prova det där setet från SOC (om det är öppet). Och om jag kan ha det blir det nog ett köp. För jag menar, även om jag går ner 5-8 kg till i vikt kommer jag ju kunna ha det, gör ju inget om det är lite stort. Ska se om jag hittar något underställ med, när jag ändå håller på. Storlekar på sånt har jag ingen aning om dock.


Det där med joggingen igen

Igår när vi var på bolaget så hade jag såklart glömt plånboken hemma = inget leg med mig. Jag gick in på Stadium medan Jens gick in själv för att handla alkoholen. Ingen idé att ta risken att bli kollad så vi inte får köpa alls bara för att jag inte har det med mig.

Hur som helst. Kollade lite på löparkläder nu när jag ska bege mig ut i elljusspåren framöver. Såg direkt ett schysst set i orangeröd och svart färg. Perfekt tänkte jag. Stegade fram och såg märket - Newline och där försvann mina förhoppningar. Jag tror bara jackan kostade 600 kr. Såg sedan ett okej från Stadiums märke SOC för 500 kr för byxa och jacka. Det vart svart med några rosa ränder. Kanske kan vara något? Säkert inte lika bra kvalitet men det duger säkert!

Men jag vet som inte riktigt vad man ska ha heller. Har ju sett folk kuta runt i såna där tunna vindjackor. Vad har man under? Underställ bara, eller? Man vill ju varken frysa eller svettas så man blir kall. Jaja, ni löpare kan väl tipsa mig? =)

Nu är det alldeles som blixtrar som flashar framför mina ögon. Dags att sova!

Natti

Trött och en aning småhungrig

Sitter och väntar på mat nu. Vi for iväg till Växtholm förut. Där Jens släkt bor. Tog med några cupcakes och bjöd på samt avnjöt en kopp svart kaffe. Trevligt! Nu har jag finslipat en layout och mailat den som ska ha den. Hoppas hon blir nöjd! :) Annars är det bara att ändra! Inte mer med det!

Har faktiskt inte tryckt i mig så mycket godis som jag trodde jag skulle göra idag nu när jag får äta. Fint! Men imorgon blir det ju en hel del. Middag + lite fest. Får väl hålla fingrarna borta från snacksskålen i alla fall.

Näe, nu väntar soffan!

Hörs senare!

Vinterblek.

Stina-Lee säger att hon är så blek nu när hon inte använt BUS på så länge. Men om Stina är blek. Vad är då jag? Icke existerande? Vit som ett lakan? Genomskinlig. Ja kanske.
image96

Långfredag

Nu har jag suttit och grejat med ett bloggutseende sedan 7.30. Det tar sig. Men jag är inte riktigt nöjd än! Men det är skoj att sitta och pilla! Ska väl försöka ta mig ut på en promenad idag så man får lite solljus på sig. Ryggen skulle nog må bra av det också. Jag sitter som en ostkrok när jag grejar länge vid datorn och det vet vi ju alla hur (o)skönt det känns efter ett tag.

Har ni några planer för påskhelgen? Vi skall i alla fall till några kompisar imorgon, tror jag i alla fall. Sedan blir det middag ikväll eller imorgon hos Jens mamma också. Så man får sig lite påskmat liksom! Här hemma är det allt annat än påsk. Inte en kyckling så långt ögat kan nå.

Nu blir det i alla fall äggfrukost!




Glöm inte att vara med och tävla om blogglayouten! ;-)

Kitchen Nightmares

Jag har gillat alla program med Gordon Ramsey . Hell's kitchen, Kitchen Nightmares - you name it.

Idag var programmet vidrigt måste jag säga. Hur man man sitta och säga att man tycker sig ha rent i sitt kök när man kan sopa fett och smulor från hyllorna med servis? Och gammal mat överallt. Usch.

Nu är det i alla fall dags att sova en stund igen. Imorgon var jag tydligen ledig. Det känns bra!

God natt med er!

Cupcakes - det slutliga resultatet!

Det gick ju inte direkt smärtfritt att fixa själva frostingen om man säger så. Trots att jag tyckte att de var kalla så smälte frostingen ut. Men det gjorde inte så mycket! Lär ju smaka gott ändå. Se så fint jag dekorerade med strössel, haha!
image95

Receptet som söta Sanna var vänlig nog att skicka ser ut enligt följande:

Ca 10 stycken stora
5 dl socker
4 - 4,5 dl vetemjöl
1,5 - 2 dl kakao 1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt 2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl olja
2,5 dl kokande vatten

Såhär gör du:
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Om ni är som jag som alltid har gallret kvar i ugnen så ta ut det, det behövs senare. Plocka fram två plåtar och fyll dessa med stora eller små (varför inte blanda) cupcakeformar eller muffinsformar, duger bra det med, men de måste vara tjockare och stabila!

Rör ihop socker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål. Tillsätt sedan ägg, mjölk och olja och vispa på medelfart i ungefär två minuter och rör sen i det kokande vattnet. Fyll formarna till 2/3 och grädda i ungefär 20 minuter. Låt cupcakesen svalna på galler och börja med.. Frosting!

Frosting-recept
120 gram smör/margarin
1 dl kakao ca.
7 dl florsocker
0,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Såhär gör du: Börja med att smälta margarinet/smöret, sikta sedan i kakao och vaniljsocker och rör om. Sedan tillsätter du florsocker och mjölk och vartannat tills dess att frostingen passar den konsistensen du är ute efter. Spritsa på de kylda kakorna och mumsa!


Update: Nästa gång ska jag göra i små formar. Att äta en hel stor själv var alldeles för mastigt för min smak! Jag orkade inte äta upp kan jag ju säga! Så tips, gör i små formar, eller dela med en kompis ;)

Cupcakes

Jag håller på att baka cupcakes för första gången i mitt liv. Jag vet inte om det går så bra ... haha! Resultatet kan vara värt att vänta på!

Sun is shining

Nu har jag tränat lite lätt i alla fall. Blev 15 min på steppern och 15 min coreträning, alltid något! Skall duscha och göra mig klar nu så skall jag och Jens fara iväg på systembolaget och shoppa loss innan helvetet bryter ut där. Kanske bäst att handla så man har något smask att stoppa i påskäggen också?

Solen skiner, livet känns ganska lätt för tillfället och jag har inspiration till alla era blogglayouter på gång! Det gäller bara att skriva ner det medan man kommer ihåg!

Glöm inte att vara med och tävla (klicka)

Träningsdag

Idag hade jag tänkt träna lite här hemma. Köra crosstrainern och sedan kanske core-DVDn eller med de fria vikterna. Det är ju påsk nu så det är väl bara att göra så gott jag kan så jag inte går upp allt för många hekton under helgen, hehe.

Jag längtar som sagt tills det inte är isigt längre, då kan man vara ute och cykla och jogga! I år ska jag göra ett nytt försök med joggingen. Ni som läste min blogg i somras vet att jag gjorde illa foten och kom av mig helt. Riktigt synd, annars hade jag kanske varit med på Blodomloppet eller Vårruset i år! Men det kanske är något att satsa på till nästa år. Eller varför inte tjejmilen? ;-) Lika bra att satsa högt på en gång. Hehe

Har ni några tips på roliga och bra tränings-DVD:er. Nu när jag inte har har råd att förnya mitt träningskort på ett tag vore det kul med lite schyssta program som man kan köra framför tvn istället.

Mordklubben

Sitter och sneglar lite på Womens Murderclub samtidigt som mina fingrar smattrar på tangenterna. Jag tycker det är helt okej fast det är en ganska standard kriminalserie. Jag är ju mer för Ugly Betty, Desperate Housewifes och sådant. Tycker de bara visar CSI på TV nuförtiden.

Jag vaknade ju som ni vet riktigt tidigt imorse så ögonen går väl i kors här inom en snar framtid. Men jag funderar på att pressa mig så jag får se Blondinbella på TV8. Jag hoppas jag får fnissa lite för mig själv om hon kläcker ur sig något typiskt tonårssmart. Men vem vet, hon kanske förvånar mig. Hennes miljoner hade jag ju faktiskt inte tackat nej till.

Fan, nu har de reklam för Marabou Premium på TV också. Jag som är fast i PMS-häxans långa klor.... evil.





Glöm nu inte att vara med och tävla om layouten här under hörni!


Blogglayout - tävling!

image94
Vi kanske skall kalla det här utförandet för 'ogräs'? Det blev ju minst sagt grönt (och skönt?). I de tomma rutorna bredvid bloggnamet kan vi sätta in de foton du önskar ha med på din blogg!

För att vara med och tävla gör såhär:
Skriv en kommentar under detta inlägg så är du automatiskt med i utlottningen.

Tävlingen avslutas den 22 mars (Påskafton) kl. 12.00

AVSLUTAD!

Vårigt

Jag håller just nu på med en layout som jag skall lotta ut sedan! Temat är vår! Spännande värre, visst? Fick en av mina berömda "ryck" och satte igång redan tidigt imorse. Kanske kan vara lite roligt att liva upp sin blogg nu såhär strax innan påsk. Bort med vintern, in med det ljusa och sköna.

Jag har pysslat så länge så jag glömt bort att äta. Men nu är det nog dags för lunch innan jag fortsätter.

Frukost, mellanmål eller plockmat

Tyvärr ingen bild. Men något som jag tycker är smart att göra till frukost, eller mellanmål, är rullar med skinka/kalkon och grönsaker. Bara att ta en skinkskiva, lägga dit tunna stavar/remsor av morot, gruka, kål eller vad man vill - rulla ihop och äta! Lätt att ha med sig på t.ex skolan eller jobbet om man blir sugen mellan måltiderna också. Ganska smart grej att ha som plockmat också.

Imorse rullade jag ihop kalkon, en skiva ost och lite gurka och mumsade på till frukost tillsammans med ägg. För ägg, det är det ultimata för oss som kör GI-inspirerad kost!

Uppe med tuppen

Jag vaknar bara tidigare och tidigare verkar det som. Nu har jag varit vaken sedan halv sju! Helt otroligt för mig att vakna frivilligt den tiden! Jag försökte somna om för att sova en stund till, men det gick inte så det var lika bra att stiga upp, antar jag. Det beror nog på att det blivit så ljust på mornarna nu. Härligt är det i alla fall, med ljuset.

Nu ska jag ta och svara på era mail!

Till er som mailat mig!

Hej!

Jag har sett era mail. Jag återkommer till er alla imorgon! Är just nu för trött, som sagt! =)

Slut för idag

Nu är det dags att lägga sig, känner jag. Är rätt trött. Har suttit och hetsat lite kring bilkörning och ansvar etc ikväll med en bekant. Det blir alltid lite hätskt när man har olika åsikter. Men det är ju tur man kan komma överrens till slut i alla fall. Eller åtminstone respektera varandras åsikter!

Någon som såg Grannfejden på 3:an ikväll förresten? Det var ju hilarious måste jag säga! Snacka om att vilja leva för konflikten och inte vara benägen att ändra sig. Fattar inte hur man orkar på. Jag hade gett upp för längesedan och bara accepterat läget.

De andra har suttit och mumsat muffins och såna där digestivekex med choklad på ikväll även! Men inte jag! Chips också för den delen, men det skippade jag också. Känner mig grymt nöjd! Inget godis fram till påskafton, och hittills har det ju gått bra. Men jag längtar lite tills jag får äta. Risken finns ju att man överäter på godisets stora helg. Men jag får försöka hålla mig i skinnet.

Nej, nu känns ögonlocken som bly!

God Natt!


Välkomna nya läsare!

Besöksstatistiken skjuter givetvis iväg en bit när man blir länkad av en stor blogg. Givetvis jättekul! Därför tänkte jag bara skriva välkommen till alla nya läsare som hittat hit. Jag hoppas några av er stannar kvar och läser vidare. Det skulle vara superkul!

Vem är jag då? Jag heter Emma, är 24 år och kommer från Sundsvall, men bor nu i Björkarnas stad - Umeå! Trivs bra här trots att våren känns långt borta för tillfället.

Jag har ett stort intresse för det mesta inom grafisk formgivning, vilket jag också utbildat mig inom. Bloggdesign är kul att göra och jag har hjälpt några av mina kompisar med deras bloggar. Skulle någon annan vara intresserad av hjälp får ni gärna kontakta mig (klicka på min bild så får ni fram mailadress).

På den här bloggen skriver jag mycket om mitt privatliv, vad jag gör på dagarna m.m. I äkta dagboksanda med andra ord. Jag skriver också en del om träning och min övervikt samt hur jag går tillväga för att gå ner överflödet. Jag lägger ibland ut nyttiga (och ibland mindre nyttiga, hehe) recept så kika under min Mat & recept-kategori om ni är intresserade

Är det något ni undrar över så kommentera, eller maila!

Återigen, välkomna!!

And the winner is ...

Jag vann bloggkommentatorernas layouttävling. Det var ju skoj eftersom jag egentligen inte hade tänkt ställa upp. Men får man en idé är det väl lika bra att förverkliga den, eller hur? Och det är ju roligt att visa andra vad man kan också, förutom sina vänner. Vissa gillar den, andra inte. Så är det, här i livet! Det var meningen att layouten skulle se ut såhär:

image92

Men tjejerna tyckte att det blev snyggare med ett lite annat utförande. Så jag antar att jag får foga mig? :-)

Jag ska lotta ut en av mina andra layouter framöver bland er läsare (som jag talat om tidigare). Alltid intresserar det väl någon!

So stay tuned people...

Nästan som grekland i alla fall.

Nu har jag smällt i mig denna sallad. Gott var det och det finns mer kvar! Det blev väl inte direkt greksallad, för jag tog och rostade lite pinjenötter också och hade i! Nu har jag i alla fall stillat mitt ostbegär (tillsvidare).

image91

Jag längtar!

Snart ska vi fara och handla och jag ska köpa OST. Jag har inte ätit ost på skitlänge så det ska jag svulla i idag. Eller ja... Jag ska i alla fall göra en grekisk sallad med fetaost i, hehe. Mums... feta, rödlök, tomater, olivolja... can't wait.

Knäppt att man kan bli så begaistrad över en enkel sallad.


Sparka igång dagen

Känner mig lite småtrött men för pigg för att sova mer så jag tog och klev upp istället. Lika bra. Ska försöka göra lite hushållssysslor idag så det är bortgjort.

Snart är det påsk hörni! Känns konstigt att det ligger kvar så mycket snö i och för sig. Men påsken brukar väl infalla lite senare i vanliga fall. I början på april va?

Nej dags att äta frulle!

Slut som artist!

Nu har jag städat, och promenerat i rask takt. Ryggen är lite mör efter crosstrainingen också så nu känner jag mig nöjd för idag.

Nu blir mitt nöje att uppdatera mig inom bloggvärlden och surfa lite allmänt.

En bra dag

Trots tråkigt väder! Jag var uppe före 08 och grejade. Har hunnit med att träna en sväng på crosstrainern med. Nu gäller det ju att ligga i så man behåller de här fina resultaten.

Sedan ska jag kila iväg och jobba en sväng och något mer händer väl inte idag egentligen! Vad jag vet i alla fall!

Har förresten inte kommit långt alls i Stieg Larsson böckerna. Har ju somnat så snabbt på kvällen så jag har inte hunnit läsa. Hehe. Kanske ska sätta mig en stund nu? :-)


Bikini

Om jag lyckas med mitt mål inför sommaren, ska jag nog unna mig den här bikinin, fast den bruna! Vitt är inte riktigt min melodi på stranden!



Bilder från: Ellos

Liten redovisning för februari/mars

Idag är en glädjens dag. Har mätt mig och fått fina resultat. Kan knappt tro mina ögon. Se själva:

25 januari-17 mars 2008
Midjemått: -5 cm (-15 cm)
Mage: -7 cm (-15 cm)
Under bröst: -1cm (-6 cm)
Lår: -1.5 cm x2 = ( -8 cm, alltså 4 cm per ben)
Vader: V: -1 cm H: -1.5 cm
Totalt för perioden: -18.5 cm
Totalt sedan start: -46,5 cm

Vikt:
sedan 1 januari, -5.8 kg

Kvar till delmålet som jag satte upp till 1 juni: 2.6 kg

Har alltså redan avverkat hälften! Det trodde jag inte! Men jag gnäller ju inte som sagt! Det bara svishade till efter att ha stått stilla ett tag. Kroppen är underlig. Hoppas följande månader går bra också.

Filmkväll

Har kikat på filmen Hide and Seek ikväll. Läskig och jag kommer säkert drömma om det där inatt bara för att jag är ganska rädd av mig. Ändå älskar jag sådana där filmer - thrillers och skräck! Kanske för att det blir en liten kick samtidigt som man blir rädd?

Jaja. Skall lägga mig nu och hoppas att jag somnar lika snabbt som resten av veckan!

Cheerio!

En slapp dag

For iväg och gick en promenad vid Nydalasjön idag. Jättemycket folk ute på gångvägen och på isen! :-) Blev inte en så lång tur men ändå. Skönt att få lite friskluft. Sedan for vi hem igen via Haga för att hämta en fribiljett till filmen 10.000 BC. Den har ju gått som annons på tv.nu så det var väl därför Jens fick. Vi ska nog se den i veckan i alla fall!

Sedan råkade jag somna i fotöljen med en kurrande katt på låren. Det var skönt det! Sov inte så länge så jag hoppas jag somnar gott inatt med. Igår somnade jag nästan så fort jag lagt huvudet på kudden. Det är så skönt. Det går inte att beskriva hur skönt det är att få somna som en "normal" människa när man har svårt att sova allt som oftast.

Nu ska jag peta i mig lite mat.

Sluta flasha med era äckliga tungor

Satt och kikade på mingel/vimmelbilder på nightlife.se igen. Sist gnällde jag på klädsel och nu skall jag gnälla på miner och poser!

Piercingar i all ära. Det är ju rätt fränt. Men när en full tjej eller kille skelögd av berusning står och räcker ut sin piercade tunga mot vimmelfotografen blir jag äcklad. Eller räcker ut den som för att slicka någon i örat. Fy fan.

På vart och varannat kort ser jag någon med tungpiercing "flasha" med den utanför munnen. Känner man ett behov av att ha tungan utanför när man har piercat sig där, eftersom majoriteten av "tung-flashare" är piercade på dessa bilder jag kikat på? Det hade väl varit en sak om tungan hade varit ren och fin. Men nej! Den är vit/gul av beläggning från förfestens chipsätande och öldrickande. Och den visar man frivilligt upp? Och desto äckligare blir det när en piercing sitter där och är lika fylld med beläggningar från kvällens ätande. Urk. Kul att hångla med den personen.

Nej. Sluta räcka ut era fula tungor. Så jävla fränt är det inte med en tungpiercing att hela Sverige måste se den.

Jippie!

Ännu en dag med strålande sol! Skönt som tusan är det. Blir en promenad idag med. Orkar inte göra något mer ansträngande. Har visserligen bara tränat hårt en gång den här veckan. Men det gör inte så mycket, har ju rört mig varje dag ändå.

Imorrn blir det spännande. Då ska jag registrera vikt och mäta mig. Jag vet att vikten gått bra, för jag står ju på den där vågen titt som tätt. Men måtten? Ja nog borde det blivit någon centimeter här och där åtminstone.

Nu ska jag avnjuta min frukost och sedan sms:a Linnéa och se om hon var sugen på någon till promme senare idag. Jag vet att hon antagligen redan varit ute en sväng på morgonkvisten. Men eftersom jag är för lat orkade jag inte stiga upp imorse och hänga på ;-)

Hörs pipel

Schlager.

Rätt låt vann. Tycker jag!

Nu ska jag snart sova, gammeltacka som man är!

Ps. Inte ett endaste popcorn eller morot med dipp har nått mina läppar ikväll! Bra va! Snart är helgen över vilket är skönt, då man inte blir lika sugen på godis på veckorna :-P Men snart är det påsk... och då ska jag äta. I måttlig mängd givetvis.

Rädd katt

image88
Inte lätt att vara rädd för dammsugaren. Då tar man till flykten och gömmer sig i sängen istället

Sommarklänning!

Klickar vidare på alla postordershoppar idag med. Jag kunde inte hålla mig utan måste göra ett inlägg om denna. Söt till sommaren! Ja, även jag kan ha söta klänningar ibland. T.ex till midsommar. Kanske, kanske tillåter jag mig att köpa om någon månad. Om den finns kvar! Den kostar bara 179 kr.


Bild: ellos.se

En promenad senare ...

Härligt väder ute. Lagom kallt och solen höll mig sällskap hela vägen. Blev bara dryga halvtimmen, men bättre än ingenting, eller hur? Det var mycket skotrar borta på Nolia. Tror det var någt slags SM? Jag har ingen riktig koll, men det blir säkert skoj för de som ska kolla. Men jag hade nog mest gnällt halva dagen.

Nu ska jag fixa lite grejer och sedan ska jag bara vara för mig själv resten av dagen. Lär ju återkomma här senare idag, misstänker jag!

Härliga lördag!

Idag strålar solen som aldrig förr! Härligt. Skall nog ta mig en promenad senare tror jag så man får komma ut lite. Jens mfl skall på något sån där skotergrej igen från klockan 11-16. Och den här gången var jag smart och passade, hehe.

Ikväll är det final i melodifestivalen också så det måste man ju se på. Vem tror ni vinner? Jag vet inte riktigt, men jag kan tänka mig att Charlotte Perelli är med och tampas om segern i alla fall.

Gnäll om bloggar (igen)

Okej, nu ska jag gnälla lite till appropå bloggar och bloggande (det här blir dagens sista inlägg, jag lovar!). Hur som helst, folk som kommenterar ens inlägg ska jag klaga på nu.

Yes, det är skoj med kommentarer. Det är ju trots allt feedback på vad man skriver osv. osv. You know the drill...

Men folk som skriver en kommentar med -Hoppas din dag blir bra eller -Hur mår du idag? tilltalar mig föga. Vad är grejen? Jag förstår ju att de som skriver så vill locka folk till sin egna blogg. Men allt som oftast känns det ju som de bara går från blogg till blogg, skiter i att läsa inläggen och scrollar snabbt ner till kommentarsfunktionen för att knacka ner sin lilla hälsningsfras.

Det kanske är så man blir en stor blogg ? :-)

Men snälla ni, skriv gärna en kommentar med utgång från själva blogginlägget! Sedan får ni mer än gärna fråga hur jag mår! ;-)

Jag tycker väl att själva kommentarsfunktionen är till för just kommentarer, inte att det skall funka som en gästbok. Men, jag får väl anpassa mig kanske?!

Vad tycker ni?

Grejen med många blogginlägg?

Trots att jag har ganska många inlägg per dag så fattar jag inte hur den som ligger etta på mest aktiva lyckas producera närmare 20 inlägg varje dag. Gör man inget annat än att blogga då?

Okej, alla mina inlägg är inte speciellt innehållsrika och jag skulle säkert kunna sammanfatta en hel dag genom att skriva på kvällen. Men jag spontanbloggar ju oftast. Men om man skriver 20 inlägg om dagen? Har man ens så mycket nya saker att berätta? Rapporterar man varje timma/halvtimma om vad man gör exakt just nu, eller? Är man så spontan att man orkar knappra på tangenterna så många gånger? :-) Eller vill man bara ha massa läsare?

Ja, jag vette fan...

Toppar & tröjor

Det märks att jag är shoppingsugen va? Såhär mycket mode har det nog aldrig varit i min blogg under loppet av några dagar. Har man inga pengar får man "fönstershoppa" istället! Det märks kanske lite vad jag gillar för typ av kläder i alla fall? =)



Bilder: La Redoute


Jippie!

Idag är en bra dag. Testade att dra på mig ett par jeans jag knappt kunde få igen i höstas! Och nu gick de på lätt och gick bra att knäppa med!! Lite väl tighta för min smak ännu, men snart så! Snacka om att det kändes bra alltså! Dessutom är det ju guld att bootcut är inne igen. Så ser min stabbiga kropp genast mer proportionelig ut jämfört med om jag skulle ha stuprör. Jag äger ett par stuprör, inköpta på H&M 2005. Använda max en gång :-P

Jag har säkert 5-6 par jeans som bara väntar på att få användas igen. Snart så mina vänner, snart...



Guitar Zero?

Jag fastnade med Guitar Hero istället för att städa. Damn, nu har jag ingen som helst motivation. För er som undrar hur det går med GH istället: Nej, jag tar mig fortfarande inte vidare på Hard-nivån! Frustrerande. Men men, man kan inte få allt!

Jag tror jag ska försöka göra ett ryck ändå. Och sedan övertyga Jens att vi far och handlar inom kort så man slipper alla fredagsstressade barnfamiljer som springer runt och skriker på ICA.

Cheerio


Tuff ballerinavariant

De här Etnies-ballerinorna skulle jag inte heller tacka nej till! Hur snygga som helst. Kan man ha för mycket skor? Nej, jag tror bestämt inte det! Eller vad säger ni!?


Bild: Junkyard

Guld i mun'

Vad skönt det känns att det börjar ljusna redan klockan 05.30 på mornarna nu. Snart är våren här! Vad skönt det ska bli när marken börjar torka och gubbarna är ute och sopar bort att grus från marken. Inte långt kvar alls!

Nu har jag hela dagen på mig att göra saker jag har lust med! Dock tror jag att jag ska svabba av toaletten eller nåt, så det är rent och fint överallt i helgen!

Men nu skall jag surfa runt lite och se om jag hittar några roliga bloggar att följa!

Klirr i kattgrisen

När vi var i Grekland i somras köpte vi en spargris i form av en katt. Den är tjock och fet och rymmer många mynt. Idag tog jag och räknade hur mycket som var i! Det var mest sedlar, och döm om min förvåning när det nästan var 900 kr däri! Inte illa pinkat.

Pengarna som vi sparar i den skall gå till nästa utlandsresa. Har vi tur blir det en redan i höst, och tills dess hinner vi nog spara ihop några hundralappar till! Blir fina fickpengar det.

Phew.

Nu har jag dammsugit och torkat golv! Tog sin tid även fast det inte är så superstora ytor att torka. Har vädrat ut lite i sovrummet också och skall snart lägga i nya lakan. Måste boka en tvättid också så man får lite rena kläder igen.

Har dessutom kört lite core idag. Det var skitlängesedan och det brände som tusan i magen. Men det är värt. Kanske kan kämpa mig ner någon centimeter runt magen i alla fall! Har i alla fall klarat utmaningen jag är med på hos Miss XL idag med. Det handlar om att motionera minst 30 min per dag i en vecka. Och än så länge är jag med i matchen! :-)

Pausfågel


Good morning lovers!

Ny dag, nya tag. Idag ska jag städa lite hade jag tänkt med tanke på programmet Rent Hus igår, hehe. Påverkbar? Lite.

Hade tänkt träna hemma och/eller promenera idag också. Får se vad det lutar åt efter städningen!

Känns som en juste dag idag ändå, trots det gråmulna vädret. Somnade faktiskt hyfsat tidigt inatt med, eller ja... före 01 i alla fall. Så den här veckan har varit ganska bra sömnmässigt. Skönt. Hoppas det fortsätter så ett tag till.

Nu frukost och sedan fram med skurhinken!

Framtida utlottning?

Jag funderar på att lotta ut en av mina blogglayouter framöver. Men jag vet inte, hur lägger man upp en bra tävling, eller vad man ska kalla det? :-P Eftersom mina kära läsare (majoriteten) vägrar ge sig till känna kanske ingen är intresserad. Well, vi får se. :-) Ett sätt att få ut mina alster på marknaden kanske! Får fundera, som sagt. Vad tror ni, finns det något intresse? Eller är det bara töntigt.

Nu har jag avverkat både Rent Hus och Top Model. I vanlig ordning satt jag med äcklad min och kollade på det förstnämnda. Hur fan kan folk ha det sådär. Inte för att jag själv är speciellt pedantisk. Nog finns det dammiga hörn här och lite väl mycket disk på diskbänken ibland. Men hur går man från det stadiet tills man bara skiter i allt och staplar skräp och disk ovanpå varann. Eller lämnar surmjölk på diskbänken?! Hrrr....

Det är skillnad på att ha stökigt hemma och rent ut sagt äckligt. Blä. Måste städa imorrn bara för det.

Nu skall jag plöja serier, tror jag!

Cheerio!

Skor!

I'm on a roll idag. Ge mig dessa godbitar! Lägg märke till dödskallen ovanpå skon!
How cute, men ändå fränt.

Emily The Strange - Lightning Bolt
hos Junkyard

Klänning

Det här hade definitivt varit något i min smak. Klänning är skönt och snyggt. Och den sportigare looken tilltalar mig.


Bild: La Redoute



Nytt försök

Nu ska jag ge mig i kast med Guitar Hero igen. Den här gången SKA jag klara det... banne mig. Hehe.

Har varit upp till kontoret nu med. Så nu har jag ett anställningsavtal och några tidkort i min hand. Passade även på att hämta arbetsbyxor. Lika bra så man slipper skita ner sina egna brallor!

Appropå jobb så ska jag kolla av Platsbanken innan jag börjar spela :-P Är det bara jag eller har den sajten blivit sämre sedan de uppdaterade? Tycker fasen det ... Tyckte kategorin "Senast inkomna" var guld att titta på! Jaja. Man kan inte få allt ...


Ännu en dag ...

... med slaskigt väder. Men å andra sidan är det bra. För om det smälter betyder det att det snart är vår! Jag längtar till april.

Idag skall jag traska upp till kontoret för dem jag jobbar hos och skriva på lite papper och lära mig hur jag ska rapportera in lön. Undra om jag ens får någon den här månaden? Började ju i februari så då borde jag väl få, eller? Jaja... jobbigt med lön i efterskott när man alltid varit van att få vanlig månadslön.

Sedan blir det väl det vanliga. Iväg och jobba sedan hem för att kolla på serier samt Top Model. Sedan är det bara att sova igen och så börjar det om! :-)

Livet är bra spännande för tillfället ...

F*cking Guitar Hero!

Jag blir så less! Klarar aldrig Encore-låten på de första fem låtarna på Hard-nivån! Mina små korvfingrar vägrar glida över knapparna!

Därför går jag och lägger mig och surar nu! :-P

Snygg skoförvaring

De här skolådorna hade jag inte tackat nej till! Smart att kunna se vad för skor som är i samtidigt som de har snygga detaljer! Något för oss shoe lovers kanske?

Bild från: Bosign

Efteråt

Armarna skakar. Linnet går nästan att vrida ur. Ansiktet är i det närmaste rödlila och händerna luktar gammal boxarhandske.

Det är skönt att veta att man lever.

Nu

Nu är det dags! Träning, dagens höjdpunkt! Nu ska det flåsas och svettas!

Fasen så skönt det ska bli att röra på fläsket. Trots att jag ser förjävlig ut i speglarna där min blekfeta lekamen visar sin rätta sida. Jag skall undvika ögonkontakt med mig själv så gott jag kan :-P

Cheerio!

Kalla handen

Mina fingrar är sjukt kalla, beror det på kylan i lägenheten kanske? Nåja, om några dagar är väl temperaturen uppe på det normala igen då all elektronik värmt upp här hemma :-P

Jag la ut en till grej på Tradera förut. Får se om man får några bud som sagt. Om inte annat är det väl inte hela världen. Klicka här om ni skulle vara intresserade av att lägga ett bud eller två! Något för er som drar plus size kanske? :-) Får se vad jag ska rota fram och lägga ut härnäst. Eller så väntar jag och ser hur det går med de här två plaggen först!

Förresten ...

Det märks verkligen när folk kollar av ens blogg. På helgerna går besöksantalet ner och på veckorna skjuter det i höjden igen.

Men det är ju trevligt att folk lägger ner lite tid på just min blogg på arbetstid också! För jag tippar på att åtminstone 75% av mina läsare arbetar eller pluggar! :-)

Ah!

Jag lyckades somna innan 00 igår. Sov ända till 09 så det blev måååånga timmars sömn! Härligt. Känner mig faktiskt rätt utvilad för en gång skull. Jag tycker att 09 är den ultimata tiden att kliva upp på när man är ledig (eller arbetslös.. ehm). Då hinner man med mycket på dagen och man får ändå sova ut om man lägger sig relativt sent, vilket man kanske gör på helgerna osv. Om jag sover längre, till t.ex 10.30 så blir jag automatiskt seg.

Idag ska jag träna Powerstrike i vanlig ordning. I övrigt vet jag inte, eventuellt dona lite här hemma eller något annat nyttigt. Helst vill jag shoppa!! Drömde inatt att jag hade massa pengar och kunde välja och vraka bland kläderna på H&M, Gina och Lindex typ. Haha, inte så glammigt kanske, men ändå!

Men det blir ingen shopping. Pengarna och presentkorten jag fick i julklapp och fördelsedagspresent ligger snällt i ett kuvert och väntar på att det ska bli vår och att jag ska gå ner 5 kg så de får användas. Det känns onödigt att köpa något nytt nu om jag ändå inte kan ha det om ett halvår. Då väntar jag hellre tills jag har krympt något så man kan ha dem lite längre i alla fall.

Det här har dock resulterat i att jag får gå och dra upp mina byxor hela tiden och antingen välja mellan för stora toppar att ha till eller de som är för små :-P Tur att jag har en hel garderob med kläder som väntar på mig i alla fall. Även om det inte är det mest supermoderna. Men å andra sidan är ju inte jag själv så fashionabel heller!

Burr

Lägenheten känns svinkall och det är sådär att man huttrar och ryser när man ska krypa ner i sängen för att sova. Ösch.

Känner mig faktiskt riktigt trött för en gång skull, så jag tror jag skall ta tillvara på tröttheten och lägga mig tidigt idag. Kanske lyckas jag vända lite på dygnet igen?

Natt natt!

Slask

Idag var vi ute en kort sväng för att handla hem lite mat och kuvert till mig som tänkte börja hiva ut plagg på Tradera denna vecka! ÖB fick jag ju tips om och där var inte kuverten med bubbelplats i speciellt dyra. Så det fick bli ett par sådana till att börja med. Tyvärr hittade jag inget sådant brunt omslagspapper. Det hade ju blivit billigast! Men men, det får gå ändå!

La sedan ut en kjol med hög midja som faktiskt är riktigt snygg (och miljövänlig!), men verkligen inte min stil. Får se om man får den såld! Hoppas det. :-) Synd att den skall ligga här och skräpa liksom.

Nu ska jag strax traska iväg i slasket igen och städa kontor. Känner mig grymt opeppad. Men det måste ju göras. Längtar till min första lön. Den kommer vara allt annat än fet, snarare obefintlig, men bättre än inget!

Tillbaka i vardagen

Skönt på ett sätt, som sagt. I veckan blir det bara det vanliga jobbandet och så tänkte jag träna imorrn och någon till dag åtminstone. Dock har jag lite ont i halsen idag. Men det kanske går över till imorgon. Det visar sig väl.

Förresten. Eventuellt ska jag försöka sälja något på Tradera i veckan! Har lite plagg som inte passar, och istället för att bara kasta bort allt kan man väl plocka ur några av de fina plaggen och sälja istället. Får se hur det går! Kanske kan få in 200-300 kronor i alla fall! :-)

Imorgon...

... är det dags igen. Bara gå ut hårt och sedan öka. Dags att återgå till den nyttiga vardagen. Inga frestelser, ingen som "tvingar" mig att äta sådant jag inte borde. Fokus. Styrka. Och så lite svett på det!

Sundsvallshelg

Vi startade hemifrån vid 9.30 och var framme lagom till lunch. Åt och fikade hos farmor för att sedan åka vidare till pappa där vi åt lite till, och så lite godis och grejer till en film på kvällen. På lördagen for vi ut till Birsta en sväng. Gick igenom IKEA och köpte lite småprylar. Bland annat en hylla till badrummet (en som står på golvet). Gick in en sväng till gallerian också och delade på en bägare med Draken Glass! Sedan blev det ett varv på Vero Moda eftersom jag hade presentkort. Hittade snygga jeans som jag nästan tänkte köpa men lät bli. Bättre att spara tills man gått ner några kilo till!

Sedan stressade vi hem och bytte om. Och fick skjuts in till O'learys där vi skulle äta med Joanna, Mange, Erika, David och Madde. Käkade grym mat (utan potatis!) och for sedan vidare hem till Madde för några glas vin. Sedan blev jag grymt trött så jag orkade inte festa till det. Och lika bra var nog det! For hem redan vid 23 och somnade som en släggad gris direkt!

Kom iväg vid 14-tiden idag igen och nu är man hemma igen! Skönt, men trist ändå. Ibland vill jag flytta tillbaka till Sundsvall, just för det sociala livets skull + att det känns närmare till andra städer där. Lättare om man ska till Stockholm/Göteborg etc. Men å andra sidan trivs jag ju här med. Så någon flytt blir det nog inte! Om jag inte skulle få ett grymt jobb förstås. :-) Men den risken är nog inte överhängande!

Två bilder!
image86

image87

Hemma!

Ät läst ...

Skulle bara meddela det, så kommer det väl något roligare inlägg senare :D

Mot Soundvalley

Jobbet avklarat och nu väntar frukost. Det river i magen vill jag lova. Skall packa ner det sista även och göra mig klar. Sedan är det dags att fara! Skall nog ta och ladda kamerabatteriet med så man kan ta med sig den och kanske ta något kort eller två. Fför övrigt är det, det bästa batteriet jag haft till en kamera hittills. Håller riktigt länge! Förra kameran drog ur batterierna på en gång, efter några timmar var det slut, men det här håller i flera dagar!

Anyway. Dags att äta, innan jag kräks av hunger.

Hörs eventuellt i helgen! Annars återkommer jag antagligen på söndagkväll!

Trevlig helg!

Jaja ...

Några plagg är nedslängda i väskan. Och snart är det dags att försöka sova. Hoppas jag lyckas somna hyfsat fort. Är man van att vrida sig i flera timmar känns det som att en timma är ganska lindrigt. Så jag hoppas på det! Känner mig ju rätt mör.

Well, lär väl hinna blogga imorrn med antar jag! :-P

God Natt pipel!

Packa

Jag borde ge mig i kast med att packa en väska inför helgen. Men jag vet som vanligt inte vad jag ska ha med mig... Dagens i-landsproblem med andra ord! Behövs ju inte speciellt mycket när man bara ska vara borta två nätter! Men något ombyte eller två är väl att föredra i alla fall!

Äsch. Jag har bara fula kläder! :-P Får rafsa ihop något sen.

Snart är det dags för Skipper ;-)

Katze

Ge mig uppmärksamhet nu! För annars...
image85

Puzzel

Nej, jag har inte kommit iväg på någon promenad ännu. Kanske senare. Latmasken tog över sådär i sista sekunden. Istället funderar jag på exakt vad vi skall göra i Sundsvall i helgen. Imorgon blir det farmor som sagt, sedan hem och äta i Kovland och tillbringa resten av dagen/kvällen där.

Lördag då? Får se om tid finns hos någon av Sundsvallsborna att göra något. Annars blir det nog åtminstone IKEA och Birsta en sväng. Lär väl inte stå ut allt för länge där ute, hehe. Söndag, ja det hinns väl inte med så mycket antar jag. Eventuellt hälsa på någon och sedan dra hemåt igen. Man vill ju inte köra hem i mörkret liksom.

Det blir som vanligt ganska yrt när man far hem. Först vill "alla" träffa en och man försöker passa ihop allt så gott det går, och sedan slutar det med att folk inte har tid/orkar inte etc. Inte lätt att invadera ens hemstad några dagar och riva upp andras tillvaro för en stund ;-)

Nu dags att suga i sig lite näring igen :-P

Sakta men säkert

Börjar vakna till liv lite smått. Känner att jag borde träna idag, men samtidigt känner jag mig sjukt sliten. Kanske får bli någon promenad sedan. Har en känsla av att det inte kommer bli så mycket motion i helgen!

Började läsa Män som hatar kvinnor igår. Jag orkade 20 sidor sen var jag för trött, men ändå kunde jag inte somna som sagt. Konstigt det där. Ibland hjälper det att blockera alla tankar och räkna ner från t.ex 1000 men igår gick det fanimej icke!

Jag sitter fortfarande i morgonrocken med otvättat hår och likblekt ansikte. Kanske man skall ta sig en dusch och smörja in fejjan med lite gul utan sol? :-P

Den riktiga solen verkar i alla fall vara på gång. Ser jag inte lite blå himmel där bland allt det gråa? Jo minsann! Får nog bli en promenad senare ändå. Kanske piggnar till lite, så jag inte somnar i soffan efter maten och inte kan sova ikväll heller. Imorrn ska jag ju upp skittidigt igen och städa så vi kommer iväg i hyfsad tid imorgon. Tänkte nämligen att farmor skulle få sig ett besök sådär vid 13-tiden eller så.

Dusch var det ja.

Cheerio!

suck

Somnade jättesent inatt med. Känner mig som en levande död!

Snön vräker ner idag även, hej då solen :-P

Nu blir der frukost!

Jippie!

Nu har jag läsning så jag klarar mig ett tag framöver! Beställde ju som sagt Stieg Larsson-serien förra veckan och har hämtat ut dem nu.

Har även varit och jobbat, som sagt. Det är skönt att strosa omkring där för sig själv när det inte är någon eller knappt någon kvar sent på eftermiddagen/kvällen. Det går fortare än när man måste köra ut folk från sina kontor :-P Dock går jag alltid därifrån och tänker att jag inte var tillräckligt noga. Men jag har ju inte fått några klagomål än så det kanske är tillräckligt bra!

Nåja, nu ska jag kolla lite bloggar och sedan kika på Top Model samt serier!

Om varför jag vill gå ner i vikt

Den frågan har jag ställt mig själv många gånger ska ni veta. Från början inbillade jag mig att jag kunde bli sjuk eller få diabetes om jag fortsatte såhär. Det kanske jag hade kunnat få också. För jag var stillasittande, åt fel mat och festade rätt ofta. Hade det fortsatt år efter år så vet man ju aldrig.

Hösten 2006 började jag träna regelbundet och under våren och sommaren 2007 blev jag mer medveten om hälsoaspekterna vid övervikt. Det är inte så farligt man kan tro att vara överviktig. Bara man sköter sin kost bra och tränar regelbundet. Nu tänker ni kanske att man borde gå ner i vikt automatiskt bara för att man äter nyttigt och tränar. Men så är det inte för alla, långt ifrån. En del kan förbli tjocka och ändå vara aktiva och hälsomsamma. Man blir inte automatiskt sjuk bara för att man väger 10, 15 eller 20 kilo för mycket.

Hur som helst, jag var trots allt nöjd över mig själv och min träning under den här perioden. Jag gick inte ner i vikt nämnvärt trots att jag skötte mig rätt bra. Men jag hade som sagt fakta i ryggen så jag kände inte att jag var tvungen att "banta" bara för att Aftonbladet och Anna Skipper sade att man måste det.

Det här förändrades dock nu under hösten 2007. Jag kände mer och mer att de här 20 överviktskilona (ja det är så många!) jag samlat på mig inte var "jag". Det kanske låter konstigt. Men jag har alltid legat relativt stabilt på en och samma vikt sedan jag var 18 i princip, kanske några kilo upp eller ner. Sedan small det bara till och jag gick upp massor på väldigt kort tid. Jag har alltså ätit mig till den här övervikten och det ligger inget annat bakom. Jag har ätit för att det är gott, och för att alla andra ätit. Att ha en godisälskande sambo är inte så lätt :-) Inget känsloätande eller belöningsätande alltså. Bara ren och sker lathet kombinerat med för mycket av det goda.

Därför vill jag nu som sagt gå ner de här kilona och hitta tillbaka till mitt "rätta jag". Och jag ska inte sticka under stol med att jag vill känna mig snyggare. Jag kan känna mig fin nu också, men inte alls på samma sätt som förut. Innan den här kraftiga viktuppgången var jag inte direkt "smal" heller, det vet ni som känner mig. Men jag trivdes och det är huvudsaken. Jag vill hitta tillbaka till en kropp som jag kan trivas med varje dag, inte bara ibland. Och jag har börjat hitta tillbaka till den känslan lite oftare nu i alla fall och det känns toppen.

Positiva saker på vägen är att jag kan och vill motionera regelbundet, att jag sover bättre utan lika mycket socker i min kost (trots att jag har en perion nu av sömnsvårigheter) och att jag har bättre tankar kring hälsa och kropp. Allt det här går ändå före själva förlusten av kilon. Kilona är en morot som givetvis spelar roll, annars skulle jag inte ens väga mig. Men mitt beteende och förhållande till träning och mat är viktigare för framtiden än vad vågens siffror säger mig.

Man kanske skulle kunna sammanfatta det hela med ett ord egentligen: Välbefinnande. Det är det viktiga för mig.

Sundsvall

Det verkar bli Sundsvallstripp till helgen trots allt! Får se hur mycket man hinner med, och vilka som vill träffa en. Har ju i princip bara lördag till att göra saker med folk på. Meeen, det blir nog en tripp till IKEA i alla fall. Dygnet har ju 24 timmar ;-)

Good morning!

Japp, jag har nyss stigit upp. Låg och vred mig länge inatt igen och kunde inte somna. Sista gången jag kollade på klockan var den 02.30. Inte bra. Ofta brukar jag ju somna lättare efter jag har tränat. Antagligen satt jag för länge vid datorn igår, och för tätt inpå sänggåendet. Då brukar det vara svårt att varva ner. Får planera lite bättre tror jag!

Idag händer inte så mycket. Det blir väl det gamla vanliga - massa bloggande :P och lite jobb. Fast jag ska hämta ut mina böcker på posten med! Då har jag något att se fram emot ikväll!

Sweet.

Har tillbringat större delen av kvällens senare del med att se på Garden State på TV3. Ni missade väl inte den va? Om ni gjorde det, se till att se den (om ni inte sett den!).

Jens har lånat en videobanspelare av Nicklas för han skall lägga in lite filmer från videoband till datorn. Någon gammal hardcore-spelning och lite annat shit. Gud vad folk såg ut på 90-talet säger jag bara! Hehe.

Jag såg i någon modeblogg att den bara axeln är på väg tillbaka, appropå gamla tider. När var det poppis senast? Jag har för mig att jag gick på gymnasiet i alla fall, för jag hälsade på syrran i Stockholm och provade några sådana där partytoppar med bar ärm, ni minns? Måste ha varit runt 2001. Så inte allt för längesedan med andra ord. Trenderna kommer med täta mellanrum nuförtiden. Vi kommer säkert uppleva cityshortsen ett par gånger till också!

Bevare mig väl ;-)

PS. ser ni att det är rundade hörn på min header nu? Jag gillade det i alla fall bättre!

PS 2: Jag vågade inte göra ett inlägg till endast för bloggdesignens lilla förändring fför jag har redan bloggat så mycket idag att jag känner mig tillräckligt nördig.


Skit också.

Kollade idag när mitt träningskort tar slut. Hade för mig att jag hade betalt till april, men det tar slut redan den 25:e mars! Damn it! Hur ska jag då lyckas med det här projektet? Någon som har cirka 2000 kronor att donera till en fattig stackare?

Kanske skall starta en insamling? Hjälp Emma gå ner i vikt. Anmäl er i kommentarerna om ni är villiga att donera! Haha! ;-)

Näe men jag vet inte riktigt hur det här skall gå. Utan träningskort kommer jag bli tvungen att träna ensam, hemma. Visst, det går ju men då krävs det mycket hårdare diciplin. Det är mycket lättare att traska iväg till gymmet med träningskompisarna och köra slut på sig själv. Mycket roligare med gruppass också än att stå ensam och pumpa med skivstången i hallen. Men som sagt, det går ju. Men helst inte.

Well well, det kanske ordnar sig.

Pepp!

Om en timma står jag i träningssalen och har just snörat på mig handskarna för att ge mig i kast med ett hårt pass! Peppar mig själv med massa bra musik nu så jag ska vara riktigt taggad. För visst är det så, att musiken gör halva jobbet när man tränar? Nästan i alla fall! Sedan måste man sätta på sig tjurskallen också för ultimat utpumpning.

Det är så himla skönt efter man har tränat. Kroppen är helt slut, men på ett tillfredställande sätt. Man får ut mycket av att träna hårt. Eventuell stress rinner av en för en stund och man kan nöjd gå hem, duscha och slappna av en stund. Under träningen är det bara jag och min kropp. Arbetsångesten försvinner en stund, framtidsstressen likaså. Det är skönt att fly lite.

Dags att byta om!

Bästis

image83
Sällskap vid datorn är ju aldrig fel!

Vincent tycker om att lägga sig i knäet på mig när jag sitter vid datorn. Alternativt vara i vägen! Det går ju inte att motstå när han sitter nedanför stolen och tittar på mig, jamar och sträcker upp tassarna alldeles som att man ska lyfta upp honom. Då måste han ju bara få hoppa upp och sova en stund, trots att ens ben domnar bort! :-)

Missunsamhet

Jag blir så trött. Det är ju ett känt faktum att större bloggare tjänar pengar på sina små dagböcker där de delar med sig av sitt liv, mode eller vad det nu kan vara de skriver om. Givetvis är det avundsjuka individer där med jämna mellanrum. De lämnar elaka kommentarer, de kritiserar utseenden, stavfel etc och påpekar hur värdelös bloggaren är. Ändå återkommer de. Det går inte ihop för mig. Är det en blogg jag verkligen inte gillar så läser jag den väl inte tio gånger om dagen.

Visst, det händer att jag kikar in på den ibland bara för att störa mig lite. Det ska jag inte sticka under stolen med. Men jag lämnar inte elaka kommentarer om att bloggaren borde plastikoperera sig eller gnäller på att bloggaren tjänar pengar på sin verksamhet. För just det sistnämnda verkar vara väldigt populärt tydligen. Jag läste just hos bloggkommentatorerna där de skriver om Stina-Lee's besökare och deras kommentarer kring hennes inkomst via bloggen.

Jag kan inte förstå hur folk kan störa sig på att någon tjänar annonspengar på sin blogg? Vad är det som är så hemskt? Vissa menar kanske på att bloggaren då är köpt, att han eller hon marknadsför saker de inte skulle köpa själva osv. Ibland är det säkert så, det tror jag nog. Att man får sig en bra deal och går ut med reklam i bloggen som man annars inte skulle göra. Men i det stora hela tror jag inte att det är så ändå. Men även om det är så, så orkar jag inte bry mig. Låt folk tjäna pengar för sjutton!

Hade jag haft möjlighet skulle jag lätt tjäna pengar via bloggen. Skulle inte tveka en sekund. Förresten är det inte så svårt, det är bara att signa ett konto på Tradedoubler så är man igång. Om folk sedan klickar på ens annonser och köper något så har man ju tjänat några kronor.

Vidare så är ju bloggaren i fråga patetisk som tjänar pengar. Det är ju hemskt  som sagt. Och när denne inte vill gå ut med exakt summa så är den ännu mer patetisk i princip.

Hallå folk! Det är INTERNET. På 99% av alla sajter finns det reklam som bringar in pengar för sajtägaren i fråga. Till och med på ens egen "gratisblogg" så finns det reklam så blogg.se kan tjäna pengar. Annars skulle väl verktyget knappast vara gratis för oss användare.

Vad som är patetiskt, enligt mig, är att folk orkar lägga ner så stort engagemang på att ta reda på hur mycket stackars tjugoåringar tjänar på sitt skrivande. Om ni är så förbannat nyfikna på folks månadsinkomst, så ring till skatteverket vettja! Mycket mindre tidskrävande än att sitta och gnälla på en blogg hundra gånger.

O'boy, vilket vackert väder

Det är faktiskt sjukt fint väder. Sådär soligt så det sticker i ögonen när man är ute, ni vet. Härligt. Borde bege mig utanför dörren en stund idag för att få lite sol i ansiktet.

Det blir i alla fall Powerstrike sedan! Det blir härligt. Slå och sparka ut lite aggression, hehe. Satt igår medan jag fixade bloggen och funderade på delmål i den här viktjakten jag håller på med. I slutet på september bestämde jag mig för att gå ner ca 15 kg till maj/juni ungefär. Lagom till sommaren liksom. Nu är det mars och jag har gått ner 9 kg eftersom jag surt nog gått upp 1 kg på sista tiden. -10 kg var ju en så jämn och fin siffra... :-P. Inget jättestort ras på 5 månader alltså. Men en rätt bra takt. Det känns som jag kommer kunna hålla vikten. Jag höll ju faktiskt vikten ett helt år innan jag började gå ner kilona. Jag vet hur jag ska beté mig för att inte gå upp igen.

Hur som helst, för att nå mitt mål måste jag alltså ner 6 kg till. Frågan är om det går. Så segt som det har varit nu den senaste månaden? Men om jag ligger på rätt hårt så är det ju inte omöjligt! Jag ska gå in för det men försöka att inte bli besviken om jag inte skulle lyckas. Det är ju det som är risken med att sätta upp sådana där mål, man blir ledsen om man "bara" går ner hälften så mycket. Men nej. För går jag bara ner 3 kg till innebär det ändå att jag har gått ner 12 kg. Fatta hur tungt det är!

Ja så får det bli. -6 kg till, låt oss säga 1 juni! Vem vet, det kanske bara rasslar till. ;-)

Kolla, hon fick ju fingrarna ur ...

Nu har jag gjort en ny layout som får fungera tillsvidare! Den blir nog mer utarbetad senare. Men just nu är jag för trött!

Håll till godo.

sådär

Städning avklarad. Sedan hämtade Jens mig och vi for på Willys en snabbis för att handla lite mjölk etc. Imorrn blir det skärpning som sagt. Ska träna powerstrike bland annat!

Som förfest till det så sitter jag för tillfället och avnjuter en Ramlösa med smaken persimon och grape. Ska kolla på lite serier snart. Om dvd:n/mediacentret vill fungera det vill säga. Förut blev det bara bluescreen. Mäkta störande. Ingenting fungerar som det ska här hemma för tillfället känns det som! Min dator epar sig med tiden + att den börjat ställa om upplösningen på skärmen av sig själv. Xboxen är borta på service och ingen av våra dvd:er fungerar som de ska. Bra skit!

Men som sagt, nu blir det ett nytt försök!

Cheerio

Update: Det där med upplösningen på datorn förresten... Det var JENS som varit och fipplat tydligen för att kolla någon jobbgrej. Utan att ha ändrat tillbaka eller sagt nåt. Den jäveln! :-P

Äckelmätt...

... igen. Imorrn börjar mitt nya liv för 100000000 gången. suck. värdelös.

Off to work.

Uttråkad!

Sov länge idag med. Har nog lyckats vända lite på dygnet tyvärr. Måste se till att fixa det. Å andra sidan - vad ska jag kliva upp till? Spelar ju inte så stor roll om jag kliver upp 8 eller 11 när jag inte har ett riktigt jobb. Well well. Matvanorna blir ju fucked up förstås.

Idag ska jag i alla fall försöka planera nåt nytt slags matschema är tanken, sedan jobba. I övrigt vet jag icke! Men det löser sig.

Hade en knäpp dröm inatt. Att Jens uppträdde på någon lite fest med låten Wonderwall samt att han spelade gitarr. Weird! Hade gärna sett det i verkligheten, hehe!

Ja just det, blogglayout skulle jag ju göra i helgen. Det glömdes bort i samma sekund som jag skrev det. Men när den här veckan är slut borde jag nog ha någon form av snyggare layout i alla fall!

Spymätt

Återigen en söndag med massa skitätande där jag bara förstör för mig själv. Men men, tröstar mig med att man inte går upp flera kilo bara för att man slarvar en dag. Eller i det här fallet, två dagar i rad.

En annan grej... klockan på min dator är helt epa. Jag vet inte om jag skrivit det här förut med den ställer om sig själv hela tiden, eller i alla fall rätt ofta. Minst 3-4 ggr i veckan så drar den tillbaka sig själv en timma. Varför? Någon datanörd där ute som vet?

Nu skall jag surfa runt på "modebloggar" och skratta åt de hysteriskt roliga videoinläggen de brukar ha!




Blir en vända idag med

Blir en vända med bilen idag med. Jens ville fara på K-rauta en sväng så jag hänger väl på! Sedan skall vi hämta upp Lotten och fara hem till henne för att laga mat! Blir nog bra.

Sedan kanske det blir film ute i Röbäck. Nice. Rätt bra med den här bilen ändå, hehe. Nu lär man väl bli en sån där handikappad människa som inte kan göra något om man inte har tillgång till bil.

trött

Drack inte en droppe igår men är sjukt trött idag ändå! Var ju uppe rätt länge förstås. Käkade massa tacos igår och det var asgott och efter skoteruppvisningen där blev det schlager.

Idag vette tusan vad det blir. Borde röra på mig en sväng i alla fall eftersom det bara har blivit 2 dagars träning den här veckan. Men vi får se. Känner mig lat :-P

Ska ta och äta lite frunch nu i alla fall!

Cheerio!


Världsrekord

Jens filmade med ludd på kameralinsen. Lite synd! Men ändock! 84.4 meter hoppade han i alla fall, kanadensaren Ross Mercer!


Sådär!

Städningen är avklarad. Nu skall jag bara duscha och göra mig iordning för eftermiddagens och kvällens bravader. Först var det ju den där skoter-grejen som inte känns så peppande, men vem vet, det kanske blir kul? Sedan ska vi käka tacos här hemma har jag bestämt! Nicklas och Erika kommer bort. Och så blir det chokladmoussen till efterrätt.

Åh just ja! Det är ju melodifestivalen ikväll med. Det får man ju inte missa! Får väl se vad som händer sedan, om det blir utgång eller inte. Dock håller jag mig nog till max ett glas vin. Om ens det. Vet inte om det är kvar något i min box!

Well, vi hörs! Om inte ikväll, så imorgon!

Cheerio!

Another Morning Stoner

Dagens låt:


And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Another Morning Stoner



Bakfull?

Usch. Jag sov rätt länge idag och nu när jag klev upp kände jag mig nästan bakfull, utan att ha druckit en droppe. Undra hur det kommer sig. Lite lätt illamående och yr liksom. Hoppas det går till sig.

Idag står i alla fall städ och tvätt på att göra-listan. Skulle ju ha städat igår men jag kom ju på massa andra roligare saker att roa mig med förstås!

Så det är väl dags att sätta igång om man ska hinna allting. Måste bara få upp Jens så man får någon form av hjälp! Och så äta frukost förstås.

Hej på ett tag!

Chokladmousse på 72% choklad

Kan lika gärna lägga ut receptet nu! Blir ingen bild dock.

4 portioner
125 gram mörk choklad
3 äggulor
5 äggvitor
1 msk sötningsmedel

Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad. Tag av från värmen och häll i sötningsmedlet. Rör om noga! Rör sedan i äggulorna, en i taget. Vispa äggvitorna hårt. Man skall kunna vända skålen upp och ner, då är det tillräckligt vispat. Rör sedan försiktigt i äggvitorna, tills det blivit en jämn "smet". Häll upp i portionsskålar och ställ in i kylen över natten.

Dekorera med riven mörk choklad innan servering!

RSS 2.0