Fotjävel & Laakso

Ja foten är ju fortfarande fucked up. Och ja, jag tänker tjata om den tills den är bra. Sitter just nu med den i högläge för det har både Elin och Ulli sagt att jag ska. Så jag lyder väl! Måste väl medge att det känns bättre än att ha den rakt ner i alla fall.

Imorgon är det sista dagen denna vecka som jag måste upp 06.30. Jag dör lite grand varje morgon jag masar mig upp ur sängen. Det tog inte två dagar att vänja sig! Jag är dock duktig som petar i mig frukost den tiden på morgonen, men det går faktiskt över förväntan. Sedan stjälper jag i mig kaffehelvetet på jobbet så jag är speedad fram till lunch. Men jag håller mig till att fylla halva muggen med giftet. Men jag kommer antagligen vara beroende efter denna sommar.

Idag fyller även Laakso upp mina lurar. Det är gött med hörlurar till datorn när Jens tillbringar kvällen med att se på Discovery HD. Och appropå TV har vi nu fått en "ny" kanal. Nämligen TV4 HD. Så det är ju bra!

I helgen, ja jag vet inte vad som sker. Erika bjöd in till fest. Men jag borde ligga hemma med min fot. Men jag vill ju inte missa något heller. Gör det mig till en helgalkis? Kan hända. Höhö..

Fridens liljor

Rulla tumme.

Torsdag eftermiddag. Intetsägande! Väntar bara på att få ett OK för att gå hem tidigare eller nåt. Imorrn skall jag nog försöka medlyssna med Malin så jag kan lära mig telefonen. Har inte kommit så långt än i "utbildningen". På måndag tror jag att jag skall börja lite mer "på riktigt".

Det är en till sommarvikarie här nu också, hon är 19, tror jag. Det är man om man tar studenten i år väl? Jag känner mig lastgammal! ;-)

45 min till hemgång.


Kom på en sak

Alla tre jobb jag haft har jag skaffat själv, utan kontakter på insidan. Det känns bra ändå. För hur många får inte jobb bara tack vare att de känner någon på företaget eller blir rekomenderade av någon annan?

Jag känner mig bättre än alla er andra :P

Sweet! (och lite bitterhet)

Onsdag idag vilket innebär Men in Tress och Project Runway. Ungefär det enda som jag ser på, på TV med andra ord. Eller det där var väl inte riktigt sant, men det känns som jag inte följer något mer just nu.

Gick bra på arbetet idag igen, jag lär mig fasen saker och ting i rekordfart. Bra att man har tid på sig att nöta in vissa grejer innan man måste börja ta telefon.

Min fot mår fortfarande inte prima. Men det kändes i alla fall lite bättre idag att gå till och från jobbet (Även fast det tar närmare 30 min för mig att gå 2 km). Men nu ilar det en aning. Jag hoppas Voltaren-kuren gör sitt jobb och fixar till den här skiten. Vill kunna träna igen!

Förundras återigen över vilka "kompisar" man har. Om någon av mina kompisar exempelvis börjar ett nytt jobb (just det, som jag) så brukar jag fråga hur det har gått, hur det känns osv. Varför? Jo för att jag bryr mig om folk. Ibland lite för mycket tror jag. En som jag trodde brydde sig i alla fall lite har inte bemödat sig att fråga. Visst, personen kanske läser här. Men det hade varit uppskattat ändå. Blir återigen besviken och undrar för kanske 20:e gången om vi verkligen är kompisar? Eller om jag bara duger när personen i fråga måste ha hjälp med något eller beklaga sig. Jag tippar nog på det sistnämnda. För 9 ggr av 10 som jag själv beklagar sig får man knappt svar eller så får man spydiga kommentarer.

Blir arg på mig själv när jag skriver det här. Hur dum får man vara som låter sig "luras" gång på gång?

Haha, ja jävlar. Dags att skilja agnarna från vetet!

Nu, MIT och PR

Frukt- och gröntkonsumtion

Kan väl inte påstå att jag varit skitbra på att äta grönsaker och frukt i mina dagar. Visst, grönsaker till maten äter man ju hyfsat ofta i alla fall men frukt, nja. Mest beror det på att jag inte tål äpplen och andra stenfrukter. Det har varit lite tråkigt att alltid ha med sig en banan i väskan liksom. Man ledsnar ganska fort på smaken. Nu har jag dock upptäckt att jag kan äta en viss päronsort vilket gör det hela lite mer spännande, så att säga. Äpplen kan jag fortfarande inte äta och kommer förmodligen aldrig kunna. Trist!

Idag tycker jag att jag lyckats ganska bra med min konsumtion, hittills. Fruktkorgen på jobbet hjälper ju till i alla fall!

  • Jordgubbar i morgonsmoothie
  • 2 clementiner
  • 1 banan
  • 1 päron
  • 1 morot
  • + sallad till maten

Dag 2

Hah! Vilket lökigt jobb jag har skaffat mig alltså. Eller, det blir väl mer att göra sedan när man är mer "inne" i det + att det blir en del på sommaren när mer folk skall ändra adresser etc. Just nu går jag jut mest runt som en prao-elev och ställer dumma frågor hela tiden, hehe. Men resten av personalen verkar ju inte direkt jobba ihjäl sig heller.

Dagen börjar 08.00 med någon slags samling där folket slappar med kaffe i ungefär en kvart. Sedan jobbar man till 9.30 då det är gemensam fika (beredskap på telefonen ändå såklart). Sedan går "min halva" på lunch klockan 11, en timma. Sedan jobbar man på till halv tre-tre då det är gemensam eftermiddagsfika/kaffe. Inte speciellt slitsamt som sagt. Sedan går man hem kl. 16 på sommaren dessutom. Nice.

På Sundsvalls Tidning slet man ju nästan ihjäl sig mellan rasterna för att telefonen ringde så förbannat. Det är en sak om man bara har telefon och kan göra allt via den och datorn. Om man jobbar i kundtjänst alltså. Men när man samtidigt har deadlines på annonser och annat som skall göras blir det lite stressigt. Jag tog säkert närmare 100 samtal på ST var och varannan dag då jag jobbade där + gjorde privatannonser och kyrkliga annonser. Nu vet jag inte hur det är, folk har säkert fattar mer att de kan göra de flesta ändringarna via Internet. Men då var ju fan folk helt galna :-P

Nu mat.

Stackars Ebba

Ebba Von Sydow har enligt Expressen blivit dödshotad etc. i sin blogg. Jag har inte läst några kommentarer där eftersom jag starkt bojkottar den bloggen av olika anledningar. Har dock läst den för längesedan. Så jag vet att 99% som står där är skit enligt min mening.

Men det är ganska intressant hur Expressen får det till att det i princip är Magnus Betnérs fel. Jag har som ni kan se nedan haft klippet i min blogg, och jag vet inte... Förstår inte folk att det är ett skämt?

Nog för att Magnus har en poäng om det här med Ebba. Det är ju faktiskt sant. Hon "tvingar" ju på ungdomar det ena dyra plagget efter det andra. Och som sagt, det hade varit andra bullar om det hade gällt kvinnor på kanske 30+ som tjänar lön och inte lever på studiebidrag. Ebbas stil är en livsstil. Man skall vara smal, rik, ha den senaste färgen på mysbyxorna. Klart det blir ännu jävligare för 15åringarna än vad det redan är.

Offentliga personer kan göra så mycket annat för att påverka unga hjärnor. Inte fylla dem med gulligt fluff och Juicy-overaller som kostar en miljard. Är inte en H&M-overall egentligen lika skön?

Rubriken: TV-stjärnans hat mot Ebba

Men allvarligt talat?! Han är ju komiker. Har inte komiker skojjat om offentliga personer sedan urminnes tider kanske? Nog för att Betnér är ganska skarp och kanske osmaklig enligt vissa så har han fan rätt. Även om han drar det till sin spets så har han rätt.

För som han säger: Det går bra att skämta om alkisarna på gatan men inte om Kikki Danielsson.

Vad jag vet så är både a-lagaren på navet och Kikki människor som kan bli lika ledsna om det nu skulle vara så.

Det går bra för komiker runt om i världen att skämta om Mohammed och muslimer. Men man får inte säga något om judar för då är man nazist.

Jajävlar...

Men till saken. Det är klart det inte är rätt med dödshot och annat. Men att kvällsblaskorna drar det till sin spets genom att låta det så långt att det är en komikers uttalande i ett skämt-program på SVT som är roten till det onda? Nä Annie Hellström och Expressen. Det håller jag inte riktigt med om.

Det behövs fler Magnus Betnér som faktiskt reflekterar över samhället och som också kan skämta om det. Kan man inte nå genom till folket genom seriösa krönikor och annat får man väl skämta om det. Det är ju uppenbarligen ett vinnande koncept!

Tack Magnus för att du uttnyttjar ditt kändisskap till att försöka göra lite skillnad här i världen.

En bra start på det nya jobbet

Blev bra mottagen idag på jobbet. Och det kändes väldigt avslappnat och trevligt på min avdelning. Jag är som inte van vid arbeten där chefen fikar tillsammans med personalen och sådant. Så det var ju trevligt.

Har mest suttit med en annan tjej idag och försökt ta in så mycket information jag kan. På eftermiddagen pulade jag lite själv med lite abonnemang. Det går ju så långsamt att göra saker och ting när man inte kan :-P Imorgon tänkte jag be om att få några annonser att greja med, som inte skall stressgöras till dagen efter. Då kan man sitta i lugn och ro och försöka komma ihåg hur allt funkar i bokningssystemet samt QuarkXpress. De använder inte InDesign på VK ännu. Men hur svårt är det? Alla typografimallar och sådant är ju redan gjorda så det är ju mest att sitta och klicka.

Känns hur som helst bra och jag tror nog jag kommer trivas!

Mit fot har gjort ont idag med. Imorse gick det bra att gå på den till VK (2 km) men hem var det värre! Svullen har den varit även utan att jag tänkt på det. Haltade mig fram till apoteket i stan i alla fall och köpte Voltaren gel samt ett fotledsstöd. Känns redan bättre med att ha stödet på sig. Kliver rakt med foten så nu tror jag det kommer gå bra att traska till och från jobbet. För det gör ju inte ont att jag inte kan gå. Men det är ju dumt att kliva fel så det där stödet var nog en bra investering.

Tänkte nog träna core imorrn så man får lite träning i alla fall nu när man inte direkt kan utöva nån slags konditionsträning. Det får räcka med promenaderna till och från jobbet tills vidare!

Cheerio!

Mätt och belåten

Det blev inget regn idag trots tunga moln. Hemma hos Lotten bjöds det på tårta och sedan bjöd vi ut henne på middag. Valde att gå på indisk restaurang vilket var en fullträff.

Nu är man mätt och stinn. Har pratat lite med min käre far i telefon. Han satt på balkongen hemma i Sundsvall och beundrade det nylagda balkonggolvet :-P Är ju bra med lite uppdateringar ibland, hehe.

Imorrn börjar allvaret. Känns lite ångestladdat såhär den sista lediga dagen för denna sommar. Förvisso jobbar jag ju bara till den 12:e augusti, så lite sommar får man väl uppleva i alla fall. Och egentligen händer det ju mest grejor på helgen. Alla andra jobbar ju också liksom. Ska bli skönt med lite pengar igen. Har ju levt som en parasit i ett par månader nu.

Skall ta fram lax så jag kan fixa matlåda tills imorgon nu. Får bli något enkelt tror jag.

Cheerio

Sol i sinne

Vilken dag. Solen skiner och livet känns allmänt bra. Dock verkar det bli regn senare men det är skitsamma. Nu skall vi bege oss mot en affär för att se om man kan handla en liten bukett att ta med till Jens mamma. Det är ju, som alla vet, Mors Dag idag.

Jag ägnar min egen mamma en extra tanke en dag som denna. Förvisso tänker jag på henne varje dag, men det är klart det blir mer påtagligt sådana här dagar. Saknaden river lite mer än vanligt i bröstet.

Ta hand om varandra, och era mammor (pappor med för den delen!). De är ovärderliga!

Klockren

Den här väskan vill jag ha! 345 SEK på bluebox.Trött!

Efter Häggströms så var jag helt slut. Kom hem vid 14 och somnade. Vaknade nyss. Sjukt trött! Köpte bara ett skärp till mig själv i alla fall. Till Jens köpte jag en skjorta och en t-shirt som han verkade nöjd över.

Nu är frågan om det blir mat på O'learys eller om det blir fortsatt slappt i soffan. Det visar sig väl. Erika hade också legat och sovit som jag ;-)

Se så söt Vincent ärDagen efter

Trevlig kväll igår. Jag var duktig och höll mig till öl hela kvällen vilket resulterar i en ganska lindrig baksmälla idag. Skönt. Väntar nu på att Nina ska hämta mig så vi kan fara på Häggströms Modehus. Blir spännande, har aldrig varit där. Kanske kan hitta en jacka. Har ju bara en sport/vind-jacka som inte är så rolig att ha om man skall vara lite finare.

Jag blir alltid bra på kort!
 

Ändrade planer

Det blir ingen lugn hemmakväll verkar det som, snarare öl. Jag har försökt städa som en idiot idag för att hemmet skall se hyfsat representativt ut. Men jag vette fan alltså. Katthåren far mest runt i lägenheten ändå!

Johan, Linda, Nicklas och Erika kommer i alla fall hit sen. Jag tror jag skall försöka fotografera lite för en gång skull också. Har liksom inte så mycket foton på kompisar, eller på mig och Jens!

Nu dusch!


Fredag, marknad och yra

Det är fredag idag, och även Brännbollsyran. Jag kommer förmodligen inte orka pallra mig iväg för att titta. Inte heller supa på Fysikgränd med alla studenter. Shit så gammal jag känner mig! Istället tänkte jag kolla in Björkstamarknaden, köpa ett par munkar och ta det lungt ikväll. Imorrn kanske det blir nån slags fest istället. Johan & Linda kommer till stan. Men jag vet inte om något är planerat tillsammans med dem. På dagen imorgon skall jag, Erika & eventuellt Nina åka till Häggströms Modehus och kika lite. Får se om man kommer hem med någon fångst.

Foten är fortfarande fucked up. Men jag tror bestämt det känns lite bättre ändå. Har det inte gått över under nästa vecka kanske man måste kolla upp den. Att gå till doktorn är ju i vanliga fall inte min specialitet. Härdar hellre, dum som man är!

Dagens låt: Joe Dolce - Oh Shaddap Your face

Hehe...

Mårten Andersson

Mårten är ju också ganska kul! Hehe.


Shoes

Jag gillar skor. Det gör väl de flesta tjejer. Själv har jag nog alldeles för många par av vanliga skor. Det vill säga, svarta, bruna och vita som inte märks så mycket. Skulle vilja späda på samlingen med lite godbitar.
Asos.com

Have2have.seAllergi och annat som smolkar min bägare

Jag är allergisk, mot en hel massa egentligen. Men just nu är det pollenallergi som ligger etta på listan över fördjävliga åkommor. Tack och lov finns det tabletter som lindrar besvären. Men det hindrar inte mig från att nysa som en idiot eller somna mitt på dagen. Man blir nämligen trött av sådan där medicin. Mitt ena öga har varit fucked upp i några dagar nu också. Vet inte riktigt om det beror på allergi eller något annat. Idag kan jag äntligen blinka utan att det sticker som knivar i ögonvrån.

Förutom allergi så har jag också gått och sabbat min ena fot. I förrgår kunde jag inte gå, igår gick det sådär och idag var jag, tjurig som jag är, ute och promenerade en halvtimma med stavar. Jag vet inte om jag skulle ha gjort det. Det ömmar en del i foten. Och mina spinningplaner får jag nog lägga på hyllan. Jag som hade tänkt vara exemplariskt duktig med spinningen nu innan det blir sommaruppehåll. Fan.

Men det är ju givetvis inte värt att slita sönder foten ännu mer så jag tror jag håller mig hemma trots allt. Förmodligen kommer det gå över rätt fort också, bara jag inte anstränger den hela tiden. Men jag vill ju så gärna träna nu när jag fått upp ångan... Men men. Nästa vecka kommer jag gå till och från jobbet, så då vill jag gärna att min fot skall vara bra. Så jag haltar mig väl fram tills dess.

Dagens kids

Har så smått börjat upptäcka de stackars små liven på stans gator. Förmodligen har de alltid funnits där men jag har valt att blunda för dem.

Hur som helst var jag på ICA Gourmet i fredags för att köpa lite snacks till ölen som vi senare hällde i oss. När jag kommer in och skall gå genom de små grindarna som leder in till affären så står de där och blockerar. Inte en eller två utan snarare tio stycken svartklädda snorungar med randiga strumbyxor, rosa hår och ditmålade stjärnor och annat tjafs i ansiktet.

Jag rundar flocken för att kunna ta mig in i butiken och snappar upp ett och annat som de säger. De pratar om någon kille som gillar någon tjej i gänget och gaggar om det, som normala tonårstjejer alltså. Jag plockar bland varorna och när jag sedan 10 minuter senare kommer till kassan för att betala står de fortfarande kvar! Varför? Varför hänger man på ICA? Medan jag betalar och packar mina varor hör jag hur det fortfarande ältar samma ämne (förvisso inte ovanligt för tjejer) men nu har samtalet glidit in på hur samma kille (tror jag) talar om att ta livet av sig och det över MSN tydligen. Den utsatta tjejen vet inte vad hon skall göra och de andra försöker komma på smarta lösningar.

Alltså för fan. Hur seriöst vill man ta självmord om man basunerar ut det över MSN? Jag tror inte den stackars tjejen behöver oroa sig speciellt mycket. Sådant där tjafs är till 99% lösa hot för att de vill höra att de är bra och att andra vill att de skall fortsätta leva. Men alltså... är det inte lite sjukt att hålla på så? Visst, bekräftelse vill väl alla ha, men måste man lägga en sån där grej på någon annans axlar. Om man nu har det så jävligt i sitt liv, så sök hjälp, allvarligt talat! Det finns inget annat sätt. Speciellt inte att prata med sina EMO-vänner över MSN. Är man en depressiv person kanske man inte skall omge sig med människor som skär sig i armarna eller pratar om hur ledsna de är hela jävla tiden. De behöver uppenbarligen också hjälp.

Äh! Färga håret i en normal färg, sluta rita dig själv och andra som manga-fantasi-gubbar. Sluta sminka dig som du inte sett dagsljus på två år. Omge dig med lite positiva personer som inte tycker allt är skit, så ska du se att livet som i ett trollslag genast blir mycket lättare.

När jag sedan väntade på min sambo utanför ICA så stod de kvar där inne säkert 10 minuter till. Sedan gick de i samlad trupp mot Vasaplan. De liksom gled fram i sina svarta skynken till kläder och Pokémon-ryggsäckar. Redo att anfalla!

Emo's alltså... När jag var 15 hette det bara att de var lite alternativa. Nu verkar det sprida sig som en sjukdom då till och med 20+ beter sig som de var 15 fortfarande. Samma utseende, samma problem... När ska de vakna upp och inse att det inte är världen som det är fel på i alla lägen. Utan att man måste leva sitt eget liv. Bara en själv kan göra sitt eget liv bra, och mindre deppigt.

Emo's. Fy fan...

Ahh.. vilka kreationer

Jag härmar Klara lite och visar några fina klänningar från Monsoon Accessorize. Sjukt vackra är de. Jag vill helst ha allt! Men dels har jag inte råd (doh.. otippat?) och för det andra shippar de inte till Sverige, tydligen. Men drömma sig bort kan man alltid!
Ren och enkel men samtidigt fin. Den finns också i rosa och en liknande i svart.
100 % bomull och går loss på £70. Kanske inte så svår att sy själv? Älskar den i alla fall!
Denna tycker jag också är söt. Också i 100% bomull. Kostar £60

Har ni humor?

Vi drar väl upp tempt direkt på denna blogg med lite humor. Magnus Betnér är ju skitbra, och har så förbannat rätt egentligen, om man tänker efter! Eller hur!?


- Jag tänker framförallt på det här med Ebba Von Sydow.
Att det lilla aset fortfarande lever, det fattar jag inte alltså.

Så sant som det är sagt ...

RSS 2.0