Fläskfiléspett med myntasås
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
3 msk tamarisoja (jag tog vanlig japansk soja)
600 g fläskfilé
salt och svartpeppar
Myntasås
2 dl creme fraiche
0.5 dl hackad färs mynta
1 liten finhackad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på grill (250 grader). Skala och hacka/pressa vitlök och riv ingefäran. Blanda med rapsolja och soja och krydda med salt och peppar. Låt marinera i 30 min och grilla sedan i ugnen ca 10 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till myntasåsen och smaka av med salt och peppar.
Färdigt att servera! Funkar till exempelvis potatis eller ris. Eller som det är, med en god sallad. På bilden här blev det en tråkig sallad dock och äckligt upplagt. Men det fick duga! :-)
2 vitlöksklyftor
1 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
3 msk tamarisoja (jag tog vanlig japansk soja)
600 g fläskfilé
salt och svartpeppar
Myntasås
2 dl creme fraiche
0.5 dl hackad färs mynta
1 liten finhackad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på grill (250 grader). Skala och hacka/pressa vitlök och riv ingefäran. Blanda med rapsolja och soja och krydda med salt och peppar. Låt marinera i 30 min och grilla sedan i ugnen ca 10 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till myntasåsen och smaka av med salt och peppar.
Färdigt att servera! Funkar till exempelvis potatis eller ris. Eller som det är, med en god sallad. På bilden här blev det en tråkig sallad dock och äckligt upplagt. Men det fick duga! :-)
Kommentarer
Postat av: caroline
åhh det där såg gott ut!:D
Postat av: Lina
Åh, fläskfilé som är SÅ gott!
Postat av: Ida Tallhed
gillar din bloggdesign! har du gjort den själv?!
Trackback