Chokladmousse på 72% choklad
Kan lika gärna lägga ut receptet nu! Blir ingen bild dock.
4 portioner
125 gram mörk choklad
3 äggulor
5 äggvitor
1 msk sötningsmedel
Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad. Tag av från värmen och häll i sötningsmedlet. Rör om noga! Rör sedan i äggulorna, en i taget. Vispa äggvitorna hårt. Man skall kunna vända skålen upp och ner, då är det tillräckligt vispat. Rör sedan försiktigt i äggvitorna, tills det blivit en jämn "smet". Häll upp i portionsskålar och ställ in i kylen över natten.
Dekorera med riven mörk choklad innan servering!
4 portioner
125 gram mörk choklad
3 äggulor
5 äggvitor
1 msk sötningsmedel
Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad. Tag av från värmen och häll i sötningsmedlet. Rör om noga! Rör sedan i äggulorna, en i taget. Vispa äggvitorna hårt. Man skall kunna vända skålen upp och ner, då är det tillräckligt vispat. Rör sedan försiktigt i äggvitorna, tills det blivit en jämn "smet". Häll upp i portionsskålar och ställ in i kylen över natten.
Dekorera med riven mörk choklad innan servering!
Kommentarer
Postat av: Daniel
Chokladmousse är så gott det tröttnar man aldirg på. Får man fråga vilken choklad du andvänder ?
Trackback