Lax med saffransgrönsaker
4 portioner
600 g laxfilé
salt och vitpeppar
1 citron
1 gul lök
1 fänkålsstånd
1 röd paprika
1 gul paprika
olivolja
1 kuvert saffran
1 fiskbuljongtärning
3 dl vatten
200 g sockerärter
Dillmajonnäs
1 dl majonäs
0.5 dl hackad dill
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn laxfiléerna någon minut per sida och lyft över dem i en form. Strö på salt och vitpeppar och pressa citron över. Tillaga i ugnen ca. 10 minuter.
Skala och skär löken i klyftor och fänkål + paprika i skivor. Stek grönsakerna i lite olivolja. Strö över saffran ocm smula ner buljongtärningen. Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter. Lägg i sockerärtorna och koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och vitpeppar.
Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikarna och lägg dit en laxbit.
Blanda majonnäs och hackad dill i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa laxen med majonäsen
Lätt som en plätt!
600 g laxfilé
salt och vitpeppar
1 citron
1 gul lök
1 fänkålsstånd
1 röd paprika
1 gul paprika
olivolja
1 kuvert saffran
1 fiskbuljongtärning
3 dl vatten
200 g sockerärter
Dillmajonnäs
1 dl majonäs
0.5 dl hackad dill
salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn laxfiléerna någon minut per sida och lyft över dem i en form. Strö på salt och vitpeppar och pressa citron över. Tillaga i ugnen ca. 10 minuter.
Skala och skär löken i klyftor och fänkål + paprika i skivor. Stek grönsakerna i lite olivolja. Strö över saffran ocm smula ner buljongtärningen. Häll på vatten och låt koka under lock i 6-7 minuter. Lägg i sockerärtorna och koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och vitpeppar.
Fördela grönsakerna i sitt spad på tallrikarna och lägg dit en laxbit.
Blanda majonnäs och hackad dill i en skål. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa laxen med majonäsen
Lätt som en plätt!
Kommentarer
Trackback