Pro Ana (igen)

Nu lyckades jag av en slump komma in på en annan sån där anorexia-blogg. Usch säger jag bara, blir så illa till mods när jag läser. Samtidigt är det ju inte konstigt att de finns med tanke på hur samhällets syn på kvinnor (främst) är. Man skall vara Nicole Richie-tunn osv. Jag har avhandlat ett inlägg kring det här tidigare vill jag minnas. Säkert fler gånger...

Poängen med det här inlägget är ändå ansvaret man har som bloggskribent (spelar ingen roll vilken slags blogg man driver). Man kommer inte ifrån det. Vissa struntar i det och en del tänker på det hela tiden. Som den där bloggen jag skrev om igår, där hon skriver att hon frånsäger sig allt ansvar för vad andra gör efter de läst hennes blogg.

Kan man ens göra det? Kan man bara genom att skriva sig "fri" från ansvar strunta i vad man egentligen förmedlar med sin blogg. Nej är mitt svar. Man har alltid ett ansvar för människor runt omkring.

Men saken med dessa Pro Anas är att de inte ser anorexin som någon sjukdom, utan en livsstil? Så därför tycker de kanske att de kan skriva som de vill, eftersom de inte ser något fel med sina skrivna ord.

Men! Varför frånsäger man sig då ansvaret. Då måste man ju ändå inse innerst inne att det man håller på med är skadligt. Och på något vis vill man inte att andra ska göra samma sak, eller?

Jag kan hålla på i evigheter och gagga om sådant här.

Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: sofia

vet du vart jag kan få tag på photoshop ? (A)

2008-05-07 @ 00:15:53
URL: http://lillfjun.blogg.se/
Postat av: thomsen

TACK! :D jag är sveinglad! :D:D

2008-05-07 @ 00:18:38
URL: http://thomsen.blogg.se/
Postat av: Sara

Nej inte wow utan entropia :)

2008-05-07 @ 00:39:48
URL: http://girlyn.blogg.se/
Postat av: Marieh

Låter trevligt, vart ska du resa? =)

2008-05-07 @ 09:07:53
URL: http://marieh.blogg.se/
Postat av: Hanna

Ja man är ju ganska så avundsjuk på dom! Hade suttit fint med en thailandresa. :D

2008-05-07 @ 09:24:26
URL: http://hannamariajansryd.blogg.se/
Postat av: Eva

Jag håller fullständigt med dig Emma! Självklart ansvarar varje bloggare för sin egen blogg! Man är väl ansvarig utgivare - precis som det är/finns för tidningar?! Eller?

2008-05-07 @ 10:03:00
Postat av: ruth

Det som skrivs på bloggen är alltid ägarens ansvar. Det går inte att frånsäga sig det, inte en chans! Förhoppningsvis uppmärksammar folk runtomkring att pro-anas verkligen är sjuka och behöver hjälp. Jag tycker du agerade helt rätt när du inte ville göra om designen!

2008-05-08 @ 13:20:25
URL: http://http://ruth.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Obs! Vill du beställa en bloggdesign av mig så läs mina villkor under fliken "Beställ design".

Jag tar EJ emot beställningar via kommentarerna på min blogg.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0