Hej Sverige

Tillbaka i Sverige igen, och det var ju en aning kallare än Korfu om man säger så... burr... Skönt ändå att kunna dricka vatten ur kranen och spola ner pappret i toaletten istället för att lägga det i en sopkorg bredvid :-P

Semestern har varit bra på alla sätt och vis. Jag har bara bränt mig lite, eller ja ganska mycket, på smalbenen. Resten har klarat sig fenomenalt bra. Jens flagnar dock på näsan, mwahaha.

Det finns ju egentligen 1000 saker att berätta men jag skall låta bilder tala en annan dag då jag kan koppla in kameran och föra över de dryga 120 bilder vi tog.

Nu blir det några dagar i Stockholm hos syrran och sedan flyger vi hem igen på söndag kväll!

Just det, jag har nog övervunnit min flygrädsla en aning i alla fall. Men jag vägrar titta ut på marken vid starten :-P

Hej på er!


Hey ho, let's go.

Nu drar jag till Grekland!


Fjärilar i magen

Nu pirrar det i magen vill jag lova! Packningen är väl halvfärdig ungefär... bara allt det viktiga som ska i nu... dvs pass, pengar etc :-P Det blev inte så genomtänkt direkt utan mest slappa strandkläder. Känns som det kvittar! Eftersom vi ska vara i Stockholm 3 dagar sedan så blir det ju ett par jeans som får åka med också och lite "vanliga" toppar (typ en).

Om ett dygn är vi nästan framme i Grekland. Vad sjukt det känns. Som Madde sa när hon var här: Det tar 4 timmar att åka buss mellan Umeå och Sundsvall, och på den tiden kan man flyga till en destination i södra Europa med. Knäppt egentligen.

Jag ska försöka mig på att skriva på resedagboken.se med när vi är där, för jag hoppas och antar att det finns något internetcafé där vi skall vara. Då kan ni följa mig här om ni vill! =)

Wiederhören!

Packa liten kappsäck

Eller? Jag vet inte hur mycket eller lite kläder jag ska ha med mig. Det enda jag har klart för mig är:

  • 1 klänning
  • 1 kjol
  • 2 par shorts
  • 2 t-shirts
  • Ett antal linnen
  • 2 par sandaler
  • Underkläder
  • Badkläder
Man vill väl kanske ha något fint att ha på sig på kvällen med så det känns lite svårt att välja. Dels för att jag knappt har något fint :-P

Jag tar tag i det där senare ... (skjuter fram hela tiden)

Slackerhelg

Har verkligen inte gjort något speciellt ansträngade i helgen. Mest film och stadsvandring har det blivit. Idag tog vi oss dock i kragen och gick en promenad till Ersboda vilket blev åtminstone 6 kilometer. Bättre än inget. Jag har verkligen lagt av med tränandet de senaste veckorna. Har ingen bra ursäkt heller, lathet helt enkelt. Men jag ska ta igen det efter vi har kommit hem igen. Då ska jag gå ut hårt :-P Det ska i alla fall bli spinning och core igen.

Mitt kort går ut i november tror jag så tills dess kan jag i alla fall träna på samma ställe. Men sedan vet jag inte... jag har inte direkt ekonomi för att träna på IKSU, trots att det nog hade varit roligast med tanke på vilka valmöjligheter man har. USM var också rätt dyra, 3000-något. Minns inte exakt. Men om någon annan vet så upplys mig gärna igen :-) Det känns lite väl saftigt för en som inte har någon inkomst hur som helst. Dessutom var man tvungen att lägga till pengar om man ville kunna frysa det, samt att man inte kunde betala halvårsvis utan bara helår eller med autogiro.

Det lutar väl åt att forsätta på Träningsvärkstan, för det jag tycker är roligast är ju egentligen spinning och core vilket inte kostar en miljard där. (1600 för ett år). Då ingår även afro power dance. Ett "allt"-kort kostar 2500 kr för ett år inkl frys.

Jaja... dagens i-landsproblem...

Redan dagvill

Idag har jag lördag, fast det är fredag. Snacka om att det kan gå snabbt att bli förvirrad... Idag har jag roat mig med att tvätta och planera lite inför resan, så man slipper hålla på i sista minuten. Imorrn skall vi inhandla lite grejs som ska med.

Har kollat på filmen Disturbia ikväll. Rätt okej ändå, trodde dock det skulle vara mer splatter av någon anledning, haha! Men nog hoppade man till ett par gånger i alla fall.

Asch, jag har liksom inget speciellt att berätta förutom att tjata vidare om min utlandsresa, eller vad jag har gjort för tråkigt under dagen!

Undra om man skall sova nu eller se en film till?

Regn...

Inbillade mig att det skulle bli sol idag. Men icket!

Vart klibbig och vidrig när jag gick till polisstationen samt ICA bågen så fuktigt var det ute. Blä. Men nu öser ju regnet ner, så det kanske blir lite bättre luft sedan! :)

Nu ska vi se på skräck och äta loads and loads med godis :-P

Semester!! (nästan)

Nu har jag gjort min sista dag och vi kan ju i alla fall låtsas att jag har semester, hehe. Känns superskönt att vara ledig och ikväll ska jag vara uppe länge och sova tills jag vaknar av mig själv imorrn! Sweet.

FIck kursplanen för Jöken idag med. Såg spännande ut med problembaserad undervisning. Kanske lättare att plugga i basgrupper och lösa problem tillsammans inför sluttentan istället för att halvsova på några föreläsningar och sedan tokläsa in allt? 13:e september börjar jag så det blir ju lång ledighet... ahhhh.... Jag ska njuta!

Idag ska jag fira ledigheten med att kolla på när Jens steker pannkakor, han är så gott som expert på att steka dem. Det är inte jag. Dessa skall jag inmundiga tillsammans med glass. Riktigt nyttigt. Sedan ska jag kanske baka muffins och skriva en To Do-list inför nästa vecka så man vet vad som skall prioriteras i tvättmaskinen och vad som måste fixas. Hämta passet skall jag göra imorrn med.

Ahh.. sunny days och jag är ledig... :-)

En dag kvar.

Nu känns det, trots att jag längtat, lite vemodigt att lämna VK. Det tar ju ett tag att komma in i rutinerna och få åtminstone hyfsad koll på vad man egentligen håller på med. I nästan tre månader har jag haft ett jobb, ett jag trivts med. Imorgon klockan 16.00 är det slut på det roliga. Imorgon kl. 16.00 återgår jag till arbetslöshetsträsket. Hej då månadslön, välkommen tillbaka tomt konto utan rätt till minsta lilla bidrag.

Men det skall jag inte bekymra mig över förrän jag kommer hem från Grekland. Jag har fortfarande inte fattat det riktigt heller, att jag ska sitta i en monster 10.000 meter upp i luften om en vecka och en dag. Jag får nog allt ta mig en stänkare innan så jag inte börjar grina!

Stalked

Jag är förföljd via mit hotmail. Först var en dum jävel ut och skickade massa inbjudningar till diverse kontakt-sajter... Någon som heter Flixter eller liknande, bland andra. Denne man har skickat kanske 10 inbjudningar till något som jag senare gjorde till skräppost. När jag blev less på dennes eviga mail mailade jag tillbaka och bad honom att sluta varpå han fortsätter hålla på, käfta emot och annat. Så jag tänkte att det kanske är ett skämt ändå. Så kanske det fortfarande är, bara det att jag inte ser mailen längre om jag inte går in i skräppost-mappen.

Sedan "addade" en till mig på en sådan där sida, eller fick tag i mailen på något vis. Och nu får jag mail av dessa två samtidigt... Och idag la ytterligare en till mig så nu har jag tre medelålders män som stalkar mig med epa-mail. Tur att jag lagt till dem som skräp i alla fall så man slipper se!

Misstänker att det har att göra med att en kvinna på en slags porr-community har "mitt" nickname och då har folk gissat sig till att hon då måste ha e-mailen: [email protected], vilket hon inte har. Jag var in på den där sidan och bad henne ändra nick eller skriva ut att folk inte ska skicka crap till mig åtminstone, men hon vägrade. Så jag får stå ut med att få shit! Hur vet jag då om den här communityn undrar ni då? Jo jag frågade en av mina andra stalkers på MSN var han hittat mig då jag inte känner personen. Och då sa han namnet på communityn som jag verkligen inte skulle sätta min fot i.

Jo för jag har ju haft 5-6 stycken som lagt till mig på MSN också det senaste året, som jag inte har en aning om vilka det är. Tur att det finns en blockera-funktion säger jag bara...

Nä, blä för medelålders socialt missanpassade karlar som tror att jag vill vara deras "vän" :-P

Måndag

En helg full av Sundsvallsbesök, kaffe latte, för mycket vin och lite shopping. Jag är seg och trött och skulle mer än gärna ligga i sängen och sova. Men nu sitter jag här i kunddisken och försöker le mot förbipasserande människor. En halvtimma till lunch!

Tårta och presenter

Idag fick vi gräddtårta på jobbet. Dessutom fick vi vikarier varsitt badlakan. Det är nog det största badlakan jag sett nästan. Faktiskt fint med små strandhytter på, strand och en sol, tror jag. Haha :-) VK-loggan pryder i alla fall ett av husen. Jag har redan invigt det när jag duschade för en stund sedan.

Nu skall jag kika vidare på Discovery Civilasation och äta en kvällsmacka.

Hej!

Ps. Om två veckor befinner jag mig utomlands, förmodligen drickandes en drink efter en grekisk middag. Bara så ni vet.

Folk gnäller

För att jag inte bloggar tillräckligt ofta, hehe. Så jag gör väl ett försök eftersom jag inte direkt gör många knop här idag. Jag har utväxlat några tråkiga mail med en annonsör som envisas med att stava lördag med stort L och säger att hon visst kan det svenska språket. Jag ändrade så får hon skämmas över att annonsen ser ful ut.

Imorrn kommer Madde på visit till mig. Jag har bestämt att vi ska dricka daiquiris. Vi får se om jag lyckas tvinga med henne på mitt förslag ;-) Det är även Umeå City Beach i veckan och helgen vilket innebär lite liv i Umeås tråkiga betongcentrum. Jag hoppas på att solen tittar fram.

Nu skall jag göra en TFAMDÖD.

Hej på er!

Kul!

Det är intressant hur vissa människor blir överlyckliga när vi hinner flytta/stoppa/starta tidningen åt dem i övermorgon medan andra blir förbannade för att det inte går till dagen efter när de ringer på eftermiddagen. 

Man upphör aldrig att förvånas.

 

Värme

Kunde inte den här värmen ha kommit nästa vecka istället? Eller jag klagar inte, men det hade ju varit nice att få vara ledig idag.

Har grillat mig själv lite på VK's lilla uteplats på baksidan. Men det är för varmt att sitta där, svetten börjar rinna i pannan nästan genast. Och det är ju ganska otrevligt att sitta svettig resten av arbetsdagen.

Hade utvärdering med chefen här imorse och jag fick mycket beröm vilket var jättekul. Jag har verkligen ansträngt mig och gjort mitt bästa här så då är det roligt att man får lite respons :-) Hon frågade också om hon fick ringa mig i framtiden om de behövde någon extra vid exempelvis sjukfall och semestrar och det fick hon ju givetvis.

Tycker att alla semestervikarier på vår avdelning har jobbat på bra och jag är övertygad att de andra också fick bra "betyg" :-)

Nej dags att göra lite nytta.

Cheerio

Inför resan

Att införskaffa:

  • Ett par till shorts (hur nu det ska gå till vette fan...finns ju inte så mycket som passar min size.)
  • Kanske en kjol
  • Mer solskyddsfaktor + hudkräm + after sun (kan ju vara bra...)
  • Solglasögon till Jens
Ja och säkert massa andra grejor!


Solen skiner galet mycket

Härligt väder ute, satt och stekte lite på lunchen tilsammans med Josefin och Malin. Synd att man inte är ledig som sagt! Hade varit sweet att ligga på en filt och äta glass.

Jag drömde lite epa inatt. Bland annat om skräckflygningar och att min resväska skall försvinna. Kommer garanterat hända nåt bara för att man går runt och oroar sig :-P Jag vet typ ingenting om vad jag skall packa, hur mycket pengar det är värt att växla och hur stark solskyddsfaktor jag måste ha till min bleka hy. Förmodligen den högsta som finns, den som är till för barn. Shit jag kommer verkligen blända alla på stranden, hah!

Försöker även få tag i syrran så man kanske får sova hos dem när man kommer hem igen. Men givetvis svarar hon inte! Känns som jag ringt 100 ggr (fast det egentligen är 3).

Grekland here I come!

Ahhh.. utlandsresa bokad! Den 22:a bär det iväg till Korfu. Kommer förmodligen avlida när jag ska flyga, men jag får väl stålsätta mig och hoppas på att det blir noll turbulens där uppe i luften :-P

Jag längtar! :-)

När man trodde det var nedräkning...

... så får man förlängt på VK med hela tre dagar. Nice med i alla fall några extra dagar så lönekuvertet fylls på lite till :-) Kommer bli fint att gå hem mitt i veckan nästa vecka även...

Idag har jag varit effektiv och jobbat bort massor med annonser samt hjälpt Josefin med abonnemangsordrar, inte för att det var så många men ändå!

Undra om man skall träna något idag? Det är mycket jag borde göra... exempelvis hämta mitt pass och boka resa. Men resan skall bokas ikväll! Korfu lutar det åt nu bara för att Kefalonia brunnit så hemskt.

45 min kvar av måndagens arbetsdag. Sweet.

Angst

Vill inte jobba imorrn, vill inte jobba imorrn, vill inte jobba imorrn.
5 dagar kvar. Fi fan... Blä...

Såhär cool var jag i fredags trots min likbleka hudfärg och mitt ofixade kissgula hår.
Måste fan sitta ute på luncherna i veckan om det nu blir det kanonväder som SMHI utlovar.


Städsöndag

Vilket härligt sätt att tillbringa helgen på. Städning! Men det måste ju göras så det inte ser allt för jävligt ut här när man ska få finfrämmande nästa helg :P Jag har verkligen försummat mitt hem de senaste veckorna. Det har inte funnits ork till att göra någon större städning på vardagarna, och då blir det så här som det är nu - äckligt! Helgerna har gått åt till att dricka vin och ligga bakfull.

Det gjorde jag igår, låg bakfull alltså. Sedan gick vi på Noliamässan och trängdes med en miljon andra människor samt köpte munkar. Noliamässan är ungefär som Selånger Marknad fast nästan dubbelt så stor + att de håller på i en vecka. De säljer allt från fryspåsar till traktorer.

Well. Ska väl dammsuga av hallgolvet och skura det så får det vara bra för idag. Lite mindre damm är det i alla fall här *s*. Toalett och duschrengöring får bli veckans mission nummer 1.

Cheerio

Fredag!

Ah, jag längtar tills jag får gå hem! Timmarna går sjukt långsamt idag ... 3 timmar kvar lite drygt. Sedan är den 5 arbetsdagar kvar tills man är fri igen! Kommer kännas konstigt ändå ... Nu har man ju vant sig vid att inte vara den där arbetslösa (värdelösa) människan.

Det blir nog vin ute i Röbäck ikväll. Känner ingen direkt pepp just nu, det regnar som vanligt... Men det kanske spricker upp, vem vet! Rix FM-festival kan man väl inte missa? E-type är ju liksom min idol, höhö. Nåja det blir nog bra ;-)

Hej hej


Jag är bra

Gick på spinningen ändå. Och det gick över förväntan faktiskt. Men nu har jag fryst mitt kort en månad ändå. Dels för att det känns onödigt att slösa bort en månad till då jag kanske bara kommer gå dit 2-3 ggr samt för att jag skall bli tvungen att jogga och promenera ute. Det ska fan bli en vana!

Läste en gammal träningstidning idag med. Där stod det att om man tränar 80 minuter i veckan minskar man risken för bröstcancer med 20%. Bara det är ju en anledning till att flåsa sig runt elljusspåret åtminstone 2x40 minuter per vecka.

Dusch och lite mat på det här då!

Strax ovanför vattenytan

Gör inte många knop på jobbet nu. Största delen av dagen går åt till att maila till Emma med spännande meddelanden så som "2 timmar och 5 minuter kvar ..."

Åt en äcklig paj med lax och spenat till lunch. Den lät god men smakade ungefär som en flyttkartong. De små tärningarna med laxbitar smakade nada.

Ikväll borde jag träna, t.ex gå på spinning som jag har försummat i några veckor med antagligen kommer jag vara för hungrig när jag kommer hem och sedan kommer vi inte komma på vad vi ska äta så tiden lär ju ticka iväg. Fan jag borde frysa det där träningskortet en månad i alla fall...

Det här skitvädret gör ju fan vem som helst deprimerad.

Hej på er.

Trött

Det värker i benen idag, utan direkt anledning. Hade tänkt jogga men nu vette fan om jag ids. Känner mig seg och trött och vill mest lägga mig i soffan och glo på tv ett tag.

7 arbetsdagar kvar... Känns lite konstigt ändå!

Cheerio

RSS 2.0