En promme senare ...

Blev en promenad på 50 minuter ikväll. Skönt! Ska gå en på lördag också med samma människa, min nya promenadkompis :-P

I övrigt har jag roat mig med garderobsstädning idag och nu blir det nog lite serier.

Så spännande var den dagen! :-P

Sun is shining

Och det är kallt! Riktig vinter med andra ord. Känner verkligen att jag är på bättringsvägen nu. Känner mig peppad att få börja med träningen igen och bränna massa energi (och fett!). Men jag ska skynda långsamt. Ikväll blir det som sagt en promenad och känns det bra lär jag nog gå en imorgon med.

Känner mig i alla fall nöjd över att jag inte svävat ut helt och hållet med mat och snask nu när jag varit sjuk. Det är lätt hänt i min värld att jag tycker lite för synd om mig själv och tänker att det inte gör nåt om jag äter godis fred-sönd. Men icke!

Jag har funderat lite på hur det kommer kännas när jag väl når mitt mål. Kommer det kännas tomt på nåt vis att inte ha något att kämpa för länge? I och för sig börjar ju en ny kamp då - att lära sig hålla vikten. Men det tror jag att jag kan, bara jag motionerar lagom mycket.

Jag funderar också på när jag kommer nå mitt mål. Man kanske borde sätta upp ett datum om när man ska väga x kilo mindre. Men jag är lite rätt att bli besviken om jag inte klarar det. Risk för att falla tillbaka i gamla vanor med andra ord. Så jag tar det väl lite eftersom. Jag har ju kommit en bit på vägen, men det är minst lika långt kvar så det kommer ju ta ett tag. Det sker inte på en månad eller två.

Jaja! Nog med dravel. Det löser sig så småning om! :-)

Kvällsöppet med Ekdal & Hakelius - ett skämt?!

Har kikat på debattprogrammet Kvällsöppet med Ekdal och Hakelius. Och jag har väl inte så mycket att säga där egentligen förutom att hela programmet kändes som en enda stor sandlåda med karlar som skulle överrösta varandra hela tiden och vara lite putsvitsiga när de armbågade sin granne lite sådär gubbkamratligt i sidan med blicken nu fick jag allt till det va? Nu tryckte jag till den jäveln.

Samtidigt är debattledaren Ekdal (som borde vara opartisk och bara styra debatten?) nedlåtande mot de inbjudna gästerna och kläcker ur sig saker som lät ungefär (citerar ej ordagrant) såhär: Men du fattar ju inte ens vad debatten handlar om. Och håller med den ena parten i frågorna genom att kläcka ur sig saker som att göteborgarna är ju faktiskt gnälliga etc. Trams!

Vad var meningen med den 3 minuter långa "debatten" kring fildelning och åtalet mot Pirate Bay på slutet? Killen från Pirate Bay flamsade och kunde inte framföra sina argument på ett vettigt sätt och Bert Karlsson (av alla människor) bara gastade om att man lånar väl inte grannens badkar etc. Ville de dra tittare genom att göra reklam för just Pirate Bay-debatten eller vad var det frågan om? Löjligt.

Vilken bra journalistik. Verkligen.

Ps. Kvällöppet tar in ärthjärnan Alex Schulman istället för Hakelius dessutom. Bra jobbat TV4!

Dagen

Idag har jag faktiskt vågat mig ut från lägenheten en längre stund. Man blir ju så rastlös när man bara sitter hemma hela tiden och är risig. Gick en sväng på stan och kollade men köpte inget som tur var! Pengaförrådet är ju inte direkt fett om man säger så... men kolla kan man ju alltid! :-P

Imorgon däremot hade jag tänkt börja röra mig lite smått igen. Men det blir bara en promenad på kvällskvisten. Träna hårdare vågar jag ändå inte än. Hostar ju fortfarande.

Nu ska jag kika vidare på några avsnitt av Kyle XY samt äta mandariner!


alltså ...

Jag har lite ångest idag känner jag. Enligt uppgift ska vi få veta tentaresultaten idag, men än verkar det inte ha kommit något. Usch. Hatar att vänta! Tyckte ju tentan gick hyfsat och jag hoppas givetvis på G. Men en konstig känsla säger mig att så inte är fallet. Jag kanske förklarade för dåligt på frågorna ändå... Men vad vet man. Man ska väl inte ta ut nåt i förskott, vare sig det är bra eller dåligt. Men det känns ändå bättre att förbereda sig på det värsta.

Men jag orkar inte göra om den där tentan.. suck. :-(

Never mind! Jag fick godkänt!  :D:D:D:D:D:D


Jippie!

Jag fick sova ända till 08 imorse, utan att hosta (vad jag vet i alla fall)! Skönt, nu verkar det ha vänt. Can't wait.

Idag är det tvätt som gäller. Väldigt skoj. Sedan ska jag roa mig med att prova alla mina jeans i garderoben och jubla över hur många par jag äntligen kan ha igen... Hehe. Borde sälja iväg en del plagg på Tradera eller nåt. Men jag vet inte riktigt hur man går till väga. Hur mycket man kan ta i porto etc. VI får se. Får väl bli en rensning om några kilo till eller så.

Dagens låtar:
U2 - Miracle Drug
Johnny Cash - I walk the line

Men ja ä inte bitter ...

Jag har som vanligt inget speciellt att skriva om eftersom det knappt händer nåt i mitt liv för tillfället. Skulle posta ett brev till 3 idag (förlängt mitt abonnemang) och traskade iväg till en postlåda. Ingen lång promenad alls men det var ju rätt kallt så halsen snörde ihop sig och hostan bröt ut och höll i sig hela vägen till lådan. Vågar jag inte ens gå ut? Stannade i alla fall inne resten av dagen och slappade. Har kollat på ett gäng avsnitt av Kyle XY och druckit massvis med vatten med förhoppning om att halsen ska bli bättre.

Nu hoppas jag på att jag får sova hela natten!

Night!


Yes!

Ytterligare ett kilo har jag sagt hej då till. Kom aldrig mer igen! Nu ligger jag ett halvkilo ifrån ett av mina stora delmål, det känns bra. Får se om det är uppnått till nästa vecka då! Tänk vad lite jävlar anamma och brödförbud kan göra :-P

I övrigt har jag ett pissigt hälsotillstånd. Hostade mig som vanligt spyfärdig vid 04 imorse. Gick och la mig i soffan för att inte störa Jens allt för mycket. Kändes som hela jag skulle gå sönder när hostattackerna avlöste varandra hela tiden. Vet inte hur länge det pågick men till slut somnade jag i alla fall. För att vakna nyss, till en ny hostattack. Tar det aldrig slut? Suck. :-(

Telemarketing

Rakt över gatan där jag bor står en stor kontorsbyggnad. I den är byggnaden så håller ett stort telemarketingföretag till. Jag brukar ibland roa mig med att kika ut genom fönstret på dessa säljare som verkar sitta två-tre stycken i varje rum. Det är kul att se hur folk beter sig när de talar i telefon. En del sitter och väger på stolen, en del pillar naglar, och en rullar fram och tillbaka hela tiden. Ni vet, håller fast sig i skrivbordet och rullar till och från skrivbordet. Alltså, hörs inte det över till kunden?

Ja dessa säljare! Jag undrar vad säljarna som ringer till oss har för sig? Petar de näsan? Kliar de sig på konstiga ställen? Spelar de spel? Kanske man ska ta och fråga nästa gång? Hehe.

Dagbok?

Många gånger har jag haft tanken på att rikta in den här bloggen mot något ämne. Exempelvis mat, träning, musik eller liknande. Det blir aldrig så? Varför? Nja, för jag gillar att skriva om min meningslösa vardag och ibland krydda med något "specialämne". Därför är nog den här bloggen lite mer av en offentlig dagbok, trots att jag långt ifrån skriver om precis allt jag tycker.

Jag vet egentligen inte varför så pass många klickar sig in här? Vad lockar? Det är nog en fråga jag ständigt ställer känns det som. För samtidigt som man ändå har en medelstor skara läsare så ger sig bara ett par stycken till känna. Det är ju trist, samtidigt som jag inte orkar fiska kommentarer (fiskar jag nu kanske? hehe).

Själv läser jag nog mest bloggar som handlar om en sak och som inte är så lik min egen. Ja, jag läser förstås mina vänners bloggar, och de har väl ungefär samma inriktning som min.

Samtidigt som bloggvärlden växer sig starkare så tycker jag det bara blir tristare och tristare innehåll i många bloggar. Även min kanske? Modebloggar t.ex. Man kan läsa fem stycken och alla skriver om samma plagg som är poppis på H&M eller Asos.com för tillfället. Eller inredning - det är samma tips överallt känns det som.

Na. Jag vet inte. Jag kör nog på med min dagboksform ett tag till :-) Ett saligt virrvarr av ointressant dravel! För tydligen återvänder ni till det ändå!

spymätt

Det var den dagen det. Idag har jag roat mig med att se resterande avsnitt av Gossip Girl, sovit en stund samt ätit för mycket. Eller egentligen är det inte för mycket, men min mage är fan inte anpassad till att äta så mycket som mina ögon vill längre, eller hur man ska förklara! :-P Därför har jag en lätt illamåendekänsla nu och ska ta och lägga mig.

Jens är borta och spelar tv-spel så jag har varit ensam hemma hela kvällen. Därav allt ätande? Troligen... Jag har i alla fall sett på Göta Kanal och spelat Sims - Jorden Runt... hehe. En spännande lördag med andra ord. Men rätt skönt. För hostan har ju inte direkt lämnat mig ifred.

Förresten provkörde Jens en sån här idag, Hyundai i30. Inte så dum, men man får väl gå igenom alla alternativ innan man bestämmer sig! Det är ju trots allt han som ska köpa den, inte jag... så jag får väl snällt stå på sidan av och inte lägga mig i för mycket ;-)

Ytterligare en dag ...

... i raspighetens tecken. Tidigt imorse kunde jag inte prata och vaknade av min egen hosta. Gick upp och tog en tablett (som Lina tipsade om som jag har glömt namnet på) så jag skulle hosta mindre. Drack lite vatten, tog en halstablett och försökte somna om. Sov 2 timmar till. Och nu sitter jag här och vet inte vad jag ska roa mig med idag. Orkar inte göra något direkt... Så jag hoppas inte Jens bestämmer nåt med Nicklas för ikväll. De är och kikar på bilar idag nämligen, och jag orkade inte följa med... :-(

Usch. Måste äta nåt men har ingen direkt matlust. Det är inget gott att äta när det känns som hela halsen är alldeles söndertrasad och det gör ont att svälja precis allt.

Ska göra lite te nu i alla fall! Kanske skönt med lite varmt för halsen!


Mosig

Nu har jag ägnat halva dagen åt att sova, kolla på Gossip Girl, druckit massa vatten, ätit lite för många godisar (det var värt det.) och sörplat i mig lite kycklingsoppa passande nog. Hade dessvärre inte gjort någon själv, men Keldas färdiga soppa går ganska lätt ner måste jag erkänna! De är faktiskt goda allihop!

 

Suck

Halsen värker och jag låter som en alkiskärring när jag pratar. Hes med andra ord. Inatt trodde jag att jag skulle hosta tills jag kräktes. Jag hatar att ha hosta! Vet inte hur jag ska kurera mig riktigt. Tips? :-P

Skulle aldrig kört på crosstrainern igår. Trodde ju att jag var frisk!

Kaffe

Jag kommer aldrig lära mig! Drack kaffe hemma hos Erika och Nicklas ikväll. Not good. Men vad gör man - det är ju så gött! Nu kommer jag antagligen vara vaken i 100 år. Men men, i såna här lägen är det väl tur att man inte har några tider att passa :-P


Den där vågen ...

Jag är en sådan som har lite svårt att hålla mig - eller vad man ska säga. Jag är otålig. Därför har jag stigit upp på vågen alldeles för ofta den sista tiden. Inte bra. Det är lätt att stirra sig blind på den och bli förtvivlad om jag bara gått ner 2 hekto, eller ve och fasa upp! Alldeles som de där hektona gör skillnad från dag till dag? Inte direkt.

En sak har jag dock kommit till insikt med efter mina kliv upp och ner på vågen de senaste 7 dagarna. Det är att vikten verkligen varierar under en vecka. Ena dagen väger man 5 hekto mer och 2 dagar senare 7 hekto minder osv. Knäppt egentligen - fast ändå inte, det handlar ju om hur mycket man har i kroppen, om man tränat väger man mer osv.

Meeeen. Jag ska tagga ner med vågen i alla fall. Det är inte så bra att väga sig hela tiden, det är lätt att man hamnar i en ond cirkel av för hård kontroll. En gång i veckan räcker!

Prommis i -10

Har varit ute på promenad nu ikväll. Hela 65 minuter blev det! Kändes skönt, om än lite kallt om benen. Kanske borde ta långkalsonger nästa gång! Men är hövve dumt ....

Måste verkligen komma igång med träningen snart igen. Känns som jag säger det hela tiden men så kommer det något "i vägen". Ska det bli någon beach 2008 så går det ju inte att hålla på såhär! :-P Näe, imorrn får det bli crosstrainern!

Nu tv och vatten - sedan är det god natt!

Jaha

Ja ingen har väl missat Heath Ledgers dödsfall? Näe, tänkte väl det. Och ja det är sorgligt när folk avlider, vad de än dött av. MEN jag måste ändå häva ur mig - Vad är det som är så ödmjukt, underbart och fint med Heath som folk bloggar om hela tiden? Om (man vet väl inte riktigt förstås) han nu har knarkat ihjäl sig... Ledsen, men jag fattar inte.

Hade väl varit lite skillnad om han dött i någon sjukdom istället för att trycka i sig massa knark så han överdoserar. För ja - knarkar man måste man ju ha en tanke på att man någon gång faktiskt kan få en överdos och faktiskt kick the bucket. Även om man inte vill det.

Jag vet inte... Jag kanske har lite av den här "skyll dig själv"-mentaliteten inom mig... ?


Mitt i veckan

Idag känns det bra. Är en aning rastlös men jag ska strax vika lite tvätt. Alltid nåt, haha. Jävligt intressant... inte. Som alltid behöver jag städa. Fönstren är i stort behov av putsning också. Men det går ju inte att fixa när det är minusgrader. Och appropå det så är det satans kallt idag (-10 grader). Man är ju inte direkt van vid kyla nu. Men ändå gillar jag det. Det är ju såhär det ska vara, inte +2 grader och regn i januari.

Men nog längtar jag, som så många andra, efter sol och värme nu. Ahh...

image66

Tisdag

Jahapp. Halva dagen har redan gått känns det som. Nu på lunchen for vi iväg till Ersboda - igen! För Jens skulle handla ett par inomhusskor samt ett par luftiga shorts. Han har nämligen lovat en kompis att följa med på spin/BP idag. Hehehe. Jag har "peppat" genom att säga att det kommer bli dödsjobbigt (för då kanske han blir förvånad om hur lätt det går sen...). Själv har jag ont i halsen och lite överallt så jag ska sitta hemma i soffan och vänta på att han kommer hem och talar om hur det gick.

Ful

Fasen så ful min blogg är känner jag. Måste verkligen snygga till den framöver. Men jag ids inte lägga in alla program igen. Det är så jobbigt! :-P Men... någon dag får jag säkert ett ryck! Något ska man väl roa sig med på dagarna, eller hur?

Nu ska jag snart hämta tvätten och sedan ska jag lägga mig och sova! Spännande värre.

Dagens låt: Interpol - Narc

Dagens skörd

Ett urval:
vissa ett brev som man skriver om sig själv om livet
vuxenbutik i birsta
(igen!)
segt att spela sims 2 jorden runt
träna på crosstrainer
mat med matlagningsgrädde
ica+humor
mönster på dödskallemössa

yeah!

Trots helgens slarv, eller ja i princip hela förra veckan vart rätt slarvig egentligen. Minimalt med träning och ganska dålig kost i jämförelse med hur jag bör äta för att nå optimalt resultat. MEN vågen förvånade mig imorse trots allt. När jag trodde det skulle bli ett ganska stort plus blev det istället ett halvkilo ner. Inte så dumt.

Idag känner jag mig en aning risig. Lite trött och en aning snorig. Men så länge jag bara är snorig kan jag köra på crosstrainern! Det är värre med halsont, då är man bara dum om man tränar. Jag vet att jag har kört någon gång, trots att jag varit ansträngd i halsen eller så. Då går det fan aldrig över vill jag lova. Man får dras med det onödigt länge när man istället hade kunnat låta bli och blivit frisk på ett par dagar. Så nej, aldrig mer träning för mig när luftvägarna säger ifrån!

Låtjävel!

Fick för mig tidigre idag att jag ville ha 5 stjärnor på alla låtar i Guitar Hero III, på medium-nivån. Efter ett tag inser jag att det aldrig kommer gå för jag är inte tillräckligt fingerfärdig... än! Testar med Easy istället. Ja det gick fint ända ner till Slayer - Raining Blood. Men jag gav inte upp, och efter säkert 10 omgångar satt jag den jäveln!

Nu kan jag nöjd gå och lägga mig.

När jag blundar ser jag de där prickarna flyga fram på insidan av ögonlocken...

Night

Spymätt

Idag for vi en sväng ut på Strömpilen, sedan till Marieberg. Hämtade upp Lotten och for sedan hem för att göra oss klara. Sedan var det äntligen dags för mat på O'learys. Tog en Fajita Chicken burger och hällde sedan i mig en Grasshopper efter maten. Sedan var det stopp. Har inte ätit sådär mycket på flera månader känns det som, inte ens på jul. Och pommes var inte sådär överdrivet gott som jag inbillat mig. Ska bli skönt att återgå till lågkolhydratmaten till veckan igen :-P

Sedan var det show på Idun med Babben. Helt klart sevärt. Fast jag hade önskat lite mer Stand up än vad det var, men som sagt - helt okej! Och nu känner jag mig mer än mätt. Känns som jag fortfarande har mat upp i halsen... :-P

Usch vilken onyttig helg det har varit egentligen. Öl igår samt popcorn. Fika idag samt en öl + drink + pommes. Nu blir det renlevnadsvecka till 100%

Slask

Slask och åter slask. Vilken härlig vinter det är med blötsnö och is överallt. Knappt isigt ens. Gräsmattorna är ju för fasen nästa gröna fortfarande. Kollade på nyheterna igår tror jag det var. Då visade de att Bottenviken och havet ända ner till ja.. Örnsköldsvik/Sundsvall någonstans... var fruset så pass att bilar kunde köra på isen. Det här var 1987 och idag så är knappt havet fruset uppe vid Kalix... Sjukt.

Yeah

Eftersom Jens har körkort nu har vi passat på att åka runt lite så han får öva sig ordentligt ;-) For på Expo och handlade en ny stekspade bland annat. Och sedan vidare till Intersport för att kika på träningsbyxor. Till slut vart det lite mathandling på Willys också. Och så hem igen!

Nu ska vi strax fixa currykycklingröra + sallad och sedan blir det nog inte så mycket mer upphetsande ikväll. Imorgon ska vi nog fara runt lite mer i bilen =P och sedan hämta upp Lotten. För imorgon kväll blir det först middag på O'learys och sedan show på Idun. Rivstart med Babben & Mitellagirls står på schemat! Blir nog skoj!

Nu: dammsugning.

Det är så konstigt...

... att se en dödsannons i tidningen och känna igen namnet. Även fast man inte kände personen särskilt väl så känns det ändå sorgligt att personen ifråga inte finns mer. Konstigt på något vis.

Många minns Erik U:son Dahlström från Baren på TV3. Så även jag när han traskade in på Mittuniversitetet iförd en Baren-munkis. Visst hade man sina fördomar, det hade nog de flesta av oss. Erik - en "brat" från Stockholm, det säger ju sig självt eller hur? Och nog var man lite nervös för att han skulle köra över en när man skulle kritisera hans B-uppsats.

Dock är jag väldigt glad för att jag faktiskt fick slå sönder mina fördomar i det fallet. Erik visade sig vara en mycket trevlig och rolig människa. Något jag inte trodde om bratsen från Stockholm! :-) Alltid skoj att stöta ihop med honom på Kåren framåt småtimmarna och snacka lite skit!

Det är hemskt tråkigt när någon så ung plötsligt avlider.

Vila i frid Erik
image65

Olsen twins

Kidsen kommer säkert hata mig när jag säger det. Men jag ser tyvärr inte grejen med tvillingarna Olsen. Ni vet de små söta tjejerna som spelade Michelle i Huset fullt. Ja dagens kids har väl aldrig ens sett på Huset fullt förstås! Hur som helst. Vad hände?

Tvillingarna ses tydligen som några slags stilikoner och dyker upp på bloggar överallt. Men jag ser inget speciellt med deras stil... alls. Ser ut som vilken som helst. Tights och någon ful stor tröja eller liknande. Inget nytt.

Sedan - är det bara jag som tycker att de oftast ser ut som två uteliggare eller nedknarkade tjacknho**r.? Är det något att eftersträva? Stripigt ovårdat hår med utväxt och ihålig blick.

Äh. Vad är grejen?

2007

Kollade min träningsdagbok nyss. Och förra året tränade jag 180 dagar av 365 samt 243 pass sammanlagt. Det är väl rätt bra ändå :-) Men det hade kunnat vara bättre om jag hållt i de sista veckorna innan jul. Men ingen idé att gräma sig över det nu utan istället vara nöjd med vad man åstadkom! Jag registrerade också att jag promenerat 378.37 km. Men då har jag inte fört in kilometertal på alla vändor heller, så en aning mer är det nog. Sammanlagt 9129 minuter vilket ger ett snitt om 25 minuter per dag !

Mitt mål var egentligen 10.000 minuter. Men det får bli samma mål i år. Och i år ska jag nå det! Jag hade nått det förra året med om jag inte slappat till det, som sagt! Det känns så tråkigt nu att se att jag bara uppfyllt 4% hittills..roligare när det stod typ 95%. Det är lååångt kvar. :-) Men något att bita i!

Dagens

Mat: Fläskfilé i dijonsenapsås med grönsaker
Film: Hot Fuzz
Träning: Crosstrainer 22 min (fantastiskt!)
Outfit: Mysbralla och linne :-P
Färg på naglarna: Orangeröda
Skönaste: Renbäddad säng
Dummaste: Kvällens frossande. suck!
Bästa: Jens tog körkort :D




Väntans tider

SItter och väntar på Jens. Väntar på att få lite motivation till att göra något. Kanske träna? Kanske gå ut? Städa? Ja vad som helst...

blablabla.. ;-P

Jag lyssnar på Jimi Hendrix i alla fall. Alltid nåt!

Size Zero

Satt och kollade på någon slags dokumentär om en brud som skulle hetsbanta sig ner till Size Zero. Riktigt sjukt och man kan älta hur många gånger som helst om det egentligen. Hon såg riktigt glåmig ut på slutet! Men grejen är ju, att när man inte ser skillnaden på folk, före och efter så reagerar man inte. Hade jag bara sett hennes efterbild hade jag väl knappast suttit och ojat mig - för man är redan fullproppad med bilder på Storlek 32-brudar överallt.

Lite ironiskt var dock att den här tjejen (tror hon är modell eller nåt? i alla fall programledare? jaja...) tyckte att hon hade så mycket kurvor när hon hade sin rätta vikt. Jag satt bara för mig själv och tänkte "vart då någonstans?". Hur mycket kurvor har man om man har storlek 36... egentligen? Likaså hennes man raljerade om hur snyggt det var med kurviga kvinnor och att han gillade att hans fru var sååå kurvig. Åter igen... hallå? VART? Det enda hon hade var väl lite pattar möjligtvis...

Därför blir det lite dubbelmoral med sådana där program. Man vill att folk ska få upp ögonen för hur farligt det är med ministorlekarna och hetsbantning etc etc. Men samtidigt är deltagaren själv redan skitsmal. Hon vägde ju liksom 49 kg innan hon började och gick ner 5.5 kg. Alldeles som ett BMI på 19 inte är tillräckligt lågt? När hon själv inte tyckte att hon var speciellt smal innan, speciellt - utan snarare hälsosam. Ja jävlar. Ja man kan vara hälsosam och vara en storlek 36, alla är olika. Men ändå... vinklingen var ändå epa på det där programmet enl. mig

Ja. Behöver jag säga mer.

Dagen D

Don't worry about a thing



Blä

Idag vart inte mycket gjort. Men det känns som jag inte kan trycka in mer information i skallen nu. Har packat ihop alla papper jag ska ha med mig och förberett med pennor och sudd. Man vet ju aldrig om en penna slutar fungera menar jag!

Vart inget tränat idag alls. Orkade inte ens gå hem för det var så halkigt och slaskigt. Imorrn ska jag försöka röra mig i alla fall. Snackade om body pump med Erika men vi får se hur det blir. Kanske bara kör på crosstrainern också.

Sedan blev jag arg förut när jag inte lyckades fixa EG-fördraget. Kom ihåg det alla som ska läsa jöken. Köp inte den röda lagboken för där finns inte EG-fördraget med utan man får skriva ut en miljard sidor istället. Hur som helst vart jag uppgiven och tryckte i mig tacos som fan + ett glas läsk. Värdelöst. Men imorgon blir det som sagt nya tag. Och efter det här har jag ju all tid i världen att äta, träna och planera mitt hälsosamma liv.

Känner mig inte helt förberedd för imorgon trots att man pluggat rätt mycket.Det går ju fan inte att få U om man får ha med sig doktrin till och med! Det kan bara inte gå... eller?

Aja, det får bära eller brista!

Tentaångesten är här för att stanna. Men imorrn den här tiden är det ÖVER!

Sista rycket

Nu är det sista pluggdagen inför tentan. Tentaångesten börjar infinna sig och jag tvekar mer än någonsin på mig själv. Hur fan ska det här gå egentligen. Kan jag göra en bodelning? Kan jag hänvisa rätt till lagtexten? Jag kan väl inget om konkurs eller inteckningars inomläge? Jag måste komma ihåg att köpa stift och en sån liten miniräknare och skriva ut EG-fördraget. Får ta det efter skolan.

Nu: Jacka på. Dags för skola.

SEX

Det var längesedan jag kollade vilka sökord folk använder för att då och då hamna på min blogg. Gjorde det dock alldeles nyss och fick följande resultat

Sexbutik i birsta
Kåta käringar
butiker birsta sexbutik
vuxenbutik i birsta
bästa duschrengöring
fredagsregn
guntrum mode


Hahahaha! Säger det här mer om mig eller de som googlar sig hit... *s*

Nära ögat

Idag var det nära att jag trillade dit rejält. Ingen lust att laga mat. Ja vi vet ju alla (eller i alla fall många av oss) vad det kan resultera i. Jo hämtmat. Visst blev det så också, men istället för att trycka en pizza höll jag huvudet kallt och beställde en kycklingsallad istället. Utan pasta, givetvis. Men skräpmatsdjävulen inom mig fick nästan övertaget där ett tag. Nu känns det riktigt skönt att jag inte föll för frestelsen.

Jag har en benägenhet att ge upp, eller snarare ge efter och tänka att det inte gör så mycket med lite slarv en dag, när jag uppnått bra resultat under veckan. Det är då jag måste vara hård mot mig själv och säga nej. För jag vill ju uppnå ännu bättre resultat utöver det jag redan fixat. Man vill ju inte gå ett steg tillbaka hela tiden när man kommit igång.

Jag tror det jobbiga suger efter det ena och det andra beror på den där veckan vi kvinnor har varje månad, ni vet.

Nej, nu blir det GI-efterrätt istället för meningslöst socker :-)

Veckans träning

Känner mig nöjd över veckan som gått:

Måndag: Promenad
Tisdag: Promenad + spinning
Onsdag: Promenad + Crosstrainer
Torsdag: Promenad + Body Pump
Fredag: --
Lördag: Crosstrainer
Söndag: --

Har mest slappat idag förutom en kort vända till affären. Fick ju insupa wn aning friskluft i alla fall! Skall försöka promenera hem från skolan de dagar jag skall dit i veckan. Och hade tänkt gå iväg till gymmet två gånger i alla fall. Sedan får jag se. Kan bli mer och det kan bli mindre. Men förhoppningsvis håller jag vad jag hade tänkt i alla fall :-)

"Ny" dator.

Nu har Jens, snäll som han är, jävlats med min dator igår och idag. Förut kunde jag inte spela eller utföra några längre arbeten i Illustrator och liknande eftersom den bara slog av sig hela tiden, utan att förvarna. Nu har jag Jens gamla chassi + lite andra delar i så kanske det ska funka. Vi får se. Skall intsallera något spel och prova. Det lär ju gå rätt segt med bara 512 i RAM men men... det är ju inte jordens undergång. :-)

Nu ska jag fortsätta installera saker. Jag har tre saker på skrivbordet nu - papperskorgen, Den här datorn och explorer-ikonen. Hehe. Kanske inte ska dra på mig så mycket skit den här gången? ;-D

Sekten

Jag var medlem på ett forum fram tills nyss. Eller jag är fortfarande men har bett om att bli bortplockad för det är ingenting för mig längre! Kort och koncist, eller hur? :-)

Med en k-pist är det svårt att diskutera (...)

Ahhh.. frihet... :-D



Nu blir det sen middag i form av lax med kokos eller något, kanske en film och mys i soffan. Precis som det ska vara. Imorrn kanske det får bli en promenad. Jag får se! Måste nog plugga lite också. Har verkligen ingen lust men men... Har ingen lust med omtenta heller! :-P

Cheerio!

Dag 6

Har redan märkt av resultat av det här hälsoprojektet. Inte dumt alls! Energin är tillbaka, kolhydratssuget är nästan borta och julövervikten likaså. Nu är det bara att satsa resten av vintern och se vart man landar i, låt oss säga, maj månad.

Igår var dock ett litet nederlag då jag inte hade lunch med mig på skolan och var så illa tvungen att köpa något att äta. Det fick bli en veg.rätt med gratinerade grönsaker och pesto. Till det var det pasta, tyvärr. Men äta bör man och man kan ju inte vara så dum att man hoppar över mat bara för att det innehåller makaroner. Jag slevade i alla fall i mig råkosten som de laddat på rikligt med samt lämnade lite makaroner :-P

Blev ingen promenad igår heller då jag vägrade klafsa runt i slasket i 30 minuter. Men tänkte köra på Crosstrainern nu istället för att kompensera lite :-P

Det går bra nu.

TGIF!

Äntligen fredag. I helgen blir det mys mys och åter mys. Kanske en promenad också om slaskhelvetet ger med sig. Får se om jag orkar masa mig iväg på Body Jam imorrn... känner mig rätt mör efter gårdagens pass. Kanske tar en vända på crosstrainern istället.

Blir antagligen lite bläddrande bland anteckningarna också men hårdplugget tar jag på måndag och tisdag. Känns som jag ändå har så pass koll att jag klarar godkänt så det lär nog inte vara några problem. MEN man ska inte ropa hej innan man är över ån.

Nu mat!

"Jajjamensan fattas bara!"

Nu är det dags för träning. Känns skönt efter en rätt lång dag med plugg kring fordringsrätt och fastighetsrätt. Inte mycket fastnade känns det som. Men på't igen bara... Har ju hela 5 dagar till på mig att plugga om jag så vill.

Nu body pump som sagt. Känner mig dock rätt otaggad för just det, men efteråt kommer det kännas värt! Imorrn räknar jag med en sjuhelvetes träningsvärk!

Hejpåre!

Torsdag.

På schemat står såklart tentaplugg. Vi har malt igenom ett antal frågor redan men vi kommer aldrig hinna alla så idag skulle vi välja ut några från varje område... Jag måste försöka sitta lite själv i helgen också och svara på lite frågor. Då får man ju tänka helt själv.

Igår var en rätt bra dag! Pluggade, åt bra lunch (tonfiskröra + sallad) promenerade hem i ganska rask takt och orkade 24 minuter på crosstrainern sedan på kvällen! :D Det tar sig. Tricket är nog att man antingen har jäkligt bra musik att lyssna på eller något fängslande att se på TV. Jag har hittills haft TVn på varje gång jag använt den. Det är så soft att kombinera två saker samtidigt.

Idag vet jag inte hur länge vi hade tänkt sitta. Men jag och Erika ska nog gå på BP klockan 17.00 så jag tänkte masa mig hem senast 15.00. Jag ska ju gå såklart så då vill jag gärna ha en timme för mig själv hemma så man hinner äta och sånt. Det är dessutom gratismånad (helt sjukt att de har en hel månad gratis), som jag tror jag nämnt förut. Så det gäller att man är i tid så man får plats på passen. Lite drygt att det ska vara en månad faktiskt... en annan som betalat halvårskort redan vill ju få valuta för pengarna = inte gå dit och riskera att bli utan träningsplats. Men men! Bara att bita ihop, hehe. Fördelen är ju att de har massa specialpass då. Och det är ju bra!

En annan bra sak är att alla bra TV-serier drar igång nu! Har redan sett senaste DH och OTH. Me like!

Dags att borsta tänderna, smeta på lite mascara och dra iväg.

Cheerio

Vitlök & chilikyckling

Kycklingfilé är grymt. Man kan krydda den lite hur som helst. Idag blev det en kryddning med följande:
  • Vitlök
  • Grön chilifrukt
  • Cayennepeppar
  • Lite salt och vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Olivolja som jag penslade på först av allt
Till det hela tärnade jag lite fetaost, tog en klick creme fraiche samt diverse grönsaker. Det behöver inte vara mer avancerat än så ibland. :-) Kycklingen hade jag i ugnen på 175 grader!

image64

Dag 2

Dagen har varit sådär. Eller egentligen ganska bra, men inte matmässigt då det inte blev någon riktig lunch. Trodde att vi bara skulle sitta till 13 idag så jag hade bara med mig min keso med frukt. Så när jag kom hem vid 15 var jag vrålhungrig och slängde i mig lite rester från den där mexikanska pannan jag gjorde häromdagen. Ja ett ägg åt jag också just när jag kom hem.

Annars har det ju funkat rätt bra. Promenad från skolan och sedan spinning. Spinningen var skitjobbig men trots allt kände jag mig faktiskt rätt pigg, med tanke på den usla matdagen. Det märks i alla fall tydligt hur otränad jag är. Men det ska jag försöka råda bot på. Bokade in ett BP-pass på torsdag samt Body Jam på lördag. Passar på då man har sällskap att tjitt-tjatta med före och efter. Dessutom har de massa specialpass och teknikpass nu under januari så då måste man ju passa på att gå på lite olika saker. Speciellt teknikpass på Body Pump vill jag gå på.

Nu ska jag duscha, fika lite och fixa lunch inför imorgon. Tonfisk-jox blir det. Recept kommer säkerligen senare! :-)

Tisdag

Ännu en dag med plugg. Idag har jag skrivit ut 20 sidor instuderingsfrågor som vi skall plöja igenom. Efter det tror jag att man är hyfsat redo. Jag är dålig på att ha en pluggstrategi egentligen. En del skriver små lappar och tankekartor. Men jag har aldrig lyckats lära mig mer med små stödord dessvärre. Jag kör bänknötarvarianten. Näsan i boken några timmar i sträck, sen får det vara bra. En hög med lappar i fickan som man kan studera på bussen hem är not my cup of tea. :-)

Erika frågade igår om vi skulle träna idag. Och nu med mitt nya leveren var jag inte sen att haka på. Så 17.00 är det dags att svettas lite igen. Ska också försöka promenera hem idag med, om det inte blir för tight om tid. Men jag får väl gå tidigare då. Träningen gör säkert att man får förnyad pluggenergi med!

Nu ska jag ta min burk med keso och jordgubbar och bege mig mot uni.

Dagens låt: Thåström  - Mästaren & en iskall margarita

Alltid mä

Jag har allt som oftast ett störmoment då jag sitter vid datorn.
Lägg märke till tungan på den nedre bilden.

image62


image63
Vincent, also known as "Grisen"

Dag 1

Då var det alltså dags. Idag börjar "mitt nya(re) liv". Jag har ju tidigare kört på GI-inspirerad kost så jag tänkte göra det den här gången med. Man får ju äta så mycket god mat :-)

Sedan skall jag också försöka komma igång med aktiviteter igen. För det har ju varit väldigt dött i över en månads tid. Men den här gången ska jag försöka satsa på att gå på gymmet och köra spinning, body pump eller body jam (eller variera med något annat) i alla fall 2 gånger i veckan till en början. Mitt största mål är fortfarande att få någon slags rutin på att gå promenader. Och ja, jag vet att det inte ger så hög puls för er som håller på med sådant. Men sen när är det dåligt med friskluft :-) Skall hur som helst försöka gå från skolan idag bland annat så får vi se hur resten av veckan blir. Crosstrainern skall också bli välanvänd har jag tänkt.

Sätter upp stora mål för mig själv känner jag och jag kanske inte lyckas med alla. Men vi får se hur det går! Och vi får se hur ofta jag uppdaterar min hälsodagbok :-) Har gjort en ny kategori om någon skulle vara intresserad att följa det här fortlöpande (hälsohitler kanske är stötande för en del så jag döpte om det... :-P)

Nu blir det äggfrukost och sedan tentaplugg.

Cheerio

Mexikansk panna - på mitt vis

Dagens middag har bestått av en köttfärsröra som jag komponerade ihop utifrån en idé från ett annat recept. Och jag måste säga att resultatet allt som oftast blir lyckat. Receptet kan ni läsa här nedan. I övrigt har maten funkat rätt bra idag. Klev upp senare än sent idag så därför fick frukosten blir en frunch instället. Dock har jag ätit alldeles för mycket cashewnötter men det är väl bättre än att äta sockrigt lösviktsgodis i alla fall. En promenad tog vi också, bort mot Hedlunda och ner till älven och tillbaka. Skönt, men lite småkallt då det blåste snålt nere vid vattnet.

image61
Mexpanna med fetaost och blandsallad med kidneybönor.

4-6 portioner (lite beroende på hur mycket man äter)
500 gram mager nötfärs
En gul lök
2 klyftor vitlök
3-4 normalstora morötter
1 liten burk majs (200 gram)
1 grön eller röd chilifrukt
Ca 3 msk tomatpuré
Ketchup eller chilisås efter behag
En skvätt matlagningsgrädde (mängd beroende på hur pass tjockt eller löst man vill ha det)
Salt och peppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Olja eller smör till stekning
Fetaost

Riv morötterna grovt, hacka lök och vitlök samt chilifrukten. Fräs köttfärsen och blanda i löken, chilin och morötterna. Fräs lite till innan du häller på tomatpurén etc. Häll sedan i majsen och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med kryddorna tills du tycker det blir lagom starkt.

Servera med exempelvis ris (eller utan, det är rysligt mättande ändå) samt grönsaker. Smula över lite fetaost så har du pricken över i:et! Om du har i ganska mycket ketchup och liknande funkar det som köttfärssås med som du kan äta tillsammans med spaghetti. Man kan även ha i en liten burk bönor i själva grytan. Men jag föredrar att ha det i en sallad bredvid istället. Var inte rädd för att använda grädden i... det blir stor skillnad på att använda den och vatten.



Ljuvliga lördag

Även fast man i princip är ledig på veckorna när man pluggar på halvfart eller är arbetslös (som jag kommer bli inom kort) så är helgerna ändå bäst. Då känner man att man faktiskt inte måste göra saker vilket åtminstone jag kan känna på veckorna. Att man måste visa för andra att man inte är en av de där lata jävlarna som vägrar jobba. Spelar ingen roll vad man gör egentligen, allt går hem - städa, träna, fixa och trixa.

Hur som helst, idag är det lördag och jag skall försöka mig på att spela Sims som jag inte gjort på evigheter tack vare att min dator stängt av sig själv varje gång jag ens försökt. Nu tror jag att Jens lokaliserade felet (ett trasigt minne som spökade) och nu kanske det går. Tänkte i alla fall testa. Sedan vill jag nog ta mig ut på en promenad också, eller köra lite på Järnhästen så man klarar den där 30-minuters-gränsen nån gång... hehe.

Får se vad det blir. Jag har i alla fall tryckt i mig en skön frukost bestående av keso, frukt, stekt ägg och kranvatten. Hej då frukostfrallor säger jag bara! Till middag får vi se vad det blir. Inte förrän på måndag kommer jag ge 100% med Project HälsoHitler säsong 2. Jag förbereder mig mentalt tillsvidare och mjukstartar lite såhär under helgen. Kan hända att jag kommer blogga lite mer om mat och träning framöver bara för att peppa mig själv. Vi får se!

Nu: Sims 2 - Jorden Runt.

EDIT 15.18:
Nej, det fungerade inte att spela dataspel. Så nu måste vi väl gå igenom alla komponenter i datahelvetet... suck

Inte dumt alls

Vem behöver "pärer" när man kan fylla tallriken med diverse kokta och råa grönsaker istället?

image60
Dagens middag: Ugnsstekt fläskfilé, svampsås & grönt.

Fredag

Pluggade fram till 12.30 idag, inte länge alls med andra ord. Men det kändes tillräckligt. Jag känner mig mer osäker än förut på att jag kommer ro hem den här tentan. Men men, efter nästa vecka lär man ju ha lärt sig en del!

Sedan har vi varit på Willys och storhandlat. Skönt. Nu är frysen åter fylld med läckra grönsaker och kött. Och nu håller jag på att ugnsteka en fläskfilé som är klar om ungefär 30 minuter. Är sjukt hungrig redan, men det är bara att härda.

Dagen

Idag har jag suttit med Jim och Elina och pluggat i det tämligen folktomma Tornet på universitett. Fiket var inte öppet heller så man fick sig inget morgonkaffe! Men nästa vecka skulle det öppna igen! Och då kommer jag nog hänga där en hel del om man skall lyckas nöta in så mycket man kan innan tentan.

När jag kom hem körde jag 20 minuter på crosstrainern. Jag dog nästan den här gången med. Och ändå körde jag inte på så tungt motstånd. Så mitt första mål är nog att orka 30 minuter. Jag trodde ju liksom att jag hade lite ork ändå pga. spinningen. Men tydligen inte, haha! Men ändå skönt att svettas lite. Med maten gick det ju värre idag då jag åt upp resten av smörgåstårtan. Men men, skall köra vidare med min GI-inspirerade kost till veckan så då blir det nog ordning och reda igen! Beach 2008, eller 2009 kanske ;-)

Nu skall jag kika på Meet the parents och sedan sova. Plugg imorgon igen. Jippie. Men det blir bara halvdag, skönt!

Ett år till

Jahapp. Nu är man hela 24 år. Dagen har bjudit på budapestbakelse, lite paket, smörgåstårta och rosa rosor. Fint! Men nog var det roligare att fylla år när man var liten! Inte så konstigt kanske! :-)



Nyår

Gårdagen var trevlig på alla sätt. Höll mig till ca 3-4 glas vin under hela kvällen så det blev ingen urspårning! Hem kom vi runt 04 då vi äntligen dels kommit fram på telefonen hos Umeå Taxi och dels fått en bil tilldelad. Och snabb var han också. Det tog max 15 minuter. King, när man väntat halva natten på att komma fram på telefonen.

Anders gjorde i alla fall gudomlig mat. Förrätten bestod av hummer på en bädd av ruccola, nöt/fröblandning och bacon. Till det en sås gjord på bland annat senap, tror jag i alla fall. Var väldigt gott i alla fall. Till huvudrätt fick vi oxfilé med blomkålspuré, sparris och rödvinssås. Också jättegott! Sedan var man mätt och stinn, men lite efterrätt gick ju också ner förstås.




Efter middagen for vi vidare till Nicklas och Erika för att umgås innan tolvslaget. Och det var väl det! Så mycket mer spännande hände inte!

Idag skall det nog städas. Det ser förjäkligt ut här!!


RSS 2.0