Dags att dra!

Nu ska vi snart fara iväg söderut! Blir med största sannolikhet inget bloggade eftersom det enda som finns i stugan är kallvatten och utedass = knappast något tillgängligt Internet ;-)

Ha en trevlig vecka så hörs vi på söndag igen! =)

Cheerio

Onsdag

Redan varmt ute. Gick i t-shirt och jobbade redan innan 07! Skönt att ta det tidigt på morgonen så man kan slappa resten av dagen! Lägenheten är f.ö stekhet så jag lär nog placera min bak i stolen på balkongen och läsa i skuggan! Blir ingen solning i alla fall. Men det tar man ju igen resten av veckan ;-) Pappa meddelade att det var 25 grader i poolen så det var bara att ta med badkläderna! Hehe.

Nu lite frulle, också på balkongen!

Dagen

Det blev stranden en sväng idag ändå. Härligt! Snart är jag lika brun som Engla! Hahaha... eller inte. Imorrn blir det antagligen vila från solen. Ska väl packa och städa lite här hemma innan vi drar iväg. Skönt det ska bli att komma bort från stan några dagar. Blir ju som en minisemester innan jobbet drar igång till veckan igen!

Nu ska jag duscha av mig sand och äta något!

Cheerio!

Typiskt ...

Givetvis är det massor med moln idag så solen knappt kommer fram... Vet inte om det blir någon strand än, vi skulle vänta och se om det lättar upp lite. Imorse var det ju så fint väder! :-(

Jaja, kan ju försöka göra någon nytta här istället då så länge...

Fördjävligt!

Det gör fasen ont i en när man läser om sådant här. Och man blir ännu mer förbannad när Katrin Schulman har mage att skämta om det i sin blogg. Nog för att jag själv kan skämta om mycket och tycker man ska få göra det i mångt och mycket, men att lägga ut bilden på en mycket sjuk och desperat människa och säga att man ska ha det där som motivation etc är bara smaklöst.

Sunburn

Solbrännan är tillbaka! Nog för att man ser brunare ut inomhus, men blek är jag då inte. Lite roligt att det ser ut som jag har kort bakåtslickad frippa också. Och bikiniränderna är väl inte snyggast i världen kanske, men det skiter jag i!

Imorrn ska jag bättra på lite till ;-) De vita ringarna runt ögonen är lite mindre tydliga nu, skönt! haha. Ni kan se på sidan av näsan och mellan ögonbrynen att det är vitare, eller hur? hehe.


Mer beach!

Imorgon blir det mer strandhäng! Härligt värre. Har inte så mycket annat för mig och inne vill man ju inte sitta direkt när solen behagar skina. Dock har jag vilat från solen idag och bara suttit ute en kort stund och läst. Tänkte sätta mig på balkongen nu och fortsätta eftersom solen inte är så stark nu på kvällskvisten.

Har tryckt i mig massa onyttigt idag. Bara en tidsfråga innan man är fet igen... :-P

En grym klänning

Strosade som sagt på stan idag i jakt på underkläder. Köpte 2 BH:ar. En svart, ganska neutral och en knallrosa, haha! Kommer bli fränt att ha den under t.ex ett svart linne =) Köpte även lite trosor. Man måste ju byta ut sina gamla urtvättade ibland :-P

Gick vidare i jakt på något skoj att shoppa och hittade på H&M en sjukt söt klänning. Ett "fodral" som alla modebloggare skulle kalla det. Fanns ingen bild på hemsidan men den såg ut ungefär såhär: Inga axelband, slutar en bit ner på låret, fickor fram som är lite halvt dolda och upptill är den liksom hjärtformad. Samt att det är slits bak på den. Haha, svårt att förklara men den var jättefin i alla fall. Jag provade för skoj skull och jag tyckte faktiskt det såg OK ut trots att den var som ett andra skinn nästan... Tyvärr har jag ju ingen axelbandslös BH som kan hålla upp ordentligt så jag fick snällt hänga tillbaka den ... :-( Lika bra kanske, för när skulle jag använda den?

Aja... är en aning bitter... haha.

Ska röja undan lite här hemma nu och äta lite ...

Ledig måndag! :D

Ah vad härligt det känns! Ändå är jag uppe relativt tidigt. Skall gå en morgonpromenad snart och sedan in och äta frukost. Jag tror inte promenader före frukost ger så stor effekt egentligen men det känns nyttigt på något vis. Plus att man får igång kroppen och blir hungrig!

Cheerio!

Bio ikväll

Om ca 2.5 timmar är det dags för Batman på bio. Har sovit lite i förebyggande syfte, haha. Filmen är ju 2,5 timmar lång och börjar inte förrän 21.30. Hade antagligen somnat annars :-P Det hade ju varit snyggt!

Vi var som sagt iväg till stranden idag med. Låg inte så länge och jag lyckades inte elda på ansiktet något mer direkt heller så de vita ringarna är kvar och lyser som aldrig förr :-P Men det kanske blir bättre när det lägger sig lite. Hoppas det för så här kan man ju inte gå och se ut! Hahaha. Ser ju förjävligt ut!

Imorgon tror jag att jag ska leta BH:ar på stan... Hittade en igår när jag var och kollade en snabbis på Lindex men orkade aldrig prova. Blir nog ingen strand i alla fall, men eventuellt på tisdag om jag lyckas få med mig någon. Jens ska väl arbeta!

Nu ska jag hänga lite framför TVn innan vi drar iväg!

Cheerio

Mer sol!

Ska iväg till stranden idag med. Man måste ju passa på när solen gassar, eller hur! =) Bloggen och allt annat som har med datorn att göra får ligga på is helt enkelt.

Hittade en sida där man kan söka badplatser på sin ort där man befinner sig!

www.badkartan.se

Ha en skön dag i solen!

Lördag

Hej!

Har varit på stranden idag, dock "bara" till 14 sedan for vi hem och gick en kort sväng till stan för att köpa lite grejer. Har sedan softat här hemma på balkongen och även sovit en stund i soffan, haha. Har kommit hem från Jens mamma nu. Vi är kattvakt i helgen åt hennes djur.

Jag har snygga vita märken runt ögonen efter solglasögonen! Haha det ser helt sjukt ut... Så går det när man glömmer bort att smörja fejjan och sitter med näsan i boken i 2 timmar. Tänk er Björnligans svarta masker men med vid färg istället.... hahaha. Tänker inte visa någon bild :-P Annars solade jag på mig rätt bra idag! Kanske kan återfå lite solbränna på de här dagarna. Enligt Expressen som vi köpte med oss så ska det bli kanonväder i Sundsvall i veckan, så det passar ju bra att vi ska dit då =) Badkläderna får åka med!

Imorgon ska vi se den nya Batmanfilmen på bio också. Det blir skoj! Bokade nyss biljetterna!

Nu blir det soffhäng.

Sol och värme


H&M klänningen kom igår!

Fick avisering via SMS om att jag kunde hämta klänningen jag beställde igår. Var på ICA idag och hämtade ut. Jag tycker faktiskt den sitter rätt bra! Det enda är väl att mina bröst är för stora för sömmarna vid bysten, men det märks inte så mycket eftersom den är så mönstrad, så det gorde inget. Sömmen hamnar inte mitt över bysten heller utan under.

Den är också lite längre på mig, än på modellen. Men va fan. Jag är inte 180 cm lång så det är väl bara att gilla läget. Tycker längden ändå funkar!

Ignorera BH:n förresten... haha, ska inte ha sådär under. Men det kanske är snygg med en svart som sticker upp lite. Det kanske inte gör så mycket om det syns lite om man har en finare BH?

En annan sak jag är glad över är att den är i storlek 42! :D Det har jag inte kunnat ha på ca 3 år. Minst!

Ledig! :D

Sådär nu har jag jobbat färdigt för den här veckan. Förutom 1,5 timme nästa vecka så är jag nu ledig tills ännu nästa måndag! 9 dagar med andra ord. Känns nice som fan.

Blir en liten tripp till stan nu för att äta mat och sedan ska jag nog kolla runt lite. Härligt och varmt väder ute!

Hörs sen! =)

Hett

Det är sådär äckelvarmt i vår bastu till lägenhet nu. Tur man har fläkten ...

Blev aldrig nån tripp till stan förut, tänkte att det är lika bra att spara pengarna! Har mest lallat runt här hemma, ätit, suttit på balkongen. Det fläktar faktiskt där ute trots att solen ligger på.

Inväntar Supersize VS superskinny samt Hells Kitchen nu. Det förstnämnda programmet är ju bra sjukt alltså. Dels att för en jättetjock person att äta en diet som en anorektisk person äter och tvärtom. Kan bara tänka mig hur magen skulle må om man gör en sån där kostförändring. Förra veckan var det en snubbe som levde på en äggmacka och 4 glas juice om dagen... hur fan orkar man ens kliva ur sängen då? Plus att han drack alkohol. Fi fan...

Var nån bruds blogg jag hamnade på också... Som tagit till sig att leva på barnmat för att gå ner i vikt, för det gjorde de ju i Supersize-programmet. Det var ju också sjuk. Märks hur puckade folk är att de testar grejer även fast det är uppenbart hälsovådligt.

Cheerio

Vilket härligt väder!

Gud vad skönt väder det är idag. Har nyss kommit hem från jobbet. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i vanlig ordning... Men det blir nog till att sola lite på balkongen sen! :-D Kanske skulle tagit mig en tripp på stan... borde inte shoppa något för vi ska ju till Sundsvall nästa vecka = åka till Birsta City och förmodligne kunna ha lite mer plagg på alla roliga affärer än sist. Kanske till och med Zara har något som passar!

Men inne kan jag ju inte sitta hela dagen i alla fall, det är ett som är säkert!

Så många resmål...

... så lite pengar! Synd att det bara räcker till EN resa :-P Kollar lite på Brasilien nu också, verkar riktigt grymt och ska tydligen vara bra väder i november-december. Någon annan som har koll? Kollar mest på orten "Pipa". Hittade en resa för samma summa som en Thailandsresa ungefär samma datum som vi tänkt fara (början på december). Så vad vet man, det kanske blir Brasilien istället! :-)

Kolla vad härligt:




Bilder från: Ving.se

Nu är det bara lite kvar!

Ahh.. två arbetsdagar kvar tills man blir lite simmarledig! Skönt!

Skulle det inte vara sol idag förresten? Tycker molnen bara hopar sig mer och mer. Slutar väl med att det spöregnar hela helgen :-P

Jaja, ska äta och se på Dr Quinn nu. Hahaha! Sedan träna!

EDIT: Haha jag har skrivit simmarledig där uppe, ser ni. SKa förstås stå SOMMARLEDIG. Doh ;)

Jag visste det!

Ni ser! Så fort jag har mobilen på armlängds avstånd så snoozar jag! Fan också. Skulle ju vara duktig och vara på jobbet 6.30! Haha. Klev upp för en kvart sen ... Varför lägger jag den då i närheten kanske ni undrar. Enkelt svar - jag glömde bort att lägga den i fönstret efter jag ställt alarmet.

Vi hörs senare!

Cheerio!

Latmask

Idag är jag lat. Cyklade ju inte imorse och har inte tränat något heller. Men man måste inte "hålla på" varje dag heller. Imorgon ska det ju vara finväder så då ska jag cykla i alla fall! Ska jobba på Haga också så då blir det ju en extrasväng på cykeln dessutom. =)

Ska förresten med stor sannolikhet åka hem nästa vecka. Längesedan jag var det nu (i mars tror jag det var) så det är väl dags! Hälsa på lite i stugan och om vädret tillåter bada i poolen! :-) Hälsa på Johan och Linda ska vi nog också göra och så kolla in Madde och Mattias hus! =) Farmor måste ju få sig en visit också såklart. Blir väl fullt upp som vanligt men om Jens tar ledigt torsdag och fredag är det ju genomförbart utan att stressa allt för mycket. IKEA vill man ju hinna gå runt på också... as usual ;-)

Nu ska jag fortsätta kolla på dokumentären om transpersner på 5:an. Sedan är det nattmössa

Natti natt!

Lite mer jobb i alla fall

Kommer jobba hela vecka 32 på kontoret! 75% så det är ju bra. Ska hjälpa till med allt möjligt samt ha jouren (åka ut på ställen ifall nån blir sjuk etc) Blir ju några tusenlappar extra. Sedan visste de inte hur det  blir i höst. Men troligast skulle det bli lite "förändringar" i slutet på augusti. Och som jag fattade det skulle det troligast vara till min fördel. Kanske kan komma upp i en halvtid med lite tur i alla fall. Bättre än ingenting. Får tjata ännu mer ;-) Verkar ju ha gått hem hittills...

Endast 3 dagar kvar!

Imorrn är den jobbigaste arbetsdagen då jag skall vara på 3 ställen helst samtidigt. Men det går bra... sedan är det bara nedförsbacke och till helgen ska det ju bli finväder säger de som vet! Får hoppas. Då ska jag pressa som aldrig förr :-P

Nu ska jag trycka i mig lunch och sedan bara ta det lugnt!

Cheerio!

Tisdag

Gud vilka fyndiga rubriker jag skriver jämt... inte! Har lyckats kravla mig upp ur sängen idag också. Har blivit smart igen och lägger telefonen i fönstret så jag måste stiga upp för att stänga av alarmet. Somnade faktiskt före tolv igår med! Det är grymt. I söndags somnade jag också före 12 och missade slutet på Batman Begins.

Regnigt idag med så det får bli bussen igen. Var så less igår när jag fick gå en längre sträcka i spöregnet. Var upp till kontoret och lämnade en nyckel nämligen och hade inget paraply = dyngsur.

Näe. Dags att pilla i sig lite frukost kanske och ägna sig åt att kika på lite Nyhetsmorgon.

Förresten så har vi påbörjat reseplaner! I december eller januari blir det Thailand! Tjoho! Vi ville åka över jul och nyår först, men det är så dyrt så det kändes inte värt pengarna så det blir antingen i början på december eller någon gång efter nyår! Kommer bli asbra!

En kycklingsallad senare ...

Höll mig borta från pizzan! Duktigt! Däremot fick man ju sånt där jävla bröd till salladen... som jag DUMT nog åt av. Men men. Bättre bara bröd än massa flott och skit utöver i alla fall... hehe.

Tränade ju faktiskt hela 35 minuters styrke idag också! Körde ett pass för bättre hållning. Hatar ju min gamnacke som jag utvecklat genom för oergonomiskt sittande vid den här datorn. Men med lite träning blir den nog kanske mindre tydlig i alla fall. Hoppas! Ska byta ut mitt skrivbord framöver också så det blir en bättre sittställning.

Nä vad ska man göra nu då innan det är dags att sova igen? Åkte hem till stan med Erika som skulle vara barnvakt åt sin systerson. Jens är kvar i Röbäck och spelar TV-spel. Kanske också skulle spela lite... nu när man har consolen för sig själv =)

Får se om jag ids... :-P

Ösregn

Jättehärligt väder... inte! Har fasen inte motivation till någonting känns det som. Inte till att träna, inte till att äta nyttigt. Ingenting. Men jag gör det ändå för att jag "måste"... :-P Hyfsat ok i alla fall.

Ska fara till Nicklas och Erika sedan en sväng tydligen. Det var något med att äta pizza och killarna skulle väl spela tv-spel.... Kycklingsallad får det bli för mig. Ingen flötig pizza nu när jag ändå missköter mig tyillräckligt mycket. Själv ska jag inleda fas 2 i projekt "Åka utomlands när det är kallt och mörkt". Det innebär att manipulera Nicklas och Erika ännu mer än tidigare, hehe. Ska tjata tills de blir så less att de måste säga ja!

Morning

Det är mulet och pissigt regn idag = Jag orkar inte cykla...

Utöver det har musen till min dator lagt av så jag satte mig vid Jens dator istället. Han sitter så konstigt när han jobbar. Långt ner och tangentbordet långt ifrån så man knappt når att skriva. Drar alltid åt mig det :-P Fattar inte hur man kan sitta såhär, man borde ju få nackspärr!

Fan vad opepp jag känner mig idag... Ska upp på jobbet och lämna en nyckel också och se om de har mer jobb till mig. Hoppas... Kanske inte på en gång men längre fram hade inte varit dumt :-P

Dags att dra på sig ansiktet

Hej påre!

Det var den söndagen

Blev att vi for till landet och grillade lite idag. Solade även lite grand men tycker inte jag fick någon färg. Ska bara softa framför tvn nu innan det är dags att gå och lägga sig. Sista jobbveckan nu! Nedräkning! =)

Hello!

Nog skiner solen allt idag, mellan molnen... Får hoppas den håller sig framme tills klockan blir tillräckligt mycket. Så man kan sitta på balkongen och pressa alltså ;-)

Tror ni jag klev upp och joggade imorse? Näe rå... Sov sött vidare jag!

Jens är och tvättar bilen så man kanske skulle komma på något att göra lagom till han kommer hem. Vet inte vad bara... Suck. Blev en tråkig helg =) Men framöver ska vi ju fara ner till Sundsvall i alla fall, så då blir det ju lite roligare. Frågan är bara när vi ska åka!

Inget nytt direkt

Sitter här vid datorn och glor för Jens spelar GTA 4. Är något uppdrag som han inte klarar så han sitter och svär och gapar mot teven, hehe. Har kikat lite på film ikväll, en animerad som heter Horton. Den var sådär, inte i samma klass som t.ex Madagaskar och andra animerade djurfilmer.

Jens mamma kom förbi förut idag också och vi fikade en sväng på balkongen. Det resulterade också att vi snabbstädade lite innan hennes ankomst. Alltid nåt. Sedan satt jag ute och försökte pressa igen. Haha! Måste ta vara på all sol man lyckas få på sig. Fattades bara ett sånt där aluminium-plåtstycke som de hade förr i tiden under ansiktet så det skulle reflekteras mer. ;-)

Verkar bli molnigt imorrn, men runt 18-20 grader så man vet ju aldrig. Kan alltid hoppas på några solglimtar. Ska försöka ta mig upp relativt tidigt och kanske jogga lite innan det blir så varmt! Styrketränade 30 min idag igen i alla fall! Sved i musklerna för jag la på lite mer vikter!

Högerbenet är mer värt

Hahahha! Lite roligt att kolla in bilderna till den här artikeln. Heidi Klums ena ben är högre försäkrat än det andra eftersom det ena benet har ett ärr. Ja jävlar. Vilka summor sedan!

Vad skulle ni försäkra hos er själva? :-P Kan man försäkra sitt hårsvall? I så fall skulle jag ha gjort det ;-D hahaha.

Jag har shoppat....

Alltså det är ju något fel på mig. Det är tur att jag inte har så mycket pengar för då hade de gått åt vill jag lova. Men jag har beställt en klänning från H&M nu som jag blev förälskad i. Kommer nog bli användbar i höst =) Hade en liknande från H&M förut som jag älskade, fast den var lila. Tyvärr gick den sönder så jag har slängt den.

298 kr kostar den i alla fall, men jag upptäckte att jag hade ju pengar till godo! Så det vart inte inte mer än 150 ca ändå! =) Chansade lite på storleken... så det blir spännande att se om det passar.


Lördag

Fasen vad jag har sovit alltså. Somnade strax efter 12 inatt och sov tills nyss! Skönt var det, men fick lite ont i ryggen som jag kan få då jag legat ner för länge.

Måste hitta på något idag. Vet inte vad bara. Åka någonstans kanske, eller så? Vi får se, måste först vakna till liv!

Självhat?

Jag blir en aning irriterad på de som skriver/säger att de som medvetet går ner i vikt (banta för er som vill använda den benämningen) inte kan acceptera sig själv och avskyr sin kropp. Jag förstår poängen och grundtanken, men ofta drar dessa människor alla oss "bantare" över en kam. Att vi är svaga människor som faller för grupptrycket.

Jag hatar inte min kropp och känner mig inte som en svag människa. Det finns vissa saker jag gillar mer och andra mindre men jag avskyr den inte. Nuförtiden ser jag på min kropp som en slags formbar massa. Nu har jag fokus på att skulptera min kropp på ett sätt, men blir det inte så, så kommer jag inte hata mig själv bara för det.

Jag tycker inte jag är äcklig eller ful nu (även om man har fuldagar ibland... det har väl de flesta). Men överlag gillar jag mig själv. När jag vägde mer hatade jag inte heller. Men jag trivdes ändå inte. Därför valde jag att dels börja träna och dels sluta äta så mycket socker för jag var ständigt trött i princip - sedan började kilona trilla "av sig själv". Är det då meningen att jag skall vara sådär tjock i så fall? Skall jag då sträva efter att hålla vikten "bara för att".

Givetvis skall alla få vara som de vill och media har målat upp en störd bild av tjocka människor och allt vad det innebär - diskriminering etc. Vilket jag skrivit om tidigare. Man kan babbla om det i evigheter. Ni vet vad jag menar.

Men vad fan, om nu jag har möjligheten att välja hur min kropp ska se ut och (till viss del) hur mycket jag skall väga så låt mig göra det valet då! Jag vill inte ha några påhopp om hur svag och självhatande jag är liksom tjocka människor inte vill ha påhopp om att de är dumma eller lata.

En stund i solen

Har slappat lite på balkongen med ljudboken och en Magnumglass. Just det. Kunde inte hålla fingrarna borta! Men det var värt det. Kanske fick jag pyttelite färg också. Man kan ju alltid hoppas. Greklandsbrännan är ju i princip bortblåst så det hade ju inte varit dumt med lite ny färg! Så man slipper se ut som ett lik.

Åt körsbär också. Kanske inte ett så smart drag då jag är allergisk mot dem... Inte så jag dör men det kliar och känns lite tjockt i halsen. Är hövve dumt...

Nä, nu ska jag kika lite på TV och se om det finns någon film att se ikväll kanske!


Skönt

Nu är man ledig igen! Skönt =) Bara en arbetsvecka kvar sedan vet jag inte riktigt vad som händer. Men jag antar att det löser sig på ett eller annat sätt! Det brukar ju göra det... Förhoppningsvis väntar mer jobb framöver men jag är gärna ledig någon vecka i alla fall!

Jahaja, vad ska man hitta på i helgen då? Ingen aning. Det är varmt och skönt ute. Hade hoppats på stranden idag, men icke. Jens har ju inte semester längre så då blir det ju lite svårt att åka :-P

Jaja. Får se till att hitta på något helt enkelt. Träna kanske? Har ju inte gjort det än... Men jag är så slö. Haha, fan vad värdelös jag är... skippar cyklingen och skiter i att träna ;-P

Helgen är nära

God morning bloggen. Snart är det helg igen, gud vad skönt. Imorrn skall jag sova läääänge kan jag ju säga. Skall inte sätta något alarm! Skönt! Var segt att kliva upp nu imorse och jag känner mig trött. Ska faktiskt ta bussen till jobbet. Fy skäms va? ;-) Äh, men tänkte träna när jag kommer hem så det gör inget, får min dagliga motion ändå! Det var skönt att sova en halvtimma extra i alla fall.

Härligt väder ute idag igen... hoppas det håller i sig! Igår blev det ju mulet... suck. Får hoppas augusti blir en bättre solmånad! :-)

Dags att sova igen

Jaha, det var den här dagen det! Skall lägga mig nu i vanlig ordning. Inte hänt speciellt mycket idag heller. Känns trist på veckorna men man får försöka hitta på roligare saker under helgerna istället!

Det är förresten hett i lägenheten. Man svettas bara av att sitta still. Det är inte nice med skinnsoffa och fotölj när det är varmt kan jag ju säga!

Äh, nu lägger jag ner!

Natti natt! :)

Ännu en till!

Pokergirls nya design!

Wow, vilken nyhet!

Inte helt otippat skriver aftonblaskan om sådant här och placerar det på startsidan. Alldeles som det vore en stor nyhet att folk får ÄRR efter en bröstoperation. Haha!

Det här var bättre nyheter. Fler och fler bevis kommer fram för att lågkolhydratdieter är de bästa för att gå ner i vikt. Och inte alls farligt på lång sikt som en del påstår. Så jag säger det igen: Släng alla lättprodukter och ät mindre kolhydrater så kommer kilona börja försvinna!

Dagens media

Det här sammanfattar väl medias rapportering av nyheter nuförtiden ;-)


7 arbetsdagar kvar

Japp, om man räknar med idag så är det 7 dagar kvar av att kliva upp 5.15. Kanske har jag tur och får mer jobb direkt  men förhoppningsvis inget där jag måste kliva upp tidigare än 06 i alla fall. Haha. Det är fan stor skillnad på att kliva upp den tiden mot för nu. Man får ju sova 45 minuter till! ;-)

Blå himmel idag med. Hoppas det håller i sig tills man kommer hem! Har förövrigt lite träningsvärk i bröstmusklerna nu. Awesome.

Ännu mer fixering

Caféer och restauranger i NY är tvungna att sätta ut kaloriantalet på sin mat/bakverk. Visst, det är en smart grej att få människor att vakna till lite. Man får ju kontroll. Men finns inte risken att det blir FÖR mycket kontroll? Då tänker jag främst på tjejer i riskzoonen. Förvisso, de har väl full koll på minsta lilla kalori ändå men det kanske triggar igång ännu mer av att se kaloriinnehållet på all mat, överallt. Om man som barn blir van att se skyltar med kaloriintag överallt, vad ger det för utslag i långa loppet? Matfixering, ätstörningar? Bättre hälsa?

Sedan kan man ju tycka att om man klämmer i sig muffins varje dag som Nora Cara i artikeln så borde man väl förstå att det lägger sig som en badring rund midjan? :-P Jag menar, bara i t.ex 2 skivor "Polarbröd Extreme" som är ett nyttigt bröd så är det ju över 170 kcal. Då kan man ju lätt räkna ut att en muffins med socker och annan skit i innehåller bra mycket mer.

Jag vet inte, det kanske inte är så lätt... och över 600 kalorier i en muffin var väl i grövsta laget. Men som sagt - om man äter varje dag? Gillade i alla fall det här:

"Nora Cara går på Dunkin’ Donuts varje dag. För henne kom det som en chock att det som är så gott kan vara så onyttigt."

Hur kunde det komma som en chock? ;-) Hehe

Anyway, avslutar med min favoritfras:
Det är inte det man äter då och då som man blir tjock av, utan det man stoppar i sig varje dag.

Till en räfv ;)

"Rävöras" nya bloggdesign!


Inom en snar framtid kommer jag lägga ut en ny designutlottning.
Passa på då för er som är sugen på min design!

För att hålla koll så rekomenderar jag att lägga till mig på bloggkoll.se!

En antydan till fastare armar

Ja jag har tagit en ny bild på min spända arm, haha! Visade ju en tidigare i bloggen på min otränade arm. Det var väl nån vecka sedan vill jag minnas. I alla fall så tycker jag mig se att mitt sk gäddhäng (som kanske inte är så sladdrigt som på gamla tanter, men you get the point) är en aning fastare! Redan! Ändå har jag inte kört så mycket. Får hålla i det här nu så armarna blir snygga till hösten ;-)

Nästa sommar kommer de se ut såhär. Haha... I wish... ;-P

Aja, körde 30 minuter idag med, tänkte väl att det skall bli en till gång den här veckan i alla fall. 2 gånger känns lagom hittills. Hinner inte bli less! =) Kommer säkert utöka senare om jag får blodad tand. Och i höst tänkte jag ev fråga på gymmet om de kan hjälpa mig med hur man använder alla grejer där. De brukar väl hjälpa en gång  gratis på de flesta ställen, med maskiner osv och föreslå ett nybörjarprogram, när man köper nytt träningskort.

Känner mig lite rädd för gymmet dock. Alla beef cakes där inne som går runt och ser ut som de bär på ett kylskåp :-P

Damn you snooze!

Idag var det fasen ingen bra morgon kan jag ju intyga! Haha, skulle snooza till halv sex tänkte jag men det blev till 06.00 och då blev det ju panik. I vanliga fall är jag ju på väg ut genom dörren vid den tiden. Åt lite hastigt och drog några drag med mascaraborsten. Cyklade sedan som ett skott och var ändå på jobbet bara 15 min senare än vanligt!

Nu har jag nyss kommit hem. Blev en extratur idag. De sade ju att det skulle vara stängt på mitt ordinarie ställe i flera veckor, men tydligen så skulle de ha städning 1 ggn i veckan ändå. Bra att man får rätt info ;-) Så fick cykla dit efter jag var klar och dra några drag med moppen. Men men, blir ju lite extra klirr i kassan då i alla fall!

Ska äta något nu och sedan vila fötterna.

Idag skulle man ha varit på stranden.... finväder!

Jaws 3

Sitter och sneglar lite på Hajen 3 på 6:an. Funderar på om jag inte skall försöka lägga mig redan. Känner mig ju ganska trött ändå så kanske lika bra att ta tillfället i akt.

Inte hänt mycket alls idag, mest degat hemma framför datorn och TVn. Imorrn ska jag försöka träna igen, styrke! Får se hur mycket man ids!

Var handlar du skivor?

Enligt DN så satsar Statoil mer och mer på skivförsäljning. Tydligen har det gått så bra att de ökat försäljningen rejält, tack vare att de har onlinepris på sina skivor. Ett smart drag då man kanske lite otippat handlar en skiva för en billigare peng samtidigt som man tankar bilen eller handlar snacks till festen. Alla, eller åtminstone de flesta har väl en statoilmack i närheten liksom.

Däremot tror jag de flesta fortfarande laddar ner musik... olagligt :-P

Var handlar du skivor, om du nu handlar? Skivaffär, macken eller online? Resultatet på DN's undersökning kanske svarar för de flesta av oss? ;-P

Dyrt med bloggdesign?

Ni som tycker det är dålig stil att ta betalt för bloggdesign. Eller ni som tycker 150 kr är för dyrt. Kolla in denna sajt så kanske ni förstår att vi som tar betalt för våra designer egentligen tar ut alldeles för lite pengar för det hantverk som vi lägger ner.

Så löjligt...

Tycker det är ganska töntigt att man inte får dua kungafamiljen. Lite förlegat kanske. Vickan tog säkert inte illa upp! Hon kanske till och med är urled på att höra "kronprinsessan" i varenda fråga som folk ställer till henne?

Så länge det är monarki i det här landet, blablabla... Gäsp! ;-)


Grönt är skönt

Amelies nya design! Kika in på hennes blogg här vettja!

Om möjligt ännu tröttare

Hur går det ihop. Igår somnade jag nog senastr 23.30. Konstigt det där. Jaja, är i alla fall svintrött och skall bara sleva i mig lite gröt och sedan fara iväg.

Ha en bra dag! =)

Mätt och stinn

Ja nu har man ju proppat i sig massor igen. Känner mig astrött även så det blir nog en tidig kväll! Skall i alla fall försöka så jag får lite mer sömn än 4 timmar.

Ska se på lite TV nu innan sängen!

Cheerio

Vad är det frågan om

Alltså vad fan är det här. Förvisso inte förvånande med tanke på utbudet i tjockishörnan, men ändå! ETT snygg plagg hade de väl kunnat googla fram tycker man. Kan inte påstå att någon passar i de där fyrkantiga plaggen som visas under "maxi-avdelningen". Nej, inte ens de pinnsmala passar i det modet. Man ser ju ut som en låda med 2 ben och 2 armar som sticker ut.

Jag blir så less på sånt där. Modeskaparna vägar ju göra snygga plagg för de som drar större än 44! Hur svårt kan det vara att göra en klänning med snygg passform i större storlekar?

Samtidigt är jag glad att jag slipper gräva runt i ren desperation på Plus size-avdelningarna efter något som kanske sitter hyfsat. Jag kan väl inte direkt välja och vraka nu heller, men utbudet är ju grymt mycket större för mig nu än för ett halvår sen då jag drog strl 48.

Äh Sofis mode alltså... fattar inte ens varför jag ständigt lyckas klicka mig in på den där sidan!

I did it!

Tog mig i kragen efter att jag ätit lunch och sett på ett avsnitt av Dr. Quinn på TV4 Guld, haha! Snörde på mig joggingskorna och begav mig ut för att svettas. Och svettas kan jag lova att jag gjorde. Varmt som satan var det och det rann ner i ögonen.

Note to self: Köp ett svettband att ha på armen.

Hur som helst joggade jag en minirunda. 2.74 km för att vara exakt... Haha. Knappt så det räknas kan man ju tycka men va fan. Sprang första kilometern på dryga 6:40 också! Men sedan gick det långsammare. Snitthastigheten blev 7:18 min/km. Så ungefär som förut med andra ord, lite snabbare. Så det kändes helt okej. Får väl se när jag tar mig iväg nästa gång men det är väl ungefär såhär:

En
gång (i veckan) är ingen gång
Två gånger är för att bibehålla konditionen
Tre gånger för uppbyggnad.

Jag är nöjd att det blev av i alla fall! Duscha nu och sedan invänta Jens så vi kan fara iväg på kalas.

Chilla nu, hörni!

Läste det här nyss, om att man skall ta till vara på sömnen. Och det är ju faktiskt helt sant. Ofta sover man för lite. Som jag inatt t.ex, alldeles för lite. Inte bra för varken kroppen eller huvudet.

Folk stressar så mycket hela tiden som det står i artikeln. Man skall hinna göra så mycket att man glömmer bort att bara ta det lugnt. Man hinner inte varva ner på ledigheten utan irrar runt till alla stugor/campingplatser och alla människor man lovat att besöka under de stackars dagar man har ledigt. Inte undra på att folk får magsår och andra åkommor.

Näe, softa lite på semestern, ni som har någon. Det är det nog värt!

Vilken pärs

Nej, så farligt kanske det inte var att jobba idag. Är ju hemma redan dessutom. Jobbade på ganska snabbt och tog bara en kort paus då jag bläddrade igenom VK och drack en kopp kaffe.

Solen kikade fram bland molnen när jag cyklade hem och jag funderar på om det inte vore på sin plats att jogga en liten sväng. Lilla rundan på 3,5 km i alla fall. Kanske en lagom vända. Måste bara äta lite först och dona med en bloggdesign som skulle ha varit klar för 100 år sedan. Så går det när man är yr och påbörjar flera saker samtidigt. Skäms ju. Men den ska bli klar, senast imorgon!

Som två springor

... känns ögonen. Lite sådär nyvakensvullna ni vet. Fi fan, känner mig verkligen trött. Lyckades inte somna förrän ca 01 så jag har sovit ganska exakt 4 timmar och 15 minuter... Satte alarmet på 5:15. Känns inte peppande att jobba idag! Blä... vill helst bara soooooova.

Men det blir väl bättre så fort man kommer ut och har trampat en liten bit på cykeln.

Upp om 5 timmar

Fasen, kommer bli lite sömn i vanlig ordning ...

Nåja filmen var kanon tycker jag och värd att se på bio! Imorgon blir det jobb och sedan födelsedagsmiddag. Och nu blir det sängen på direkten! Kommer vara som ett lik imorgon!

Nattmössa på!

Vilken mediekåt jävel

Haha, kändisar och deras föräldrar är ju för "roliga" alltså. Läs den här artikeln. Enligt artikeln är pappan djupt troende och tydligen emot Lindsays eventuella homosexualitet. Samtidigt har han haft en affär med med någon dam som sedan resulterade i en unge.

Han lockar förstås media genom att sälja DNA-svaren till högstbjudande tidning och sedan ge pengarna till välgörenhet. Det låter ju bra förvisso, men han trånar ju efter medias uppmärksamhet så det stänker om det. Men det blir kanske så när man har en känd unge. Och människan i sig vill väl ha uppmärksamhet... men ändå. Ibland är det ju lite väl.

Lite träning, men lagom med motion

Har inte tränat ordentligt så mycket den här veckan. Blev 50 minuter styrke i måndags och 30 idag. Däremot har jag ju cyklat 4 av 5 arbetsdagar så jag anser mig vara godkänd i alla fall! :-) Har fasen kommit av mig med joggingen igen! Men det känns så segt att vara ute och jogga när man går i flera timmar på jobbet och sedan cyklar hem. Det är en svindålig ursäkt och jag borde skärpa mig, men det är så det känns. Men det kommer väl.

Har fortfarande milen som mål, men först måste jag ju som sagt få någon slags regelbundenhet i joggandet... Lite svårt att nå målet annars, haha! Jaja, det löser sig. Som med allt annat.

Vi skall se Narnia - Prince Caspian ikväll förresten. Skall bara göra mig klar så tänkte vi traska iväg om någon timma! Hoppas den är bra :-)

Svin i maktposition

Sådant här är ju för fan helt sjukt. Samtidigt är jag inte förvånad på något vis. Det var meningen att de skulle vara där och "hjälpa" men passar såklart på att visa sin makt genom att förnedra människor. Hur kan man göra sådär med barn. Vad är det för människor som blir soldater egentligen ...

Äckligt.

Baggböle Herrgård

Man kan turista lite i sin egen stad med. Så vi tog vara på det fina vädret och styrde kosan väster ut, mot Baggböle Herrgård. Storsade runt lite i trädgården de har där, med växter och träd från hela världen.


Det fina med att bo i Norrland är att man har den här naturen
knappa 5 minuters färd från stan!



Fikasugna blev vi såklart!



Söndag

Solen skiner och vädret känns behagligt. Borde bege mig ut och göra något idag. Har förvisso vaknat relativt nyligt. Fasen vad jag har sovit i helgen alltså. Sov ju igår när vi kom hem, sedan somnade jag som en stock vid 01 inatt och sov till halv 12 idag ungefär. Kanske behövdes.

Skall väl börja med att inta lite frukost i alla fall. Har en bloggdesign att börja på också. Borde träna och städa också. Det är mycket man borde ... Men världen går väl inte under antar jag

Men som sagt. Frukost och lite nyhetsuppdatering först!

Guds vrede!

Nej inte så illa kanske, höhö. Men visst är det läskigt att det kan hagla såhär att fönster etc krossas! Usch, tänk om man skulle få de där hagelklumparna i skallen! Som om det skulle vara ett gäng golfbollar som slungas ner på en.

 Jag tyckte det var tillräckligt otäckt när vi satt i bilen en gång för några veckor sedan och det började regna som tusan och sedan hagla. Och då var haglet normalstort men det dundrade som fan i bilen vill jag lova. Det var nästan så pass att man fick stanna för att vänta ut.

Vädret är mystiskt nuförtiden, dags att ta till vara på vår planet kanske ...


Star Wars - The Exhibition

Några bilder. Ingen vidare kvalité men det var så svårt att fotografera i mörkret där inne plus att det speglade sig i glasmontrarna. Darth Vader gick omkring med sina troopers och ungarna var som galna, haha. En del blev rädda och började grina. Ni kan ju tänka er... han ser ju inte direkt ut som jultomten ;-)

 






Hemma igen

Skall slänga upp lite bilder från utställningen sedan. Tänkte bara äta lite först och softa lite. Hade så ont i huvudet när jag kom hem så jag har sovit ett tag. Lite för länge kanske för huvudvärken är fortfarande kvar. Behöver nog mat också. Shoppade i alla fall 2 tishor på Cubus. Cubus finns inte i Umeå så det var ju kul att se lite andra kläder för en gång skull.


Tuffa va?

Mot Övik!

Nu ska vi strax dra iväg. Lika bra att vara ute i tid så man hinner med att se och göra mycket! :-) Det tar ju ändå närmare 1,5 timme att köra dit också.

Solen strålar idag, härligt. Hoppas det håller i sig! Men det är väl bäst man har med sig paraplyet ifall att, haha. Hoppas jag hittar något roligt att shoppa också. Får avge rapport när vi kommit hem!

Ha en fin lördag!

Kärlek

Visst har ni sett den här videon med lejonet Christian?

Råkade somna igen

Åt middag och satte mig sedan för att se på lite TV i vardagsrummet. Tro på fasen att jag somnade sittande i fotöljen! Sov ca 2 timmar. Doh. Kommer väl bli svårt att somna ikväll skuller jag tro!

Skall se någon film nu hade vi tänkt i alla fall, så det blir en lugn och stillsam fredag. Imorgon ska vi på roadtrip ner till Örnsköldsvik, haha. Kommer bli gold. Ska se på Star Wars-utställningen och kolla lite i stan. Trots att man passerat Ö-vik 1000 ggr på väg till och från Umeå samt varit på Paradisbadet flera gånger så har jag aldrig gått i affärer där. Så det ska bli intressant att se vad de har att bjuda på!

Vad gör ni i helgen?! :)

Dum blondin

Jag kommer ihåg den här tjejen när hon spelade i Mean Girls. Hon var den blåsta i gänget vill jag minnas. Ska bli intressant att se hur hennes karaktär ser ut och beter sig  i Mamma Mia. Jag har faktiskt inte sett musikalen ska jag erkänna.

Men det här citatet verkar dock inte så intelligent måste jag säga:

- Jag hade väldigt gärna velat växa upp under 70-talet, när droger var tillgängliga och inte otäcka att använda.

Haha!

Att bli bemött som tjockis

Det här är utifrån mina erfarenheter och många har säkert olika upplevelser. Dessutom spelar det såklart in hur man uppfattar saker och ting, hur man läser av olika situationer. Men det jag tänkte skriva lite om är hur jag blivit bemött, både som tjock och mindre tjock. Varning för långt inlägg med andra ord!

När jag gick upp 20 kg var inte mitt självförtroende på topp direkt. Har man haft ungefär samma kroppsform sedan gymnasiet så är det en aning svårt att man efter bara 1 år väger bra mycket mer och ser annorlunda ut. Jag accepterade väl mig själv delvis ganska snabbt. Det var bara att inse att såhär ser jag ut nu - gör något utav det. Grejen var väl den att många andra människor inte accepterade mig och min kroppshydda.

Butiksbiträden kom inte fram för att fråga om jag behövde hjälp i klädaffärer, och när man frågade något var de ganska avigt inställda ungefär som att de tänkte att det inte fanns några kläder för mig där ändå så det var ju ingen mening att hjälpa till. Skall givetvis inte dra alla över en kam men med jämna mellanrum hände det. Inte så roligt.

En annan sak jag har tänkt på är arbetssökarsituationer. Jag skickade ibland med foto men blev aldrig uppringd. Det här är förstås bara spekulationer från min sida, men när jag skickar med foton på mig själv idag så ringer det betydligt fler och verkar intresserade och frågar en del om mig. Som sagt bara antaganden från min sida, men det skulle fasen inte förvåna mig om mitt utseende spelat roll!

Jag var inte gigantisk när jag var som tjockast men väl tilltagen om man säger så. Märkte oftare än tidigare att folk tittade på mig när jag gick på stan, i kön till kiosken eller när jag handlade på ICA. Många gånger inbillar man sig förstås att folk tittar på en pga. att man är tjock för att man tänker mer i de banorna själv. Men det var faktiskt fler som glodde än tidigare. Nu är det inte alls lika mycket människor som kollar på mig längre. Jag hade ju inte mer framtädande klädstil eller så förut utan klär mig ju ungefär likadant.

En annan sak är att folk tar mer kontakt nu än tidigare. När jag t.ex handlar mat eller kläder kan biträdet börja småprata, tipsa om grejer eller bara vara allmänt trevlig. Jag tror inte det beror på att jag förändrats som person. För jag är inte en så öppen person när jag är ute och shoppar. Jag säger väl oftast hej, tack och hej då på sin höjd när jag handlar och söker inte samtalsämnen med främlingar. Förut hejade knappt biträden på mig när jag kom med mina varor till kassan t.ex.

Det är såhär i samhället idag. Att överviktiga behandlas annorlunda jämfört med smala/normalviktiga. Jag klassas inte som normalviktig nu heller eftersom jag har ett BMI över 25 men jag tycker att jag blir bättre behandlad nu än förut. Och då syftar jag alltså främst på service i form av butiker och restauranger. Men bemötandet i allmänhet har blivit bättre.

Inställningen till överviktiga människor är helt åt pipsvängen enligt min mening. Man har ju blivit matad av media och genom vänner/familj/bekanta att tjocka människor är ohälsosamma och lata för annars skulle man väl inte vara tjock. Men det kan man visst vara och man behöver inte alls vara ohälsosam bara för att man bär på 10-20 extrakilon.

Jag ska inte heller sticka under stol med att jag själv haft elaka tankar om tjocka människor. Det var många gånger jag tänkte att den där borde inte äta plusmeny eller dricka läsk då jag jobbade på McD exempelvis (för sisådär 6-7 år sedan förvisso). Många gånger har JAG suttit på stan och glott efter en överviktig person och tänkt att "sådär ska jag aldrig bli, fan vad vidrigt". Så jag vet att folk tänker så, och många har säkert tänkt så om mig med när jag gått genom stan och varit sådär "vidrig" som jag aldrig skulle bli. Jag får väl försvara mig med att jag vet bättre nu när jag är lite äldre och har varit på "båda sidorna".

Vi behöver ändra inställning till vikt, det är ju helt solklart. Alla borde accepteras - tjock som smal. Man ska inte som tjock behöva bemötas av snorkiga expiditer och fördömande blickar från andra människor på gatan. Inte som jättesmal heller såklart. Vi behöver mer kött på benen (för att vara lite vitsig) när det gäller information kring vikt och hälsa.

LÄSTIPS:
Fettpaniken
Peta inte i maten

Det kanske kan tyckas vara lite hyckleri att sitta och skriva att alla borde accepteras och sedan själv syssla med viktminskning. Men jag gör det här för min egen skull, inte för att andra ska acceptera mig. Jag vill ha en stark kropp, vilket jag inte hade när jag var 15 kilo tyngre. Det är viktigt att komma ihåg det vad man än gör tycker jag. Att man skall må bra av hur man väljer att leva. Trivs man med att vara tjock ska man vara det. Trivs man bättre som 5, 10 eller 20 kilo smalare skall man vara det.



Alltså, brösttejp?

Haha gillade de här tipsen! Jag vet inte vad det är men det låter så förbannat töntigt bara.

"En helt bar rygg kan se mjuk och kvinnlig ut, men visar samtidigt tydligt att du har valt att lämna behån hemma"

Jaha? Haha, det är ju bra att man kan signlalera att man har rattarna fria! Av vilken anledning man tydligt skall visa just det får man inte veta. Men sedan skall man sätta på sig någon brösttjep så man ändå har stöd, alltså låtsas man bara att man "valt att lämna BHn hemma". Den där brösttejpen förresten, funkar den på människor med större boobs än B-kupa? ;-)

Nu är det helg igen!

Gud så skönt! Inte för att jag direkt sliter ihjäl mig på dagarna men det är ändå skönt att få 2 dagar helt ledigt så man kan göra vad man vill. Två veckor kvar nu på det där jobbet, sedan vet jag inte vad det blir. Skulle höra av mig sa de och tala om hur mycket jag kunde jobba. Så jag antar att de kanske har några ställen på lager? Vem vet. Finns alltid något att göra på en sån där firma.

Funderar på vad man skall äta idag och i helgen. Förslag på gott recept någon? Gärna GI-vänligt!


Fredag

Bara några timmar kvar tills man får ta helg igen! Härligt. Känner mig riktigt trött dock som jag alltid gör i slutet på veckan så jag får nog kämpa idag, haha! Det regnar i alla fall inte (än) som tur är så då går det nog rätt bra att cykla. Får hoppas det inte börjar sedan när man ska hem heller.

Nu blir det i alla fall frulle! =)

Grill

Har grillat idag. Kom lite folk så vi har haft fullt hus här hemma. Gott var det i alla fall! Åt nog lite för mycket för jag känner mig fortfarande mätt. Jens och en kompis stack iväg en sväng på puben nu. Och jag ska lägga mig och sova. Fredag imorrn, snart är helgen här! =)

Idag var Hell's Kitchen gold. Tyckte det var synd att lilla Eddie åkte ur dock!

Shoppingarmen rycker (igen!!)

Det är så mycket jag vill ha hela tiden. Nu är jag inne på att jag vill ha en kjol. En svart helst, med lite volym. Den här från lindex verkar helt okej. Man kanske skulle gå och prova? 299 kr kändes i och för sig lite dyrt för mig. Jag är ju inte richie rich direkt!


Behöver koftor också. Såg på GT att det finns sådana där som de alltid har i princip, men lite längre modell. Kanske skall satsa på en sån. Skönt till vintern om inte annat när det går ner över rumpan. Haha, tänker redan på vintern! Jag vet inte hur man länkar till plagg på Gina Tricots hemsida, men ni vet säkert vilken jag menar, flera olika färger med knappar på och fickor.

Råkade somna!

Åt lunch vid 12 och lade mig sängen för att vila lite på maten, hehe. Råkade somna och sov fasen 1,5 timme. Mitt bultande huvud är i alla fall puts väck så det kanske behövdes. Nu är det mulet här... suck. Men de sa ju på vädret att det skulle börja regna efter 14.00 så det är väl bara att vänta på det då! :-P

Hmm undra hur det har gått för Madde och Matte och slutbesiktningen av deras hus. Får höra efter sen, de har väl fullt upp idag förstås. Gick det igenom blir det väl flyttning direkt så de hinner städa ur lägenheten också! :-)

Nä nu ska jag duscha. Tänkte träna men nu har jag blivit för lat.... haha! =)

Ja det är sorgligt MEN

... det här är vad små bloggtjejer ser upp till nuförtiden. På var och varannan blogg ser man ju Olsen-tvillingarna. Enligt artikeln är hennes vänner övertygade att MK's problem är tack vare Heath Ledgers död. Hennes problem började väl innan han trillade av pinn.... eller? Dessutom verkar hon ju inte så motiverad när hon sticker från behandling. Men å andra sidan, det är ju en kändis. De håller ju på sådär.

Well, well. Har jobbat klar nu i alla fall och skall väl pilla i mig lite mat snart. Har huvudvärk och vill helst lägga mig och sova. Men vi får se vad det blir. Jens surrade om att gå och kolla på glasögon. Jag behöver också, men jag har inte råd tyvärr. Så jag får se dåligt ett tag till. Huvudvärken beror nog inte på det dock. :-P Snarare för lite vätska!

Vilket flyt

Idag är det sol vilket innebär att jag kan cykla utan att bli genomblöt. Hade det regnat hade jag nog väckt Jens, är inte så hurtig att jag cyklar 4,5 km i regn när jag skall jobba efteråt.

Snoozade fasen i en halvtimma idag (alarmet ringer 5:15). Ligger lite efter nu så det är väl lika bra att jag skyndar mig iväg!

Ha en bra förmiddag!

Zzzz

Grymt trött så nu blir det sängen direkt. Project Runway var inget kul idag tycker jag för övrigt. Någon annan som såg det? Vad tyckte ni? Det är roligare när de gör tjejkläder, haha!

Just ja. Det är ju busstrejk nu också. Får hoppas det går att cykla imorgon. Annars får jag väcka Jens i ottan... Hehe.

Natt natt! =)

Snart ett minne blott

Kom ihåg den här bilden mina vänner! Snart är den där fläskiga armen med en knapp antydan till muskel ett minne blott. Ni inser inte hur svag jag är alltså. Knappt så jag fattar det själv. Men snart så! Måste bara ge det några månader.


Smutsiga rökande grannar

Grannsämja snackas det om här. Jag kan nämna en sak jag stör mig på som fan när det gäller våra grannar - rökningen. De under oss, och de snett under oss samt snubben bredvid röker (om än ganska sällan) på balkongen. De andra blossar väl flera gånger om dagen i alla fall. Vi är med andra ord omringade av rökare. Och det stinker satan. Speciellt när de sitter samtidigt där ute och puffar. På vintern främst luktar det ända in och jag misstänker att de röker inne så det far runt i ventilationen. Det luktar så pass starkt att man kan tro att det är vi som rökt i vår lägenhet.

Så om mina kära grannar läser så hoppas jag ni tar åt er och röker lite mindre på balkongen åtminstone.

Förutom att jag tycker rökare är smutsiga (just för att de drar i sig massa gift, har äckliga fingrar och luktar snusk) så bryr jag mig inte så mycket om dem, om de håller sig på avstånd när de tänder en cigg vill säga.

En sak som förvånade lite var dock att de som bråkar mest är mellan 15-29 år. Jag tycker de flesta i min ålder (24-25 år) är ganska softa ändå. Men de som klagar mest är mellan 30-40. Det låter rimligt. Stressade barnfamiljer som blir tokiga när man skrapar lite med en stol efter 21.00.

Stör ni er på grannarna? ;-)

Jag lever OCH lär

Läste jus om några kost/träningsexperters vanor på Aftonbladet. Intressant och jag gillar nog Blossoms svar på frågan om hur man skall komma igång med bättre kost och träningsvanor:

Sluta dalta med dig själv. Kan du inte lägga ner tid på träning och kost då kan du lika gärna hoppa över. Man måste avsätta lite tid och kämpa sig iväg, men när man väl fått in rutinerna känns det inte lika tungt.

Samt även detta citat:

– Du måste vilja, ingenting är gratis.

Kan inte annat än hålla med. Just do it säger jag bara. Man kan inte hålla på och skylla på saker som tidsbrist och annat jämt. Visst, ibland har man inte tid. Men nog har de flesta tid att träna 1-2 timmar i veckan i alla fall. Minst. Man blir inte mer vältränad och får bättre matvanor av att komma med undanflykter jämt och ständigt.

Själv känner jag att jag borde göra ännu lite extra för att nå dit jag vill. Känns inte riktigt optimalt så som det är nu även fast jag faktiskt gör bra ifrån mig och har varit ganska duktig nu sedan nyår med några fallgropar här och där men det måste man ju ha ibland så man kan komma tillbaka med ny energi. Huvudsaken de där fallgroparna inte blir till månader så man går upp allt man gått ner!

Man måste lära sig hitta sin väg. Men i början är det viktigt att ge sig på att det SKA gå. Det får inte finnas några andra möjligheter än att det ska fungera. Ställ in siktet på framgång helt enkelt! Då lyckas man också. Som jag har gjort och kommer göra!

Gräsligt



Halvkasst focus. Jag har förresten tappat min kamera i glovet så den har blivit lite stötskadad. Jag vart grymt less på mig själv. Har inte haft kameran i ett halvår ens... Linsskyddet far inte igen automatiskt som det ska och den är bucklig. Men den funkar som tur var ändå! Får vara extra nog med att ha den i kameraväskan så inte linsen repas helt enkelt.

Hade själva objektivet gått sönder hade jag skrikit rakt ut :-P Jag har inte råd att ens tänka på en ny kamera.

Seg

Ja imorse var jag ju som sagt seg och jag skulle kunna lägga mig och sova nu med! Har lite värk i kroppen också men tänkte råda bot på det med lite träning eventuellt! Brukar ju alltid bli bättre om man mjukar upp sig lite!

Regnet har strilat hela dagen än så länge... pissväder... suck. Så här ska det väl inte vara i juli! Men men, hoppas på bättring framöver så man kan ta en riktig stranddag någon dag!

Vad händer annars? Tjaa.. ska väl göra lite hushållssysslor nu eftersom det tydligen bara är jag som kan vika tvätt t.ex :-P Karlar! Äta lunch bör jag väl också göra och ev träna, som sagt!

Men först ska jag surfa runt lite på bloggkoll och se vad ni andra har uppdaterat med för roligt!

Vilket tjat det blev

... om det här! Men det bästa av allt är att det är ytterligare en till som trycker upp tobak i kameralinsen precis som den andre gubben! Aftonbladet bara: "Ja men det blir ett bra tema på våra bilder, tryck upp ciggpaketen/snusdosorna mot kameran! Skitbra". Och var har de hittat bilderna på de som uppenbarligen slängt sig på telefonen efter att de läst om gubben i Gällivare? Kunde de inte hitta några bättre. Alla ser ju fasen kriminella ut, haha!

Inget cykelväder

Idag är det verkligen inget cykelväder. Regnigt och kyligt... Så jag tar bussen, hehe. Då är det gott om tid kvar innan jag måste gå! Vet inte riktigt vad jag skall hitta på att skriva förutom att jag känner mig svinseg idag. Kändes som jag bara hann lägga igen ögonen innan det var dags att kliva upp igen... Zzzz...

Försova mig höll jag också på att göra om jag inte hade vaknat till på en gång. Stängde nämligen av alarmet i tron om att jag skulle kliva upp (ist för att snooza). Vaknade som sagt till efter bara 5 minuter. Tur... Hade varit pinsamt att vakna 09 eller något, haha!

Ska fixa lite frukost nu! Ägg i någon form!

Besvikelse :-P

Det blev försenat med skoterkörningen på vatten så efter ett tag gav jag upp... och lika bra var väl det eftersom beräknad starttid nu är "omkring" 23. Synd... hade varit lite fränt att se ändå. Men jag måste ju gå och lägga mig så jag kommer upp imorrn!

Ska lägga mig och lyssna på bok nu igen och förhoppningsvis somna relativt snabbt!

Natti natt!





Med skoter över kvarken

Kom just hem från Växtholm efter en lyckad grillning. Fick mig ett glas vin också, hihi ;-) Lite skönt sådär mitt i veckan. Fick höra av Jens moster att det är nån snubbe som ska köra skoter över kvarken idag. Alltså från Sverige (Umeå) till Finland. Kan bli intressant. Han ska starta här nere i älven så man får väl masa sig dit och kolla! Kanske kan filma en snutt med.

Hur sjukt låter det inte. SNÖSKOTER på vatten. Kan inte annat än bli succé.  Fanns visst en artikel på Aftonbladet med såg jag nu...

Aja, lika bra man sticker så man får någon plats på bron!

Hur motiverande som helst!

Har ni läst om Joanna som gått ner 80 kg i vikt?! Hon är helt otrolig och jag är väldigt imponerad av hennes insats. Har läst om henne en del på Viktklubb eftersom jag själv är medlem där. Och hennes egna webbsida Livsvinst är också rolig att läsa på. Rolig och framförallt motiverande för mig.

När jag läser om människor som Joanna så tänker jag att kan de gå ner så mycket kan väl jag gå ner också. Så tänkte jag när jag började och har lyckats med -16 kg ungefär. Målet jag har framför mig är -20 kg. En fjärdedel av vad Joanna lyckats gå ner. Nog fasen ska det gå.

Kan hon så kan JAG! :-)

Stekt fläsket lite

Vi hann i alla fall ligga och sola strax över en timma innan det var alldeles för mulet. Ganska lagom varmt faktiskt och det var vindstilla där vi låg! Hoppas det blir mer finväder i veckan så man kan dra iväg igen! :-) Eller till helgen om inte annat. Ser inte allt för lovande ut tyvärr...


Om en stund ska vi fara till Jens mamma och grilla! Mums. Får aldrig nog av grillat, eller vad säger ni?! Skönt att slippa tänka på vad vi skall äta till middag dessutom.

Har ni förresten märkt att jag försöker få in mer bilder i bloggen? Det blir väl lite roligare att läsa då, tycker jag själv i alla fall.


Jag skulle aldrig ha pallat

Jajjamensan! Arbetsdagen är över och nu är det dags för stranden! Ganska mycket moln dock men varmt och skönt! Dessutom såg det ut att vara mindre moln längre ut mot kusten så det är bara att satsa!

Ska få i mig lite mat först bara.

Läste förresten just den här artikeln om den 17:åriga trebarnsmamman. Fyller 18 i år och har redan 3 barn som tydligen varit planerade. När jag var 17 levde jag loppan med polarna och hade inte en tanke på barn. Jag har fortfarande inget sug efter en unge. Det är intressant hur olika man är. Den där tjejen måste vara väldigt mogen för sin ålder (eller?).

Men visst har det varit mycket uppmärksammat kring unga mammor nu? Startas nya bloggar hela tiden, TV visar flera program och tidningar skriver om dem. Är det så att det är fler som skaffar barn innan de ens är myndiga eller är det bara så att man märker det mer nu för att det blivit så uppmärksammat?


Morgon!

Var lite tungt att vakna idag känner jag. Somnade dock ganska fort igår vilket var skönt! Sitter och avnjuter dagens frukost bestående av keso och frukt. Mycket gott må jag säga! Jag brukar ta med mig lite frukt till jobbet också och äta sådär vid 8.30 så man får sig lite mellanmål. Annars hinner jag bli ganska hungrig innan lunch.

Nej dags att smeta på sig lite mascara och sedan glida iväg. Hade inte varit dumt att få sova 2 timmar till idag.... Zzzz...




Dags för ljudbok! =)

Nu är det dags att krypa ner i sängen igen. Skall fortsätta lyssna på ljudboken för den var som ett sömnpiller kan jag lova. Efter 30 min är jag trött så ögonen schviiiiir (svider för er som inte förstår).

Jag är besatt av väderleksrapporten för tillfället. I alla fall verkar det bli bra väder i veckan ändå. Och på onsdag och torsdag kanske så pass att man kan dra till stranden. Har lite ångest för vi har ju bara varit iväg en enda gång i år här i Sverige. Räknar inte utomlands! Så jag vill lägga mig och bättra på brännan en aning i alla fall. Är ju fasen lika vit som i våras redan, haha

Nej... men nu var det nattmössa på, som sagt!

Natti natt!

Det här vädret vill jag ha igen!

Låtsasöar?

Vad tycker ni om det här egentligen? Konstgjorda öar som skall eventuellt kan komma att byggas för att vattennivåerna kommer öka med tiden och att flera städer då kommer bli översvämmande till viss del.

Jag vet inte, är det inte mer lämpligt att satsa på att få folk att verkligen inse att vi inte kan leva så som vi gör idag med all konsumtion, alla utsläpp från transporter osv.

"– Målet är att skapa en harmonisk samlevnad mellan människa och natur."

Kanske målet borde vara att göra det redan nu istället. Ambitiöst att bygga de där flytande öarna förvisso, men slött att inte gå till kärnan av problemet istället! De lär ju kosta en redig slant också, eller vad tror ni?

Vintagestyle

 Kolla in nystartade Vintagestyle som jag under förra veckan gjorde en design åt!

Irriterande

Jag kunde inte sätta i symaskinen jag lånat i köket eftersom det är jordade uttag där så nu måste jag sitta som en ostkrok vid vardagsrumsbordet. Börar i alla fall sy upp jeansen.... sedan ser jag att jag har ställt i maskinen fel, eller snarare nålen så det blev inte en så stor fåll, eller vad man ska säga. Måste göra om så det blir bredare.... Fan vad störande!

Det är såhär den kosmiska rättvisan straffar mig för det jag skrev om gubben längre ner ;-)

Inbillar mig redan resultat

Har styrketränat 3 gånger nu sedan jag sa att jag skulle börja för 1 vecka sedan ungefär. Och jag inbillar mig redan att mina armar känns lite fastare, haha! Men det är ju bra att man kan intala sig själv att man blir bättre så man kan känna sig nöjd ;-)

Skönt att jag håller i med det här hittills i alla fall och anstränger mig. Har ju som sagt bara gått en vecka ännu men känner mig ganska peppad!

Ska väl ta och duscha nu och sedan fixa lite middag. Blir kassler idag! Ganska enkelt men jag lägger nog upp ett recept sedan!

Tjurgubbe!

Är det första man gör när man inte får handla cigg på ICA att ringa Aftonbladets tipstelefon? Tydligen gör gubbar som Karl-Erik det, och Aftonbladet hakade förstås på. Hett stoff det här med ålderskontrollen på ICA i Gällivare!!

Nej, men visst är det en aning överdrivet att de måste kolla legitimation på sådana som är uppenbart över 18 år. Jag vet inte riktigt hur det funkar överallt, men jag var med om samma sak när jag var på affären här i Umeå. Jag skulle inte köpa men en tant bakom mig som inte ville visa leg (varför vet jag inte) skulle ha öl har jag för mig. Då sa kassören att han var tvungen att ta det eftersom han måste knappa in personnumret i kassan för att kunna registrera köpet och kunna gå vidare med andra varor. Om han bara sa så för att få ur henne personnumret eller om det är så vet jag inte. Mycket möjligt är det ju i alla fall (båda alternativen alltså).

Men åter till gubben. Jag tycker det är löjligt att bli så upprörd att han måste klippa ICA-kortet och demonstrativt trycka upp det mot kameralinsen och sedan säga att nu minsann ska han handla på Coop! Att han ens drar upp att personalen inte skulle se skillnad var ju bara överdrivet. Klart de gör, men de är åtsagda av sin chef att ta leg på alla som köper tobak och öl.

Jag gillar sådana där "hot". Fick många sådana när jag jobbade på VK förra sommaren. Folk som ringde och klagade på tidningen och hotade med att ta Folkbladet istället. Man tänkte för sig själv att det kan de ju göra... men det spelar ingen roll för det är samma koncern samt att det är samma personal som svarar i telefon. De blev ganska paffa när man svarade igen när de ringde Folkbladet istället för VK. Oftast behöll de dock tidningen.

Jag slår vad om att gubbstackarn kommer handla på ICA igen inom snar framtid!

Sedan kan man ju tycka att har man glömt legget hemma får man väl skylla sig själv. Hur kan man glömma det förresten om man har plånboken med sig? Varför lägger man ur legitimationen/körkortet?

Jaja... folk säger jag bara!

Snabb som vinden

Idag gick det sjukt snabbt att jobba! Kändes nästan som jag glömt något när jag var klar men icke! Kom just hem efter en snabb cykeltur. 15 minuter tog det idag, jämfört med tidigare 20 min! Jag blir snabbare, hehe! ;-)'

Vette tusan vad jag ska hitta på nu. Jens är ju ledig så får väl göra något med honom kanske! Inget regn i sikte än så länge heller fast det är ganska mulet... Stan borde jag hålla mig ifrån så jag inte shoppar något mer. Någon hejd får det faktiskt vara.

Nej, kanske jobba lite med Elins affisch istället! Kul att göra lite annat utöver bloggdesigner också :-)

Dagens låt:

Red Hot Chilipeppers - Otherside

By the way. Det är väl inte ens någon idé att försöka hitta en restresa i år för en billig peng. Som förra året då till och med ospec-resorna låg på 3000 och uppåt. Då lägger jag hellre pengar på en resa i oktober/november för ungefär samma summa! Men visst skulle det vara härligt att åka iväg när vädret inte är så kul. Men jag ska inte klaga... jag har ju redan varit iväg en gång i år!

Kuckilura?

Ja hörni, Aftonbladet vet verkligen hur man väljer rätt ord till sina artiklar. Haha!

"Kuckelikumedicin. Stjärnorna kuckelikuar med varandras ex."

Alldeles som det vore en nyhet i kändisvärlden att folk byter partners med varandra... Jaja... Undra hur djupt de grävde i synonymordlistan innan de hittade det där ordet! =)

Jobb snart. Skall bara äta frukost och sedan cykla iväg. Undra om min rumpa har läkt nu så det inte gör så ont att sitta på sadeln, haha! Idag kommer det gå fort, har inte så mycket "extra" att göra idag så då tar det nog inte mer än 3.5 timme!

Ha en fin dag! Solen skiner ju här, än så länge i alla fall!


EDIT: Bra att jag kunde läsa imorsre då jag skrev inlägget... Kuckelikuar står det ju... haha. Ett epa-ord hur som helst... ;-)

Nyduschad och fräsch!

Tog mig just en dusch, härligt. Jag älskar att duscha varmt! Vrider bara på mer o mer under tiden jag duschar, så det blir nästan som en ångbastu i badrummet.

Har tvättat idag som sagt. När jag kom ner och skulle hämta tvätten så hade grannen redan plockat ur den ut torktumlaren... Gjorde väl inte så mycket men jag gillar inte att folk ska ta i mina underkläder och sockar... Man behöver väl inte börja tvätta redan 1 timme tidigare än ens egen tvättid startar även om maskinen kanske är klar... Jag var dessutom ner och hämtade allt 20 min innan min tid var ute. Jaja, kanske bara jag som är sån!

Nu ska jag nog sätta mig och softa framför tv:n ett tag innan det blir dags för sängen. Upp 05.30 imorrn igen! Kommer nog bli kämpigt... Känner mig inget trött nu så lär ju inte somna i första taget.

En bild från i veckan då solen lyste och det var härligt att sitta ute på balkongen och läsa. Tyvärr verkar det bli halvpissigt väder i veckan. Jaja, bara det inte spöregnar så jag kan cykla till jobbet!

Allas vår Ola!

Ända sedan tonåren har The Ark legat varmt om hjärtat och varje gång de spelat på Gatufesten i Sundsvall stod jag och några till intill scenen i god tid innan spelning. För mig har deras spelningar alltid utstrålat värme och medmänsklighet. Nej jag har nog aldrig varit besviken efter en konsert någonsin! Därför känns det i alla fall lite trist att jag inte var nere i Sundsvall i år för att se deras enda spelning som tydligen fick bra betyg också! Attans... Men det kommer förhoppningsvis fler chanser här i livet!

Madde, du missade väl inte The Ark?! ;-)

I övrigt springer jag upp och ner till tvätten idag. Väldigt roligt... Handlat har vi också varit och gjort. Dessutom har jag spelat lite Wii men blev så aggressiv när jag bara fick game over hela tiden så jag la ner efter ungefär 30 minuter, hehe. 

Seriöst?

Varför skaffar man ungar när man är över 70 år?. Okej, de ville ha en son så gärna så de sålde allt de hade och gjorde en provrörsbefrukting osv. Men kommer barnen ens hinna bli några år innan pappan som är 77 år trillar av pinn. Och mamman med för den delen.

Näe, jag tycker det är knäppt faktiskt. Och ganska egoistiskt... Blir ju inte en normal uppväxt för barnen direkt. Men deras syskon får väl ta hand om dem när föräldrarna går bort kanske. För syskonen lär väl ändå vara 40+ eller något sådant. Tog för givet att paret har andra barn eftersom hon berättar att hon varit gravid tidigare.

Och en annan grej: Vad tänkte läkarna med när de befruktade en gammal tant?

Här är en till förresten...

Visst kan jag också förstå längtan efter ett barn, som för kvinnan i den andra länken där. Men om hon fått både ägg och spermier donerade är de väl inte biologiskt släkt ändå? Varför inte bara adoptera i så fall... för sisådär 20 år sedan.

Sovmorgon

Har nyss stigit upp. Riktigt skönt att sova så länge när man vaknat tidigt varje dag hela veckan! Jag vaknade i och för sig runt 09 idag men så kom Vincent och gosade så jag somnade om medan jag klappade honom, haha! =)

Imorrn är det måndag och jobb igen. Känns inte så ångestladdat faktiskt. Förhoppningsvis blir det lite finväder i veckan också så vi kan fara till stranden eller så då jag jobbat klart på dagarna! Jens har ju semester. Ser dock mörkt ut om man kollar SMHI. Jaja, man vet aldrig!

Dags att fixa lite frukost kanske

Cheerio tills vidare! ;)

Nu ger jag upp...

... och går och lägger mig i sängen o lyssnar på bok! =) Lägenheten är förövrigt supervarm så vi får nog allt ha fläkten på inne i sovrummet. Den där fläkten var då bland de bästa köp vi gjort!

Imorgon ska jag göra lite nytta här hemma. Tvätta eftersom jag sket i den förra tvättiden och plocka undan lite. Kommer inte orkar göra något sånt i veckan ändå då jag jobbar!

Sist men inte minst. Kolla in Kate Hudson. Jag tycker hon är så fin! Bland de snyggaste skådespelerskorna! Gillar hennes klädstil också! =) Kate Hudson, Kathrine Heigl och Charlize Theron är mina favorieter. Alla blonda... haha! ;-)

Slapp lördagkväll

Det blev inte direkt något hålligång ikväll. Lade mig i soffan och lyssnade på en bok och lyckades somna, haha. Sövande det där ;-) Vaknade, åt lite och nu har vi sett på film. Det blev "The Happening". Den var inte speciellt bra måste jag erkänna, haha. Så den kan ni ju skippa om ni inte sett den.

Jag har träningsvärk i triceps sen gårdagens träning. Ont och skönt på samma gång, som alltid med träningsvärk, hehe. Får se om jag ska träna något imorrn med, eller åtminstone gå en liten promenad. Har ju rört mig bra i veckan ändå med tanke på all cykling! =)

Nu ska jag surfa runt lite och kanske se nån mer film!


Det tar sig lite va? :-)

Första försöket såg ut såhär. Och nu har jag jobbat lite mer så den ser ut på det här viset. Lite mer liv i den om jag får säga det själv


Senast shoppat

T-shirtar med tryck och jeans har nog alltid varit min stil skulle jag tro.  Eller vad säger ni som känner mig, är inte det är en riktig Emma-tröja? Dödskallar är ju dock min favorit, hehe.

Köpte den idag på stan. Visst var den ganska cool!

Mardrömsfärd

Jag hatar karuseller. Jag blir illamående, tycker inte om när det går fort och skulle nog åka pariserhjul på sin höjd. Sådana här saker gör ju att jag känner ännu mer aversion gentemot karuseller. Usch! Tänk att sitta i en vagn som lossnar och man brakar rakt ner i backen! Tur att ingen skadade sig så pass allvarligt att det var livshotande i alla fall.

Drar mig till minnes en händelse då en tjej fastnade i en karusell för flera år sedan också, minns inte hur det var men jag har för mig att hon klämdes ihjäl eller slungades ur eller så. Minns ni?

Missade pallplatsen med 1 poäng

Slutade som 4:a i Alicias tävling, hehe. Inte helt otippat så vann Elin såklart! =)

Tack till er 7 som röstade på mig i alla fall, hihi. ;-D

Lördagmorgon

Idag hade jag ju tänkt sova som aldrig förr. Gissa när jag vaknade? Halv 7, alltså sov jag en timma mer än på en vardag, haha! Låg och drog mig till 07 sedan steg jag upp. Har visserligen lyssnat på ljudbok på morgonen så jag har inte gjort många knop, men ändå!

Nu är Jens hemma även! Skönt! Idag ska vi hitta på något, har jag bestämt! Synd att det är ganska molningt och inte så varmt, bara ca 15 grader. Kan ju hoppas på att det spricker upp!

Ny design kanske?


Storytel - ljudböcker direkt i mobilen

Jag har glömt berätta att jag fick vara med i en ny Buzzadorkampanj. Nämligen Storytel. Det går ut på att man kan få ljudböcker direkt i mobilen genom att ladda ner ett program så man kan hämta information via webben. Där man kan klicka runt bland 600 olika titlar. Det fanns allt möjligt - från Camilla Läckberg till språkkurser på Thailändska. Lite kul, det kanske man ska prova :-D

Så här skriver Buzzador att tjänsten funkar:
Ljudböckerna strömmas till mobilen över mobilnätet, så du behöver inget extra minne på mobilen. Lyssning sker utan avbrott även om du förlorar täckningen eftersom programmet kontinuerligt buffrar cirka 7 minuter. Datatrafiken är kostnadsfri vid lyssning inom Sverige för kunder hos Telia, Tele2, Telenor, Tre och Halebop. Hos övriga operatörer tillkommer datatrafik enligt ordinarie taxor. Utomlands är datatrafiken inte inkluderad och nyttjandet kan bli mycket dyrt.

Det kostar 49 kr/veckan eller 169 kr i månaden för att få använda Storytel. Men det är ju ingen dyr slant om man läser/lyssnar på mycket böcker.

Om ni vill testa en vecka gratis så SMS:a bokbuzz till 71160. Då får ni all information om hur man installerar Storytelspelaren i telefonen. Den skall funka med de flesta mobiler. Och man kan enkelt säga upp abonnemanget direkt i läsaren. Det var väldigt lättnavigerat.

Själv ska jag lägga mig och lyssna på "Smuts" av Katarina Wennstam om en stund =)

Väldigt reklamrelaterat inlägg, men jag tjänar ingenting på om ni SMS:ar och får en gratisvecka ;-)

Vänner blir också film?

Serien Vänner verkar likt SATC också bli film! Jag har inte följt den serien slaviskt men visst vore det skoj att se den med. För man har ju plöjt x antal avsnitt och "känner" karaktärerna.

Jag tycker dock att mycket som görs om till film/serier ofta inte är klockrent. Som SATC, visst den var bra, men inte sådär superbra som jag blivit eggad av alla andra att tro.

Men vi får väl se om Vänner-filmen håller måttet helt enkelt, om det nu blir någon!

Appropå det. Ni vet David Schwimmer som spelar Ross, skall tydligen har regisserat Run Fatboy Run som jag vill se!

Nu ska jag äta igen :-P

PS. Jag har fortfarande inte dammsugit.... doh.

PS. 2. Märks att jag har tråkigt när Jens är borta och letar efter crap att läsa om på Aftonblaskan ;-D

Rösta på mig! ;P

Nu kan ni rösta på MIG i den här tävlingen eller vad man skall kalla det. Lite konstigt att några fick kollage etc och andra inte. Ja ni ser om ni klickar in på sidan. Snacka om att leda folk hur de skall rösta eller favorisera helt enkelt... tycker jag då. Klart man röstar på sådant man kan se och slippa klicka sig in på. Ska man göra sådant här borde det ju enligt mig vara lika villkor för alla.

Men men... Vet ju att jag inte har någon chans ändå mot kidsen som har flera tusen läsare om dagen. Alltid samma personer som vinner sådant där! =)

Men rösta ändå! ;-D

Innan kl. 22 ikväll!

Edit:
Tar tillbaka. Det kanske var så att hon inte hade hunnit göra till alla ännu ;-)

Tyra's kropp

Jag tycker Tyra Banks är snyggare nu än då hon vägde mycket mindre. Vad tycker ni? Klicka här för att komma till en artikel från Aftonbladet.

Annars har jag både tränat och ätit nu. Solen kikar fram igen också efter en störtskur för en stund sedan.. Ska nog sätta mig ute och läsa en stund. Sedan dammsuga.... suuuuuuuuuuck. :P

Helg!

Nu är det äntligen helg och det känns grymt värt. Men ni kan ju ge er fan på att solen gick i moln i samma stund som jag klev ut genom portarna på jobbet. Varmt är det dock. Som att gå in i en vägg när man går ut! Och lägenheten är inte så kall den heller kan jag ju säga.

Nu ska jag

1. Träna
2. Äta
3. Dammsuga

Måste fan dammsuga idag. Simmar ju damm här...

So tired

Ju längre in på veckan det är desto svårare är det att kliva upp på morgoen. Fan vad trött jag är på fredagar jämt. Så här var det då jag jobbade på VK också. På fredagarna släpade man sig dit...

Skall faktiskt ta bussen som gåt 6.45 idag. Det är svinvarmt ute redan (+20 i skuggan) och jag orkar inte cykla. Har så ont i baken och orkar inte bli svettig idag :-P Kanske får ork till att träna lite sedan istället! Ska köra styrkeprogrammet hade jag tänkt!

Nu blir det frukost till att börja med.

Helvetets kök

Äntligen är det dags för en ny omgång av Hells Kitchen. Jag sitter bänkad! Tallriken är återigen laddad med melon och jordgubbar!

Nu har jag förresten samlat ihop så mass många poäng att jag kan få min första biobiljett på Gratisbio.se! Men jag skall nog spara och samla så jag får presentkort istället :-D Gick ju ganska snabbt, har ju inte varit superaktiv heller! Grym sida helt enkelt :-) Jag menar, om jag ändå handlar på Ellos etc kan jag ju som sagt lika gärna gå via Gratisbio så samlar jag poäng och "får tillbaka" lite i slutändan!


Svårt att skiljas

Kjolen på bilden köpte jag i början på 2000. Min syster hade en likadan och kallade den för "Carrie-kjolen". Den har använts ett par gången men sedan blev jag för tjock. Idag var jag och fingrade på den i garderoben igen och tänkte att jag kanske skulle ta och sälja den ändå. Men så kom jag på att det kanske funkar att ha den med extremhög midja? Visserligen är det hög midja på den men inte så pass som på bilden. Ja ni fattar ...

Vad tror ni, kan man ha sådär? Kanske ett skärp till? Frågan är bara när jag skall använda den. Den är ju glansig och frasig i tyget och känns inte riktigt som ett gå-på-krogen-plagg. Eller?

Ny tunika! And I love it

Fick mina kläder från Ellos idag. Beställde ju massor före midsommar och bytte ju ut lite grejor. Bland annat denna tunika. Gillar den och färgen kändes somrig! :-) Användbar känns den. Ganska tunt tyg förvisso, så den är aningen genomskinlig. Men äh, skitsamma!

Ni kan ju bortse från mitt jobbsvettiga fejs!

Frän posé va? ;-)

4 dagar senare...

Började köra low carb/GI igen i måndags ju. Och hittills har det gått riktigt bra faktiskt. Jag sa ju att jag skulle trappa ner med kolhydraterna stegvis men jag har knappt ätit några "farliga". I måndags åt jag smörgås på kvällen, och i tisdags med. Men det gjorde ju inte så mycket. Havregrynsgröt åt jag till frulle igår men det gjorde ju inte heller så mycket. På det stora hela är det väldigt lite kolhydrater. Eller ja, visst får man i sig ändå via t.ex grönsaker etc så hjärnan går det ingen nöd på i alla fall :-P

Känner mig nöjd!

Igår när jag gick på affärern hade jag tankar på mörk choklad även, men jag köpte som sagt jordgubbar och melon istället! :-) Men visst, lite sug sitter i. Men det brukar ju försvinna relativt snabbt när man äter såhär.

Imorrn får vi se vad vågen säger. Väger mig så tidigt på morgonen dock så jag vet inte om det blir en rättvis bild. Jag väger vanligtvis några hekto mer tidigt på morgonen än vad jag gör t.ex vid 9.00. Men vi ser väl!

SOL!

Yes äntligen! Gud så varmt det var att cykla hem idag! Men det fläktade skönt i alla fall, för som vanligt blåser det ju i Umeå! Nu i dagarna + helgen är det "Sommaren i City" eller Cityfesten som det har brukat heta förut. Lite festivalkänsla, ungefär som Gatufesten hemma i S-vall,  men GRATIS alla dagar. Det är inte dumt. Nog för att artisterna inte är speciellt stora, men vad gör det... Blir ju lite liv och rörelse i alla fall! Igår spelade BWO i alla fall.

Som sagt sol idag och jag planerar att ta med mig min vän Stieg och sätta mig på balkongen med en skål jordgubbar och pressa efter lunch.

Sedan har jag 1000 andra saker jag borde göra också. Dammsuga, plocka undan i köket, sy upp ett par byxor, tvätta osv. Meeen det hinns nog ;-)

Första försöket!

Det vart väl inte 100, men man kan ju inte vara bäst på en gång ;-) Syns det att det är lite skugga på näsan och sådär? Det blev lite ljust...

Man måste väl göra lite skuggor i hela ansiktet så det ser mer levande ut och inte så platt...Hakan ser ju lite konstig ut tycker jag. Det får bli nästa projekt!

Aja, inte så pjåkigt första försök ändå! :-) Ser ni likheten med fotot? hahaha!

Ömma fötter

Idag har jag:
  • Vardagsmotionerat i 5 timmar (jobbet där jag rör mig 90% av tiden)
  • Cyklat 1 mil
  • Promenerat i 85 minuter
Jag är rätt nöjd! På vägen hem från prommen så gick jag in på Konsum och handlade hem lite grönsaker. En halv melon, jordgubbar och rostade jordnötter fick också följa med hem. Det skall jag festa på ikväll!

Ösregn

Skulle det inte komma en värmebölja den här veckan med massa sol? Inte här tydligen, för här vräker regnet ner för tillfället. Trist... Men men, man får roa sig inomhus!

Jag har blivit inspirerad av de som är grymma på att illustrera digitalt så jag håller på att försöka med en bild på mig själv... Det går sådär, haha! Men övning ger väl färdighet antar jag! Får se om jag törs visa den sen :P

Skall ta och göra lite mat snart. Blev en ganska fattig lunch i form av tonfisk och lite grönsaker. Måste handla hem mer grönt så jag kan fylla ut magen lite mer!

Nominerad?

Döm om min förvåning när jag kollar min knuff-widget här på sidan, där man kan se vilka som länkat till min blogg och sådär. Ser att jag blivit nominerad i kategori nummer 9 "best webdesign" i Alicias blogg. Ni får scrolla ner lite, det var ett långt inlägg med massor av kategorier. Undra vem som nominerat mig? =) Kul i alla fall!

Fattar det som att man skall rösta den 4:e juli, eller om det är fram till den 4:e? Men ni röstar väl på mig va? ;-)  Har dock en känsla av att superduktiga Nevnarien kommer vinna ;-)

Mitt i veckan

Onsdag idag vilket innebär att halva veckan snart är gjord! =)

Igår skulle jag vara duktig och lägga mig redan vid 22.30 då Morden i Midsummer var slut. Men jag låg vaken ändå och kollade på Sex and the City till klockan 00. Sedan tog det ett tag innan jag somnade så det blev återigen inte mycket sömn. Borde för optimal funktion dagen efter somna åtminstone 23 så man får sova 6.5 timmar i alla fall. Men, men.

Ikväll är det Project Runway igen. Ska bli intressant att se vad deltagarna hittar på för kreation till Sarah Jessica Parker!

Nu iväg på cykeln (min bak värker idag med).

Långa dagar

Just nu känns det nästan som klockan är närmare 22 än 19. Blir ju så när man börjar jobba så tidigt! Bra är det ju för om man vill så kan man ju få mycket uträttat. Idag har jag inte gjort någonting dock. Bara slappat framför datorn och tv:n.

Imorrn tänkte jag försöka träna igen och eventuellt gå en sväng på stan. Jag får se. Vet inte vad jag ska göra där men tänkte att det kan vara kul och kika lite om det finns något kvar på sommar-rean, hehe. Inte för att jag borde slösa bort mina pengar... men ändå! Nåt litet fynd kanske ;-)

Imorrn ska jag på det andra jobbstället... där de hade en lynnig hund som bara skällde och morrade på en. Hoppas de tar reda på den så jag inte blir ensam med den...

All done.

Nu har jag kämpat mig igenom alla avsnitt av Grey's som finns och jag kan konstatera följande:

  • Meredith har sjukt smala ben
  • Jag är missnöjd över att Dr. Burke inte kommer medverka något mer (han fick väl sparken?)
  • Cristina & Dr. Bailey är mina favoriter :P

Tisdag

Jahapp. Då har man gjort sitt för idag med! Fasen vad min bak gjorde ont i morse då jag skulle cykla iväg! Trodde fan jag skulle få stå hela vägen, hahaha! Men den vart uppvärmd efter några minuter och gjorde inte fullt lika ont efter ett tag:-P

Vet inte riktigt vad jag skall roa mig med resten av dagen. Borde städa lite här hemma också, men jag får se om jag ids. Man blir ju lite lätt less på att städa om man säger så!

Hade förresten en skitkonstig dröm inatt. Något om att jag var tvungen att stänga massa dörrar. På jobbet är det så att man måste stänga en dörr för att komma genom en annan (säkerhetsskäl) så det var säkert därför. I alla fall så steg jag upp mitt i natten och stängde sovrumsdörren! Haha.. Jag minns det lite vagt när jag vaknade.

Nu blir det lite lunch!

RSS 2.0