Fredags-TV

Blev alltså lugnt ikväll. Skönt! Kikade på lite serier och sedan blev det filmen Monster på Kanal 9. Hemskt att det har hänt på riktigt. Sjukt att mörda folk givetvis men hemskt också vad som kan driva folk till att göra sådär (övergrepp etc.) Charlize Theron var i alla fall fenomenal. Hade inte sett den där filmen förr heller så det var ju inte så dumt!

Nu skall jag göra chokladmousse innan sänggåendet. Den skall stå över natten nämligen!

God Natt med er! :-)

Fläskfiléspett med myntasås

image804 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
3 msk tamarisoja (jag tog vanlig japansk soja)
600 g fläskfilé
salt och svartpeppar

Myntasås
2 dl creme fraiche
0.5 dl hackad färs mynta
1 liten finhackad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på grill (250 grader). Skala och hacka/pressa vitlök och riv ingefäran. Blanda med rapsolja och soja och krydda med salt och peppar. Låt marinera i 30 min och grilla sedan i ugnen ca 10 minuter.

Blanda ihop ingredienserna till myntasåsen och smaka av med salt och peppar.

Färdigt att servera! Funkar till exempelvis potatis eller ris. Eller som det är, med en god sallad. På bilden här blev det en tråkig sallad dock och äckligt upplagt. Men det fick duga! :-)


And I'm watching you

X-ray Specs

Riktig vinter ute

Det är mycket snö och kallt ute idag. Det riktigt bet i kinderna imorse när jag var ute. Lite mildare nu förstås, men ändock! Vi har varit på Maxi och handlat lite nu. Skall göra chokladmousse till imorgon hade jag tänkt. GI-recept det också, men inte speciellt nyttigt ändå förstås. Men det får bli den enda utsvävningen imorgon. Skall undvika alkohol och snabba kolhydrater. Lägger ut receptet när jag prövat det!

Nu ska jag fika lite innan jag tar itu med lite dammsugning som sagt. Skulle ju ha gjort det tidigare, men jag råkade somna en stund, hehe. Så går det när man sover för lite på natten. Jag tror jag somnade 01 inatt. Blir nog en tidig kväll idag.

Skall ta itu med att göra en layout till bloggen i helgen också. Det är väl på tiden va!


05.30


God Morgon! Här har ni en som redan varit vaken i över två timmar, hunnit jobba och är nu redo för en rejäl frukost i sann GI-anda. Äggen står på spisen och jag ska ta och koka lite tevatten, tror jag. Magen vrålar efter mat.

Sedan får det nog bli en vända med dammsugaren här hemma med. Ser förjävligt ut igen. Dessutom är det skönt att få rent innan helgen! Efter det skall jag roa mig med serier så det står härliga till!

Ikväll blir det nog bara lugna puckar med en film eller så. Imorgon ska vi ju på den där skoter-grejen och efteråt snackade jag om gemensam middag med Nicklas och Erika!

Men nu är det som sagt dags för frukost!

Ta ta!

Tidigt imorgon igen?

Funderar på att kliva upp råtidigt imorgon igen för att gå och jobba. Om jag lyckas återstår att ske, men det betyder ju att jag bör lägga mig och sova nu. Men det skulle ju vara skönt, göra bort jobbet och sedan slappa resten av fredagen! Inte dumt alls.

En läsare vill ha något recept utan "massa konstiga saker". Jag vet inte riktigt hur hon menar? Jag tycker inte maträtterna jag lagt ut hittills är speciellt konstiga förutom att de är GI-vänliga då! Men jag får väl försöka göra något som liknar pannkaka eller korv och makaroner.

Något som är konstigt däremot - det är skånska ;-)


Hänger ni med? Hehe.

"Pittamad"?!

Yeah!

Efter ett par dagar med ganska många uppdateringar (jag har ju inte så mycket liv) så ligger jag där! På mest aktiva-listan.

Vilken tönt jag är.


Klicka!

Body Attack

Vilket pass! Svetten sprutade, hjärtat var på väg att hoppa ut genom bröstkorgen och benen ville inte riktigt hänga med på slutet. Men ack vilken skön känsla man har nu efteråt!

Det var mycket hoppande och skuttande i aerobics-anda men ganska enkel koreografi. Det hela gick väl ut på att man skulle bli så trött som möjligt, hehe. Kände att jag fick ont under fötterna av att hoppande på tårna, men instruktören tipsade om att använda löparskor på såna pass istället så skulle det bli mycket bättre. Får ta med dem nästa gång då! För nog ska jag våga köra en gång till :-)

Vill ni läsa mer om Body Attack så kan ni klicka er in på Les Mills webbsida här

Bokrea

Gick en sväng på stan, som sagt. Kom hem med ytterligare en GI-recept-bok! Så nu ska här testas nya recept framöver!

Beställde också Stieg Larsson-böckerna. Jag är väl den siste i Sverige att läsa de böckerna. Jag vill helst ha pocketböcker istället för inbundna och det fanns knappt att tillgå på rean i stan så det fick bli en beställning. Beställde även ytterligare en GI-bok där. Den hette nåt med GI-recept för vardagen, vilket låter lovande!

Nu är det sluthandlat... tills (om) jag får ett riktigt jobb!

Torsdag.

Som sagt. Skriv vem du är, du som läser! Ynkligt att bara två personer har gett sig till känna, två som ändå brukar kommentera då och då :-)

Hur som helst. Torsdag idag, och träning står på schemat. Ska bli nice att röra lite på fläsket igen. Funderar på att ta en vända på stan. Inte för att jag har råd att köpa något, bara för att kolla lite! Det enda jag ska köpa i så fall är lite frön till dagens middag.

Usch, jag känner mig så bedrövligt fattig. Så här lite pengar har jag nog inte haft sen... Näe, jag har nog aldrig haft så här lite pengar på mitt konto någonsin. Suck. Får hålla tummarna för det där jobbet jag var på intervju för, men det känns hopplöst. Kan bara tänka mig hur många sökande de hade.

Well, vi hörs senare!

Nya läsare

Fasen så skoj hörni, att fler och fler hittar hit till mitt lilla hörn av Internätet! Skulle vara skoj att få veta vilka ni är och varför ni läser. Ni är ju som sagt inte så pigga på att kommentera, vilket är trist när man bloggar! Eller hur?!

Ni gamla läsare får också ge några uppskattande ord om ni vill! :-P

Så! Skriv gärna vilka ni är, lämna egen bloggadress om ni har (alltid kul med nya bloggar att följa), om ni känner mig eller inte och varför ni återkommer hit!

Eller bara ett enkelt "Hej, här är jag" :-)

Det är väl inte så mycket begärt!


Indisk kycklinggryta

4 portionerimage77
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 litet blomkålsstånd (eller ta fryst)
olivolja
1 msk curry
2 tsk spiskummin
1 burk krossade tomater
8 dl kyckling- eller grönsaksbuldjong
1 dl rostade solrosfrön

Tillbehör: Grekisk eller turkisk yoghurt

Tillagning

Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök samt bryt blomkålen i lagom stora bitar. Bryn kycklingen i lite olivolja så de får färg. Tillsätt all lök, curry och spiskummin och rör om. Häll i krossade tomater samt buljongen och låt koka ca 15 minuter. Lägg sedan i blomkålen och låt det koka ytterligare 2 minuter

Strö över solrosfrön och servera med en klick youghurt

Tips: Var lite försiktig med buljongen. Häll på lite i taget för att se hur vattnigt det blir. Man vill ju inte att det ska bli soppa!

Dagens höjdpunkter

Kastrullerna står och puttrar på spisen. Håller på att tillaga Indisk kycklinggryta idag. Recept kommer antagligen senare! Sedan ska jag iväg och städa och efter det blir det Top Model!

Vilken kväll!

Snö

Hej och hallå allihopa.

Idag snöar det som fasiken här. Tråkigt. Jag ville ju att det skulle börja smälta nu! Men eftersom klimatet är så lynnigt så lär det väl smälta och bli is om någon dag eller så.

Jag har ingen aning om vad jag skall hitta på idag, förutom att jobba senare. Men någonting ska man väl hitta på kanske. Är det bokrea i stan nu? På bokus.se mfl har det väl redan dragit igång vill jag minnas. Skulle köpt mig ett par böcker så man kan roa sig ett tag framöver. Men jag känner mig inte så peppad på att gå ut i blåsten och snöyran...

En vidrig grej, förresten. Vaknade inatt av att den ena katten satt och hulkade i sovrummet. Sedan kräktes han nog upp den största hårboll jag sett. Ungefär som att vi människor skulle pressa ut en grurka genom munnen. Stackarn, det kan inte ha varit skönt.

Nä dags att ta på sig något annat än morgonrocken kanske. Hah!


Core

Jag dividerade lite huruvida core är bra eller onödigt med en kompis. Kompisen hade hört på vårt gym att det var onödigt med core eftersom man kunde träna magen och ryggen lika bra på övriga pass. Eftersom jag tyckte det lät konstigt kollade jag upp det med en diplomerad hälsorådgivare samt aerobicsinstruktör. Hon svarade mig såhär:

jag blir alldeles upprörd när du skriver att dom på ditt gym har sagt så. core är en suuuuuperbra träning. core betyder kärnhus på engelska. det vill säga det som sitter i "mitten" och håller ihop allting. på människor är det vår bålstabilitet. det vill säga alla muskler som ligger runt magen och ryggen runt vår ryggrad. det är enormt viktiga muskler för vår hållning och allt vi gör. all vår styrka och balans sitter i bålen. träna core !!!!!! de gör aldrig samma övningar i ett corepass som du gör i en BP klass. det känns trist att det finns såna instruktörer på marknaden som ger så felaktig info till dig. kör så det ryker och lycka till !!!

Skoteruppvisning

Jag har nog inte skrivit det, men på lördag ska vi iväg och kika på någon slags skoteruppvisning. Tydligen ska det sättas nåt världsrekord och sådär.

Jag vet inte varför jag gick med på det. Jag är helt ointresserad av dessa fordon.

Ahh

Powerstrike idag igen. Det gick bra och det var härligt när svetten rann och brände mig i ögonen. Har ni fått svett i ögonen någon gång? Det svider som satan vill jag lova för er som inte upplevt denna härliga känsla.

Så, veckans första pass avklarat. Nu ska jag bara släpa mig till två till! Eller släpa är väl att överdriva, det är ju rätt skoj. Men ibland efter maten är det ju snudd på paltkoma och då lockar soffan på mig med löften om en skön filt, dåliga kvällsrepriser och hur spännande det är på insidan av ögonlocken. Men icke! Idag stog jag emot.

Hur som helst så brände det som fan i min högra axel idag när vi stog och slog. Men inte så värst mycket i vänster. Undra om det beror på att min vänstra sida är starkare än min högra? Och hänger det kanske ihop med att vänster sida är större än den andra? Exempel, min vänstra vad är någon cm tjockare än min högra, likaså låret osv. Tydligen är det ofta så, att vänstersidan dominerar. Jaja. Något sammanhang har det antagligen.

"Arbetsintervju"

Jag var på en slags intervju idag för ett jobb jag har sökt. Hon berättade om vad företaget gör och visade massa papper. Och det verkar visserligen helt okej... men det var så yrt. Det sprang folk ut och in hela tiden där vi satt och hon frågade ingenting om mig. Antingen tyckte hon inte att jag gav tillräckligt bra första intryck så hon bemödade sig inte ens att fråga saker om mig eller varför jag sökt jobbet, eller så gör de ungefär likadant med alla.

Jag vet inte. Det känns väl varken bra eller dåligt! Det kan gå hur som helst. Fast jag satt nog mest och såg dum ut och försökte skratta lite jag med medan någon yr kvinna sprang ut och in hela tiden.  Jag frågade lite om lön och sådär, men det ville hon inte säga förrän i nästa steg av rekryteringen. Men de ville inte ha någon överkvalificerad i alla fall. Antagligen för att de inte vill betala ut så mycket i lön ... Förvisso kräver jag inte så mycket nu, huvudsaken jag får en inkomst. Men vad ska man lägga sig på om de frågar en. Det vet jag inte.

Dock verkar de ju i alla fall ha skoj där så det skulle säkert vara roliga människor att jobba med. Men som sagt, jag gick därifrån ganska förvirrad! Haha.

Aja, vi ser väl.

Vad är grejen...

... med att klä upp sig till tänderna, på krogen?

Jag satt just och kikade på såna där krogbilder/mingelbilder på Nightlife.se. Alltid lika skoj om man ser någon man känner. Hur som helst möts jag av en miljard bilder på tjejer. Inte direkt ovanligt men över hälften av tjejerna är klädda i små söta cocktailklänningar och platåpumps som till och med "Annika" (Sundsvalls svar på Babsan, hehe) skulle få ont i fötterna av.

Jag säger inte att det är fult, nej det är väl rent av snygga kläder! Men jag ser inte grejen med att strutta runt i en klänning som mer passar på någon finare tillställning än på krogen (av alla ställen). För på krogen knuffas och spills det. Har man otur får man inte sitta på hela kvällen och då kan minsta lilla klack på 3 centimeter göra att man vill gnaga av sig fötterna innan man kommit hem. Då hjälper Scholl party-feet föga.

Nej. Bekvämt ska det vara och hyfsat tåliga kläder så man inte måste grina när den fulla grabben i baren spiller över en när han kommer vinglande med fyra öl i sina nävar. Lagom klack är också att rekomendera så man kan dansa natten lång. Sneakers är ju faktiskt att föredra. Men det passar ju som inte till cocktail-stass!

Så på med jeansen och ett linne från H&M så är kvällen räddad!

Okej...

Bloggen som ligger etta på aktiv-listan har skrivit 14 (!!) inlägg idag. Ingen idé man ens försöker tävla! Meeen knappt några kommentarer. Så jag fattar fortfarande inte. Alltså går den framförallt efter antal inlägg? Jaja, nog om det.

Förresten hörni. Jag, den obotlige nagelbitaren, har knappt tuggat på dem sedan 1:a januari. Det tycker jag är en bedrift! Men jag kommer på mig själv ganska ofta med att föra händerna till munnen och nästa börja bita. Så än har jag inte vant mig av med det. Dessutom har det blivit att man halvt gnagt av en nagel då den rispat sig. Fördelen med längre naglar: Mina fingrar ser snyggare ut och inte riktigt lika korvaktiga. Nackdel: Jag river mig själv hela tiden!

Äh. Är väl lika bra jag går och lägger mig så jag inte sover till 11 imorgon med.

God Natt!

Räk- och chiligryta

Den här rätten är verkligen supergod! Enkelt och framförallt snabblagat. En klar favorit här hemma!

4 portionerimage76
1 gul lök
1 knippa salladslök (purjolök funkar också tycker jag)
1 vitlöksklyfta
2,5 cm färsk, finhackad ingefära
1-2 pepparfrukter
4 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
1 tsk spiskummin
1,5 tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
1,5 dl grädde
1 knippa färsk koriander (glömde köpa så jag kryddade lite med torkad istället)
500 g skalade räkor
salt och vitpeppar


Tillagning:
Skiva löken, finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukterna. Hetta upp oljan i en stekpanna/gryta och stek lök, vitlök, ingefära och pepparfrukt på svag värme i ett par minuter. Krydda och blanda i currypastan och rör om i någon minut. Tillsätt tomaterna och vatten, koka upp och sänk sedan värmen. Låt det koka ca. 10 minuter och tillsätt sedan grädden och färsk hackad koriander och låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och smaka av med salt och vitpeppar. Krydda eventuellt mer om du vill.

Servera med en klick raita, eller bara lite turkisk yoghurt om man så vill. Ät och njuuuuut. För den som gärna vill äta något till så rekomenderar jag bulgur.

Jag vill också va mä!

Hur hamnar man på Mest Aktiva-listan på webblogg.se? Jag tyckte jag skriver som en dåre men inte är jag med där i alla fall! Och de som är med skriver inte överdrivet mer än mig. Hur lyckas man hamna där? :-) Vad går statistiken efter?

Planering

Jag skall försöka göra en matplan för den här veckan. Då blir det nog enklare att inte sväva ut i kolhydratsträsket. Skall sätta mig med mina receptböcker nu strax och skriva upp! Sedan är det bara att fara och handla. Nu när vi har bil kan vi ju faktiskt storhandla utan att det känns jobbigt att kånka kassar på bussen.

Träningen då? Med största sannolikhet blir det Powerstrike med Linnéa imorrn igen. Sedan har jag också lagt in Body Attack i träningsdagboken. Ska försöka få med mig nåt sällskap på det också! I övrigt vet jag inte riktigt. Skall träna en gång till i alla fall. Men vad, är frågan! Kanske ska klämma in några minuters crosstrainer också. Det var längesen!

Måndag - alltid lika spännande

Hej allihopa!

Ny vecka, i vanlig ordning och det händer inget särskilt i mitt lilla liv. Jag sov skitlänge idag, rent ut sagt. Och det var grymt värt det. Därför blir det nu frukost, sedan ska jag läsa bloggar, vika tvätt, duscha och kolla lite på platsbanken. Men ni lär ju höra av mig lite senare!

Cheerio!

Tvätt, dåliga vanor och videoblogging

Jag somnade ju såklart tidigare idag. Skulle kika på en film på TV mitt på dagen men det var ju intressantare att kolla vad som hände innanför ögonlocken istället, hehe. Vaknade av att Jens kom hem med den kycklingsallad till mig. Gott. Drack dock läsk till... Inte bra alls.

Har helt kommit ur min nyttiga fas alltså. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att inte falla tillbaka i träsket gång på gång. Jag skäms över mig själv. Känns som att jag varje dag vräker ur mig om att jag ska börja om etc. Men misslyckas. Måste motivera mig på något bra vis. Vill inte gå upp alla kilon jag gått ner. Snacka om misslyckande i så fall...

Har tvättstugan idag med. Boring. Tycker bättre om att ha tvättstugan mitt på dagen så det är bortgjort. Men det blir gött med lite nya kläder. Det ekade tomt i troslådan kan jag ju meddela.

Vad händer i veckan då? Jo jag ska väl ta tag i min viktjakt återigen, träna lite, jobba och försöka promenera en del. Det ilar fortfarande i mina öron, växelvis mellan höger och vänster så jag håller bara tummarna att det går över. Det är mössa som gäller i alla fall så det inte blåser rakt in i dem.

Har suttit och glott på videobloggar nu på Youtube. Lite roligt ändå. Hehe... tänker inte hänga ut någon speciell men de flesta handar ju om samma saker. Tänk om jag skulle videoblogga?! Det kommer aldrig att ske, men det skulle bara vara fyllt med svordomar och massa epa-funderingar.

Nä nu blir det nog någon film!

Hej på er!

Husmusen gör comeback

Den första blogg jag följde på riktigt var Husmusen. Och det är med glädje jag kan meddela att hon nu skall börja blogga igen :D

Något nytt

Köpte en lång topp med luva igår på H&M. Mjuk och skön! Vet inte när jag köpte något på H&M's vanliga avdelning senaste. Men det kändes bra. Även om det är största storleken (Large) :-P


Klicka

Den hänger kanske inte så snyggt men det ser bättre ut på! Slutar nedanför rumpan ungefär!

Trött så trött

Igår grillade vi för första gången i år. Snacka om att man började längta till sommaren ännu mer! Sedan blev det en och annan öl och innan jag hann reagera blev det utgång. Jaja... Det var ju ett tag sedan man var ut så det fick väl vara godkänt då!

Idag är jag astrött. Och så ilar det lite i mitt ena öra. Lite rädd att en öroninflammation är på gång. Hade det för något år sen eller två och det är inte nice.

Nu ska jag slänga mig framför tv'n en stund. Lär väl somna under filten!

Cheerio

Ah, skönt

Gick bra idag med på träningen! Var en annan kille som hade det och jag tyckte det här passet var roligare än sist. Men inse hur jobbigt det är att mata snabba slag på en säck i en evighet (känns det som) och sen gå ner och göra armhävningar för att sedan upp och mata igen. Mina armar skakade kan jag ju säga.

Träningsveckan har ju varit rätt bra ändå måste jag säga.

Måndag: Kort promenad bara
Tisdag: Powerstrike:
Onsdag: Promenad
Torsdag: RPM
Fredag: Promenad
Lördag: Powerstrike
Söndag: ?

Visst, jag kan anstränga mig mer. Men man måste ju också tänka på att lägga sig i ett slags tempo som man orkar hela tiden. Ja visst, man kan träna sex gånger i veckan och minska i vikt som tusan. Men sen då? När man tror att man kan dra ner på träningen för att man blivit smal? Ja då lägger kroppen på sig igen. Så jag försöker hitta någon slags balans och tre gånger i veckan känns rätt bra tror jag. Något som man kan köra "resten av livet".

Men nog kommer jag säkert köra mer ibland jag med. Men tokträna ett kort tag funkar ju inte så bra. För mig kan det då bli lite av varannan vecka syndromet. Träning 5 gånger ena veckan och bara 1-2 gånger nästa. Det blir ju lite epa då. Jaja. Ska i alla fall försöka hålla på att inte träna mindre än 3 ggr i alla fall. Blir kanske 4 ibland också om jag ska köra crosstrainern.

Lördag

Har just avnjutit en frukost bestående av stekt ägg toppat med tacoköttfärs, ost, lite creme fraiche och grönsaker + ett stort glas kranvatten. Ska gå iväg på Powerstriken om en timma ungefär. Maten hinner precis smälta lagom mycket. Appropå kranvatten. Igår när vi handlade så var det ett par där som köpte ca åtta 1,5 liters  flaskvatten, "Premier" eller vad det heter. Hur dum får man vara?

Inatt somnade jag som en klubbad säl alltså. Sedan sov jag tills solen bländade mig i ansiktet. Skönt. Känner att jag nog borde sova tidigt ikväll också för helt utvilad känner jag mig inte. Först natten till torsdag då jag somnade 04 på natten och sedan att jag klev upp så tidigt igår. Men imorrn ska jag nog sova läääänge! :-)

Nu ska jag poppa lite taggande musik och klä om!

Cheerio!

Nattuggla

Nu sitter jag här fast jag borde sova. Men tänkte blogga en sväng innan jag kryper till kojs! Jens var ju som sagt och hämtade bilen idag. Vart riktigt bra med färgen och allt! :) Den luktar helt nytt och har nu gått endast 6-7 mil :-P Instrumentpanelen är stilren och snygg, och det är king att man kan stoppa i ett USB-minne så man kan ha hur mycket låtar som helst i stereon, istället för att kånka massa cd-skivor.

For iväg och handlade. Hämtade Patrik som fick provköra samt åkte hem till Lotten i samma veva och visade bilen samt fikade lite. Sedan åkte vi till Nicklas och Erika och hängde där ett tag. Himla snällt av Nicklas att fixa bilen så vi fick den en vecka tidigare än normalt! :-D

Imorrn ska jag träna Powerstrike, och sedan har jag ingen aning om vad som sker. Någonting blir det väl antagligen.

Nu blir det verkligen säng. Har varit uppe 19 timmar snart... gäsp.

God Natt (eller god morgon kanske, för er som lagt er i vettig tid och som läser på morgonkvisten!)




Did it

Klockan ringde 05.55 och jag hade strategiskt placerat den i sovrumsfönstret så jag var tvungen att kliva upp för att stänga av den. Klädde på mig, borstade tänderna och drog iväg. Det var bara jag och en ensam joggare ute plus några budbilar.

Kom hem för en stund sedan. Skall äta lite frukost och sedan slappa resten av dagen. Kanske blir lite städning hemma också. Eller ja, dammsuga måste jag för Vincent har ålat sig in i eldstaden och haft ut aska på plattan framför den. Jippie. Men först mat, som sagt.

Nöjd och mör

Gick ju hur bra som helst på träningen idag. Peppar man sisådär en halvtimma innan med massa musik så kan det aldrig gå fel!

Jag kom hem och duschade, mixade en smoothie och bänkade mig framför Skipper-häxan. Tråkigt avsnit idag med Babsan ändå :-P Sedan roade jag mig med Gordon Ramsey's Kitchen Nightmares och nu är det väl dags att sova.

Jag undrar om jag kanske skall tvinga upp mig själv runt 06 imorgon och köra en tidig städrunda. Börja 07 och vara klar strax efter 08. Skönt att få det undanstökat!

Imorrn får Jens hämta bilen! Och då måste vi ju cruisa runt!

Natti

RPM

Ombytt och klar. Nu finnes ingen återvändo. Benen skall trampa utan dess like och svetten skall spruta som aldrig förr. Det är bara köra.





Bra koll?

Loggade in mig på Bloggkoll.com nyss för jag glömde ju såklart av den där sajten efter mitt senaste inlägg, ni vet. Jag hade i alla fall klickat i massor med bloggar där som jag hade tänkt följa. Och nu stog det 100 att det fanns 100 nya inlägg.

Jag gav upp.


Torsdag

Inatt låg jag och läste... till klockan 4! Det var ju så spännande så det gick inte att lägga ifrån sig boken. Därör blev det verkligen sovmorgon idag. Vaknade dock först vid 9 och kände mig förrädiskt pigg. Låg och drog mig lite och somnade givetvis om. Vaknade för 45 minuter sen ungefär. Jaja, fick ju sova tillräckligt många timmar i alla fall!

Grått och tråkigt ute idag igen. Längtar till våren nu. Ni vet när marken är helt bar från is och Utemiljö-gubbarna har börjat sopa bort allt grus från backen! Man kan gå i sneakers utan att vara rädd för att bli dyngblöt om fötterna! Man behöver inte pälsa på sig mössa och vantar utan det räcker med en jacka. Ahhh...

Vidare - Jag funderade ju på att träna idag. Nu känns det inte lika säkert längre. Jag borde verkligen köra men det känns segt. Har varit borta varje kväll den här veckan. Men förvisso, det är ju bara 45 min, sedan är man hemma igen. Ska försöka släpa mig iväg ändå! Bara jag hinner hem och kan kolla på Häxan Skipper så är jag nöjd ;-)

Nu får det bli en kombinerad frukost och lunch.

Mixat

Fasen så ofta jag bloggar. Men det är väl kul, säg?

Städningen gick bra idag måste jag säga. Hade lite mer flyt än sist. Sedan steppade jag hem på lätta ben och nu sitter jag och inväntar Top Model. Skönt med sån där intelligensbefriande TV.

Käkade det här till middag idag. Hittade receptet via Miss XL's blogg! Tyckte det var helt okej faktiskt! Och det blev ju massor över. Perfekt för då slipper jag laga mat imorrn! Nu har jag ätit fisk två gånger på 4 dagar, helt klart godkänt. Har en känsla av att jag kommer sleva ur en tonfiskburk innan veckan är slut också :-P

Ryggen spänner som sjutton nu förresten, beror väl mest på träningen antagligen, kanske lite på städningen också. Imorrn tror jag att jag ska köra ett RPM-pass. Och så har jag och Linnéa bestämt Powerstrike på lördag igen. Undra om jag ska spana efter några hanskar imorgon kanske. Någon som vet vad de kan kosta på ett ungefär? Behöver bara ett par enkla som duger till träning 1-2 ggr i veckan. Aja, Stadium får sig nog ett besök i alla fall!

Nu ska jag mixa ihop en proteinsmoothie och bänka mig framför TV'n en stund

Cheerio

Snart ...

... står den i vårt garage! Bara ett par dagar kvar.

image74

Fejk eller på riktigt?

Vad tror ni om den här bloggen? Gör han det där på riktigt eller är det bara fejk för att marknadsföra piller som sägs hjälpa till vid viktminskning? Kanske lite både och? Ja givetvis vill de marknadsföra sina produkter, men är de helt ärliga i fråga om effkten, är frågan.

I alla fall, jag läste igenom och kände bara (om det är på riktigt): Näe, vad håller karln på med? Han trycker pizza efter pizza och kompenserar med att trycka i sig massvis med tabletter för att inte gå upp i vikt av sin flottiga kost. Hur vore det att bara skippa pizzorna och subwaymackorna. Då trillar nog kilona av ändå.

Personligen tycker jag det känns som att de vill lura in människor på hans tänk där.

Bara jag tar mina VitalSlim så kan jag äta pizza, semlor och baguetter. Bara jag äter mina piller så gör det inget att maten jag stoppar in i munnen innehåller massa skit, för jag går ju ner i vikt ändå. Resten är skitsamma.

Och är man desperat - klart man går på det! Om man testat allt så är det inte så konstigt om man väljer att betala för det.

Men... ett abonnemang på det där kostar 999 kr per halvår. Nästan 2000 per år alltså. Köp ett träningskort för de pengarna istället så kanske ni får lite muskler på köpet!

Ähhh!

Ahh.. ljuva värk.

Skönt med träningsvärk idag. Det spänner mest över ryggen och på sidorna faktiskt. För tillfället har jag nyss avslutat en sen frukost och skickat in en jobbansökan. Skam den som ger sig! Kommer ju faktiskt upp ett par jobb i veckan man kan söka så det är väl bara att skicka på. Det skadar ju som sagt inte.

Äsch. Blir nog mer bloggande sen!

Måttat

Satt och kikade lite på mina kroppsmått nyss. Och inser att jag har ju minskat en del i alla fall. Vågar (töntig som jag är) inte skriva ut mina mått men jag kan ju i alla fall skriva ut hur många centimeter som försvunnit på sedan november 2006.

Det var då jag mätte första gången. Men jag tog ju förvisso inte tag i det här på riktigt förrän i slutet på september 2007. Så det mesta har väl försvunnit mellan september-25 januari skulle jag tro. I samband med viktminskningen. Det har ju inte gått så superfort, men ändock! Here it goes.

Mått från 25/1 2008:
Midjemått:
-10 cm
Mage (runt naveln): -8 cm
Under bröst: -5 cm
Lår: -2.5 cm x2
Vader: i princip oförändrat. Kanske några milimeter hit eller dit.
Summa: -28 cm

Det är dags att mäta sig igen snart! Men jag tror jag väntar till 1 mars eller så! Målet är att förlora mellan 12-15 cm till i midjan innan jag hade tänkt ge mig (oavsett vikt). Det behövs! Men vad "slutresultatet" blir, det vet jag inte :-) Kanske mer, kanske mindre.


Nice

Sådär, nu har jag tränat och det gick ju faktiskt riktigt bra. Kommer nog har träningsvärk i axlarna imorrn. Kände hur det brände när jag stog och slog mot bagen! Men det är skönt det. Synd bara att det kommer bli jobbigt att städa kontor imorrn... :-P

Jag hade lite problem med balansen när man skulle stå och sparka flera gånger utan att sätta ner foten emellan plus att jag inte riktigt kunde göra upphoppen på slutet så bra. Knäet sade ifrån (som det alltid gjort sen jag var 13 vid sådana där övningar).

En sak är i alla fall säker. Ska jag köra Powerstrike en eller flera gånger i veckan så lär jag nog skaffa egna handskar. Kan säga att lånehandskarna inte luktar hallontårta i alla fall. Uff. Gammal svett.

Nu blir det dusch och kanske lite läsning i bok eller så!

Tisdag = träning

Ikväll ska jag och Linnéa köra Powerstrike Impact. Kommer nog kännas i armarna och benen imorgon har jag en känsla av!

Middag idag blir någon form av biffar. Har inte bestämt riktigt än hur de skall tillagas, men det blir kanske dijonsenap i trots allt! Ska googla på lite recept.

I övrigt händer inte så mycket mer idag. Platsbanken har jag besökt ca 10 gånger och alla bloggar har jag läst ungefär lika många. Uttråkad? En aning!

Bloggkoll?

Det här med sajten bloggkollse har jag inte riktigt fattat. Ska man gå in där för att se när de bloggar man läser senast har uppdaterats? Eller ja, klart man ska! Men är det inte enklare att ha en sån liten RSS-rullgardin här uppe i webbläsaren? Så slipper man logga in på någon sida?

Anyway. Jag gick väl med jag också. Eller jag var redan tillagd av någon (eller hur det nu funkar?) men om ni som inte följer min blogg vill ha koll så kan ni klicka på den lilla bildlänken jag la till i menyn här till höger!

Wake-up light

Tror ni sådana fungerar? Vaknar man mindre "smärtsamt"?


Sådärja!

Kvällens arbetspass avklarat, och det gick väl... sådär... Haha! Det är lite svårt att veta hur noggrann man skall vara och sådär måste jag säga. Får väl se om det blir några klagomål efter dagens runda då, men hoppas inte.

Har insett att det inte kommer gå så bra att spara naglar om man ska jobba med sådant här dock. Skurnaglar kommer det bli. Ja jävlar.. Nej.. man kanske skulle kolla lite på platsbanken... heh.

Skumt väder.

Imorse var det mulet när jag steg upp för att lite senare spricka upp och bli riktigt fint väder. Just när jag började fundera på att eventuellt ta en lite promenad så ser jag hur det börjar blåsa upp och helt plötsligt toksnöar det. Nu ca 20 minuter senare är det blå himmel igen. Det är som på sommaren ungefär, när det kommer en sån där störtskur hux flux, men som är över på några minuter.

Inatt somnade jag förresten jättesent. Låg och vred mig framåt tretiden. Inte nice. Hatar när det blir sådär. Jag har ju haft en så bra sovperiod länge nu. Vill helst fortsätta med det! :-P

Idag blir det nog kycklingfilé med apelsinsås till middag. Och sedan ska jag traska bort och jobba i en och en halv timme! Känns sådär. Men som sagt: Money, money, money... trots att det blir lite.


Dagens
låt: Kate Nash - Merry Happy
humör:
småless och rastlös
mat:
ägg!
kläder: Adidasbralla och linne *s*
bästa: mina naglar som börjar få lite längd
sämsta: sjukt slitet hår. Den som ändå hade råd att avvara pengar till en klippning!
vill ha: Obegränsat med pengar, eller åtminstone en lön på 20k!

image74
Se! Det tar sig. Nu ska jag bara komma på hur
man bär sig åt för att göra dem snygga med.



Seriöst

Jag måste börja fundera på en ny bloggdesign känner jag. Så här kan det ju inte se ut. I ren desperation så tog jag en av standardmallarna.

Det får duga. Tills inspirationen kommer åter.

Hm.

Jag vill blogga om något insiktsfullt och intressant. Men jag vet inte om något att ha en åsikt om för tillfället. Inte ens vilka som gick vidare i melodifestivalen igår vet jag. Har inte läst Aftonblaskan idag.

Nu ska jag äta lax och grönsaker som kompensation för helgens sockerfest. Jag slänger nog dit en bit fetaost och lite creme fraiche också.

Cheerio

Suck

Jag har insett att jag inte kan ha någonting "gott" hemma för jag äter av det om det finns. Även fast jag inte tycker det är speciellt gott så trycker jag in i käften per automatik. Det är ungefär det jag har gjort i helgen! Har inte tänkt efter ett dugg utan bara gett efter för sockrets kraft. Det hela började på Alla Hjärtans Dag och sedan barkade det utför. Det har väl lite att göra med den där ökända röda veckan också. Jag har så svårt att stå emot då...

Tänkte eventuellt sätta upp några nya delmål nu till veckan istället för det känns ju som jag sabbat det jag bestämde sist. Men men, vi får se. Eller helt enkelt försöka komma upp på banan igen och skärpa till mig och ta smällen när det kommer visa sig att jag inte gått ner något i vikt den 7:e mars :P För nu har jag bara gått UPP i vikt istället.

Meeen... hoppet är ju det sista som överger en. Så det är väl bara att börja om!

Fuck it

Jag hatar lingonveckan!


Ja jävlar

Hej och tack för din ansökan, gensvaret har varit stort med många sökande. Vi har fått dina ansökningshandlingar och kommer under de närmaste veckorna gå igenom dem. Vi tittar på dina erfarenheter för att se hur vi ska gå vidare. Därefter kontaktar vi dig med vårt beslut

Kors i taket! Jag fick svar på att min arbetsansökan kommit fram. Det måste vara första gången jag fått det innan de beslutat om vilka som går vidare i rekryteringsprocessen eller inte. Well, får väl hålla tummarna då. Men om några veckor får man väl svaret "Tyvärr har vi valt andra sökanden..." Klassiskt.

Var förresten och städade idag med städerskan som är på "mitt" ställe Gick ju bra men det är ju lite mycket att komma ihåg. Får väl prova lite då så får vi väl se om de klagar på mig eller inte :-P Oh så rik jag kommer bli... (not). Jaja, man får ju råd att betala mobilräkningen i alla fall :-P

Reklam

Någon mer än jag som svurit mer än en gång över re:member-reklamen här på blogg.se? Tv:n som far runt och "fastnar" under muspekaren.

Hate it.

Joggaren

Bara för attspinna vidare på mitt förra inlägg. Det här långa citatet tål att upprepas, om och om igen!

"Joggarna är verkligen De Sista Dagarnas Heliga och huvudrollsinnehavare i en mjuk apokalyps. Ingenting kan mer frammana världens slut än en man som springer ensam rakt fram på en strand, förpackad i tonerna från sin Walkman, inmurad i det ensamma offrandet av sin energi, likgiltig också för en katastrof eftersom han inte väntar sin ödeläggelse från någon annan än sig själv, från en uttömmning av energin ur en kropp han själv anser vara onödig.

De primitiva människorna begick självmord genom att simma ut till havs ända tills deras krafter tog slut, joggaren tar livet av sig genom att springa fram och tillbaka på stranden. Hans ögon vilt stirrande, saliven rinnande ut munnen på honom; hejda honom inte, han skulle slå dig, eller fortsätta dansa framför dig som en besatt..."

- Jean Baudrillard

Självförtroendet i botten för en sekund eller två

Jag brukar sällan läsa träningsbloggar för jag har så lätt att jämföra mig med dem och bli besviken på mig själv för att jag inte är lika bra som "de andra". Så också denna gång. Från att ha varit rätt nöjd över de senaste två veckornas träningsinsats blir jag genast brädad och nedslagen. Jag läser och klickar mig vidare och i var och varannan blogg ser man tjejer som tränar flera pass om dagen, tycker att de är tjocka fast de ser fullt normala ut och äter super-supernyttigt. Då känner jag mig fet, ful, värdelös och inte tillräcklig.

Visst, dessa tjejer är givetvis vältränade och smala just för att de tränar ofta och äter nyttigt. Och då kommer mina tankar upp som säger att jag också måste träna 110 minuter spinning var och varannan dag (helst också jogga på morgonen eller kombinera med styrke) - för annars är jag inte tillräckligt bra. Det räcker inte med ett pass för att vara duktig utan det behövs flera om dagen. Speciellt om man har ca 20 kg vikt att gå ner. Annars kommer jag ju aldrig se ut som "de andra". Och förevigt vara förpassat till facket för feta losers.

Men när jag istället har mina normala tankar (när jag inte fördjupat mig i träningsdårarnas bloggar allt för länge) kan jag vara stolt över mig själv, att jag tränar hyfsat regelbundet. Att det räcker med ca 3 ggr i veckan och att det inte behövs mer än ett pass per gång. Att jag också duger trots att jag är "vanlig motionär", trots att jag väger 15-20 kg för mycket. I dessa stunder ser jag ingen mening med att folk tränar aerobics först 60 minuter för att sedan köra ett hårt styrkepass lika länge efteråt. Okej som utmaning då och då, men varje vecka, flera gånger i veckan? What's up with that? Man måste ju i så fall äta så jävla mycket hela tiden... :-P Eller ligger de och pressar på under 2000 kcal av rädsla för att bli feta trots att de säkerligen tränar bort 1000 av dem?

I såna lägen undrar jag också hur bra den där människan mår. Om man tjatar om hur tjock man är samtidigt som man pressar sig till max flera gånger om dagen? Mår kroppen bra av för hård fysisk aktivitet för ofta? Mår psyket bra av att måsta träna hårt flera gånger om dagen, eftersom att man tycker att man är för tjock? Jag vet inte...

Kanske är det bara så att dessa smala och "perfekta" tjejer har så mycket energi att de måste göra av med den varje dag. Och då räcker det inte med 60 minuters träning utan helst flera timmar. Eller så har bara manin tagit över deras huvuden.

Näe. Vissa träningsbloggar håller jag mig nog ifrån. Så kan jag fortsätta jämföra med mig själv och vara stolt över det jag åstadkommer i alla fall. Trots att jag inte orkar träna lika mycket som "det vackra folket". Men... det lär inte vara sista gången dessa tankar smyger sig på, var så säker.

Tilläggas bör kanske att jag ofta blir insipererad till träning av vissa bloggar också. Här syftar jag mest till dem som är långt över min egen och många andras kapacitet.

Valentin + jobb

Idag är det den där dagen igen, då man skall bedyra sin kärlek till sina närmaste. Kul tycker en del, komersiellt och onödigt tycker andra. Jag står väl lite mittemellan. Men man behöver ju inte vräka på så mycket bara för att det är en "speciell" dag bara för att. Jag tror att vi ska äta något gott och så bara. Vad jag vet i alla fall! :-)

Förresten så ska jag provjobba på ett extraknäck imorgon. Det är så lååååångt från min utbildning man kan komma och jag skäms nästan, men vad gör man? Lite stålar måste ju in i alla fall. Jag ska börja med något så spännande som städning! Heja! Men som sagt, för tillfället stog det mellan något sådant eller söka jobb som försäljare. Lätt val i det fallet, för min del.

Jag var där i förrgår och snackade med arbetsledaren och hon sa att vi kunde ju börja lite lugnt så jag fick testa. Så nu ska jag börja jobba lite över en timma, tre gånger i veckan för att sedan utöka med fler ställen att städa på om det visar sig att jag är bra på det jag gör. Haha. Vem vet, jag kanske är usel på att städa kontor etc? Men det är ju bara att prova och se vad som händer. Tycker inte det verkar så dumt ändå.

Jag är ju så himla less på att inte ha någon form av inkomst, så bättre lite extrajobb än ingenting alls. Man får ju i alla fall göra lite nytta och få några kronor. Less på att bara gå hemma och drälla också. Och dessutom kanske det blir lättare att söka andra jobb medan man redan har ett "skitjobb"? Sedan om man skulle lyckas få något annat extrajobb eller deltidsjobb så kan man ju ändå kombinera. Jaja, vi ser väl hur det går! Så länge jag inte åker på att städa häktet är jag nöjd... hehe ;-) Men det verkade ju ganska fritt.

Juno

Vi såg förresten Juno i helgen. Jag tyckte den var helt okej, för jag gillar ju den där typen av film. Lite knäpp och rolig samtidigt som den kan vara lite sorglig men ändå lycklig på något vis. Ungefär som Little Miss Sunshine. Den är egentligen rätt tragisk, men ändå fin. Likaså Garden State

Jag tror jag var den enda i gänget som tyckte den var bra. De andra beskrev den bara som "skum". Hehe.



Slö dag

Idag har jag inte gjort mycket alls. Tänkte gå en promenad, men inte ens det gjorde Fy skäms. Jag ursäktade mig med att det blåste så mycket... heh. Riktigt dålig bortförklaring. Jaja. Imorgon då? Då måste det bli aktivitet. Träningsvärk har jag i alla fall, sedan igår som jag trodde!

Nu ska jag roa mig med Top Model.

Cheerio!

Kesoplättar (igen)

Ni minns kesoplättarna jag la in recept på i måndags.
Jag gorde en ny sats idag och åt mosade hallon till. Gött!

image73

Vilken kick

Kände verkligen att det gick bra på träningen idag. Bra med energi och det passade mig bra med dryga halvtimmen spinning och likadant med BP. Jag tog liiiite extra idag på triceps, och det gick ju faktiskt hyftast. Men imorrn lär jag ha grym träningsvärk. Men det är skönt det! Och så gick rygglåten bra också, det bara brände i filéerna där bak! *s*

På spinningen/RPM gick det också grymt. Orkade med precis allt under hela passet så det var bra! Fegade kanske lite med motstånd någon gång dock, men skitsamma. Det där passet kommer jag nog köra fler gånger. Bra tid också, innan man hunnit bli trött efter maten!

Nu blir det soffan och ett avsnitt av Kyle XY!

Cheerio

Feeling fine

Blev en tidig middag för mig idag, resterna från igår. Var så himla hungrig. Får äta något mellanmål innan träningen istället så man klarar sig. Är ju ett tag kvar. Skall gå på RPM + Body Pump ikväll hade jag tänkt. Känns bra att vara igång. Men jag vet inte hur det blir resten av veckan. Imorrn får det nog bli vila, eller kanske promenad i alla fall. Och på torsdag är det ju Alla hjärtans dag, så då ska man ju ägna sig åt sin käresta! Men man kanske skulle köra lite crosstrainer mitt på dagen. Lite lagomt sådär.

Jaja. Det visar sig. Bara att köra på så gott man kan. Våren kommer allt närmare ... :-P

Tysk marchmusik?

Nu vet man ju i alla fall hur Christer Sjögren tog sig vidare i melodifestivalen.
Som jag misstänkte ;-)


200 kg.

Kikade på en dokumentär på 4:an om en tjej som vägde över 200 kg. 19 år var hon. Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns att faktiskt vara sådär stor som hon var. Jag blivit bekant med ganska mycket forskning och snack kring att man kan vara tjock och hälsosam, att det är farligare att vara för smal än för tjock osv, och det är ju faktiskt sanning. Jag kan delvis hålla med. Men, man har ju på något vis blivit sådär stor. Och vägen dit kan väl inte ha varit speciellt hälsosam, eller? Hade man levt hälsosamt så hade man väl antagligen inte blivit så stor?

Jag tyckte synd om tjejen, Bethany, ändå för uppenbarligen hade hon ju problem med mat därav hennes storlek. Hon tröståt när barnen retade henne och när tragedier inträffade. Och har man lätt för att lägga på sig så gör man ju det också, i snabb takt. Jag kan bara se på mig själv. Jag har lätt för att gå upp i vikt och skitsvårt att gå ner. Men det går ju, sakta men säkert. Men då måste jag ge järnet och inte fuska.

Men hur som helst, det där med att vara tjock och hälsosam. Ja det går. Men om man väger +150 kg och organen etc tar stryk kan man väl inte vara hälsosam längre. Om ens ben inte orkar bära en som de ska. Det går inte in i mitt huvud. För om man väger 150 kg och lever på bra och nyttig mat och rör sig regelbundet så borde det vara stor sannolikhet att man går ner i vikt. Om man inte har något fel som gör att kroppen vägrar släppa ifrån sig då förstås! Men då är man ju ändå inte hälsosam...

Jaja, dravel som inte leder någon vart kanske...

För övrigt är det mycket tjockisprogram på TV nu måste jag säga! Vill tv få svenska folket att börja banta kanske? :-P


Sådärja.

Promenaden blev av idag. Gick inte speciellt långt, men bättre en halvtimme i solljus än inget alls! Käkade just en biffgryta till middag med massa god grädde i (grönsaker till givetvis) och nu inväntar jag spinningen som börjar 19.00. Känner mig taggad, verkligen. Vill inte alls ligga i soffan och mysa resten av kvällen. Nej det ska bli så skönt att svettas!

Skämt åsido, det kommer kännas grymt bra när jag tränat klart! Det är bara lite drygt att vänta i 1,5 timme till. Man hinner ju bli trött och slö. För att motverka tröttheten borde jag ta tag i att plocka undan i köket. Lika bra!

Cheerio

Måndag igen & kesoplättar till frulle

Solen skiner och jag borde verkligen bege mig ut på en liten promenad. Hade tänkt köra spinning ikväll också men lite friskluft behövs ju alltid. Man får ju passa på att gå ut nu när solen tittar fram så sällan. Vår vill jag ha!

Gjorde ny frukost imorse, kesoplättar. Man blir ju lite less på ägg efter ett tag så lite variation är ju inte så dumt. Det blev ingen bild men receptet ser i alla fall ut såhär:

2 personer
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
1 liten burk naturell keso
+ valfri smaksättning (jag tog kanel och kardemumma)

Man blandar ihop allt och steker små plättar. Jag stekte på för hög värme så de vart lite väl bruna på ena sidan. Man måste steka dem rätt länge på första sidan för annars är det lite svårt att vända dem. Nästa gång drar jag nog ner värmen ett snäpp med andra ord.

Sedan kan man äta dem med lite frukt eller så. Jag åt dock med liiiite honung. Kanske inte det bästa, men gott var det! Det var lite som att äta plättar och fattiga riddare i ett!

Skillnad?

Lite skillnad är det väl allt. Inte en svinlikbild kanske, men det illustrerar ju lite i alla fall!

image71
Före

image72
Efter

Gick ju bra det här...

Inte. Eller man väljer ju själv såklart Men ikväll kommer Nicke och Erika hit och kollar på melodifestivalen. Lite lagom vuxet sådär. Därför var vi ju tvungen att spice:a till det med lite vin också. Men, jag ska hålla mig på matten. Blir antagligen ingen emma-fylla ikväll. :-)

Sedan har jag väl förbrukat den här månadens synddagar! :-P

Träningsvärk

Har en aning träningsvärk idag efter gårdagens step-pass. Skönt att det stramar lite! I övrigt tyckte jag nog inte step var så kul. Det blev lite för mycket med att både bygga på rörelserna eftersom och kliva upp och ner på brädan. Jag började ganska ofta med fel fot kan jag ju säga, hehe. Funderar på om Body Step kan vara roligare ändå. Det är tydligen uppbyggt som så att man har nya rörelser för varje låt, kanske är enklare?

Jaja. Idag är det slaskigt och tråkigt väder. Perfekt för att vara inomhus och bara lata sig med andra ord. Och det är exakt vad jag ska göra idag!

Cheerio

Skrämmande

Det är bara att inse att världen är ganska orättvis. Medan vissa lever i överflöd lever andra i fattigdom. Ingen nyhet. Men det kan vara svårt att tänka sig innan man ser något som rör om lite i huvudet.

Klicka här så får ni se på skillnader

Usa-familjen:
341.98 dollar i veckan
Chad-familjen:
1.23 dollar i veckan

Det sjuka är att familjen med minst antal medlemmar äter för mest. Och (inte oväntat kanske man kan säga) riktigt onyttigt. Inte mycket grönt på det där bordet inte.

Nu gäller det...

Skall snart gå iväg på träningen. Känner mig lite nervös? Varför är det så? Jag har ju tränat där massor med gånger förut, men jag antar att det är den nya aktiviteten som sätter lite fjärilar i magen, hehe. Knäppt egentligen, vad är det att vara orolig för. Ingen kommer antagligen att kolla på mina klumpiga steg ändå! Men såhär är jag varje gång jag skall göra något nytt i träningsväg :-)

Ja... och förresten kom Lotten förbi förut, med wienerbröd. Och jag åt ett. Ja jag vet, skäms på mig. Jag som igår vräkte ur mig om hur duktig jag ska vara under kommande månad. Men desto hårdare får jag steppa helt enkelt!

See ya!

Fredag!

Helgen på intåg med allt vad det innebär. Vi har väl inga planer direkt, men man vet ju aldrig vad som dyker upp! Solen skiner i alla fall och lägenheten ser inte överjävlig ut! Jag ska försöka mig på att träna step idag och Jens skall göra tacos till middag. Så det är bara för mig att trava hem sedan, duscha och sätta mig till bords. Kan det bli bättre?

Tacos är ju enligt mig rätt bra ur GI-synpunkt. Bara man skippar mjuka bröd och håller sig till typ ett hårt tacoskal. Annars är det ju bara köttfärs och grönsaker. Vill man vara extra petnoga kan man ju skippa tacoskalen med. Vi får väl se hur pass bra karaktär jag har ikväll! :-P

Dagens låt:

Melody Club - Fever, fever


Utvärdering

Nu ska jag sammanfatta de här första veckorna (4,5 närmare bestämt) av Project Healtway!

Överlag tycker jag att det har gått hyfsat. Inte så bra som jag velat eftersom jag slarvat en hel del och varit sjuk så jag inte kunnat kompensera med träning. Dock har jag ju kommit igång i alla fall och har trots allt gått ner ca. 4 kg under den här tiden. Inte illa pinkat med andra ord. Men jag kan inte låta bli att tänka att det kanske hade blivit -5 kg om jag skärpt till mig. Men som sagt, man ska vara glad för det man uppnått och inte gräma sig över det man "gått miste om"! Det är bara dumt. Så bort med de tankarna.

För kommande period. Dvs 7 februari - 7 mars hade jag tänkt komma igång bättre med motionen. Försöka hålla igen så gott det går på helgerna och äta GI-kost i så stor utsträckning som det är möjligt. Ibland får/vill man ju också göra avsteg från dieten och det spelar ju inte så stor roll om det blir en eller två dagar av 30 möjliga som man svävar ut lite.

Viktmässigt vill jag gå ner 4 kg till. Det återstår att se vad det landar på förstås. Men gärna lika mycket till! :-)

Nu kör vi!

Det bränns!

Vilken stark mat jag kokade ihop idag alltså, det bränns fortfarande på läpparna trots att det var en halvtimme sedan jag åt! Kanske liiiite mindre chili i nästa gång? Men det är ju så gött!

Nu har vi nog kollat klart på bilar och det står mellan två val! Den ena går tystare och den andra får vi bra rabatt på tack vare kontakter. Så vad ska man välja? Får klura vidare!

Ikväll blir det promenad hade jag tänkt. Blev för stressigt att hinna till body pumpen. Lunchpass imorrn kanske, som sagt! Latmasken sitter i... ;-)

Dagens to do

Idag ska vi fara och kolla på, samt provköra Peugeot 308! Blir intressant, hehe. Tänkte passa på att handla också när man har en bil till låns (alltså inte peugeoten, utan en annan). Hade tänkt gå på BP ikväll kl 17, men nu vet jag inte om jag hinner om vi ska ränna runt. Får nog bli lunchpass imorgon kanske, eller lite hemma-styrketräning ikväll.

Igår när Jens värmde upp på crosstrainern började grannarna banka i elementen så det dånade här hemma. Man får inte väsnas efter 19.00 för dem typ. Varför bor man i lägenhet, vid Umeås mest trafikerade innerstadsgata om man inte tål lite oljud från grannarna i 5 minuter? Idioti. De har gjort det sent på natten någon gång med, då vi legat i sängen för att sova. Well, well. De får banka bäst de vill! Den gyllene regeln är ju att man får väsnas fram till 22.00, eller hur? Då måste man väl få runt i sin lägenhet så mycket man vill, va! För inte kan katternas tassar låta så himla mycket, även fast de springer runt lite på natten.

Ja jävlar. Nu har jag intagit min sena frukost, i form av proteinsmoothie och två kokta ägg, framför datorn. Dags att göra sig lite representabel kanske.

Kokos & limelax med kall sås

Du behöver
Laxfilé
Kokosflingor
Lime
Salt och peppar

Till såsen
Turkisk yoghurt
Flytande honung
Rödlök
Chilifrukt
Salt, peppar och chilipeppar
Lime

Gör såhär:

Börja med såsen
Hacka rödlök och lite chili (ta så mycket du vill beroende på hur starkt du vill ha) och blanda med yoghurten. Salta och peppra och ringla över honung. Smaka av så det inte blir för sött. Pressa i lite lime och smaka av igen så det blir en bra mix av sött och syrligt. Låt det stå i kylen 15 minuter eller så innan servering.

Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfast form. Salta, peppra och pressa över lite limesaft. Strö på kokos samt rivet limeskal. Tillred i ugnen på 175 grader i ca. 15 minuter.

Servera med ris, bulgur eller en bönsallad. Eller både och!

image70

Tristess!

Jag är sjukt rastlös idag. Jag borde göra en del saker, men det blir ändå inte av. Varför är det så? Plocka ur diskmaskinen är ett exempel, det tar inte ens 5 minuter men ändå drar jag på det halva dagen. Men, ska göra det... sen. ;-)

Well. Igår var det förresten riktigt nära att jag vispade ihop chokladpudding på kvällskvisten. Men jag hejdade mig i sista sekunden och gjorde en proteindrink istället.

Och ni kan glömma att jag ens tänker lukta på en semla idag! Icke.

Dagens låt:

Thåström - Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce

Kyckling Nuggets

Du behöver:
Kycklingfilé (3-4 st för fyra personer)
Sesamfrö
Ägg
Salt och vitpeppar

Tillagning:

Skär kycklingfiléer i lagom stora bitar. Salta och peppra. Vänd dem i lite utvispat ägg samt rulla dem i sesamfrö. Använd förslagsvis en gaffel eller något, annars fastnar alla frön på dina fingrar istället! Stek på medelvärme, ca 5-7 minuter på varje sida. Beror såklart lite på hur tjocka bitarna är.

Servera med bulgur och exempelvis tzatziki eller sweet chili-sås att dippa nuggetsen i.
Hyvla morot och gurka, eller gör en hederlig sallad. Beroende på vad du vill ha!

image67

Telefonsamtal

Jens för ett samtal med sin lillasyster på 3 år:

- Hej Rebecka, vad gör du?
- Är du sjuk? Jaha, vad tråkigt [tystnad]. Är det roligt?
- Har du kräkts?

Nu jävlar!

Jippie! Idag kunde jag crosstraina utan att hosta mig genom passet! Det betyder att jag är på G igen och äntligen kan trava iväg till gymmet för några svettiga pass som bränner bort mina överflödskilon. Känns förbannat bra faktiskt. Kanske redan imorgon? Är lite sugen på RPM+Body Pump, men vi får se. Mest för att jag är less på spinningpasset som jag brukat gått på, på tisdagar annars.

På fredag har jag i princip lovat bort mig att följa med på step också. Sist jag provade (för typ 3-4 år sedan på friskis i Sundsvall) så tyckte jag inte att det var så kul men jag kanske har ändrat mig, eller så är det ett roligare (och enklare koreografi) pass här uppe! De har börjat med något som heter Dance Aerobics på Träna också, jag undrar om det är svårare än t.ex Body Jam och sådant. Kanske får testa det med någon gång.

Just nu skall jag emellertid bara hålla tummarna så förkylningen inte kommer tillbaka med förnyad styrka.

Ny vecka = alltid en nystart

Ny vecka imorgon igen, inte allt för överraskande! Måndagar är ju som bekant allt som oftast lite av en nystart. Och samma för mig. Den här veckan hoppas jag på följande vad gällande "projektet":
  • Gå ett par promenader
  • Träna åtminstone två gånger
  • laga goda och nyttiga GI-måltider och inget annat får slinka ner!!
Tre saker, inte många med andra ord. Men en aning krångliga att följa upp. Känner att motivationen verkligen lackar nu tack vare den senaste veckan. Måste bli bättre med träningen, men man kan ju inte hjälpa att man blir förkyld förstås. Jag ska nog testa crosstrainern imorgon igen ändå, och se hur det går med luftvägarna. Bara till att hålla tummarna. För nu känner jag mig ändå sugen på att träna. Men det känns segt att ta sig iväg. Måste få fingrarna ur ...

på torsdag har jag hållit på i en månad med det här. Då är det dags för utvärdering av första fasen!

Lista

Regler
Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg där den svarar på frågorna. I slutet av inlägget utmanar bloggaren nya personer.

Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag var 14 år. Spelade basket och hängde med Madde, Erika och Therese för jämnan!

Vad gjorde du för ett år sedan?
Ungefär som nu. Just avslutat en kurs och söker jobb för brinnande livet.

Fem snask du gillar?
70% choklad, ferarribilar, zoo-godis, körsbär och polly

Fem sånger du kan hela texten utantill?
Öhh... Jag vet inte om jag kan fem hela låtar ordagrant. Kanske ett gäng barnvisor *s*

Vad skulle du göra om du var miljonär?
Betala av CSN, dra på en längre resa, köpa ett gäng nya kläder och skor och sedan placera resten.

Tre dåliga vanor?
Nagelbitare (håller på att vänja av mig), proppar gärna sopkorgen full och är värdelös på att plocka ur diskmaskinen...

Fem saker du gillar att göra?
Spela tv/datorspel, umgås med folk, titta på serier, shoppa, läsa någon bra bok

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
Crocs, tighta jeansshorts som slutar ovanför knäet, korta toppar, för korta kjolar, platåskor - listan kan göras lång ...

Fyra favoritsaker?
Min kamera, mobil, min samling med Rockyserier, sängen :)

Personer jag utmanar:

Erika ;) Och alla andra som vill :-P

Alive and kicking.

Söndag. Hade gärna sovit vidare men nu har jag ju lovat att följa med på promenad så då får man stå sitt kast, hehe. Blir en tur runt Bölesholmarna och jag hoppas det inte är allt för slaskigt och/eller isigt där. Kommer nog kännas skönt när man väl är ute i friskluften!


Men gå över då!

Fasen så less jag är på hostan nu. Tänkte att det var nog rätt lugnt nu eftersom jag inte hostar så fasligt mycket. Så jag började köra lite på crosstrainern med ambitionen om att hålla på 20-30 minuter. Efter 10 minuter kändes det som när man är ute och springer i kyla - det ilar liksom i halsen, ni vet? Och så började jag tokhosta, så det var bara att ge sig. Suck. Får kanske hålla mig till promenader i några dagar till.

Festligt

Fredag idag och det är ju alltid lite festligare när helgen annalkas! Jens ville dock inte göra någonting alls i helgen. Bara se filmer på löpande band. Och det kan jag väl gå med på förstås! Bara det inte innebär att jag kommer sitta med käften full av chips i tre dagar. Kan ju inte sabba veckans framgång nu igen. Hej keso min vän, säger jag bara.

Snön yr utanför och det ser slaskigt ut. Termometern står givetvis på nollgradigt.

Fredagslåtar:
Christian Kjellvander - Allelujah
Imperiet - Århundradets brott
Nerina Pallot - Idaho
The Hives - Two timing touch and broken bones

RSS 2.0