Det är typiskt

Trots att jag varit vaken närmare 17 timmar så är jag inte trött. Vid 21 var jag det, men inte nu längre. Dessutom är det stekhett i lägenheten så jag kommer väl ligga och sno in mig i lakanen. Haha, misär.

Ska väl ändå göra ett försök nu. Läsa lite förs så kanske jag somnar relativt fort i alla fall

Nya tag imorgon. Skall cykla med mina svinstela ben igen och hoppas att jag inte är allt för sjöblöt när jag kommer fram, haha! Känner jag mig riktigt på G kanske jag gör ytterligare ett nytt middagsrecept också!

God natt!

Apelsinkyckling med Quinoasallad





EDIT:
Råkade glömma att skriva in 2 dl mellangrädde i receptet. Så glöm inte den!

Food

Usch, är skithungrig nu... Håller på att göra apelsinkyckling med quinoasallad! Recept kommer senare om det blev bra, haha. Har aldrig gjort det förut så det är ju spännande med något nytt.

Har grejat lite med en bloggdesign idag samt varit på affären och postat grejer. Sedan har det nog varit ganska så lugnt. Blir nog lika lugnt ikväll och tidig sänggång.

Åter till matlagningen nu!


Det här med de tidiga mornarna...

... är ju inte så dumt som sagt. Nu har jag jobbat klart, cyklat de 4.5 kilometrarna hem och klockan är inte ens 12! Skall fixa lite tonfisk till lunch om ett tag hade jag tänkt. Sedan ska jag renskriva mitt städschema... Det går knappt att läsa vad det står samt att det är pilar hit och dit. Skulle inte förvåna mig om jag har glömt något idag. Men de kommer väl och säger till om så är fallet! De kan väl inte begära att man skall kunna allt klockrent första dagen ;-)

Appropå cyklingen. På vägen dit höll jag tamejfan på att avlida. Nog för att jag har spinnat en del i mina dagar, men det var ju 100 år sen. Arslet värkte samt att det lutade uppför i princip hela vägen dit. Var ju svettig när jag kom fram! Hemvägen var ju lite lättare om man säger så. Nog för att man måste trampa nästan hela tiden, men inte alls lika jobbigt som ditvägen! Känns bra i alla fall, snacka om att jag fått motion idag. Glömde såklart min nya stegräknare, men jag ska försöka plocka på mig den imorgon. Intressant att se hur många steg den registrerar på både cyklingen och allt man går på jobbet!

Koma

Fasen vad trött jag är alltså, känner knappt att jag är vaken, hahaha! Önskar att jag fick lägga mig ner igen och sova vidare med Jens! Och han åker ju dessutom till Stockholm idag så vi hinner väl knappt säga hej. Får väcka upp honom lite innan jag cyklar iväg.

Ja cykla dessutom! Hur fan ska jag orka det! Kommer väl somna på cykeln :-P Nä, men det blir nog bra. Lite friskluft gör ju att man piggnar till!

Nu lite frulle framför TVn

Så grymt mätt

Snacka om att jag är mätt nu. Var ingen hejd på ätandet idag. Vi köpte en färdig marinad till köttet, Smoky Honey hette den. Godare färdigmarinad har jag nog inte ätit tror jag. Try it säger jag bara! Söt och rökig på samma gång och jag tyckte köttet fick fin röd färg :-) Ögat ska ju också äta!

Nu ska jag lägga omkull mig i soffan eller spela lite TV-spel. Måste bli en hyfsat tidig kväll ikväll så man orkar jobba imorgon bitti. Upp 05.30 igen! Gruvar mig lite, men det går ju bra bara man kliver upp och inte snoozar. Nu är jag alltså ensam på labbet i fyra veckor. Undra hur det skall gå!


Bild: Santa Maria

Yeah

60 minuters styrketräning avklarad. Hela kroppen känns darrig. Det är skönt det! Min ambition är att köra programmet två gånger i veckan. Vet inte om jag kommer lyckas följa det men skall försöka i alla fall. Tränar alldeles för lite styrke egentligen eftersom jag tycker konditionsträning är roligare.

Men vad vet man, om man börjar se resultat kanske styrkan blir roligare ;-)

Nu ska vi handla mat så jag har kylskåpet laddat i veckan. Ikväll ska vi grilla! Mums.

Cheerio

Tvättsöndag

Härligt väder idag med, fast lite moln men det gör ju inte så mycket. Blir nog att presssa lite på balkongen senare om det håller i sig. Hehe. Det är sådana här dagar man vill ha uteplats så man kan ligga i en solstol.

Håller som rubriken talar om på med tvätten idag. Mycket kul... Eller, den sköter ju sig själv, men man är ju fast hemma. Skall plocka fram cykeln ur förrådet också senare hade jag tänkt. Skandal att jag inte tagit fram den redan men men. Jag går ju mest dit jag ska. Men nu ska det bli cykla av i alla fall. Gratis motion!

Igår på Wheels såg det ut såhär förresten. Fick inte till några bra bilder direkt. Bilen i mitten var en sån där med fjädring som kan "hoppa" ni vet. ;-) Har en video med den också. Kanske slänger upp sen så får ni se :-P


Damn it!

Powernapen blir 2,5 timmar lång! Hela kvällen blev "förstörd". Hatar att somna sådär egentligen. Eller, det är skönt att somna och sova kanske 30 min. Sover man längre blir man så konstig i kroppen och huvudet. Nästan som man är bakfull. Därför går jag mest runt som en zoombie nu och är uttråkad.

Orkar inte festa heller för då blir det väl bara ännu konstigare i kroppen!

Jaja, vi ska väl kika på lite bilar i alla fall. Kanske blir piggare med lite friskluft!

Vilken besvikelse

Hittade ingenting på Häggströms! Frustrerande när man åkt 5 mil för att shoppa! Jens hittade i alla fall jeans för halva priset. Så det var ju inte helt förgäves!

Nu vet jag inte vad jag skall hitta på riktigt. Men det löser sig väl. Har ätit lite ute på balkongen nu i alla fall. Blev en tidig middag. Känner mig trött nu så det kanske blir en powernap :-P

Yes!

Det blir Häggströms Modehus idag, hehe. Fick min vilja igenom! Solen skiner även som aldrig förr så det kan ju inte bli bättre. Kanske man kan hitta något mysigt café där på vischan att fika på också!

Hörs later! =)

En kväll på vischan!

For ut till Jens mamma idag, eller där hon bor på sommaren. Ca 2.5 mil utanför Umeå, nordvästlig riktning! Käkade god mat och jordgubbar med rulltårta till efterrätt (kolhydratsjakten får vänta tills på söndag...). Jag är minst sagt mätt. Satt och kikade på gamla kort från då Jens var liten också, hehehe. Alltid kul med bilder.

Annars har det inte hänt mycket mer ikväll. For direkt ut till landet när jag slutat jobba. Imorgon är det "Wheels" här i Umeå. Cruising med gamla bilar med andra ord. Får se om man sätter sig på någon uteservering eller om vi bara spanar från vårt fönster! Annars kanske det blir en liten roadtrip imorgon. Jens ville fara någonstans och jag röstade för Häggströms Modehus... Jag vet inte om han gick med på det, haha. Fick inget svar ;-) Annars kanske man kan dra ut till havet om det är finväder och spatsera runt lite!

Sysslar ni med något speciellt i helgen eller sitter ni bara på röven?! ;-)

Flyg fula fluga, flyg





Bilderna på min blogg får ej användas utan mitt godkännande. Jag sätter dock inget ©-tecken på eftersom jag tycker man oftast förstör bilden samt intrycket när man gör det..

This is it

Jag har inte mätt kroppen sedan i slutet på april. Mest för att jag slarvat så mycket så jag antar att måtten ökat med någon centimeter. Det känns så i alla fall, även fast det inte märks på kläder och så. Jag gick ju upp i vikt under Greklandsvistelsen men har sedan dess legat ganska stilla, plus/minus något kilo. Viktmässigt ligger jag nu runt -16 kg. Just innan Grekland låg jag ju på -19 kg! Mycket är nog för att jag äter ganska fritt nu. Kolhydraterna flödar här hemma. Och, let's face it - man blir inte smal av Ben and Jerrys, hamburgare och smågodis.

Därför är min plan nu att försöka köra på och se vart det bär. Om en månad skall jag mäta mig igen och se om jag ligger kvar på samma som i april eller om jag minskat ytterligare. Eller om jag ökat ännu mer (förhoppningsvis inte).

Så planen ser ut ungefär såhär:
  • Stegvis minska på kolhydraterna igen. Dock försöka hålla mig till havregrynsgröt på morgonen
  • Hålla igång så mycket jag kan. Fixa cykeln så jag kan cykla till och från jobbet t.ex. Det ger ju i alla fall över 1 mil om dagen. Får hoppas på ett regnfritt juli! ;-)
Kort och koncist, eller hur! Jag vill ta de sista kilona nu. Jag vet ju att jag kan!

Jens skall resa bort till veckan, först en träff med sina kollegor i Stockholm och sedan en sväng till Trollhättan och Göteborg för att hälsa på familj. Bra för mig eftersom jag då kan köra på med "min" mat utan att behöva frestas av hans onyttigheter :-P Då kanske jag lättare kommer upp på banan igen.

Okej. Nu kör vi igen!

Puh...

Idag var det jobbigt med joggingen. Gav mig ut och tänkte att jag skulle klara 5 km. Men det tog stopp efter ungefär 4 km (3.9 för att vara exakt). Fick stanna och gå en bit, sedan joggade jag igen innan det tog stopp ytterligare en gång. Då gav jag mig och gick resten av vägen hem. Men jag är nöjd ändå! Jag fick sådant håll i sidan så det var nog därför jag inte orkade.

Fortfarande samma tid ungefär (7.22 min/km) så det var ju ändå okej!

Nu ska jag ta och duscha, antagligen äta igen och sedan gå iväg och jobba.

Gröt varje dag

Den här veckan har jag faktiskt ätit havregrynsgröt varje morgon. Det värmer gott i magen och mättar länge. Ganska lättsamt att äta på morgonen också då jag oftast inte orkar äta så mycket. Hur hungrig brukar man vara 5.30 liksom...

Idag stängde jag av alarmet och sov vidare. Jag hade ju tänkt göra bort städandet på morgonen. Men men, lika bra att ta det i eftermiddag kanske. Annars lär de ju slänga mat etc i soporna som kommer ligga där i flera veckor. De skulle ju som sagt ha stängt i 1 månad.

Sitter och smälter gröten + ägg nu sedan ska jag ta en joggingsväng hade jag tänkt. Får se om jag tar mig längre än 2 km den här gången, haha!

Snart helg!

Imorgon ska jag bannemig försöka ta mig upp tidigt också, trots att jag inte skall jobba på samma ställe som jag gjort hela veckan. Men lika bra att få det gjort!

Sitter och väntar på att en auktion på Tradera skall gå ut nu. Hoppas jag vinner :-P Sneglar lite på Sagan om ringen också, men man har ju sett den 1000 ggr så det känns ju inte så aktuellt. Tror jag skall lägga mig och läsa snart istället. Håller på med den tredje Stieg Larsson nu. Har inte kommit så långt i den för jag har varit i en icke-läsperiod ett tag, Men nu ska jag läsa klart den för jag har två andra som väntar också! Nämligen:

Tyskungen - Camilla Läckberg
Den du inte ser - Mari Jungstedt

Tänk om man fick ligga på och läsa medan vågorna slår mot stranden.... Ahhh...


Take me back!

Dödslängtan?

Min katt är som ni vet en klängapa. Idag gick det dock lite för långt!

Slumrade till en sväng i soffan medan Jens satt inne på kontoret och knappade. Vaknade av att Jens yrade något om att Vincent klättrade på utsidan! Flyger upp och rusar ut på balkongen. Och mycket riktigt har han tagit sig genom nätet (via en liten springa intill husväggen) och klamrar sig fast utanpå.

Jag slänger mig fram och kör in armarna under nätet (nätet går ju inte ända ner till balkonggolvet) och lyckas få tag i nackskinnet på honom medan Jens börjar klippa upp nätet med en tång... TIll slut lyckas vi dock få lös honom så jag kan lyfta in honom samtidigt som jag drar ur mina armar.

Jens lyckades skrapa upp armen så blodet strilade och jag skrapade också överarmarna på det vassa nätet.

Vincent då? Ja han är lika glad som vanligt såklart! Det där var väl skitkul antagligen.

Det var tur att grannen under kom upp och sa till att han sett honom där, annars är nog risken stor att Vincent ramlat ner och brytit något, eller i värsta fall dött. Hemska tanke :-(




Tur

Var på ytterligare ett nytt ställe idag som sagt. Min arbetsledare var där och gav mig nycklarna. Fick då veta att mitt gamla ställe ska ha stängt i 4 veckor. Så det var ju bara ren tur att jag fick något nytt under de här veckorna!

Jaja då blev det inte så mycket pengar att tala om ändå, men bättre än inget i alla fall!

Ska iväg och äta lunch om en stund... eller som man säger här i Umeå: en stund. Säger man det någon annanstans också. Jag blev helt förvirrad när jens sa på istället för om, från början. Nu har jag börjat säga det själv ibland.



Another day...

Torsdag. Blir samma jobbvända idag med + ett nytt ställe idag med. Men jag tror det bara var 1 timma eller något som man har där så det kommer ju inte ta lång tid.

Annars då? Jo jag har som en knöl bakom örat. Först trodde jag det var ett myggbett för den dök upp efter midsommarafton. Men den känns alldeles stenhård och gör ganska ont... Nu imorse kände jag ett till ömt ställe just bakom örsnibben, inte en lika tydlig knöl men en liten upphöjning i alla fall. Den kanske sitter 1,5 cm från den andra... Vad kan det vara? Jens sa att det kanske var en innåtfinne? Jag vet inte, har knappt haft någon sådan men de brukar väl inte vara hårda som en liten fettknöl. Och fettknöl är det ju inte för de gör väl inte ont?

Jaja... Försvinner det inte får jag väl kolla upp.

Dags att borsta tänderna och ta på sig ansiktet :-P (dvs. sminka mig)

Emmas design

Klicka HÄR för att komma till Emmas blogg!

Persontyper

Jag gjorde som Lina och gjorde ett personlighetstest. Vissa saker stämmer. Men jag skulle aldrig drömma om att arbeta inom sjukvården t.ex! :-) De andra har jag väl rört mig inom. Personlig service (restaurang + VK + ST), Kontorsarbete (VK + ST), Hantverk (diverse tryvcksaksprod. + allt bloggdesignande kan man väl räkna!), undervisning (Nja, men jag har varit studentinformatör iaf *s*)

Vad blev du för typ? :-) Kolla här



Det blir nog bra det här

Idag kändes det lite bättre på jobbet. Hittade runt lite bättre och hade mer koll på vad som skulle göras. Så nu har jag ändå lite koll... tror jag, haha!

Däremot på det andra jobbstället som jag ska ta varje onsdag var det inte så trevligt. En butik för bildelar så det var skitigt överallt. Klassiskt med nakna tjejer på WC och allt... Samt en äcklig argsint hund på övervåningen. Jaja, de får väl ta med honom när jag ska städa där för jag vill inte ha den morrande och skällande i ryggen. Vem vet vad den får för sig... Hatar lynniga djur som man inte vet var man har.

Nu har jag i alla fall klämt i mig 2 tacos till lunch och tänkte slappa lite innan jag går iväg till kvällsjobbet. Skall höra lite med dem idag om någon är kvar om jag kan ta det på dagarna i några veckor så jag slipper jobba kväll när jag ändå är up and running så tidigt på mornarna. Då kan jag cykla dit direkt efter laboratoriet.

Hmm.. kanske ska ta och spela lite Mario!

Om jag var död igår...

... är det ingenting mot för idag! Haha, känns som hela kroppen är tung och fortfarande sover. Tog mig i alla fall upp 05.30 som igår så det var ju tur. Kan lova att jag skulle försova mig om jag hade haft klockan inom räckhåll. Lätt att bara trycka på snooze och tänka "bara 9 minuter till". Hatar fasen snooze-funktionen. Skall skaffa mig en sån där gammal väckarklocka som låter som satan istället, hehe. Då flyger man nog ur sängen som aldrig förr!

God Natt!

Nu är det dags att blåsa håret och krypa till kojs. Kanske jag kan somna hyfsat snabbt för en gång skull. Jobb imorrn igen som sagt. De nya + det gamla stället! Känns lite gruvsamt att kliva upp sådär tidigt igen... Men man vänjer sig ju, som sagt!

Natti natt

Ha!

Jag besegrade latmasken i mig och gav mig ut på en runda. Nog för att jag fick magont efter dryga 1.5 km och fick ta den kortaste vägen hem så var jag i alla fall ut! Det var fan en prestation i sig att fortsätta springa trots att det kändes som magen ville vändas ut och in. Men jag tänkte att om jag fortsätter springa är jag ju hemma snabbare i alla fall... :-P

Distans: 2.3 km
Tid: 7:23 min/km.

Inga snabba tider direkt men jag har inte så mycket att jämföra med heller. Men om jag tänker tillbaka ett år i tiden så tog det ungefär så mycket som 9 minuter för mig att lunka en kilometer. Så det är ju i alla fall en förbättring. Mitt mål då var att kunna jogga 1 km på 7 minuter. Och jag är ju nästan där. Tränar jag bara lite mer frekvent borde det ju inte vara några direkta problem... Borde dessutom kunna pressa ner tiden ytterligare. Det handlar ju bara om sekunder :-P

Paltkoma

Fasen vad jag har tryckt in käk nu alltså. Vi åt tacos till middag idag så då blev det kanske aningen för mycket. Men men, det var värt det. Därför ska jag lägga mig i soffan och jäsa ett tag nu. Sedan kanske jag får för mig att motionera en sväng. Borde verkligen - men latmasken har mig i järngrepp.

Mycket att ta in

Även fast det är ett simpelt jobb så är det mycket att hålla reda på. Vad som skall städas vilken dag och vilka zooner man inte får gå i, karantänrum osv. Om ni undrar var jag är så är det ett laboratorium.

Gick snabbt idag i alla fall. Vi var ju två som städade så då tog det inte så lång stund. Kommer ju ta längre tid sedan när jag skall irra runt där själv. Plus att jag ska på 2 andra ställen och jobba imorgon också. Ännu mer att hålla reda på.

Aja. Det blir ju pengar i alla fall!

Zzzz ...

Kan ju säga att jag i alla fall inte är speciellt pigg just nu. Klockan ringde för 15 minuter sedan och jag hade strategiskt nog placerat den i fönstret så jag var tvungen att kliva upp för att stänga av. Smart drag för annars hade jag nog snoozat för länge.

Ska göra en tallrik gröt till frukost tror jag. Är inte ett dugg hungrig, men äta bör man ju innan man ska iväg.

Fukt

Det regnar sådär fint ni vet, så det knappt märks förutom att det flyger vatten åt alla håll. Mjukt, mjukt regn. Det tar sig genom kläderna så man är alldeles som svettig när man kommer in. I hate it.

Har varit och jobbat nu i alla fall och det gick som vanligt kan man väl säga. Inga överraskningar direkt, höhö. Jag mötte sjungande killen på vägen hem i alla fall. Brukar möta honom då och då och nu senast sjöng han Can you feel the love tonight (Lejonkungen-sången). Mycket fint. Snacka om att vara obrydd. :-) Man tänker ju genast att det måste vara något "fel" på en som går och sjunger högt för sig själv på gatan. Men jag tror inte han har något "fel". Det ser inte ut så! Vi svenskar borde egentligen släppa loss lite mer.

Mer jobb

Ringde just och hörde mig för om arbete, som sagt. Och nu ska jag gå dubbelt med kvinnan som är på mitt nya ställe imorgon. Ska börja 07.00.. kommer vara död, men det får funka! Kommer få grymma rutiner sedan! Tidiga mornar är nice ändå. 

Så då blir det i alla fall 4.5 timmar om dagen där + de timmar jag jobbar nu + ca 1-2 timmar till i veckan på ett annat ställe som ligger i närheten av mitt första. Så i slutändan blir det väl ca 30 timmar i veckan i en månad framöver i alla fall. Bättre än inget.

Ska luska lite mer sen och se om de har något mer permanent när hösten börjar närma sig.

Tired

Usch vad trött jag är. Kunde inte somna inatt så jag tror jag låg och vred mig ända till 04 imorse. Jag som hade tänkt stiga upp tidigare idag och göra massa saker här hemma innan klockan 12! Men men, nu sov jag till 11 istället och får försöka hinna med så gott det går!

Regnet står som spön i backen idag, men det kanske spricker upp, vem vet!

Well, well... nu ska jag ta och göra mig lite frukost/lunch. Får bli en kombination. Omelett tror jag! :-)

Tre (o)lika

Samma solnedgång, olika redigering! Vilken är snyggast?
Originalet kan ni se i detta blogginlägg







Points

Har inte varit in på Gratisbio.se på länge nu, eller ja... på någon vecka. Men blev glatt överraskad! Snart 300 poäng utan större ansträngning! 100 poäng till så har jag en biobiljett, inte dumt!

Går nog inte lika snabbt för mig att samla som för de stora bloggarna som kan värva hur många som helst och hålla på. Men jag har inte så brått :-P

En resa

Jag har hittat en relativt billig resa. Nu måste jag bara tjata på de andra så de fattar hur grymt det skulle vara! ;-)


Bild: Ving.se

Små steg mot det "nya" livet.

Skall bege oss ut för att handla hem lite mat hade vi tänkt. Hatar fasen att handla mat, kommer oftast hem med något som jag inte "borde" äta. Imorgon är det vardag igen och det är dags att jag tar tag i träning och mat på allvar. Främst maten. Men det känns så segt just nu och svårt och omotiverat. Men man får ta små steg i taget så går det bra i slutändan. Det är mycket lättare att vara diciplinerad på vintern! Nu vill man mest vara ute och slappa, äta glass, grilla och dricka öl. Ingen hit för midjemåttet alltså.

Innan sommaren är slut har jag dock som mål att vara 4-5 kg lättare än nu samt orka springa en mil, som jag skrivit om innan. Orkar jag med 8 km lär jag nog också vara nöjd. Men för att orka det krävs träning och då är vi återigen tillbaka på rutan där jag säger att jag måste ta tag i det! Jag rör mig ju en del, bara det att det inte är tillräckligt.

Gå ur kyrkan!!! (eller?)

Jag har många gånger tänkt på att jag skall gå ur Svenska Kyrkan. Eftersom jag varken tror på Gud eller egentligen vill betala extra till något jag inte nyttjar. Ja, visst är jag girig. Men det är mycket man skulle slippa betala, eller hur! Nåja. Sedan tänkte jag en extra gång om det här, och för vissa kanske det låter knäppt eftersom man kan hjälpa andra genom andra organisationer.

Men pengarna som dras från våra löner går ju till en organisation där många andra faktiskt får tröst, hjälp, social gemenskap och stöd på många sätt. Kyrkan anordnar ju exempelvis soppkök och åt hemlösa, de driver barn och ungdomsverksamhet, ordnar evenemang för ensamma och gamla människor etc.

Då tänker många säkert - men skänk pengarna till sådana organisationer då! (som sagt). Så det låter kanske knäppt att jag väljer att stanna då jag själv inte tror på Gud, Jesus och det där gänget. Men jag tror ändå Kyrkan gör bra saker för de som vill ha deras hjälp. Och skattepengarna går ju ändå till massa saker som man tycker både är bra och dåligt som man inte kan påverka nämnvärt.

Så summan av det hela - jag går inte ur för då kommer lite av mina pengar åtminstone till nytta för andra människor som behöver dem.

Vilken helg!

Vilken händelserik helg det har varit. Somnade fort igår och sov faktiskt ända tills nyss. Skittrött var jag och känner mig fortfarande seg. Men jag funderar på om det inte ska bli jogging idag ändå! Har ju inte rört mig mycket alls den här veckan. Pinsamt dåligt!

Imorgon ska jag ringa min arbetsgivare och kolla vad hon har för uppdrag åt mig. Hon skrev ett mail om 4.5 timmar/dag på ett ställe i 4 veckor så det hade ju inte varit dumt. Lite mer i lön utöver det jag får och ganska mycket ledigt = tid för stranddagar om solen vill titta fram.

Update: Tro på fan att det börjar åska bara för att jag nämner ordet jogging!

Sex and the city

Jag, Nina, Linda och Erika gick alltså på SATC-filmen idag. 95% av salongen var fylld med kvinnor i olika åldrar i alla fall, haha! Skymtade dock ett par killar, som garanterat var medtvingade av sina respektive ;-)

Filmen då? Ja, den var ju helt klart sevärd! Den höll måttet under de 2,5 timmarna den utspelade sig och den slutade ungefär som man ville/trodde att den skulle sluta :-) Dock saknade jag något, vet inte riktigt vad men något var det! Men som sagt, helt klart bra! Hörde några som snörvlade bak i salongen. Själv har jag svårt att sitta och grina in public. :-P

Efter regn kommer solsken!



Några glimtar från gårdagens midsommarfirande

Glad Midsommar!

Om ett par timmar ska vi bege oss ut till Sillviken för midsommarfirande. Just nu vräker regnet ner men förhoppningsvis blir det lite uppehåll senare i alla fall. Så vi kan bada badtunna!

Jag hade tänkt jogga innan som sagt. Men det känns ju inte allt för lockande nu om man säger så! Jag som var peppad när jag klev upp och bara skulle äta en banan och få i mig lite vätska innan! Skulle ha varit lite snabbare :P

Jaja, vi ser väl!

Ha en bra midsommar i alla fall!

Vitt

Rotade igenom alla affärer idag känns det som. Till slut gick jag in på en affär som jag aldrig handlar på, nämligen BikBok. Tycker mest de har tonårskläder där. REA var det i alla fall, så jag kollade igenom lite och provade. Bestämde mig för denna på bilden. Blir den bra till imorgon tro? Den är ju sjukt genomskinlig som ni ser, så jag har ett vitt linne under.

Ignorera mitt otroligt sammanbitna (och svettiga) anlete...


Klicka

Annars har vi hunnit med det mesta idag. Dock har jag inte joggat.... var så himla trött när jag kom hem så jag ville bara äta och vila fötterna. Kommer nog inte ut idag heller men tänkte i alla fall försöka imorgon. Med betoning på försöka.

Skall ta och sätta igång med bakningen nu så det är gjort!

Skulle dock kunna somna på 2 sekunder!

Dagens goda gärning!

Idag när vi hämtade Lotten så rensade jag bilen på lite skräp som jag lämnat i den. Slängde det i en papperskorg och döm om min förvåning när jag ser en väska ligga där. Inget konstigt kanske, man kan ju faktiskt slänga gamla väskor. Men jag tog upp den ändå bara för att kolla. Kolla så att det inte var massa värdesaker där. Men det var det. Däri låg körkort, bankomatkort och nycklar + en förpackning med medicin. SMS:ade 118100 så jag fick reda på numret till tjejen som ägde väskan. Tack och lov ett ovanligt namn så jag fick bara en träff! Ringde och berättade att jag hittat hennes väska så vi for förbi hennes hem med den. Hon vart glad! :-)

Det visade sig att hon ställt ifrån sig väskan utanför en lägenhetsdörr och gått in (glömde alltså väskan i trapphuset). När hon sedan kom på att hon glömt den så var den borta! Några snorungar som snott den förstås. Men det enda som var borta var lite pengar så det var ju tur!

Andra gången på bara några månader som jag hittar sådant där. Förra gången var på H&M då jag hittade en plånbok i en jackficka. Varför lägger man sin plånbok i en jacka som man provar är dock frågan? Full med pengar var den också. Ren tur att jag var och strök med handen över plaggen annars hade väl någon tjuvaktig person fått tag i den.


Dagens att göra

  • Lämna in kortet jag gjort för laminering hos Nicklas (ska ge bort ett restaurangbesök så jag gjorde ett hemmagjort "presentkort").
  • Skjutsa Lotten + katter till Växtholm
  • Handla
  • Fara på Systembolaget
  • Springa på stan! MÅSTE ha något misdommarfint!
  • Jogga
  • Föra över massa låtar till USB
  • Baka tårta!

Sen tror jag inte det är något mer... Har garanterat glömt något.

Nu ska vi fara.

Bråttomt, bråttomt!

Kläderna kom idag!

Hämtade paketet på ICA innan vi drog för att kolla på fotbollen. Testade för ett tag sedan då jag kom hem. 2 plagg satt bra av det jag beställde.

Klänningen var för lös i midjan (var nå resåraktigt som delade av, ja ni ser på bilden) och över bysten där det var jättemycket tyg över vid armhålorna! Synd! Annars satt den bra över ryggen och längden var bra. Tyvärr tror jag den blir konstig över bysten om man tar en mindre storlek för det var som bara vid armhålorna det var för mycket tyg. Jaja...

Jeansen var alldeles för låga vilket jag borde insett utifrån bilden. Annars var de bra i benen och så!

Tunikan blev för kort på mig och stod ut i ryggen. För liten samtidigt som den var för stor. Men den var skön dock! Men jag hatar fyrkantiga kläder! Alldeles som man har lyckats krympa den i tvätten.

Byxorna satt som en smäck faktiskt! Riktigt sköna och perfekt längd på mig. Snygg till både högklackat och ballerinas! Går att använda som finare men även till vardags!

Linnet satt faktiskt nästan som på modellen, om man tänker längden på axelbanden och själva pösigheten, eller hur man ska förklara. Haha, ja förutom att jag är fetare än henne då ;) Bra passform vid armhålorna också. Inte för långt ner så BHn syns och inte för långt upp så det skaver i armhålorna! Men jag köpte en storlek mindre än vanligt. Annars hade det nog blivit tält av det hela! Samt att den hade blivit för lång. Så om ni ska köpa - köp en strl mindre än vanligt!

Jag ska i alla fall skicka tillbaka de plagg som var epa och ev byta till ett till linne och ev något annat att ha upptill, nåt snyggt till byxorna kanske!

Hade velat ha klänningen på midsommar, men nu måste jag hitta på något annat. Kanske panikshoppa något imorrn (som jag skrev i inlägget under) att ha upptill, till nybyxorna! Något somrigt! Linnet hade jag ju kunnat ha om det inte var så att jag köpte ett svart!

Utmanad

Regler:
Beskriv först reglerna. Svara på alla frågor. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag? (vi tar väl imorgon då för denna dag är ju snart slut!)
  • Handla grejer till midsommartårta/kaka
  • Stressshoppa något att ha på mig på fredag
  • Lägga över sommarmusik på USB-minnet
  • Jogga eller i alla fall promenera
  • Städa undan lite
Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag var 14 år hade väl just precis gått ut 7:an (tror jag det blir?). Så jag hängde väl mest runt med Erika, Therese och Madde. Spelade basket på grusplanen på Vallens Skola osv, hehe. Det fanns ingen asfalterad plan där. Tror vi kollade på basketkillarna på Hedbergskas plan också ;-) Befann mig väl ganska stor del av tiden i stugan på Alnö också, vilket oftast var svintråkigt eftersom jag inte hade några kompisar där ute!

Ställen du bott på?
Först och främst i en mindre byhåla ca 1,5 mil utanför Sundsvall. Kovland heter det för er som är bekant med Sundsvall + omnejd. Där bodde jag ända tills jag var 20 då jag flyttade in till min egna lägenhet, på Dalgatan mitt i stan (studentlägenhet) 2006 tog jag mitt pick och pack och drog till Umeå. Bodde på Öbacka i lite drygt ett halvår för att sedan flytta vidare till lägenheten vi har nu. Som ligger i city här i Umeå.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
  • Betala av CSN
  • Resa massor
  • Köpa en schysst lägenhet att bo i de få gånger jag skulle befinna mig i Sverige ;-)
  • Skänka till välgörenhet
  • Bjuda mina bästa vänner på en grym utlandsvistelse!
Personer du vill veta mer om
Lina, Annika, Jisan, Elin, Moa Lindizzi

Djeez

Har varit på intervjun nu och det gick väl OK, men inte mer. Mannen som intervjuade stirrade på mig hela tiden, alltså stirrade in i ögonen på mig ungefär som han ville se om jag skulle vika ner blicken eller inte! Knäppt... Men men, får väl se om de hör av sig!

Måste fixa lite grejer nu innan jobbet, tänkte försöka jobba så det är klart innan fotbollen så man kan se den i lugn och ro!

Blä

Jag har ingenting att ha på mig. Bara massa vardagskläder som känns... sådär... Även om det skulle vara kläder man går klädd i på det jobbet så känns det ju epa att komma i lite för stora jeans och en tråkig tischa från H&M. Men men...

Skall iväg på bolaget sedan etc så man har så man klarar sig på midsommar :-P

Nu ska jag väl rota lite till i garderoben, duscha, göra mig klar och sluta vara så nervös!

Cheerio

Planering

Ikväll har det varit en del snack om eventuell resa då, vet inte hur det blir än utan vi måste prata ihop oss lite mer först! Har i alla fall tagit hem recept på midsommartårtan vi skall göra till på fredag. Nina och jag skall göra en var. Hoppas det räcker till alla.

Imorrn är det alltså arbetsintervju. Vet fortfarande inte vad jag skall ha på mig. Det är inget direkt fancy jobb så skjorta kanske känns för dressat. Får se om jag hinner få mina beställda kläder innan kanske! :-) Min vita skjortklänning kanske funkar ändå! Jaja, vi ser väl!

Nu ska jag sätta mig och göra ett slags presentkort :-)

Dött

Det händer inte så mycket i min värld idag. Därför blir det inte mycket bloggande heller förstås. Visst kan jag skriva att jag spelar tv-spel och söker jobb varje dag. Men det blir ju lite tjatigt va? ;-)

Skall hem till Erika sedan och hänga lite. Vi ska kolla efter resor! För vem vet, det kanske bär av igen det här året.... Mer än så väntar jag med att säga :-P

Arbetsintervju!

På onsdag ska jag på arbetsintervju. Jag säger inte vart dock! Det blir spännande, för nu var det ju ett tag sedan man var iväg igen. Åh, hoppas jag har en chans. Men det lär väl som vanligt vara 100 sökande så vad vet man! Men det skulle ju sitta fint med heltidsjobb om man säger så!

Så frågan är främst: Vad ska man ha på sig!

Svettis

Joggade idag med, trots lite träningsvärk i ljumskarna sen sist. Det gick bra den här gången med. En aning tröttare kanske, men överlag OK! Det var skönt att det blåste även om det var motvind under stor del av vägen. Annars hade det nog blivit varmt. Nu när jag kom in så droppade ju nästan svetten :-P Men det är bra att svettas under träning. Det visar ju på att kroppen är bra på att transportera bort värme!

Nu blir det dusch och lite vila!

Protest mot "FRA-lagen"

Fick en kommentar här i min blogg att om jag har mer än kilon i skallen så borde jag bära vitt på onsdag som en protest mot FRA-lagen. För det första - ja jag har mer än kilon i skallen vilket borde ha framgått av min blogg för längesedan. Så att komma med en sådan förolämpning var onödigt.

För att återgå till ämnet - FRA. Varför protesterar folk mot den? Jo för att kritikerna anser att det är ett ingrepp i den personliga integriteten. Att meddelarfriheten kommer försvagas samt att det strider mot Europakonventionen vilken ingår i grundlagen.

FRA är alltså Försvarets radioanstalt. Och propositionen innehåller alltså att man skall ändra så folks e-post samt telefonsamtal till och från utlandet kan kontrolleras och avlyssnas. Anledningen är således att kunna bekämpa terrorism bl.a.

Därför vill motståndarna alltså att de som är emot förslaget bär vitt på onsdag 18/6 eftersom riksdagen kommer votera om förslaget då.

Vad kommer jag göra själv? Tja... jag är ju emot förslaget men jag har ingen helvit outfit så jag får väl hålla mig till att bära en vit överdel åtminstone!

En film senare ...

Har som sagt jäst i soffan idag. Kikat på film och bara varit. Såg Gone Baby Gone. Hemsk men helt okej! Inte det absolut bästa jag har sett, men som sagt - sevärd!

Jag är nog egentligen mer av en serieperson. En film blir ofta lite för lång för min smak om man sitter hemma i soffan och kollar. En serie är ju bara 40 min ungefär så man kan göra något annat ett tag innan man eventuellt ser ett till avsnitt!

För övrigt har jag träningsvärk sedan joggingen igår... aj aj. Hoppas det går över till imorrn för eventuellt hade jag tänkt ta en till runda då. Åtminstone försöka ta mig ut 2 ggr i veckan som jag gjorde förut. Vi ser väl...

Trött

Är sjukt seg och trött idag. Undra vad det beror på... höhö. :P Jaja.. Ska strax gå iväg och hämta biljetterna till SATC-premiären i alla fall! Det blir nog kul :-)

Sedan ska jag lägga mig och soffan och inte kliva upp förrän det är dags att lägga sig för att sova!

Vinnare ...

... av bloggdesigntävlingen denna gång blev Emma!

En bra dag

Jag joggade idag. För första gången på jättelänge. Ville se om jag hade tappat mycket kondis. Men det gick faktiskt ganska enkelt! Eller, enkelt är väl att ta i, men det gick bra i alla fall! Blev nära på 4 km innan jag tagit med runt och var hemma igen. Hade säkert kunna ta 1 km till! Nästa gång får det bli rundan ner till älven! :-)

En annan bra sak är mitt hår. Det är blankt, fint och lättskött för tillfället. Och framförallt, nu har jag min egna hårfärg igen. För er som inte vet färgade jag mitt hår mörkbrunt hösten 2006, blev less våren 2007 och har hållit på att färga tillbaka det till min riktiga färg. Och nu är det den! Inget blekmedel eller så i knappt, förutom i topparna! :-)



Lördag

Idag är det faktiskt rätt soligt! :-D Vet inte vad jag skall hitta på idag förutom se på fotbollen ikväll då, och grilla. Annars tror jag det blir rätt dött på att-göra-fronten.

Sitter och kollar mina Traderaauktrioner och samlar poäng på Gratisbio! Går ju svinlätt att samla poäng. Blev ju medlem för bara några dagar sedan och har redan 200 poäng! :-) Det har ju inte kostat mig något heller förutom beställningen jag gjorde på Ellos via dem, men då får jag 9% av köpesumman i poäng också så i slutändan får jag ju igen lite ;-) Bli medlem om du inte blivit det än! Det är king! Om ni anger mig som värvare får ni 75 välkomstpoäng istället för 50 också. Inte dumt va. Gå in via denna länk eller ange "Phaenna" som värvare! :-)

Nu ska jag ta och spela lite tv-spel och fundera på vad fasen jag ska ha på mig ikväll!




Imorgon är även sista dagen för att tävla om en helt valfri bloggdesign! klicka HÄR om du vill vara med!

NU är det helg! =)

Nu har jag jobbat klart för den här veckan. Har hunnit med att vara på affären också, efter mitt inlägg tidigare om stress så var jag extra uppmärksam på stressade människor eller folk överhuvudtaget.

Dagens iaktagelse var de som ställer sig och gör annat än att packa ner sina varor från bandet. Exempelvis börjar svara på ett sms, plocka med något i väskan osv. Det tycker jag är smart när kön är lång och kassören håller kvar varorna där uppe så det blir ett fint litet berg. Kan tänka mig hur stressade människor börjar koka inombords då de är efter en sådan människa. hehe.

Det var något annat jag skulle berätta också men nu har jag förträngt det.

Skall sleva i mig nåt ätbart nu och spela Wii tror jag... för ovanlighetens skull. Mitt liv går för tillfället ut på att äta, sova, jobba (för lite), kolla på serier och spela tv-spel. Slacker? Ja.

Folk älskar att stressa (?)

Folk stressar så förbannat hela tiden. Till ingen nytta. Speciellt i situationer man inte kan påverka eller i biltraffik. Det är tur att inte jag kör bil, för jag hade nog slängt mig på tutan varje gång folk felar i trafiken. Rondeller är ett bra exempel där bilister bara måste tränga sig före så de hinner ut från rondellen 5 sekunder snabbare.

En annan plats för stress är givetvis matbutiker. Folk suckar när man står och väljer 10 sekunder för länge vid påläggsdisken och tränger sig förbi för att rafsa åt sig sitt paket med skinka och ila iväg med sin vagn. Nog för att det kan vara störande om flera människor står ivägen med sina kundvagnar när man vill komma förbi, men man kan väl säga "ursäkta" i så fall istället för att bara stå och glo in i någons nacke och tro att den ser? Lär er öppna käften.

Kön till kassan är ett annat fenomen. Folk blir så förbannat stressade om man inte skyndar sig att skjuta fram sin varukorg tillräckligt snabbt när kön går framåt. De nästan knuffar på en med kundvagnarna eller "sparkar" in sin korg i hälarna på en. Väl framme vid rullbandet står de redo med varorna i nävarna så de snabbt som fan kan lägga på sina varor på bandet så fort man lägger avskiljepinnen där. Lägger man inte på den tillräckligt snabbt så suckar de ljudligt och häver sig över ens egna varor och rycker irriterat åt sig pinnen.

Det är ingen idé att försöka fråga kassören om något om man har en stressad människa bakom sig. Då ser man hur svetten börjar bryta fram på personen bakom och att han/hon önskade att hon tagit en annan kö istället. För i den kön kanske det tagit 20 sekunder snabbare att komma ut till bilen så man hinner gena och idiotköra i rondellen utanför. Så man är hemma ca 1 minut tidigare.

Bråttomt, bråttomt!

Fredag!

Helgen är kommen! Men först ska jag jobba innan jag får ledigt. Men det blir en senare fråga. Först ska jag nog köra lite benträning framför TVn :P och spela lite mer Mario. Haha. Måste fan klara ut spelet nu så jag kan gå vidare till nästa ;-)

Äntligen har jag fått bud på alla mina utlagda kläder på Tradera. Fint att de kommer till användning för någon, förutsatt att de är seriösa köpare förstås. Hoppas! :-)

Annars i helgen vet jag inte exakt vad som är planen. Mer än att Nina ville dra ihop något. Antar att det lutar åt fotbollsmatchen plus fest. Vi ser väl vad som sker helt enkelt!

I love Nintendo

Man blir verkligen yr i huvudet av att spela Super Mario Galaxy, som någon kommenterade (minns inte vem nu) :-) Har spelat mest hela dagen, haha! Sitter och vrålar in i teven när det inte går som jag vill. När Mario springer över kanten "av sig själv" osv. Det är ju minsann inte jag som styr över kanten utan det måste ju vara en bugg i spelet (eller?) ;-)

Jag kommer ihåg när jag var liten och vi fick det första Nintendot i slutet på 80 början på 90-talet. Glömmer aldrig Track and Field där man matade på A och B-knapparna så man fick ont i fingrarna till slut. När syrran lurade mig att man kunde få fyrkantiga ögon av att spela för mycket! Hahaha. Det var tider det! ;-)

Mer till salu

Lade upp en auktion för en klänning nyss. Kika in för den som är intresserad! Har inte sett så många med just den klänningen så drar du L/XL så passa på!

Torsdag

Regner smattrar på fönsterbläcket. Nyss var det ju sol! Typiskt... Det är i alla fall sådana här dagar jag verkligen vill ha ett träningskort. För att kunna träna inne då man inte kan vara ute! Eller man kan ju, men jag är för bekväm för att vara ute och träna vid dåligt väder. Så det där träningskortet lockar! Kanske ska dra dit imorgon och inhandla! Spinningskorna ser ju ganska ensamma ut där i hallen menar jag.

Basal energiförbrukning

Det vill säga, den energi kroppen förbrukar i vila. Jag har räknat ut mitt ungefärliga BEE med hjälp av en ekvation. Nämligen Harris & Benedict ekvationen:

Kvinnor: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) - (4.676 x ålder)

Män:
66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) - (6.775 x ålder)

Jag fick ett tal runt 1500 kcal per dag. För att räkna ut ungefär hur mycket man förbrukar under en dag skall man ta siffran man räknar ut gånger 1.2 till 2.0. Se här för att räkna ut vad just du skall räkna med.

Till sist fick jag ett energibehov runt 2000. Det är vad jag gör av med per dag alltså och så mycket kan jag äta utan att gå upp eller ner i vikt. För att minska 0.5 kg/veckan i vikt skall man plocka bort 500 kcal. Alltså jag skall äta ca 1500 kcal om dagen för att gå ner i vikt. Det handlar om att ligga på underskott. Så äter jag över 2000 kcal varje dag får jag räkna med att gå upp några gram. Visserligen krävs det ca 7000 extrakalorier för att man ska gå upp ett kilo i fett.

Låter enkelt va? Det är det inte. Det är en hel vetenskap att räkna kalorier och framför allt välja rätt kalorier!


Slösa har varit i farten igen!

Jag hade ju inte tänkt handla. Men likförbannat var shoppingklick-fingret där och klixade hem det enda och det andra. Det blev inte skitdyrt (Strax under 600 kr) men ändå! Men jag gick in via Gratisbio.se så då samlar jag ju poäng i alla fall. En vacker dag kanske jag också får presentkort hem i brevlådan! Det var ju ganska enkelt att samla. Jag har redan 100! :-)

Hur som haver - Detta shoppade jag:

Svarta kortare byxor. Ville ha några finare "piratbyxor" som inte är sådär fara-till-stranden-slafsiga. De räcker ner på vaden ungefär.
Jeans - Ja.. jag har nyss köpt ett par jeans, men jag vill ha ett par ljusa också Dessutom gillade jag sömmarna på baken. Jag tror röven får schysst form i dessa :P
Hängselklänning - Har kollat på denna flera gånger så lika bra att ta hem och prova!
Linne - Får se om det blir schysst eller bara tält av det hela!
Tunika med vidare ärmar - Skönt dagar det inte är supervarmt/ eller på kvällen. Beställde en vit!

Ska bli intressant att se om det passar. Hoppas Ellos är lika snabba som de varit de senaste gångerna jag har beställt. Hinner nog få paketet innan midsommar i alla fall!

Orkeslös

Inte blivit mycket gjort idag heller. Känns som precis all ork gått ur mig. Har ingen lust med nåt! Well, spelade lite Mario i förmiddags, såg 2 avsnitt av Greys och steppade lite på ministeppern. Bara 15 minuter vilket inte gav sådär skitmånga kalorier :-P Men men...

Ska snart klä om och gå till jobbet sedan händer det inte så mycket mer!

Onsdag

Sverige vann igår. Det har väl ingen missat förstås!

Känner inte att jag har så mycker att skriva för tillfället. Det är mulet och tråkigt ute idag med så jag skall sätta mig en stund och spela tv-spel hade jag tänkt.

Sedan får jag se vad det blir! =)

Super Mario och fotboll

Mitt tidsfördriv idag har varit Greys och Super Mario Galaxy. Grym dag med andra ord ;-)

Kikar ni på fotbollen? :-) Har kollat på första halvleken nu i alla fall och kommer nog se klart, det var ju ändå rätt spännande! Sedan ska jag spela mer Mario!






Pssst.... tävla om bloggdesign här.
Helt valfri utefter dina egna önskningar!


Slut på snuset

Idag bestämde sig min käre sambo att han skall sluta snusa. Sagt och gjort - jag har låst in de återstående snusdosorna i ett skåp och gömt nyckeln! Det kommer antagligen bli ett helvete här hemma i några dagar, så jag antar att jag måste beté mig extra snällt :-P

Men vad har han att förlora? Spara närmare en tusenlapp i månaden (om inte mer) och vara fri från beroende. Det är ju inte så dumt!

Vi är hälsosamma nu ;-) Ja, om vi räknar bort alkoholkonsumtionen då :-P

Fundering

Satt och kollade lite var sommarkort kostar på Träna och Träningsvärkstan (800 resp. 650 kr). Är ju sugen på att gå på pass igen bara för att då motiverar jag mig själv att träna. Samtidigt känns de där priserna för mycket för mig, även fast jag fått igen på skatten. Tänker att jag borde spara och köpa årskort/halvårskort i höst istället.

MEN köper man sommarkort på Träna för 800 kr får man köpa årskort för 2600 i höst! Så då kan jag träna över ett år för samma pris som för bara 1 år, totalt med sommarkort+årskort. Årskortspriset är 3400 alltså. Så man skulle ju få ca 2 månader extra, så att säga.

Dagens i-landsproblem. Hur hade ni gjort? :-P

Hallå!

Jag är ingen mästare på fyndiga rubriker, som ni kanske märkt.

Idag är det tisdag och regnmolnen hänger tungt över Umeå. Vet inte riktigt vad jag skall ta mig för idag ännu, men något lär väl förmodligen hända. Kanske lägga upp mer Traderaauktioner!

Somnade faktiskt ganska fort igår och vaknade 09. Så nu kanske jag kan lyckas vända lite på dygnet i alla fall. Och inte sova till 11 varje dag.

Jag har ju bestämt mig för att inte äta godis eller kakor denna vecka. Inatt drömde jag att jag gjorde en marängsuisse med massa grädde, choklad och maränger såklart. Och att jag satt och slevade in den. Sedan blev jag så besviken på mig själv när jag vaknade, eftersom jag redan hade brytit förbudet, haha! Det var skönt att komma på att allt bara var en dröm ;-)

Jaja, lite frulle är väl på sin plats nu kanske!

Emma's bokmärken

Tänkte lista några bloggar jag läser. Kanske är ni där ute sugna på några nya bloggar att följa, eller bara nyfiken på vad just jag läser. Här är ett urval av de jag gillar i alla fall, och fler har ni ju under länkarna här på bloggen!

Bara EN kaka till (Miss XL) - Hittade denna blogg då jag sökte på andra som bloggade om vikt och kost eftersom jag själv gör det. Gillade den och fastnade! :-)

Kan jag bli smal - Den här bruden är grym! Kolla på hennes före och efterbilder så förstår ni! Tror jag hittade till henne via Miss XL, om jag inte minns helt fel!

Husmusen - Den bästa inredningsbloggen jag har följt. Snygg, välskriven och härlig. Det här var den första bloggen jag började följa regelbundet!

Vad är grejen - Det är ofta man kan ställa sig den frågan. Här finns några sköna funderingar!

Linas Liv - Lina "träffade" jag på ett forum och fattade tycke för. Började följa hennes blogg och nu är jag fast! ;-)

Ivana (Rough Cookie) - Ivana har åsikter om det mesta och det är befriande att läsa! Håller inte alltid med, men det är just därför den här bloggen är så skön! Dessutom bor hon ju i samma stad som mig!

FastFoodLovers - När man behöver en guide i snabbmatsvärlden ;-)

steppelistepp

Slog igång ett avsnitt av Grey's och släpade fram ministeppern. Blev en "promenad" på 30 minuter i alla fall! Som att gå i lera var det, så benen fick nog allt jobba lite. Skönt. Blir en promme till jobbet sedan också så då får ju den här dagen vara godkänd motionsmässigt i alla fall.

Nu ska jag duscha och ha i mig lite mat innan jag ska traska iväg och moppa golv!

Ny bloggdesign till midsommar?



Obs! Ni som kan vara med och tävla måste ha en blogg hos blogg.se/webblogg.se

Måndag igen

Och nu ska jag börja på allvar. 2 veckor till midsommar och de ska bli hårda. Kanske inte stenhårda som var min plan tidigare. Men det ska fanimej bli diciplin igen. Slarvar så förbannat mycket hela tiden. Fortsätter jag såhär kommer jag ju gå upp allt igen. Och det vill jag ju verkligen inte.

Nej. Inget snask denna vecka, så får vi se om jag klarar en vecka till efter det! :-)

Mulet, tråkigt väder här idag. Och det verkar ha regnat tidigare. Jaja, kan ju inte vara sol jämt!

Fick fingrarna ur...

Och lade ut några plagg på Tradera! Klicka här om du skulle vara intresserad, och drar strl 46/48. :-) Tunikan där passar nog på större storlekar med skulle jag tro! Det finns till och med ett par cityshorts där! Det trodde ni inte va (ni som hängt med länge i bloggen). Men de har som mest legat i garderoben och skräpat så lika bra att försöka få dem sålda istället för att slänga dem. Är ju som inget fel på dem.

Skall lägga ut några fler plagg till veckan också. Måste bara rota runt lite mer i garderoben. Har en schysst prickig blus med puffiga ärmar som till min stora förtret bara hänger på mig. Det är den jag har på före-bilden här. Syns kanske inte så bra hur den ser ut men. Älskade den blusen! Så den kan ju få gå till någon som den passar bättre på! Har någon partytopp också som kanske passar bättre på en som gillar att visa mer hud :-P

Beställt

Annikas nya!

Inte ett dugg bakis

Drack några drinkar, sedan kom Ulli och Henke och det slutade med att vi alla gick och la oss klockan 01. Haha! Pensionärerna... På morgonkvisten roade vi oss med att se på Törnrosa och sedan gick vi en sväng på stan. Blev en kort visit den här gången, men vi kanske far ner och hälsar på i sommar! :-D Skulle vara kul.

Nu ska jag lägga in en bloggdesign!

Ska jag grina nu eller?

Håller fast vid att xoxo är ett töntigt uttryck, och jag vet "liksom" vad det betyder. Säg "puss och kram" istället då. Låter ju i alla fall normalt istället för att skriva "MSN-bokstäver", eller snarare SÄGA [ex-oh-ex-oh].

Så "Emma" sluta du läsa min blogg, om du inte kan tåla att folk gillar olika saker olika mycket (eller inte alls). Jag bryr mig inte. Antar att du är en av dem som skriver/säger så eftersom du högg som en hungrig orm och inte ens vågade skriva under din kommentar med mail eller bloggadress.

Men om jag ska besvara kommentaren. Ja folk får skriva vad de vill, eller säga vad de vill. Och alltsåfår jag tycka det är ett epabeteende när småflickor på 15 år börjar använda det i sin blogg efter att ha sett 2 avsnitt av en amerikans såpa.

För let's face it - det var då det bröt ut.

Åter till drinkarna och 90-talsmusiken.



Lyssnar ni riktigt noga sjunger de "små negrer i sanden"
i låten Sunday bloody sunday med U2.


Spring på stan

Jag hade förträngt att det var tivoli och andra barnevenemang i stan så jag möttes av ungefär en miljard ungar med sina föräldrar plus barnvagnar. Näe, så illa var det väl inte men det var mycket folk på stan. Jag gillar egentligen inte att shoppa i butik alltså. Sitta hemma och klicka är mycket bekvämare. Och när det är 3-4 andra som rycker i kläderna man håller på att kolla in så blir det allt annat än kul.

Köade i 100 år på H&M för att prova jeans (bestämde mig för att köpa ett par trots allt). Kunde faktiskt ha de två par jag provade. Lite överraskande måste jag erkänna. Trodde de knappt skulle gå över låren men de gled på lätt. Köpte ett par "vanliga" med bootcut och fickor utan massa krafs på. Lite tighta är de över magen, men de går väl ut sig en aning antar jag. Får undvika tighta toppar till :-P Bland det fulaste jag vet är när det väller ut över linningen.

Traskade vidare till Lindex och köpte äntligen en ny BH. Nästan alla mina BH är också för stora nämligen. Till sist köpte jag en vit topp för 99 kr hos Rut M.fl. med resår nertill så det blir lite puffigt liksom. Ja ni ser ju här nedanför. Var tvungen att klippa bort ansiktet för jag såg retarded ut!


Dagens hang up

Fan vad trött jag är på er som skriver xoxo efter alla meningslösa inlägg om de senaste modebrotten eller senast shoppat, hahaha! Bokstavskombinationen spred sig som böldpest över svea rike efter att alla brudar börjat se på Gossip Girl. Även 100 bloggar med någon form av namnet "Gossip Girl" startades också. Vad fan trodde ni? Att det skulle bli succé? Ähh...

Jag ska börja skriva fu, fu eller varje inlägg istället. Låter ju nästan lika dant :-P

Grey's, Arn och ingen motion

Har sett några avsnitt av Grey's på kvällskvisten, läst ut andra boken av Stieg Larsson (Flickan som lekte med elden) som f.ö slutade sjukt spännande. Den slår första boken med hästlängder. Måste köpa Luftslotten som sprängdes nu (tror jag den heter?).

Alltså har jag inte tränat... suck. Istället slog vi igång filmen Arn - Tempelriddaren som jag tyckte var helt okej. Har ju velat se den sedan i julas men det har aldrig blivit av. Men nu så! Funderar på att läsa böckerna också.

Städat skulle jag ju också göra, men icke. Det enda jag har gjort idag är att köra diskmaskinen med maskinrengöring och lastat i den smutsdisk samt torkat av och gjort ren spisfläkten samt spis. Jaja. Det är en dag imorgon med. Egentligen är det mest golven som måste dammsugas och eventuellt torkas... Detta eviga städande! Har man pälsdjur måste man städa oftare och noggrannare. Men ibland är man slö och då är det katthår överallt. Som nu ungefär. Tussar med katthårs-damm lite här och där.

Nu: mer Grey's :-P

Sådärja

Maten är inhandlat och extrasängen likaså! Fyndade en på Jysk för 250 spänn. Helt klart liggbar om man säger så. Får gäster imorrn en sväng och vår luftmadrass är det hål i så det var bara att köpa en ny extrabädd. En får ligga i soffan och den andra i sängen!

Det är en aning mulet idag och inte alls lika nice som igår. Synd. Hade velat pressa lite mer på en strand idag med! :-P Imorgon kanske!

Borde träna idag... känner mig sjuuuuukt lat. Men får se, tar väl en sväng på crosstrainern sedan tror jag. Om än bara 20-25 minuter.

Måste städa också, ser ut somett ormbo här.

Skillnad

Lekte lite på www.mvm.com där man kan göra sin egna modell och sätta kläder på den osv. Intressant, för enligt den så är det såhär stor skillnad på mig sen i september och fram till nu.

 Givetvis är ju inte bilden helt korrekt av hur just jag ser ut, men det ger ju i alla fall en fingervisning om hur stor skillnad det faktiskt är. En skillnad som jag sällan ser i spegeln. Det är snarare så att jag hajar till när jag ser mig själv på kort, eller om jag råkar se mig själv i ett skyltfönster.






Bloggen är seg

Inte speciellt otippat. Skrev ett inlägg för längesedan som inte publicerats ännu. Det kanske dyker upp samtidigt med detta. Var förvisso bara en bild på en nyckelpiga, men ändå! :-)

Klickade inte hem några postorderkläder förut heller... Men det kliar fortfarande i fingrarna ;-) Jag borde ta tag i att lägga ut lite kläder på Tradera till att börja med innan jag shoppar massa saker. Ska bannemej sortera kassen med för stora kläder redan nu! Se vad som kan säljas och inte. Framför några avsnitt av Greys :P

PS/ Ja nu kom det förra inlägget upp också! Knäppt...

Flyg, Maria Nyckelpiga



Jävla Ellos!

... och deras ständiga erbjudanden som gör att det kliar i mina shoppingklor. Skall bara kolla lite och stoppa några plagg i korgen för att se vad det kostar. Jag vet hur det kommer bli om jag väl börjar. Kommer handla massa saker... Men å andra sidan... slösar jag 300 kr på plagg som eg skulle kostat närmare 600 kr så får det väl vara värt. Eller? Hahaha! Snacka om att söka ursäktet för att handla.

Update: Du som springer runt och anonymt länkar till någon "allt för föräldrar"- tävling kan väl sluta med sånt fjant.

Medelhavsvärme!

Idag mina vänner är det varmt även hos oss i norr. Termometern visar på 27 grader i skuggan, kan bara tänka mig hur hett det är i solen! Därför gäller följande

Fikat skall inhandlas och bikinin skall på!

Måste bara vänta på att Jens har jobbat klart så drar vi mot en strand och pressar lite!

Varmt!

Idag moppade jag golv så svetten rann. Djeez vad hett det var där idag. Nog för att det är varmt i vanliga fall med tanke på alla datorer som står på dygnet runt. Men nu var det lätt 30 grader där inne.

Förut idag så körde jag lite intervaller. gick 2 min och joggade 2 min. Orkade bara 30 minuter för det vart alldeles för varmt och jag hade nog inte druckit tillräckligt innan. Nästa gång ska jag ge mig ut på morgonen innan det hunnit bli så hett! Well, 30 min är väl bättre än inget i alla fall. Sprang på ganska bra när jag väl sprang också, och gick i rask takt. Blir nog inte sååå svårt att jobba sig tillbaka till att orka 5 km igen.

Nu ska vi äta sen middag bestående av köttfärssås. Sen ska jag eventuellt se ett avsnitt av Grey's. Har sett 6 avsnitt hittills. Har inte fastnat riktigt än, men jag tänkte ge det en säsong i alla fall. :-P

Först: av med svettiga jobbkläder.

Btw: -0.6 kg sedan jag kom hem! Och det trots att jag varit sjukt slarvig.

Richie rich!

Hello skatteåterbäring säger jag bara! Undra vad jag ska bränna de här pengarna på? Nya glasögon? Kläder? Spara till resa? Sparar jag har jag ju i alla fall en halv Thailandsresa! Inte dumt.

Meen.. det lär nog gå åt till mat och räkningar och annat "kul".

Så... kanske inte var så rik trots allt. :-P

När går det för långt?

Det finns ju diverse bloggar där ute som skriver om andra bloggare. Bloggkommentarorerna är ju ett exempel. Sedan finns det de som specialiserar sig på att skriva om exempelvis en specifik blogg osv. Visst har man tyckt att det varit lite roligt när de driver med de stora bloggarna och sådär. Men jag läste just en blogg som i det närmaste förföljer en annan. Kollar upp personnummer och annat. Okej, offentlighetsprincipen gör ju att man kan ringa skatteverket och fråga det ena och det andra om man vill.

Men ändå? Är det inte att gå för långt när man ägnar en hel blogg åt att skriva om en eller några få personer som man kollar upp namn, deras familjer, adresser och annat? Där man gör sken av att publicera dessa uppgifter senare. Jag citerar:

"Ett samtal till rätt person och de rätta frågorna avslöjar inte bara hennes adress (som jag kommer att hålla för mig själv, än) (...)"

Ska man se det som ett hot eller vad vill människan få fram?

Äh, jag blir så trött. Som jag skrev innan - det är ju lite skoj med inlägg i form av "skvallerpress" men inte sådana där det mer börjar kännas som det är en stalker som skriver.

De flesta som hänger med kanske fattar att det är Stina-Lee jag snackar om, så jag kan lika gärna skriva ut det.

Vad tycker ni? tycker ni sådana bloggar är OK eller bara för mycket? läs själv här. Nu länkar jag ju och därmed bidrar jag ju med trafik till bloggen, men skitsamma. Ni hade kunnat hitta den ändå!

Sunny days

Ytterligare en solig dag! Härligt. 20 grader på balkongen nu, i skuggan! Det enda smolket är väl att mina ögon kliar. Men jag ska inte klaga allt för mycket. Har ju inte ens behövt ta någon medicin den här våren. Men idag är det nog dags för en tablett känner jag.

Nu fil med jordgubbar till frukost  + lite bloggdesign. Sedan ut i finvädret en sväng!

Så bra karaktär har jag

... att jag svarar ja när erbjudandet om mjukglass på Apberget kommer när jag just är på väg ut för att motionera. Bytte om till linne och piratbyxor istället. Svullade i mig en stor mjukglass i bägare i solen. Gott var det! Men kanske inte så mycket GI som den här dagen skulle vara vigd åt. Well, well. Kanske ska tillåta mig att äta glass i sommar i alla fall.

Dagen är inte slut än så det blir nog motion senare istället. Just nu vill jag sola på balkongen och läsa Stieg Larsson. Får ändå inte till något bra vad gällande bloggdesign heller. Så det är väl ingen idé att sitta här och försöka göra något. Jobbar bäst före lunch eller på kvällen. Lika bra att vänta tills efter middagen alltså!


Shiromis nya design

Klicka här för att kolla in hennes blogg! :-)




Är du också intresserad av design till din blogg?
Klicka HÄR för mer information om hur du går tillväga för att beställa.

Varför kliva upp tidigt ...

... när man kan sova till halv elva på dagarna. Ni som var med tidigare i vår/vinter vet ju hur duktig jag var där ett tag! Vaknade halv åtta varje dag, av mig själv, klev upp och gjorde bloggdesigns bland annat, åt duktigt och motionerade. Måste komma in i ett sånt flyt igen! Trivdes så bra med mig själv då.

Jaja, träningskläderna är på men först ska jag äta frukost och smälta den lite innan jag ger mig ut på en joggingrunda. Lär nog köra intervaller. Orkar antagligen inte springa så länge nu när det var så längesedan jag joggade. Blir en liten omstart idag helt enkelt. Med det mesta. Imorgon ska jag bannemig vara uppe tidigt!

Jorå s'att...

Jobbet gick smidigt och jag inser att jag är bättre på att torka handfat och skåpdörrar än vikarien som varit där istället för mig i veckan. Dessutom är man ju ledig på fredag! Tjoho!

Nu håller jag på att införskaffa... hör nu ERIKA :P... Greys Anatomy säsong 1, till att börja med. Kommer jag bli lika fast som alla andra? Vi ser väl. Alldeles som jag behöver fler serier att följa egentligen. Men något ska man väl ha att roa sig med regniga dagar också när det bara är repriser på TV.

Imorgon är det dags. Bye bye pasta och bröd... Hello Low Carb. Nu ska de sista kilona väck. No more tjocka lår som gnids emot varandra. Jogga ska jag nog göra också. Lika bra att gå ut hårt direkt :-P Hepp, hepp! Den 3:e augusti är mitt nya demålsdatum. Då ska minst 5 kg vara borta från min lekamen.

Vinnare av tävling 4

Lite sen publicering, jag vet. Det blev i alla fall Anna med motiveringen:

"Jag MÅSTE vinna ;) Jag är en "nystartad" bloggare som inte alls har koll på bloggdesign alls, och tycker att denna var superfin! Dessutom så är jag en änglamamma (min förstfödda dog 98) så denna skulle väl passa mig bra!"



Nåja

Det blev i alla fall 20 min på crosstrainern. Bättre än inget antar jag. Blir en liten promme senare också.

Jens köpte en kycklingsallad till mig på ICA. Den skulle innehålla tomat, sallad, gurka, majs, ärtor, persika, paprika och kyckling förstås. Det var jättelite kyckling och endast tomat, sallad och gurka i + persika. Jag blev missnöjd och inte speciellt mätt.

Nu ska jag duscha och greja på lite här hemma innan jag ska gå och jobba. Suck.

Vardag på riktigt

Ikväll skall jag jobba så nu är man verkligen hemma på riktigt igen. Idag skulle jag börja äta nyttigt också hade jag tänkt. Började ju bra med fil till frukost... Sedan tog jag en vända förbi vardagsrummet och "råkade" snappa åt mig några överblivna chips. Varför!? Samtidigt som jag åt dem tänkte jag att jag gjorde fel. Haha. Aja... Får börja på riktigt imorgon kanske, med maten.

Att det skall vara så svårt att få bort ovanorna men så lätt att fastna där igen. Nej, till midsommar vill jag ha resultat. Så nu blir det fasen träning till max!

Skall börja redan idag!

Folk älskar att bli irriterade

Kvällens blogganalys
Återigen förundras jag över svenska folkets förmåga till att irritera sig på andra. Jag är inget undantag utan har själv spytt galla över folk och fä för mig själv här hemma på kammarn! Samtidigt tycker jag det är superkul att läsa bloggar som provocerar andra människor så pass att de bara måste tjafsa emot och således mata provokatören ännu mer.

Ett exempel är denna blogg - Hertiginnan Anne. Hon provocerar så många med sina uttalanden så det hela blir grymt komiskt. Jag har förkovrat mig i ett gäng kommentarer nu under kvällen. Det roliga är att när folk inte kommer på några vettiga argument kommer förolämpningar som berör bloggarens utseende som ett brev på posten. Alternativt bloggarens förmåga till att skriva. Det är en klassiker!

Hertiginnan själv är ju som sagt inte sen med att häva ur sig sina åsikter om saker och ting, både i sina inlägg och kommentarer hos sig själv och andra. Därav folks aversion emot henne förstås. Så det är som sagt grymt underhållande att se hur hon plockar fram ilskan hos (främst) bloggtjejerna där ute. De smattrar ilsket med fingrarna på sina tangentbord samtidigt som Anne förnöjt skrockar varje gång hon kollar av besöksstatistiken på sin blogg.

Eller har jag fel? ;-)


Seg

Varmt och mulet idag med några få solglimtar! Ändå ganska behagligt. Hade gärna haft ännu varmare dock! Gör ingenting speciellt idag. Slappar mest och surfar på resor, haha. Inser att jag måste spara länge om jag ska ha råd att åka en längre bit än Europa. Är inne på Thailand främst. Några stycken här uppe har surrat lite löst om att fara över jul, men det blir nog alldeles för dyrt tyvärr. Får nog bli en restresa om det ens blir av. Kanske smartare att åka någon annan månad också så priserna går ner lite. Med min crappiga lön tar det ju 100 år att spara ihop. Så det blir väl inte aktuellt förrän 2009 ändå... Måste kolla Platsbanken sen och se om det finns något att söka...

Det är så många ställen jag vill fara till!

Har ingen ork att ta tag i något idag heller... Måste städa undan alla spritflaskor från igår dessutom Har pillat lite med en bloggdesign, men det går inget vidare än så länge. Kommer väl igång i veckan. Då rasslar det väl till igen! :-)

RSS 2.0