När går det för långt?

Det finns ju diverse bloggar där ute som skriver om andra bloggare. Bloggkommentarorerna är ju ett exempel. Sedan finns det de som specialiserar sig på att skriva om exempelvis en specifik blogg osv. Visst har man tyckt att det varit lite roligt när de driver med de stora bloggarna och sådär. Men jag läste just en blogg som i det närmaste förföljer en annan. Kollar upp personnummer och annat. Okej, offentlighetsprincipen gör ju att man kan ringa skatteverket och fråga det ena och det andra om man vill.

Men ändå? Är det inte att gå för långt när man ägnar en hel blogg åt att skriva om en eller några få personer som man kollar upp namn, deras familjer, adresser och annat? Där man gör sken av att publicera dessa uppgifter senare. Jag citerar:

"Ett samtal till rätt person och de rätta frågorna avslöjar inte bara hennes adress (som jag kommer att hålla för mig själv, än) (...)"

Ska man se det som ett hot eller vad vill människan få fram?

Äh, jag blir så trött. Som jag skrev innan - det är ju lite skoj med inlägg i form av "skvallerpress" men inte sådana där det mer börjar kännas som det är en stalker som skriver.

De flesta som hänger med kanske fattar att det är Stina-Lee jag snackar om, så jag kan lika gärna skriva ut det.

Vad tycker ni? tycker ni sådana bloggar är OK eller bara för mycket? läs själv här. Nu länkar jag ju och därmed bidrar jag ju med trafik till bloggen, men skitsamma. Ni hade kunnat hitta den ändå!

Kommentarer
Postat av: Karoline

min nya favoritblogg :P

2008-06-04 @ 13:42:11
URL: http://karoline3.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Obs! Vill du beställa en bloggdesign av mig så läs mina villkor under fliken "Beställ design".

Jag tar EJ emot beställningar via kommentarerna på min blogg.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0