Lokalvård

Ja, jag jobbar ju som en del vet extra som städare. Ibland blir man förvånad hur slafsiga en del människor är. Visst, det är mitt jobb att städa upp efter folk. Men när man lämnar toaletten utan att använda toalettborsten eller spola efter sig så är det lite väl slött. Eller när man spillt ut en halv kopp kaffe i korridoren och inte bemödar sig att torka upp det.

Whats up with that? Eftersom jag är där varannan dag ungefär och de spiller en dag jag inte är där så ligger det ju där bra länge så folk kan trampa i det. Så förbannat slött. Nu snackar jag inte små kaffefläckar utan STORA pölar. Hur svårt är det att bara ta lite papper och ta upp det värsta i alla fall.

När jag själv jobbade på kontor plockade jag undan på mitt skrivbord så gott jag kunde så städaren skulle komma åt med trasan sedan. Och torkade i alla fall efter mig om jag spillde något. Det gör man väl. Eller?

På mitt schema ingår att tömma papperskorgar, torka bord, golv, göra rent på toaletten och i köket (torka av skåpluckorna etc). Lister tar jag en gång i månaden och man torkar där man kommer åt. Vi får inte flytta på något för att komma åt t.ex. Dvs. det är inte mitt jobb att skaka ur tangentborden och rengöra dem, eller lyfta på högen med gem som någon samlat på sitt skrivbord. Eller bära alla kaffemuggar tillbaka till köket. Eller panta alla 1000 colaflaskor som belamrar ett av skrivborden (städar på ett dataföretag... där det jobbar några riktiga datanördar med cola som livets vatten).

Det roliga är också att trots att jag lämnar extra soppåsar i sopkorgen i köket så pressar de ner allt skräp i EN påse. Sedan låter de saker välla över och matrester ligger inne i skåpet istället för i sopkorgen när jag kommer och skall tömma. Det är ju smart att låta det ligga. De är mycket väl medvetna om att det finns extra påsar där i. Men icke! Pressa, pressa tills påsen spricker helst.

Folk... ;-)

Tömmer sin egen pappersåtervinningslåda gör de inte heller! Men då får det fan välla över bäst det vill :-P Jag vägrar ta dem. Återvinning har jag inte tid att hålla på med på den korta tid jag får lön för.

Kommentarer
Postat av: Lina

Folk är slafsiga och äckliga!

Jag har själv jobbat som städerska och inom industri, och då städade jag både kontor och omklädningsrum. Till 90% var det skitiga karlar och porraffischer i omklädningsrummen, snus lite varstans och äckligt. Men sen finns det normala (!) människor som fattar att man kan ha fint & rent! :)



Men jag håller med, det är slött att inte torka upp spillt kaffe, slött att inte byta påse och ÄCKLIGT att inte göra rent efter sig på toa. :(

2008-05-16 @ 06:59:23
URL: http://linasliv.blogg.se/
Postat av: sofie

haha! good to know...nu slipper jag ge städargubben onda blicken! ;)

2008-05-16 @ 09:44:02
URL: http://bolli.blogg.se/
Postat av: Moa*

Hehe känner igen mig såå väl, har också jobbat lite som städerska. Folk blir lata när det vet att någon kommer och städar efter dem helt enkelt!

2008-05-16 @ 11:07:42
URL: http://royalwithcheese.blogg.se/
Postat av: Linda

Usch då..det är ju helt sanslöst att folk skitar så mkt och latar sig och förväntar sig att NÅN ANNAN skall städa upp, tänk om ingen ANNAN gjorde det...Du gör det bra iaf!

2008-05-16 @ 14:07:12
URL: http://lindizzi.blogg.se/
Postat av: Kattis

Ja man kan ju tycka att om man spiller så torkar man upp? Det gör man ju! Man vill ju för det första inte vara den som skitar ner mest.. och man vill ju inte utsätta andra för fara heller.. halkrisken ökar ju om det är våta fläckar på golvet! Ne, fy..

2008-05-16 @ 17:56:52
URL: http://bilringen.blogg.se/
Postat av: Caroline

Mmm, hög igenkänningsfaktor här ja. Jag har också städat, på en restauring/café/pub. Kunde vara ruskigt smutsigt ibland, men på nått underligt sätt var det ändå ett ganska kul jobb. Man kunde iallafall snylta godsaker i kylen eftersom det bara var jag där, och om jag varit extra noga eller om chefen visste att jag skulle på semester eller nått, då fick jag alltid lite extra betalt. Gött!

2008-05-16 @ 19:42:50
URL: http://calorin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Obs! Vill du beställa en bloggdesign av mig så läs mina villkor under fliken "Beställ design".

Jag tar EJ emot beställningar via kommentarerna på min blogg.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0