Protest mot "FRA-lagen"

Fick en kommentar här i min blogg att om jag har mer än kilon i skallen så borde jag bära vitt på onsdag som en protest mot FRA-lagen. För det första - ja jag har mer än kilon i skallen vilket borde ha framgått av min blogg för längesedan. Så att komma med en sådan förolämpning var onödigt.

För att återgå till ämnet - FRA. Varför protesterar folk mot den? Jo för att kritikerna anser att det är ett ingrepp i den personliga integriteten. Att meddelarfriheten kommer försvagas samt att det strider mot Europakonventionen vilken ingår i grundlagen.

FRA är alltså Försvarets radioanstalt. Och propositionen innehåller alltså att man skall ändra så folks e-post samt telefonsamtal till och från utlandet kan kontrolleras och avlyssnas. Anledningen är således att kunna bekämpa terrorism bl.a.

Därför vill motståndarna alltså att de som är emot förslaget bär vitt på onsdag 18/6 eftersom riksdagen kommer votera om förslaget då.

Vad kommer jag göra själv? Tja... jag är ju emot förslaget men jag har ingen helvit outfit så jag får väl hålla mig till att bära en vit överdel åtminstone!

Kommentarer
Postat av: klara

Ooops, ser att min ironi missförstods. Men jag menar ju att jag VET att du har mer än kilo i skallen. Det är en analogi till om modebloggare har mer än väskor i skallen, men jag skriver lite fort nu eftersom jag kommenterar överallt på hela internet känns det som. Hittills har jag inte sett en enda av modebloggarna ta upp iden dock. Men det finns en facebookgrupp för mötet utanför riksdagen där man också diskuterar hur man ska bära vitt.



Har jag tur lyckas jag till och med ta mig till Stockholm men det återstår att se :)


Kommentera inlägget här:

Obs! Vill du beställa en bloggdesign av mig så läs mina villkor under fliken "Beställ design".

Jag tar EJ emot beställningar via kommentarerna på min blogg.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0