Frukost

Såhär kan en frukost se ut för mig

Vaniljyohurt på 2.7%
En banan
En näve hallon
Linfrö och Psylliumfrö
Två ägg
En kopp grönt te

Frukosten tycker jag nästan är dagens godaste mål. Kör man GI så ska man ju helst sky bröd som pesten. I alla fall i början, sedan kan man unna sig någon skiva "godkänt" bröd ibland. Själv har jag inte så mycket koll på vilka bröd som är bra GI-mässigt (surdeg och hela korn brukar det snackas om) eftersom jag inte äter bröd alls när jag sysslar med det här. Jag fyller hellre ut magen med frukt eller grönsaker i så fall. Banan t.ex har ju ganska högt GI vill jag minnas, men eftersom jag undviker massa andra saker så äter jag det med gott samvete :-P

Kan väll tillägga också att jag aldrig någonsin gått efter såna där GI-tabeller där man ser hur högt GI olika matvaror har. Kör mest på känsla och sunt förnuft. En sak man emellertid kan tänka på när man t.ex köper yoghurt, grädde och annat är att kolla på innehållsförteckningen. Där står det, som ni vet hur, mycket protein och kolhydrater bl.a varan innehåller. Om ni vill börja med GI, börja med att se till att alla matvaror ni köper innehåller mindre än 10 gram kolhydrater. Enkelt eftersom ju fetare en produkt är desto mindre kolhydrater är det i. Jämför varorna i butiken helt enkelt!

En del lättprodukter har också 10 gram eller lite mindre, men personligen tycker jag att den fetare varianten av t.ex vaniljyoghurt är krämigare och godare (och inte lika sur) än lättvarianten.

Kommentarer
Postat av: Annika

mm ser gott ut, frukosten är helt klart dagens godaste mål!! Nu är jag hemma och tillbaka i bloggvärlden igen:) Hoppas du haft en bra vecka? Går nog lite omedvedet efter GI metoden då jag gör mat tror jag. Försöker undvika saker med alltför mycket kolhydrater!

2008-08-28 @ 12:11:31
URL: http://annikafredby.blogg.se/
Postat av: Johanna

Bra tips, mindre än 10 gram kolhydrater. Det ska jag lägga på minnet! =)

2008-08-28 @ 15:11:16
URL: http://mattssonjohanna.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Mmmh, vad gott det ser ut!!



Det ända jag gör i GI-anda (tror jag) är att välja bort kolhydraterna till lunch. Jag tror jag blir miindre trött på eftermiddagen då... Men äta fetare mat vill jag inte, tycker inte det är gott helt enkelt. Men light- eller fettreducerade produkter får man leta länge efter här hemma hos mig, ska det vara mat, ska det vara gott och "riktig" mat :-)

2008-08-28 @ 20:27:07
URL: http://autumn-08.blogspot.com/
Postat av: Pokergirl

Åh, vilken frukost du äter! Själv pinas jag med en liten tallrik gröt, gör på 0,5 dl fibergryn. Uppskattar verkligen inte frukost även fast jag borde. En bra frukost gör ju att man står sig resten av dagen.

2008-08-28 @ 21:40:22
URL: http://pokergirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Obs! Vill du beställa en bloggdesign av mig så läs mina villkor under fliken "Beställ design".

Jag tar EJ emot beställningar via kommentarerna på min blogg.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0